Skilling anmeldelse 2022: Fordeler, ulemper og erfaringer

Skilling er et skandinavisk eid fintech selskap med et formål om å gjøre trading enkelt og tilgjengelig for alle, på en sikker og kontrollert måte.

4.5

Vår vurdering

Plattformen tilbyr deres kunder å trader i over 900 finansielle instrumenter. Dette inkluderer blant annet fra aksjer, valuta, råvarer og kryptovaluta. I denne artikkelen kan du lese om fordeler og ulemper med Skilling samt hva du kan investere i.

Se videoanmeldelse under eller les den helhetlige anmeldelsen her.

Skilling logo
INVESTER HER CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring.
80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Introduksjon av Skilling

Skilling er et skandinavisk eid fintech selskap med et formål om å gjøre trading enkelt og tilgjengelig for alle, på en sikker og kontrollert måte. De mener at trading er for alle og tilbyr i dag deres kunder å trade i over 900 finansielle instrumenter som aksjer, valutaer, råvarer, kryptovalutaer m.m.

Selskapet ble etablert i 2016 og holder til i Kypros, Malta, Spania og Seychellene. I 2018 fikk plattformen CySEC lisens, som gjorde det mulig for dem å tilby sine tjenester i alle land i EU og EØS. Deres tradingplattform ble lansert i Norge i 2019. I 2020 fikk de også Seychelles Financial Service Authority (FSA) som har gjort at de også kan lansere deres plattform utenfor EU sine grenser, og dermed bli enda mer internasjonale. 

Gjennom Skilling kan man som investor derfor være trygg på at man kan trade under trygge rammer. De har lagd 3 ulike plattformer, som gjør at man enkelt kan finne den plattformen som passer best for seg selv, enten man ønsker fokus på brukervennlighet, teknisk analyse eller andre faktorer som er viktig for deg. 

Skilling sammenlignet med andre nettmeglere

Vi har testet ut diverse ulike nettmeglere opp mot Skilling. Ut fra disse sammenligningene kan vi konkludere med at Skilling er en svært god plattform å trade finansielle produkter hos. Det er viktig å forstå at Skilling er forbeholdt trading gjennom CFDer.

Plattformen passer derfor bedre for trader enn langsiktige investorer. Ønsker man å investere langsiktig, kan eToro være et bedre alternativ, hvor man også har muligheten til å investerer direkte i enkeltselskapene.

Skilling skiller seg ut fra andre aktører ved at de tilbyr sine kunder å investere fra flere typer plattformer. På den måten kan man velge den plattformen som passer deg ut fra dine behov og hvor ofte du ønsker å trade. Alle de ulike plattformene Skilling tilbyr er brukervennlige og enkle å trade gjennom. 

Det eneste som er et lite minus med Skilling er valgmulighetene når det kommer til gearing, som betyr at man av kjøper aksjer for mer enn man har i egenkapital. Man har ikke alltid muligheten til å velge hvor mye man har lyst til å geare et produkt.

Investere fra plattformen til Skilling

De har gjort det enkelt for sine investorer å trade gjennom deres plattformer, enten du ønsker å gjøre det gjennom nettleseren eller app.

De tilbyr sine kunder muligheten til å benytte seg av 3 ulike plattformer, som er tilpasset etter ulikt ferdighetsbehov og tradingfrekvens. På den måten vil du kunne finne en passende plattform, enten du er en erfaren og aktiv trader eller nybegynner. En fellesnevner for alle plattformene er at de er svært brukervennlige og alle representerer det samme formålet: å gjøre trading tilgjengelig for alle. Dette er de to plattformene de fleste av deres kunder investerer fra:

Skilling Trader: Denne plattformen er svært brukervennlig og enkelt å benytte. Den passer godt for både nybegynnere og mer erfarne tradere. Denne plattformen tilbyr blant annet:

 • Assistanse for nybegynner om hvordan man trader
 • Analyseverktøy med ordreutførelse på 0,05 sekunder
 • Design som passer både nybegynner og erfarne trader

Skilling cTrader: Dette er blant de mest kjente plattformene i verden når det kommer til å trade finansielle instrumenter. I likhet med Skilling Trader har man tilgang til over 900 tradingobjekter, både valuta, aksjer, kryptovaluta etc. Denne plattformer har mer avanserte verktøy for grafer og teknisk analyse. Denne plattformen tilbyr blant annet:

 • Avansert trading verktøy
 • Komplett chart pakke
 • En egen algo-trading seksjon

Her ser du fordeler og ulemper med Skilling-plattformen:

Fordeler
 • Stort utvalg av investeringer: Over 900 ulike investeringsprodukter. Dette inkluderer aksjer, ETF-er, indekser, kryptovaluta, råvarer og valuta.
 • 0 % i kurtasje: Du betaler ingen kurtasje for å kjøpe aksjer
 • SkillingCopy: Kopier over 1000 strategier. Med denne funksjonen vil du utføre sammen investeringer som dyktige investorer automatisk.
 • Brukervennlighet: Plattformen er svært enkel å navigere rundt. De ulike plattformene er også tilpasset nivå og omfang.
thumbs up
Ulemper
 • Lang ventetid fra kundesupport: Flere har opplevd at det tar lang tid å få svar fra deres kundestøtte. Det finnes heller ikke kundestøtte på norsk.
 • Høy spread på valuta og råvarer: Plattformen tar et relativt høyt gebyr for investering i valuta og råvarer
thumbs down

Hva kan man investere i gjennom Skilling?

Noe av det viktigste hos en handelsplattform er at man har et godt utvalg av finansielle produkter å velge mellom. Dette vil gi deg som investor flere muligheter. De tilbyr i dag sine kunder å trade med over 900 investeringsobjekter. På den måten er man som investor ikke begrenset over valgmuligheter. 

Skilling tilbyr en handelsplattform som fokuserer først og fremst på trading. Dette gjør at du kun kan trade i CFD-er når du kjøper og selger aksjer. Dette er den mest populære måten å trade aksjer på, og gir deg muligheten til å både geare dine investeringer samt at du kan investere mot markedet (bear marked). Dette er essensielle funksjoner for investorer som ønsker å bli dyktige tradere. 

Aksjer

Aksjer er de mest populære finansielle instrumentene å trade med, spesielt blant ikke-profesjonelle investorer. Hos Skilling har man tilgang til rundt 700 aksjer å trade i. I deres investeringsunivers finner man selskaper fra hele verden, inkludert populære norske og amerikanske aksjer. Gjennom plattformene kan du enkelt trade i de mest populære aksjene, enten du tror at aksjen du ønsker å trade vil få en aksjekurs som styrkes eller svekkes. Du kan nemlig investere både med (long) og mot (short) markedet. 

Selv om aksjemarkedet historisk sett stiger over tid, har man utallige eksempler på selskaper som har fått sin aksjekurs redusert drastisk på svært kort tid. Et eksempel på dette er Norwegian under pandemien. Hadde man shortet denne aksjen med høy giring på dette tidspunktet ville man som investor kunne fått en svært god avkastning. 

Valuta

Valutamarkedet er enormt og det er svært mange som trader valutapar opp mot hverandre. Dette kan for eksempel være EURUSD, ettersom man tror EUR vil styrke seg i forhold til valutakursen til USD. Hos Skilling kan man handle over 70 valutapar. Dette inkluderer de mest populære valutaparene. 

Dersom man ønsker å trade norske kroner (NOK) har man også muligheten til dette gjennom Skilling. Dette kan være lønnsomt dersom du tror den norske kronen vil styrkes/svekkes opp mot en annen valuta. Ved hjelp av Skilling sine verktøy har man alt man trenger for å kunne analysere seg til hvordan kronen vil bevege seg. 

Indeks

De tilbyr også investorene å trade i de største og mest populære indeksene i verden. Dette gjelder blant annet S&P 500, som består av de 500 største selskapene i verden ut fra markedsverdi, og DAX30, som er de 30 største selskapene i den tyske børsen. Man kan også investere i mindre økonomier, som indeksen i Italia eller Australia, bare for å ta noen eksempler. 

I likhet med aksjer vil man investere gjennom CFD-handel. På den måten kan du investere med markedet (du tror indeksen vil stige i verdi) eller mot markedet (du tror indeksen vil falle i verdi). 

Råvarer

Plattformen gir deg også muligheten til å investere i 5 råvarer. Dette er ikke det største utvalget, men det er de mest populære råvarene å trade. Det er mulig at det kommer flere investeringsmuligheter for råvarer ved senere tidspunkt. 

Hos Skilling kan du investere i disse 5 råvarene:

 • Gull
 • Sølv
 • Naturgass
 • WTI-olje
 • Brent-olje

Kryptovaluta

Dersom du er interessert i å trade kryptovaluta, har plattformen et svært godt utvalg. Her finner man både de største kryptovalutaene samt mindre kryptovalutaer som man kan trade i. Dette gir et godt utgangspunkt for investorer som ønsker å trade i den “nye” digitale valutaen. 

Hos Skilling kan du blant annet trade i:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Dogecoin
 • Shiba Inu
 • Ripple

Åpne Skilling konto

Å starte å trade er svært enkelt. Det eneste man behøver å gjøre er å:

 1. Opprette og verifisere din konto
 2. Gjennomføre et innskudd
 3. Finne aksjen eller andre investeringer du ønsker å investere i
 4. Velg beløp og gjennomfør kjøpet

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du kommer i gang med å trade gjennom Skilling ved hjelp av 3 enkle steg. Les vår Skilling guide under:

 • Skilling toplist stb
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
  OPPRETT KONTO HER 69% av CFD-kontoer for detaljhandel taper penger.

På bildet ser du en knapp i midten der det står “Start Trading”. Når du trykker på denne knappen vil du bli videreført til siden hvor du fyller inn dine personopplysninger. Hos Skilling kan du også enkelt registrere deg gjennom BankID på mobilen. 

Handle dine favoritt-aksjer på Skilling

Når du har registrert din konto med din BankID kan du enkelt gjennomføre et innskudd til plattformen og begynne å trade. Dette kan man gjøre via PayPal, bankoverføring eller andre ønskelige metoder. 

Slik finner du en aksje og trader:

Finn investeringsobjektet og kom i gang å trade

Vi vil ta utgangspunktet i det amerikanske teknologiselskaper Microsoft, som er en aksje som har gitt god avkastning over tid og er en populær aksje blant både norske og internasjonale investorer.

Microsoft aksjer

Søk på “Microsoft” som du ser på bildet ovenfor. Dermed trykker du på logoen, og du vil bli videreført til siden hvor du kan kjøpe aksjen. Her vil du komme til analyseverktøyene, som er viktig for investorer som trader aksjer. 

Kjøp aksjen gjennom plattformen

Kjøp eller selg Microsoft aksjer

Når du har trykket deg inn på aksjen du vil investere i vil du se en grønn knapp der det står “kjøp” og en rød knapp der det står “selg”. Her har man også mulighet til å selge aksjen, som betyr at du investerer mot markedet (du vil tjene penger dersom aksjen reduserer sin verdi). 

I eksemplet under kan du se at vi ønsker å trade Microsoft aksjer for et beløp på rundt 12.000 norske kroner. Vi har også valgt en gearing på 5x, som betyr at dersom kursen stiger 5 % er dette i realiteten 5 x 5 = 25 %. Ettersom trading har en høyere risiko en vanlig investering er det vanlig å selge seg ut i løpet av samme dag. 

Kjøp Microsoft aksjer på Skilling

Nå vet du hvordan du kommer i gang med å trade gjennom plattformen. Som en trader er det viktig å være klar over risikoen før du går i gang med å kjøpe og selge aksjer og andre finansielle instrumenter. Det er blant annet vanlig å benytte seg av funksjoner som “stop-loss” og “take-profit” for å redusere risikoen for tap. Dette er funksjoner du bør være innforstått med før du investerer. 

Hvor mye koster det å investere hos Skilling?

Å trade fra Skilling er nokså rimelig sammenlignet med andre aktører. Plattformen er svært transparente når det kommer til deres prisstruktur, så man vil ikke oppleve noen uforutsette utgifter. Dette gjelder enten man ønsker å trade aksjer, råvarer, valuta, indekser eller kryptovaluta. 

Det er også greit å vite at man også kan velge mellom en standard eller premium konto. Disse to ulike kontoene har enkelte prisforskjeller. Standard-kontoen er rettet mot ferske tradere som ikke ønsker å investere med høy beløp. For å kunne trade med denne kontoen er minsteinnskuddet på 100 dollar. 

På den andre siden retter premium-kontoen seg mot profesjonelle tradere, som ønsker å investere med høyere beløp. For å opprette en slik konto er man nødt til å gjøre et innskudd på minimum 5000 dollar. 

Kostnaden for å trade produktene til Skilling er basert på pips-verdi, som er et mål på verdiendringen mellom kjøper og selger. Handler man valuta og diagrammet flytter seg fra 2,2500 til 2,2501 tilsvarer dette 1 pip. Har du en standard kanto startet gebyret fra 0,7 pip. Dette er svært lavt sammenlignet med andre plattformer. Har du derimot premiumkonto startet pips-verdien på kun 0,1. 

Det er også gratis å gjennomføre innskudd og uttak gjennom Skilling. Man kan benytte seg av bankoverføringer eller e-bankløsninger som Skrill og Neteller. 

Skilling oppsummering

Som du har lest i denne artikkelen, er Skilling en god nettmegler å trade finansielle instrumenter gjennom. Aktøren passer best for tradere og ikke langsiktige investorer. Her er noen fordeler med å opprette en konto og trade gjennom Skilling:

 • Lave kostnader: I forhold til mange andre aktører har Skilling svært lave priser for å kjøpe og selge finansielle instrumenter. Man betaler heller ingenting for å gjennomføre innskudd eller uttak. Man betaler også 0% i kurtasje for aksjer.
 • Stort utvalg: Plattformen byr på et svært stort utvalg av investeringer. De tilbyr over 900 ulike investeringsprodukter.
 • Gode analyseverktøy: I deres plattform har man tilgang til alt av verktøy, som for eksempel teknisk analyse, for å kunne gjøre gode begrunnelser for sine investeringer. 
 • Flere plattformer: Skilling tilbyr sine kunder muligheten til å trade på 3 ulike plattformer. På den måten kan du velge den plattformen som passer deg best ut fra dine behov. 
 • Brukervennlighet: Plattformen er svært enkel å navigere rundt. De ulike plattformene er også tilpasset nivå og omfang. 
 • SkillingCopy: Kopier over 1000 strategier. Med denne funksjonen vil du utføre sammen investeringer som dyktige investorer automatisk. 
 • Skilling toplist stb
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
  OPPRETT KONTO HER 69% av CFD-kontoer for detaljhandel taper penger.

Ofte stilte spørsmål

Hvem er Skilling?

Skilling er et skandinavisk eid fintech selskap med et formål om å gjøre trading enkelt og tilgjengelig for alle, på en sikker og kontrollert måte. Her kan man trade i over 700 aksjer fra hele verden, inkludert Norge og USA. 

Hvordan trader jeg gjennom Skilling?

Det er enkelt å komme i gang med å trade hos Skilling. Gjennom plattformen trader du gjennom CFD-produkter, som lar deg investerer både med (long) og mot (short) markedet. Les hvordan du gjør det her.

Hvordan tjene penger på trading?

I likhet med andre investeringer tjener du penger dersom aksjeverdien stiger fra tidspunktet du kjøpe den på. Ved trading investerer man i gearede produkter, som betyr at mindre kursendringer vil ha et større utslag på dine investerte penger. 

Hva kan jeg investere i hos Skilling?

Skilling har et svært bredt utvalg av investeringsobjekter. Her kan mant trade blant annet aksjer, råvarer, valuta og kryptovaluta. Man har over 900 investeringsobjekter å velge mellom. 

Er Skilling norsk?

Skilling er et skandinavisk eid fintech selskap. Gründerne bak plattformen er fra Skandinavia, men de har sitt hovedkontor på Malta. I 2019 ble plattformen introdusert til det norske markedet. 

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen