Investering i sukker: Flott guide for 2023

De fleste av oss kjenner sukker som en råvare som vi har på kjøkkenet, og som også er en av de mest populære råvarene i matindustrien. Sukker kommer fra sukkerrør eller sukkerroer og brukes i mange produkter, men finnes spesielt i søtsaker, kakeis o.l.

Sukker brukes imidlertid også til andre ting enn på kjøkkenet, og det er innenfor det å investere i sukker. Du kan investere i sukker, akkurat som du kan investere i andre råvarer, og det vil vi gå gjennom for deg i denne artikkelen, slik at du kan lære fordeler og ulemper som finnes dersom du vurderer å investere i sukker.

INVESTER I SUKKER HER 81,4% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.

Hurtigguide: Investering i sukker

Trinn 1. – Velg handelsplattformen med lave avgifter og god brukervennlighet. Vi anbefaler derfor eToro
Trinn 2. – Opprett din konto ved å skrive inn informasjonen din
Trinn 3. – Overfør penger til kontoen din. Gjør det med enten kredittkort, bankoverføring eller Paypal. (Minimum $ 50)
Trinn 4. – Søk nå etter aksjene i Sugar du vil investere i, i søkeboksen.
Trinn 5. – Velg ønsket beløp og klikk nå på «Åpen handel» – Nå har du investert i Sukker.

INVESTER I SUKKER HER 81,4% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.

Hvordan investere i sukker

Her viser vi deg hvordan du investerer i sukker på en handelsplattform. Du kan investere i Sugar enten du investerer langsiktig eller ønsker å investere i Sugar som daytrader.

Du lærer både å investere i ETFer og aksjer med Sugar, som er noen av de mest kjente og populære måtene å investere i Sugar på.

1. Velg en handelsplattform

Når du trenger aksjer i Sugar, må du finne den beste investeringsplattformen her for deg.

Vi foretrekker eToro siden kostnadene deres er lave og det er en utrolig brukervennlig handelsplattform. Det er stor prisforskjell på de ulike handelsplattformene, så det er selvsagt viktig å velge en handelsplattform som har lave priser, samtidig som du enkelt kan gjøre din investering i Sukker.

 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  Besøk SaxoTraderGO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Tilbyr mer enn 70 valutapar
  • Opptil 30:1 gearing
  • Støtter MetaTrader og cTrader
  Kostnad per handel Fra 0,2 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. pr. år Mobil App Store
  9/10
  Besøk Pepperstone Les anmeldelse CFD-er er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for tap på grunn av muligheten for gearing.
  77.5% av investorene taper penger når de handler CFD-er med denne handelsplattformen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å miste dine penger.

2. Skaff deg en handelskonto

image 24

Så snart du lander på forsiden til eToro, fyller du bare inn informasjonen. Da får du tilgang til plattformen. Når du skal investere, må du sette inn penger på handelskontoen din.

image 31

Så snart du har satt inn penger på handelskontoen din hos eToro, er du klar til å investere i sukker. Du bør overføre pengene som «USD», for å unngå vekslingsgebyrer. Du kan velge å overføre penger med kredittkort og Paypal, med minimum $50 eller bankoverføring der minimumsoverføringen er $500.

Nå kan investere i sukker.

Hvordan investere i sukker

Når du har overført penger til eToro-kontoen din, er du helt klar til å kjøpe verdipapirer i Sugar.

image 29

For å finne aksjer i selskaper fra sukkerindustrien, se etter dem i søkeboksen. Fra søkefeltet kan du handle eller klikke på for eksempel «sukker» for å lese mer om en Sugar-aksje eller et fond som investerer i sukker og se kursutviklingen.

For å kjøpe en Sugar- aksje eller ETF som Sugar , klikker du ganske enkelt på «Handel».

Kjøp sukkeraksjer

Så fort du har trykket på «Handle» kan du velge om du vil investere for et visst beløp eller kjøpe et visst antall.

image 30

Uansett hvilket alternativ du velger, vil det bety det samme til slutt, men noen investorer foretrekker det ene fremfor det andre. Så snart du har valgt ønsket beløp eller antallet du ønsker å kjøpe av varene du har valgt, klikker du på «Åpen handel» som vises så lenge markedet er åpent, mens det står «Sett ordre» hvis markedet er stengt.

På den måten kan du automatisk selge aksjene dine i Sugar eller en hvilken som helst annen investering så snart den når en viss pris, eller redusere et potensielt tap.

Du har nå kjøpt sukkeraksjer .

