Coinbase Anmeldelse: Les våre erfaringer med plattformen

Coinbase er anerkjent handelsplattform for kryptovaluta, og den var per mars 2021, den største kryptobørsen i USA målt i handelsvolum. Det er særlig plattformens enorme utvalg og enkle brukergrensesnitt som virker å tiltrekke investorene, men er det egentlig en plattform du burde velge?

I denne Coinbase anmeldelse kan du lese våre erfaringer om plattformen. Vi beskriver fordeler og ulemper, og sammenligner dens utvalg og gebyrer med andre aktører. Formålet med vår Coinbase review er at du enklere skal finne ut om det er en plattform tilpasset deg.

Er du allerede sikker i din sak og ønsker å komme i gang på plattformen, viser vår oversiktlige guide hvordan du oppretter konto. Les videre og få svar på hva enn du måtte lure på om den børsnoterte kryptobørsen.   

Coinbase vs etoro

Coinbase eller eToro, hvem burde man egentlig velge? Et slikt valg burde naturligvis baseres på personlige preferanser. For å gi deg en bedre forståelse for hvilken du burde velge har vi derfor valgt å sammenligne plattformene.

Coinbase tilbyr:

 • Stort kryptoutvalg
 • Brukervennlig plattform
 • Trygg lagring av krypto
 • Verktøy til analyse

eToro tilbyr

 • Over 30 forskjellige kryptovaluta, pluss tusenvis av aksjer, ETF-er, i tillegg til råvarer og indekser.
 • Et sosialt nettverk som gir muligheten til å utveksle ideer og tanker med andre investorer
 • Kurtasjefrie handler
 • Innovative funksjoner som Copytrading

En vesentlig forskjell på eToro og Coinbase, sett bort i fra gebyrene, er at Coinbase fungerer utelukkende som kryptobørs. Hos eToro kan du også handle investeringsobjekt utenom krypto, noe som ikke er tilfelle hos Coinbase. Prisene er også lavere hos eToro og de har et større utvalg av funksjoner, men er det en kryptobørs du leter etter er det Coinbase du burde gå for.

INVESTER I KRYPTOVALUTA HER *Investering av kryptovaluta skjer på eget ansvar.

Slik kommer du i gang på plattformen

Ønsker du å gjennomføre kryptohandler på den verdensledende børsen, viser denne guiden hvordan du kommer i gang. Alt du trenger å gjøre er å:

 • Opprette konto
 • Velge kryptovaluta
 • Kjøpe kryptovaluta

Denne prosessen er også utrolig enkel og tar ikke lang tid. Det koster heller ingenting å opprette konto. Gjør som 68 millioner andre kryptoentusiaster og opprett konto hos Coinbase i dag!

Steg 1 – opprett konto

Det første steget er å opprette konto. Det gjøres ved å besøke nettsiden og klikke på den blå knappen hvor det står «Kom i gang».

Coinbase Anmeldelse: Les våre erfaringer med plattformen

Du må så oppgi nødvendig informasjon og klikke på «Opprette konto».

Verifiser deg

Deretter må du ID-verifisere deg. Det gjøres med alle typer ID-kort som førerkortet, eller passet ditt. I tillegg må du verifisere både epostadressen og telefonnummeret du oppga i steget tidligere. Det gjøres med en kode du får tilsendt. Når verifiseringen er i orden må du svare på noen investeringsreleterte spørsmål.

Årsaken til at du må oppgi så mye informasjon, er fordi Coinbase og alle regulerte plattformer har det som et krav. Dette er sikkerhetstiltak for å forhindre kriminell aktivitet.

Finansier kontoen

Før du faktisk får tilgang til plattformen, må kontoen finansieres. Dette gjøres med vanlige metoder som bankoverføring, kredittkort/debetkort eller andre digitale betalingsløsninger. Med kortoverføringer er du nødt til å betale et gebyr på 3,99%, mens det koster noe mindre med bankoverføringer. Igjengjeld tar bankoverføringer betydelige lengre tid enn kortoverføringer.

Når pengene er på kontoen kan du benytte deg av plattformens tjenester.

Steg 2 – velg hva du vil investere

Coinbase har et oversiktlig brukergrensesnitt og det er en særdeles brukervennlig plattform. Her er det problemfritt å finne fram til ønskede funksjoner og det er heller ingen sak å gjennomføre hverken kjøp eller salg av kryptovaluta.

Øverst på siden finner du en knapp hvor det står «Buy/ Sell». Denne bruker du til å begynne handelen, mens fanen til venstre viser oversikt porteføljen, prisene og mer.  

Trykker du på Buy/ Sell kommer du til alle tilgjengelig investeringsobjekt. Her er det bare bla gjennom sortimentet og velge kryptoen du tror gir best avkastning.

Steg 3Start handelen

Her viser vi hvordan kjøpe bitcoin coinbase. Dette er bare en illustrasjon og prosessen er helt lik om du heller foretrekker Ethereum eller Dogecoin.

Klikk eller søk Bitcoin

Hva er Coinbase?   

Du kommer da til en side hvor du kan lese mer om kryptoen og se grafer over Bitcoin kurs. Er du klar til å handle klikker du på «Buy Bitcoin», og velger beløpet eller antall mynter du ønsker å kjøpe. Deretter klikker du på kjøp igjen og handelen gjennomføres. Du vet da hvordan kjøpe Bitcoin Coinbase!

Hva er Coinbase?   

Coinbase er en amerikanske kryptobørs grunnlagt av Brian Armstrong og Fred Eshram i 2012, og det regnes som en av verdens desidert største handelsplattformer. Dette fordi dem har over 68 millioner brukere og et skyhøyt handelsvolum. Faktisk er Coinbase den største kryptobørsen i USA målt i handelsvolum.

Selskapet som drifter børsen har ingen hovedkontor da dem opererer «remote», altså over nett, men de serverer sine tjenester i over 100 land rundt om i hele verden. De har også over 2000 ansatte som daglig arbeider med å øke den økonomiske friheten i verden, som de selv beskriver det.

Formålet med grunnleggelsen var nemlig å bygge et mer rettferdig, tilgjengelig, effektiv og gjennomsiktig finansielt system for handel av kryptovaluta. De ønsket, og ønsker fortsatt, at hvem som helst, hvor som helst, enkelt og sikkert skal kunne kjøpe og selge kryptovaluta som Bitcoin.

For å få til dette har utviklerne skapt en brukervennlig plattform med et oversiktlig brukergrensesnitt. Også utvalget er imponerende. Her kan du handle nesten alle slags krypto som Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin og Litecoin. Dette tror vi er en viktig årsak til plattformens ekstreme popularitet.

Coinbase Fordeler

 • Plattformen har et imponerende kryptoutvalg.
 • Den er meget brukervennlig.
 • Den er anerkjent som en av verdens desidert største handelsplattformer for kjøp og salg av kryptovaluta.
 • Coinbase er en trygg og pålitelig handelsplattform med over 68 millioner verifiserte brukere fra hele verden.

Coinbase ulemper

 • Coinbase gebyrer er nokså høye.
 • Plattformen mangler populære funksjoner som Copytrading.
 • Du kan bare handle kryptovaluta. Den tilbyr ikke aksjer, fond ETF-er og lignende.

Er Coinbase trygt?

Ja, Coinbase er en trygg plattform. Den bruker en rekke sikkerhetstiltak for å beskytte brukerne, som blant annet totrinnsbekreftelsesprosesser. I tillegg, og kanskje den viktigste grunnen til at Coinbase er trygg, er at plattformen er forsikret. Det betyr at om selskapet skulle gå konkurs, eller oppleve betydelige hackerangrep som fører til tap av midler, vil dine eventuelle tap overføres tilbake til deg.

Denne forsikringen gjelder ikke om du kontoen din hackes som følger av egen mange på sikkerhetstiltak. Det er derfor viktig å bruke et «sterkt» passord og bruke de tilgjengelige sikkerhetsfunksjonene, som den nevnte 2-trinnsbekreftelsen.

Plattformen er dessuten regulert og har derfor lisens til å operere som kryptobørs. Så ja dette er helt klart en trygg plattform å handle kryptovaluta fra, noe også dens massive kundemasse også vitner om.   

Coinbase investeringsutvalg

Coinbase gebyrer

Før du bestemmer deg om dette er en plattform du burde bruke eller ikke, er det viktig å vurdere gebyrene. Dette har nemlig stor betydning for hvor mye du sitter igjen med i gevinster. Vi opplevde gebyrsystemet som ganske innviklet og Coinbase er egentlig en lite prisvennlig aktør, om du ikke velger Coinbase Pro kontoen.

Pro kontoen er skreddersydd for aktive handlere, og de har et system som søker å belønne personer som gjennomfører hyppige handler. Det betyr at desto mer du kjøper og selger, og til en høyere pris, jo rimeligere blir avgiftene.

Handler du lite risikerer du å måtte ut med ganske mye i kurtasje og spredning. I tillegg kreves avgifter ved både innskudd og uttak. Du slipper heldigvis månedlige kostnader i form av abonnement, men alt i alt er Coinbase en mer kostbar plattform sammenlignet med andre aktører på markedet. Måten de gjør opp for de dyre gebyrene er ved å være svært brukervennlig og samtidig ha et enormt utvalg.

Vi ser nærmere på gebyrene som påkreves:

GebyrSum
KurtasjeVarierer fra kontotype og investeringsbeløp, men mellom 0,50% og 0,04%
SpredningVarier men alt fra 0,50% til 2%
InnskuddsgebyrKommer an på betalingsmetode men som regel 1,49%
UttaksgebyrVarierer fra 1,49%

Så sett i forhold til konkurrentene er Coinbase langt fra rimelig, men de prøver altså å belønne aktive handlere med lavere gebyrer. Det skal dog handles for enorme summer før plattformen i det hele tatt er i nærheten av å være like billig som de rimeligste aktørene, som eksempelvis eToro.  

Coinbase investeringsutvalg

Det som virkelig imponerer med Coinbase er dets enorme utvalg. Her kan du kjøpe utallige kryptovaluta som for eksempel:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • Theter
 • Dogecoin
 • Polkadot
 • Solana
 • Uniswap
 • Chainlink
 • Litecoin
 • Internet Computer
 • Wrapped Bitcoin
 • Stellar Lumens

Fordelen med et godt investeringsutvalg er naturligvis at det gir flere muligheter. Dessuten er det å investere i flere kryptovaluta en ypperlig måte å spre risiko. Ergo vil du redusere risikoen for eventuelle tap, investerer du i mer enn en kryptovaluta.

Våre Coinbase erfaringer – anbefaler vi plattformen?

Våre Coinbase erfaringer er at det er en meget god kryptobørs, som vi har stor forståelse for er brukt av over 68 millioner brukere. Men ville vi valgt Coinbase over for eksempel eToro, og er det en plattform vi anbefaler?

Først og fremst er det viktig å understreke at vi anbefaler Coinbase, dersom du utelukkende leter etter en kryptobørs. Den har et godt utvalg, er brukervennlig og lettforståelig, samt at den er svært trygg og pålitelig. Enhver kryptoentusiast vil utvilsomt bli tilfreds med tjenestene til plattformen, men ønsker du eksponering for mer enn bare kryptovaluta er eToro et soleklart bedre valg.

Oppsummering – dette bør du vite

 • Coinbase er en av verdens desidert største handelsplattformer, med en brukermasse på over 68 millioner.
 • Det er verdens største kryptobørs målt i handelsvolum
 • Den har et imponerende kryptoutvalg
 • Det er en svært brukervennlig plattform
 • Gebyrene er høye sammenlignet med aktører som eToro
 • Coinbase er trygg og pålitelig
 • Det er utrolig enkelt å opprette konto og komme i gang med handelen.

Ofte stilte spørsmål

Hva er coinbase?

Coinbase er en regulert kryptobørs, lansert i 2012. Den har over 68 millioner brukere og er verdens størst kryptobørs målt i handelsvolum.

Er coinbase sikker?

Ja, Coinbase er sikker. Plattformen er regulert og lisensiert, i tillegg til at den gjennomfører en rekke sikkerhetstiltak for å beskytte brukerne sine.

Burde jeg velge Coinbase?

Det kommer an på dine preferanser. Skal du kun handle krypto er det helt klart et godt valg med tanke på dets enorme utvalg, men skal du handle andre aktiva, ville vi heller valgt eToro.

Hvordan ta ut penger fra coinbase?

Du gå til kontoen og velger funksjonen «withdrawl». Deretter er det bare å velge hvor mye du ønsker å ta ut, og overføre til ønsket bankkonto.

Hvordan kjøpe Bitcoin coinbase?

Velg funksjonen «Buy/Sell», og finn Bitcoin. Du må da velge beløp og klikke på «Buy». For ytterligere beskrivelser, kan du lese kjøpsguiden.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *