MiraiEx anmeldelse: Les vår erfaring med plattformen

I denne artikkelen kan du lese om handelsplattformen MiraiEx, som er en norsk kryptovalutabørs. Gjennom denne plattformen kan du investere i de 6 største kryptovalutaene med norske kroner.

Her kan du lese om våre erfaringer med plattformen, og finne ut om dette er en plattform som er egnet for din investeringsprofil. 

Du vil også kunne lære hvordan du gjennomfører investeringer hos MiraiEx. Lær alt om plattformen her!

KJØP KRYPTO HER Kryptoaktiva er uregulerte i deler av EU og Storbritannia.
Ingen forbrukerbeskyttelse.
Kapitalen din er utsatt for risiko.

Hvorfor Velge MiraiEx?

 • Invester i kryptovaluta med norske kroner
 • Plattformen er godkjent av Finanstilsynet
 • Det er gratis å gjennomføre innskudd inn til plattformen

Vår foretrukne handelsplattform, eToro, sammenlignet med MiraiEx

Vår foretrukne handelsplattform er eToro. For å kunne få en forståelse av plattformen til MiraiEx har vi derfor valgt å sammenligne disse to plattformene. På den måten vil du få innsikt i fordelene og ulempene MiraiEx tilbyr. Du kan lese vår eToro anmeldelse her

 • Rating
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  Besøk SaxoTraderGO Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • Rating
  Hva vi tror
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Velg mellom 3000+ CFD-er
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  Besøk Capital.com 78.77 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.

En vesentlig ting som skiller aktørene er at MiraiEx er en norsk kryptobørs. I motsetning er eToro er en utenlandsk aktør som tilbyr langt flere investeringsprodukter enn kun kryptovaluta, som aksjer, råvarer, valuta, etc. 

Dette tilbyr MiraiEx:

 • Invester i 6 ulike kryptovalutaer
 • Gode teknisk analyse verktøy
 • Godkjenning fra Finanstilsynet
 • Innskudd og investeringer med norske kroner

Dette tilbyr eToro:

 • Invester i 19 ulike kryptovaluter
 • Tilgang til over 1000 aksjer
 • Et sosialt nettverk, som gir muligheten til å utveksle ideer og tanker med andre investorer
 • Solide analyseverktøy
 • Lavere gebyrer enn MiraiEx 
 • Ingen kurtasje for kjøp og salg av aksjer
 • Copytrading, som gir deg muligheten til å kopiere handlene til profesjonelle investorer

Ut fra denne sammenligningen kan du forstå at MiraiEx tilbyr lang færre funksjoner og fordeler enn eToro. Det skal sies at MiraiEx er nokså nye på markedet, og det er forventet at deres utvalg vil øke med tiden. Med mindre man ønsker å benytte seg av MiraiEx for å støtte en norsk aktør, tilbyr eToro et langt brede utvalg til mye lavere priser. 

Store forskjeller på utvalg

Den største ulempen med MiraiEx, sammenlignet med eToro og andre store aktører, er at den har et lite utvalg av investeringsprodukter og funksjoner. Dette er derfor en plattform som passer best til investorer som vet at de ønsker å investere i noen av disse produktene på forhånd. 

En annen viktig ting å se etter når man skal velge en plattform er gebyrer og kurtasjer. MiraiEx, sammenlignet med resten av markedet, tar helt gjennomsnittlige priser for kjøp og salg av deres produkter. Vi vil se nærmere på prissammenligning senere i artikkelen. 

Slik gjennomfører du kryptovaluta-handel hos MiraiEx

Dersom du ønsker å gjennomføre handler gjennom MiraiEx har vi gjort det enkelt ved hjelp av en steg-for-steg guide som viser deg alt du trenger å vite. For å kunne handle er du nødt til å være over 18 år.

Les videre for å lære hvordan du registrerer deg og gjennomfører investeringer, med tre enkle steg:

Steg 1: Opprett konto

Det er svært enkelt å opprette en konto gjennom MiraiEx. Når du er inne på deres hjemmeside, trykker du på knappen “registrer deg” øverst til høyre. 

Du har muligheten til å registrere deg med vipps eller med e-post. Du kan også enkelt verifisere deg med BankID, som er en funksjon de færreste aktører tilbyr i dag. 

Hvis du velger å registrere deg med E-post, vil du motta en E-post i din innboks som du må bekrefte. Da vil du bli videreført til deres plattform. 

Det neste steget er å gjennomføre et innskudd inn til plattformen. For å gjøre dette er du nødt til å fylle ut et skjema for å verifisere din bruker. Dette tar ikke mer enn et par minutter. Når dette er gjort kan du gjennomføre innskuddet ved å trykke på “sett inn penger” øverst til høyre inne i plattformen. 

MiraiEx sin plattform er Norges første kryptovalutabørs og er registrert av Finanstilsynet. Det er enkelt å forstå at plattformen retter seg mot norske investorer. Som et resultat av dette kan man gjennomføre kjøp og salg av kryptovaluta med norske kroner. 

Steg 2: Velg dine investeringer

Det neste steget etter du har verifisert din profil og gjennom ført et innskudd, er å bestemme deg for hvilke kryptovaluta du ønsker å kjøpe. 

Inne i plattformen trykker du på “kjøp og selg”. Da får du opp listen over kryptovaluta som du kan investere i. 

MiraiEx har også gode verktøy, som blant annet teknisk analyse, som du kan benytte deg av for å danne deg et bedre grunnlag om det er et godt kjøp eller ikke. Dette finner du under “marked” i plattformen. 

Steg 3: Kjøp Bitcoin hos Miraiex

Bildet viser deg hvordan du kjøper Bitcoin hos MiraiEx. Du følger akkurat samme metode dersom du vil investere i en annen kryptovaluta. 

Du fyller inn det beløpet du ønsker å investere for under “beløp”. Som du kan se på bilde tilsvarer denne investeringer et investeringsbeløp på 27600 kroner. Du trykker på “kjøp” dersom dette stemmer. 

Når du har gjort dette har du kjøpt Bitcoin hos MiraiEx, og kan kalle deg selv for en Bitcoin-investor. Ved å trykke på “oversikt” vil du holde deg oppdatert på din portefølje. 

KJØP KRYPTO HER Kryptoaktiva er uregulerte i deler av EU og Storbritannia.
Ingen forbrukerbeskyttelse.
Kapitalen din er utsatt for risiko.

Hvem er MiraiEx? 

MiraiEx er Norges første kryptovalutabørs. Deres plattform fokuserer kun på kjøp og salg av kryptovaluta og ingen andre finansielle instrumenter. Den største fordelen for norske investorer er at man kan investere med norske kroner, som mange andre internasjonale aktører ikke tilbyr. 

Det er mange som har vist skepsis rundt handelsplattformen som tilbyr kjøp og salg av kryptovaluta. Selv om det er en god grunn for dette, i og med at det har vært mye forsøk på å svindle sine kunder, kan vi avkrefte at MiraiEx er svindel. Som et bevis på dette er plattformen godkjent av Finanstilsynet og har alle regulatoriske krav i orden. 

Det er viktig å være sikker på dette før man registrerer seg hos en handelsplattform. Dette gjelder uavhengig om det er en norsk eller internasjonal aktør. At plattformen er godkjent av Finanstilsynet er alltid en god pekepinn på at plattformen er sikker. 

MiraiEx investeringsutvalg

MiraiEx har i forhold til mange andre plattformer et nokså begrenset utvalg av kryptovaluta. De tilbyr investorer å investere i de 6 største og mest kjente kryptovalutaene på markedet. 

Som investor må du derfor ta en vurdering på om disse investeringsproduktene holder for deg, og om du kun ønsker å investere i de største og mest kjente kryptovalutaene eller om du ønsker å investere i andre kryptovalutaer. 

Dersom du for eksempel kun er interessert i å kjøpe Bitcoin, så kan MiraiEx være et godt alternativ, ettersom plattformen er sikker og tilbyr nokså gode priser. 

Hos MiraiEx kan du investere i disse 6 kryptovalutaene opp mot NOK:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • XRP (Ripple)
 • DAI
 • Cardano

Fordeler og ulemper med MiraiEx

Det finnes flere fordeler med å investere i kryptovaluta hos MiraiEx. Her er noen av fordelene med å benytte seg av deres plattform:

 • Invester med norske kroner: I motsetning til mange andre aktører kan du investere i kryptovaluta med norske kroner. Dermed trenger du ikke å penger i en annen valuta. Derfor vil du ikke bli påvirket om den norske kronen skulle falle i verdi. 
 • Godkjent av Finanstilsynet: At plattformen er godkjent og følger retningslinjene fra Finanstilsynet gir en sikkerhet for investorene.
 • Gratis innskudd: Det er gratis å gjennomføre innskudd inn til plattformen. Du må dog betale et gebyr på 45 kroner ved uttak. Du vil også unngå valutagebyr ettersom du setter inn norske kroner. 