Les også hvordan du investerer i andre råvarer:

 • Investering i gull
 • Investering i sølv
 • Investering i platina
 • Investering i uran

Hva er sukker?

Sukker kjenner vi alle til, og det brukes i alt fra havregryn, kaffe, søtsaker, kaker og lignende produkter. Den kan brukes i deilig gourmetmat, brus og utrolig mange varer over hele verden.

I gamle dager var sukker kjent som det hvite gullet, hvor de rikeste gjemte det som sparepenger. Disse var kanskje til og med de første som investerte i sukker, og selv om vi vet om bruken av sukker, vet vi kanskje ikke alle hvordan sukkerproduksjonen fungerer. Det kan være lurt å sette seg inn i hvordan det fungerer hvis du vurderer å investere i sukker.

Produksjonen av sukker spores helt tilbake til oldtiden, da saften kom fra sukkerrør, og spesielt etter Napoleonskrigene ble det produsert sukker i Europa fra sukkerroer.

Hvor produseres sukker?

Sukker produseres over hele verden, men i de nordlige områdene har vi begynt å dyrke sukker utelukkende fra sukkerroer, men opptil 80 % av alt sukker kommer fra sukkerrør som dyrkes i de varme områdene i verden. Disse landene er f.eks. Brasil, India, Kina og Thailand, som er de største sukkerrørprodusentene i verden.

Hvorfor investere i sukker?

image 28

Det er en rekke ting som kan påvirke prisen på sukker.

De fleste investorer investerer ikke utelukkende i sukker, men det er oftest en kombinasjon av ulike råvarer. Som med de andre råvarene er det flere investeringsmuligheter når du skal investere i sukker som ETFer, aksjer i sukkerselskaper osv. Nedenfor kan du lese mer om de ulike investeringsmulighetene.

Hvordan investerer du i sukker på nett?

Det er ulike alternativer når vi snakker om å investere i råvarer , og spesielt å investere i sukker, men mange investorer foretrekker å investere i sukker gjennom aksjer eller ETFer, som også er de vi omtaler her i artikkelen.

Her har vi laget en steg for steg guide slik at du kan slippe å betale høye og uventede gebyrer når du skal investere i sukker.

Du kan også vurdere å lese vår om investering for nybegynnere før du leser denne artikkelen.

Sukker-ETFer

For de aller fleste investorer er ikke sukker det du kun investerer i, men er bare et supplement for å spre investeringene dine, uten å måtte kjøpe et stort antall sukkeraksjer, men kan kun kjøpe et enkelt sukker ETF, deretter en er mye eksponert innen sukkerindustrien.

Sukker CFD

Du kan investere i sukkerprisen ved å investere i en sukker-CFD hvor du i utgangspunktet investerer i sukkerprisen. Som du kan se på skjermbildet lenger opp, har prisen steget den siste tiden, men det betyr ikke at den fortsetter med dette, da det er helt avhengig av tilbud og etterspørsel, så du bør gjøre research før du investerer i en sukker-CFD .

Sukkerandeler

Hvis du vet om selskaper som jobber med sukker som du tror har en lys fremtid, så kan det være mer interessant for deg å investere i sukker gjennom aksjer. Det finnes selskaper som utvinner sukker, eller produserer batterier med sukker, og her kan det for eksempel være en spennende investeringsmulighet.

Du kan imidlertid også holde deg til en ETF hvor du øyeblikkelig får investeringen din spredt fullstendig over sukkerindustrien og dermed får risikospredningen din.

INVESTER I SUKKER HER 81,4% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg investere i sukker?

Du kan investere i sukker på flere online handelsplattformer, som eToro
( Les ​​hvordan du investerer i sukker her )

Hvorfor investere i sukker?

Mange investerer i Sugar for å diversifisere investeringene så mye som mulig, mens andre rett og slett ønsker å investere i Sugar fordi de mener det er en tryggere investering. Uansett årsak bør du alltid huske at det å investere i Sugar også har en risiko, så du bør sette deg grundig inn i kjøp av Sugar-aksjer før du investerer i Sugar.

Bør jeg kjøpe sukkeraksjer?

Du kan med fordel investere i Sugar dersom du synes det passer inn i investeringsstrategien din, eller fordi du ønsker å diversifisere investeringene.

Er sukker en god investering?

Sukker kan være en god investering, men som med enhver annen type investering er det en risiko. Prisen på sukker stiger og faller ofte, noe som gjør den til en relativt volatil investering, og derfor også mer rettet mot en aktiv investor fremfor en langsiktig investor.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen