Libertex erfaringer 2022 – Stor anmeldelse

Libertex er en CFD-plattform som tilbyr over 250 finansielle produkter innenfor aksjer, råvarer, børsnoterte fond, indekser og kryptovaluta. De har vært i markedet i over 20 år og vunnet flere internasjonale, anerkjente kåringer for deres brukervennlige plattform. 

Per tid er det over 2,2 millioner investorer som velger å benytte seg av Libertex sin plattform. I denne artikkelen vil du kunne lære mer om Libertex og deres plattform, hva de tilbyr og hvordan du kommer i gang med å investere. 

Etter å ha lest artikkelen vil du ha en god forståelse for om denne plattformen passer deg og din investeringsprofil. 

KJØP AKSJER HER 70,8% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.

Slik investerer du gjennom Libertex

Libertex er en handelsplattform som tilbyr over 250 finansielle instrumenter og har vært i markedet i over 20 år. Plattformen har også vunnet flere internasjonale priser på grunn av tradingmulighetene de tilbyr sine kunder. Gjennom Libertex kan man investere i alt fra aksjer, råvarer, kryptovaluta og valuta

Plattformen er enkel å benytte og er regulert og lisensiert av CySec, som tilsier at det er en sikker plattform å trade gjennom. Det er enkelt å komme i gang med å investere via Libertex. Det eneste kravet er at du er over 18 år gammel. 

For å trade gjennom Libertex må du:

 • Opprette en konto og verifisere din profil
 • Gjennomføre et innskudd
 • Velge en CFD du ønsker å investere i
 • Start din investering

Under vil du lære hvordan du oppretter en konto ved hjelp av våre 4 enkle steg.

KJØP AKSJER HER 70,8% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.

Steg 1: Opprett og verifiser din konto 

Det er veldig enkelt å opprette en konto hos Libertex. Inne på deres hjemmeside trykker du på knappen “register” øverst til høyre eller “start now”.

Libertex startside

er fyller du inn din E-post og lager et passord (som er din innlogging til senere). 

Registrering Libertex

Når du logger har du valget mellom 2 ulike plattformer: “Libertex” og “Libertex Invest”. Plattformene skiller seg ut fra hvor aktiv trader du er, der Libertex er for mer aktive tradere og Libertex Invest passer bedre for investorer som ønsker å bygge en langsiktig investeringsportefølje. 

Investeringsplattform Libertex

Før du kan gjennomføre et innskudd og starte med å investere, er du nødt til å oppgi mer informasjon om deg selv, som din erfaring med investeringer, finansielle mål og økonomisk status. Du må også sende kopi av ID-kort eller pass. 

Årsaken til dette er for å forhindre ulovlig aktivitet og hvitvasking av penger. Dette er lovpålagt for alle lisensierte plattformer, og er derfor en helt normal prosedyre. Når dette er gjort kan du starte med å sette inn penger til plattformen.

Steg 2: Gjennomfør et innskudd

For å gjennomføre et innskudd trykker du på den grønne knappen der det står “deposit”. Du må sette inn et minstebeløp på 100 euro for å gjennomføre innskudd. Dette er på rundt 1.000 norske kroner i dagens valuta. Ellers er det ingen grenser for hvor mye du kan sette inn, med mindre du allerede har satt en egen grense for deg selv. 

Du kan overføre penger via bankinnskudd, kortoverføring eller gjennom andre digitale lommebokleverandører som Paypal og Skrill. 

Innskudd Libertex

Trinn 3: Finn investeringsproduktet du ønsker å investere i

Når du har mottatt pengene inn på din konto, som blir overført umiddelbart, kan du begynne å trade gjennom Libertex sin plattform. Plattformen tilbyr over 250 finansielle instrumenter å velge mellom. Du kan trade alt fra aksjer, valuta, fond og kryptovaluta gjennom CFD-er

For å finne det produktet du ønsker å investere i, kan du enten søke i søkefeltet eller bla deg gjennom de ulike kategoriene, som er kategorisert ut fra ulike produkter som aksjer, råvarer etc. Du vil også kunne filtrere etter popularitet og volatilitet (som er hvor mye investeringen svinger i verdi). 

Vi har valgt å bruke Tesla som eksempel under. Tesla er en populær aksje å trade, både på grunn av interessen for selskapet, men også fordi aksjeverdien svinger mye i verdi. For dyktige tradere gir dette gode muligheter til å dra nytte av svingningene som oppstår. Gjennom Libertex har man nemlig mulighet til å investere med (bull) og mot (bear) markedet. Det betyr at man kan tjene penger både på om aksjeprisen stiger eller reduseres. 

Tesla Libertex søk

Trinn 4: Start å trade

Når du har laget en konto, satt inn penger og funnet ønskelige investeringsproduk har du kommet til siste steget: å begynne å investere. Når du trykker på “Tesla” fra søkefeltet, vil du komme til en lignende side som du ser under. Her kan du lese mer om selskaper og gjennomføre teknisk analyse. Det er lurt å gjøre dine egne analyser før du begynner å trade. 

Dersom du er klar for å trade Tesla-aksjer trykker du på “buy” eller “selg”, avhengig om du tror aksjen vil stige eller reduseres. 

Tesla aksje Libertex

I dette eksemplet har vi trykker på “buy”, og investerer derfor med markedet. Det vil si at man vil tjene penger når aksjen stiger. Som investor er det viktig å vite at markedet over tid stiger i verdi. Dette gjør at sjansen for at en aksje øker i verdi er større en at aksjen vil falle. Det er dog mange faktorer som er med på å påvirke prisen på en aksje. Eksempelvis har Tesla steget med godt over 1000 % i løpet av de siste 3 årene. 

Velg beløpet du ønsker å investere for, hvor mye du ønsker å geare (multiplier) og trykk på “buy” når du er klar for å trade

Tesla kjøp Libertex

Så enkelt er det å komme i gang med å trade gjennom Libertex. Dersom du føler at du ønsker å skaffe deg mer kunnskap om plattformen og deres investeringsmuligheter kan du også benytte deg av deres demokonto. Her kan du gjennomføre akkurat samme investeringer, kun med fiktive penger. Dette er en glimrende måte å bli trygg på deg selv som investor før du investerer med ekte penger. 

Les videre for å lære mer om Libertex.

Hva er Libertex?

Libertex ble grunnlagt i 1997 og er en online handelsplattform som tilbyr investor å trade i finansielle produkter som aksjer, kryptovaluta, råvarer, valuta etc. gjennom CDF-er. CFD betyr på norsk differansekontrakter, og er en kontrakt mellom kjøper (investor) og selger (leverandør). Man blir enige om å utveksle differansen i prisen på et underliggende instrument. CFD-handel er den mest populære måten å trade på. Det gir investorer mulighet til å geare investeringer samt kunne investere “med” og “mot” markedet. 

Siden Libertex startet og frem til i dag har handelsplattform vokst til å bli en anerkjent plattform som blir brukt av godt over 2 millioner kunder. Libertex er regulert og lisensiert av CySec, som tilsier at de kan operere over hele EU. Med lisensen kan du som investor også være sikker på at investeringene du foretar deg gjennom plattformen er trygt. 

Man kan enkelt investere gjennom plattformen på nett eller via deres app på iPhone og Android. Plattformen tilbyr over 250 investeringsobjekter, som blant annet kryptovaluta, valuta, indekser, aksjer og råvarer. Det er enkelt å komme i gang. Det eneste kravet er at man er over 18 år. 

Er Libertex trygt?

Libertex blir brukt av over 2,2 millioner mennesker over hele verden, og er regulert og lisensiert av Cyprus Securities Exchange Commission (CySec). Denne lisensen tilsier i bunn og grunn at Libertex er en autorisert nettmegler. Dette tilsier at plattformen er trygg å benytte seg av. 

At Libertex har vunnet mange internasjonale, anerkjente kåringer, er også med på å støtte plattformens kredibilitet. Plattformen har blant annet vunnet “Most Trusted Broker Europe 2021” i Ultimate Fintech Awards og “Best Trading Platform 2020” gjennomført av World Finance. Slike kåringer er med på å tydeliggjøre hvorfor så mange investorer velger å benytte seg av deres plattform. 

Til tross for kåringene er det viktig å forstå at Libertex sin tradingplattform kun tilbyr handel i CFD-produkter. Dette er for investorer som ønsker å spekulere i finansielle instrumenter, både om prisene skulle stige eller reduseres. Slike produkter innebærer høyere risiko, samt muligheten for høyere gevinst. 

Plattformens design

En av årsakene til at Libertex har vunnet så mange priser er på grunn av plattformens design, som er både svært enkelt å bruke samtidig som den har alle de verktøyene man trenger for å gjøre gode vurderinger. Det er også veldig enkelt å gjennomføre kjøp og salg av de finansielle produktene man ønsker å investere i. 

Libertex tilbyr kun CFD-investeringer. Dette betyr at du ikke investerer direkte i aksjen, men du følger prisen på investeringen. Dette gjør at du både kan investere med (buy) eller mot (sell) markedet. Hvis du investerer “med” markedet betyr dette at du tjener penger dersom prisen stiger, og vice versa. 

Plattformen gir deg også muligheten til å geare. Da investerer du mer, ved å låne penger, enn ditt investerte beløp. Så hvis du gearet en aksje x20 på et kjøp for 1.000 kroner har du eksponering for 20.000 kroner. Dersom aksjen stiger 10 % vil du kunne selge investeringen for 200.000 kroner (da har du tjent 199.000 kroner på din investering). Aksjen trenger dog kun falle 5 % før egenkapitalen er bort. 

Selv om en slik investering høres spennende og interessant ut, er det viktig å vite at kun de færreste investorene tjener penger på slike høy-risiko investeringer. Libertex er en plattform som er forbeholdt investorer som ønsker å spekulere i finansielle investeringer, og som investerer med en høyere risikograd. 

Hva kan man investere i hos Libertex?

Libertex tilbyr et stort utvalg av CFD-er. Dette inkluderer alt fra aksjer, kryptovaluta, valutaer, råvarer, indekser og fond. Her er noen av produktene Libertex tilbyr innenfor de ulike markedene:

Aksjer:

 • Apple
 • Tesla
 • Netflix
 • Lenovo
 • Adidas

Lær mer om aksjer her.

Råvarer:

 • Gull
 • Søvl
 • Olje
 • Hvete
 • Naturgass

Les mer om investeringer i råvarer her.

Indekser:

 • Nasdaq 100 (USA)
 • Dow Jones 30 (USA)
 • S&P 500 (USA)
 • FTSE 100 (Storbritannia)
 • Nikkei 225 (Japan)

Lær mer om indekser her.

Kryptovaluta:

Lær mer om krypto-investeringer her.

ETF-er (børsnoterte fond):

 • SPDR S&P 500 ETF Trust
 • Vanguard FTSE Europe
 • iShares MSCI Germany 
 • iShares Latin America 40
 • iShares Core S&P Mid-Cap

Valuta:

 • EUR/USD
 • GBP/USD
 • EUR/JPY
 • EUR/GBP
 • USD/NOK

Libertex priser 

En viktig faktor når man skal velge en handelsplattform er prisene og gebyrene plattformen krever for å gjennomføre handler, innskudd etc. 

Generelt sett er prisene til Libertex gode sammenlignet med andre aktører. Spredningen, eller “spread” på engelsk, som er differansen mellom kjøps- og salgsprisen, er svært lav hos Libertex. I tillegg koster det ingenting å gjennomføre et innskudd eller uttak. Her har Libertex et stort konkurransefortrinn sammenlignet med andre plattformer som tilbyr CFD-er. 

Det eneste gebyret Libertex har er et inaktivitetsgebyr på 10 euro pr/måned dersom du ikke bruker kontoen din på 180 dager. Dette er noe det er viktig å være obs på dersom du ønsker å ta en pause fra å investere. 

Å betale lite i gebyrer kan ha stor innvirkning på din totale avkastning for dine investeringer. Jo mer du betaler i gebyrer, desto mer “spiser” det opp av din potensielle gevinst. Uavhengig av om du velger å investere gjennom Libertex eller en annen plattform, anbefaler vi at man ser etter en plattform som har lave gebyrer – noe Libertex tilbyr. 

Libertex erfaring

Dersom du er en investor som ønsker å investere i CFD-produkter, kan vi absolutt anbefale Libertex sin plattform. Plattformen har et godt utvalg av investeringer og tilbyr gode priser/gebyrer. Plattformen er også svært brukervennlig, og det er enkelt å navigere rundt siden og gjennomføre handler. 

Libertex har vært i markedet i over 20 år. I løpet av denne tiden har de bygger plattformer som er internasjonalt anerkjente. Dette er blitt vist om og om igjen, ettersom Libertex har vunnet flere internasjonale priser. Libertex er også lisensiert av CySec, som gjør at du kan være sikker på at plattformen er sikker. 

Her er noen fordeler/ulemper med Libertex:

 • Plattformen er lisensiert av CySec, som tilsier at plattformen er sikker å handle fra
 • De har over 250 finansielle produkter
 • Libertex har vunnet flere internasjonale, anerkjente priser
 • De har vært i markedet i over 20 år
 • Det er over 2 millioner som velger å investere gjennom Libertex
 • De tilbyr kun CFD-er. Det passer best kun for investorer som ønsker å investere gjennom slike produkter
 • Plattformen tilbyr ikke norsk språk 

Det er viktig å forstå at Libertex er forbehold investorer som ønsker å investere i CFD-er. Dersom du er usikker på om dette er noe for deg, kan du gratis teste ut Libertex sin demokonto. 

Dersom du ønsker å investere direkte i aksjer eller andre finansielle instrumenter, vil vi anbefale eToro

KJØP AKSJER HER 70,8% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Libertex?

Libertex er en nettmegler som tilbyr over 250 finansielle CFD-produkter. Plattform deres har vunnet flere internasjonale og anerkjente priser og blir brukt av over 2,2 millioner mennesker. 

Er Libertex trygt å investere gjennom?

Ja, Libertex er en trygg og sikker plattform. De er lisensiert av CySec, som er en lisens som gir dem mulighet til å tilby netthandel i finansmarkedet. 

Hva kan man investere i hos Libertex?

Hos Libertex kan man investere i over 250 ulike finansielle produkter. Dette inkluderer CFD-er innenfor aksjer, kryptovaluta, råvarer, børsnoterte fond og indekser. 

Hva er minsteinnskuddet på Libertex?

For å kunne investere hos Libertex er du nødt til å gjennomføre et innskudd på minimum 100 euro, som tilsier rundt 1.000 norske kroner. 

Tilbyr Libertex norsk språk?

For øyeblikket tilbyr ikke Libertex norsk språk. Du kan velge engelsk eller andre språk. 

Mark Thorsen

Se alle artikler av Mark Thorsen