Sammenlignet med andre aktører tilbyr MiraiEx nokså vanlige priser i forhold til gebyrer og kurtasjer. Når du kjøper og selger en kryptovaluta vil du betale et gebyr på 0,5%, noe som verken er spesielt dyrt eller spesielt billig. Hos eToro, som er vår foretrukne plattform, betaler man 0 kr i kurtasje, som er et særdeles godt tilbud. 

Spredning (spread på engelsk), som er differansen mellom kjøpspris og salgspris, ligger på mellom 0,0005 – 5%. Ettersom kundemassen fortsatt er relativt liten vil dette gi en høyere spread på noen av produktene. Derfor vil denne prisen variere ut fra hvilke investeringer du foretar deg. For å sette det i kontrast tilbyr eToro en spread på 0,75 – 2,90. 

Dersom du investerer i en kryptovaluta hos MiraiEx anbefaler vi derfor at du sjekker gebyret på forhånd. Dette vil kunne ha en påvirkning på din avgjørelse. Dersom du planlegger å investere i andre kryptovalutaer eller andre finansielle instrumenter, som aksjer, fond, råvarer etc. kan det være lurt å bruke en annen plattform – som for eksempel eToro. 

Slik fungerer plattformen til MiraiEx

MiraiEx er, som nevnt tidligere i artikkelen, en svært brukervennlig plattform som er enkel å navigere rundt. Ettersom de også kun tilbyr seks kryptovalutaer, er det enkelt å finne frem og komme i gang med sin investering. 

Som du så i vår guide er det veldig lett å kjøpe og selge kryptovalutaer. I plattformen vil du også finne MiraiEx lommebok, som er en krypto lommebok hvor du kan oppbevare dine kryptovaluta investeringer. Dette er lurt å benytte for å lagre dine kryptovalutaer trygt. 

Plattformen har også gode verktøy til å utføre analyser av de ulike produktene, som blant annet tekniske analyser. Dette vil du finne i plattformen når du har trykket på det produktet du ønsker å investere i. Det vil kunne gi deg et bedre grunnlag for om du vil gjennomføre en investering eller ikke. 

Dersom du ønsker å selge hele eller deler av investeringene du har foretatt deg gjør du dette på samme måte som når du gjennomførte et kjøp. Da velger du “selg” i stedet for “kjøp” og selger ut det antallet du selv ønsker. 

Fordelen med et begrenset utvalg av investeringsprodukter er at det er enklere å forholde seg til nettopp disse investeringene. Dersom du kun ønsker å investere i noen av kryptovalutaene MiraiEx tilbyr, kan det være en passende plattform for deg. 

MiraiEx oppsummering – våre erfaringer

Vi har testet ut en rekke ulike handelsplattformer av kryptovaluta. Ut fra våre erfaringer er MiraiEx en trygg plattform å handle fra, men med et svært begrenset utvalg av investeringsprodukter. 

Ser man på eToro, som vi brukte for å sammenligne med, tilbyr de et langt større utvalg av investeringer. Mens MiraiEx tilbyr kun 6 kryptovalutaer, tilbyr eToro 19 kryptovalutaer samt muligheten til å investere i over 1000 aksjer, fond, råvarer etc. 

Den største fordelen med MiraiEx er at det er en norsk kryptobørs, og at den derfor har lisens og regulatoriske krav støttet av Finanstilsynet. Utenom dette er det noen vesentlig faktorer som plattformen scorer litt lavt på. 

Her er noen faktorer du bør se på når du skal vurdere handelsplattformer:

 • Plattformen er brukervennlig
 • Plattformen har de investeringsproduktene du ønsker å investere i
 • Sosialt nettverk for å lære og diskutere fra andre investorer
 • Verktøy og funksjoner for å gjennomføre analyser

Hvem er MiraiEx?

MiraiEx er en norsk kryptovalutabørs hvor du kan investere i kryptovaluta

Kan jeg investere i Bitcoin hos MiraiEx?

MiraiEx tilbyr kjøp av Bitcoin. Du kan investere med norske kroner.

Er MiraiEx trygt?

Ja, du kan sikkert investere i kryptovaluta hos MiraiEx. Plattformen er godkjent av Finanstilsynet

Kan jeg investere med norske kroner hos MiraiEx?

Ja, hos MiraiEx kan du investere i kryptovaluta med norske kroner.