Skilling anmeldelse – Trade i over 900 investeringsobjekter

Skilling er et skandinavisk eid fintech selskap med et formål om å gjøre trading enkelt og tilgjengelig for alle, på en sikker og kontrollert måte. I dag tilbyr Skilling deres kunder å trade i over 900 finansielle instrumenter som inkluderer aksjer, valutaer, råvarer, kryptovalutaer m.m. 

Selskapet ble etablert i 2016. Etter å ha fått CySec-lisensen i 2018 etablerte Skilling sin plattform i Norge og andre europeiske land. De har også som ambisjoner å vokse internasjonalt, utenfor EU sine grenser. 

I denne artikkelen vil du kunne lese mer om Skilling og hva slags produkter de tilbyr. Du vil blant annet lære mer om hvordan plattformen fungerer, hva slags investeringsobjekter man kan trade samt en guide som viser deg hvordan du kommer i gang. 

Opprett en konto i dag 69% av CFD-kontoer for detaljhandel taper penger.

Trade gjennom Skillings handelsplattform: Steg-for-steg

Skilling er først og fremst en handelsplattform som passer best for investorer som ønsker å trade i ulike finansielle markeder. Gjennom deres plattform kan man blant annet trade aksjer, råvarer, valuta, kryptovaluta m.m. 

Å trade tilsier at man kjøper og selger finansielle instrumenter, som aksjer, med en kort tidsperspektiv. Å trade trenger ikke være så komplisert som mange tror, og det er mange hobbyinvestorer som har trading som en del av sin investeringsstrategi. For å komme i gang med å trade hos Skilling må du gjøre følgende.

 1. Opprette og verifisere din konto
 2. Gjennomføre et innskudd
 3. Finne aksjen eller andre investeringer du ønsker å investere i
 4. Velg beløp og gjennomfør kjøpet

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du kommer i gang med å trade gjennom Skilling ved hjelp av 3 enkle steg. Les vår Skilling guide under:

Opprett en konto i dag 69% av CFD-kontoer for detaljhandel taper penger.

Steg 1 – Opprett en konto

Det første du må gjøre for å kunne investere gjennom Skilling-plattformen er å opprette en konto. Dette kan du enkelt gjøre gjennom på deres nettside [her]. 

Handle dine favoritt-aksjer på Skilling

På bildet ser du en knapp i midten der det står “Start Trading”. Når du trykker på denne knappen vil du bli videreført til siden hvor du fyller inn dine personopplysninger. Hos Skilling kan du også enkelt registrere deg gjennom BankID på mobilen. 

Når du har registrert din konto med din BankID kan du enkelt gjennomføre et innskudd til plattformen og begynne å trade. Dette kan man gjøre via PayPal, bankoverføring eller andre ønskelige metoder. 

Her er noen fordeler med å opprette en konto og trade gjennom Skilling:

 • Lave kostnader: I forhold til mange andre aktører har Skilling svært lave priser for å kjøpe og selge finansielle instrumenter. Man betaler heller ingenting for å gjennomføre innskudd eller uttak. Man betaler også 0% i kurtasje for aksjer.
 • Stort utvalg: Plattformen byr på et svært stort utvalg av investeringer. De tilbyr over 900 ulike investeringsprodukter.
 • Gode analyseverktøy: I deres plattform har man tilgang til alt av verktøy, som for eksempel teknisk analyse, for å kunne gjøre gode begrunnelser for sine investeringer. 
 • Flere plattformer: Skilling tilbyr sine kunder muligheten til å trade på 3 ulike plattformer. På den måten kan du velge den plattformen som passer deg best ut fra dine behov. 
 • Brukervennlighet: Plattformen er svært enkel å navigere rundt. De ulike plattformene er også tilpasset nivå og omfang. 
 • SkillingCopy: Kopier over 1000 strategier. Med denne funksjonen vil du utføre sammen investeringer som dyktige investorer automatisk. 

Steg 2 – Finn investeringsobjektet og kom i gang å trade

Hvis du har opprettet en konto hos Skilling og gjennomført et innskudd, er du klar til å komme i gang med dine investeringer. Øverst i plattformen vil du se et søkefelt. Her søker du på den aksjen du ønsker å investere i. Du kan også utforske de ulike markedene ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre. 

Vi vil ta utgangspunktet i det amerikanske teknologiselskaper Microsoft, som er en aksje som har gitt god avkastning over tid og er en populær aksje blant både norske og internasjonale investorer. Følg instruksene under for å lære hvordan du enkelt kommer i gang med å kjøpe en aksje. Du bruker akkurat samme metodikk dersom du ønsker å investere i en annen aksje eller et annet produkt som råvarer, kryptovaluta etc. 

Microsoft aksjer

Søk på “Microsoft” som du ser på bildet ved siden av. Dermed trykker du på logoen, og du vil bli videreført til siden hvor du kan kjøpe aksjen. Her vil du komme til analyseverktøyene, som er viktig for investorer som trader aksjer. 

Steg 3 – Kjøp aksjen

Det siste steget i prosessen er å faktisk komme i gang med kjøpet. Når du har satt inn penger på din konto og funnet den aksjen du ønsker å investere i, er du klar!

Kjøp eller selg Microsoft aksjer

Når du har trykket deg inn på aksjen du vil investere i vil du se en grønn knapp der det står “kjøp” og en rød knapp der det står “selg”. Hos Skilling plattformen har man også mulighet til å selge aksjen, som betyr at du investerer mot markedet (du vil tjene penger dersom aksjen reduserer sin verdi). 

I eksemplet under kan du se at vi ønsker å trade Microsoft aksjer for et beløp på rundt 12.000 norske kroner. Vi har også valgt en gearing på 5x, som betyr at dersom kursen stiger 5 % er dette i realiteten 5 x 5 = 25 %. Ettersom trading har en høyere risiko en vanlig investering er det vanlig å selge seg ut i løpet av samme dag. 

Kjøp Microsoft aksjer på Skilling

I eksemplet over kan du se at vi ønsker å trade Microsoft aksjer for et beløp på rundt 12.000 norske kroner. Vi har også valgt en gearing på 5x, som betyr at dersom kursen stiger 5 % er dette i realiteten 5 x 5 = 25 %. Ettersom trading har en høyere risiko en vanlig investering er det vanlig å selge seg ut i løpet av samme dag. 

Så lett er det å komme i gang med å trade en aksje!

Nå vet du hvordan du kommer i gang med å trade gjennom Skilling. Som en trader er det viktig å være klar over risikoen før du går i gang med å kjøpe og selge aksjer og andre finansielle instrumenter. Det er blant annet vanlig å benytte seg av funksjoner som “stop-loss” og “take-profit” for å redusere risikoen for tap. Dette er funksjoner du bør være innforstått med før du investerer. 

Hva er Skilling?

Skilling er et skandinavisk eid fintech selskap med et formål om å gjøre trading enkelt og tilgjengelig for alle, på en sikker og kontrollert måte. De mener at trading er for alle og tilbyr i dag deres kunder å trade i over 900 finansielle instrumenter som aksjer, valutaer, råvarer, kryptovalutaer m.m.

Selskapet ble etablert i 2016 og holder til i Kypros, Malta, Spania og Seychellene. I 2018 fikk plattformen CySEC lisens, som gjorde det mulig for dem å tilby sine tjenester i alle land i EU og EØS. Skilling sin tradingplattform ble lansert i Norge i 2019. I 2020 fikk de også Seychelles Financial Service Authority (FSA) som har gjort at de også kan lansere deres plattform utenfor EU sine grenser, og dermed bli enda mer internasjonale. 

Gjennom Skilling kan man som investor derfor være trygg på at man kan trade under trygge rammer. Skilling har lagd 3 ulike plattformer, som gjør at man enkelt kan finne den plattformen som passer best for seg selv, enten man ønsker fokus på brukervennlighet, teknisk analyse eller andre faktorer som er viktig for deg. 

Skilling Trading – hva kan man investere i?

Noe av det viktigste hos en handelsplattform er at man har et godt utvalg av finansielle produkter å velge mellom. Dette vil gi deg som investor flere muligheter. Skilling tilbyr i dag sine kunder å trade med over 900 investeringsobjekter. På den måten er man som investor ikke begrenset over valgmuligheter. 

Skilling tilbyr en handelsplattform som fokuserer først og fremst på trading. Dette gjør at du kun kan trade i CFD-er når du kjøper og selger aksjer. Dette er den mest populære måten å trade aksjer på, og gir deg muligheten til å både geare dine investeringer samt at du kan investere mot markedet (bear marked). Dette er essensielle funksjoner for investorer som ønsker å bli dyktige tradere. 

Aksjer

Aksjer er de mest populære finansielle instrumentene å trade med, spesielt blant ikke-profesjonelle investorer. Hos Skilling har man tilgang til rundt 700 aksjer å trade i. I deres investeringsunivers finner man selskaper fra hele verden, inkludert populære norske og amerikanske aksjer. Gjennom Skilling kan du enkelt trade i de mest populære aksjene, enten du tror at aksjen du ønsker å trade vil få en aksjekurs som styrkes eller svekkes. Du kan nemlig investere både med (long) og mot (short) markedet. 

Selv om aksjemarkedet historisk sett stiger over tid, har man utallige eksempler på selskaper som har fått sin aksjekurs redusert drastisk på svært kort tid. Et eksempel på dette er Norwegian under pandemien. Hadde man shortet denne aksjen med høy giring på dette tidspunktet ville man som investor kunne fått en svært god avkastning. 

Valuta

Valutamarkedet er enormt og det er svært mange som trader valutapar opp mot hverandre. Dette kan for eksempel være EURUSD, ettersom man tror EUR vil styrke seg i forhold til valutakursen til USD. Hos Skilling kan man handle over 70 valutapar. Dette inkluderer de mest populære valutaparene. 

Dersom man ønsker å trade norske kroner (NOK) har man også muligheten til dette gjennom Skilling. Dette kan være lønnsomt dersom du tror den norske kronen vil styrkes/svekkes opp mot en annen valuta. Ved hjelp av Skilling sine verktøy har man alt man trenger for å kunne analysere seg til hvordan kronen vil bevege seg. 

Indeksen

Skilling tilbyr også investorene å trade i de største og mest populære indeksene i verden. Dette gjelder blant annet S&P 500, som består av de 500 største selskapene i verden ut fra markedsverdi, og DAX30, som er de 30 største selskapene i den tyske børsen. Man kan også investere i mindre økonomier, som indeksen i Italia eller Australia, bare for å ta noen eksempler. 

I likhet med aksjer vil man investere gjennom CFD-handel. På den måten kan du investere med markedet (du tror indeksen vil stige i verdi) eller mot markedet (du tror indeksen vil falle i verdi). 

Råvarer

Plattformen gir deg også muligheten til å investere i 5 råvarer. Dette er ikke det største utvalget, men det er de mest populære råvarene å trade. Det er mulig at det kommer flere investeringsmuligheter for råvarer ved senere tidspunkt. 

Hos Skilling kan du investere i disse 5 råvarene:

 • Gull
 • Sølv
 • Naturgass
 • WTI-olje
 • Brent-olje

Kryptovaluta

Dersom du er interessert i å trade kryptovaluta, har Skilling et svært godt utvalg. Her finner man både de største kryptovalutaene samt mindre kryptovalutaer som man kan trade i. Dette gir et godt utgangspunkt for investorer som ønsker å trade i den “nye” digitale valutaen. 

Hos Skilling kan du blant annet trade i:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Dogecoin
 • Shiba Inu
 • Ripple

Slik fungerer plattformen

Skilling tilbyr sine kunder muligheten til å benytte seg av 3 ulike plattformer, som er tilpasset etter ulikt behov. På den måten vil du kunne finne en passende plattform, enten du er en aktiv trader, nybegynner eller har holdt på i mange år. En fellesnevner for alle plattformene er at de er svært brukervennlige og alle representerer det samme formålet: å gjøre trading tilgjengelig for alle. Dette er de to mest brukte plattformene:

Skilling Trader: Denne plattformen er svært brukervennlig og enkelt å benytte. Den passer godt for både nybegynnere og mer erfarne tradere. Denne plattformen tilbyr blant annet:

 • Assistanse for nybegynner om hvordan man trader
 • Analyseverktøy med ordreutførelse på 0,05 sekunder
 • Design som passer både nybegynner og erfarne trader

Skilling cTrader: Dette er blant de mest kjente plattformene i verden når det kommer til å trade finansielle instrumenter. I likhet med Skilling Trader har man tilgang til over 900 tradingobjekter, både valuta, aksjer, kryptovaluta etc. Denne plattformer har mer avanserte verktøy for grafer og teknisk analyse. Denne plattformen tilbyr blant annet:

 • Avansert trading verktøy
 • Komplett chart pakke
 • En egen algo-trading seksjon

Kostnader å trade på Skilling?

Å trade fra Skilling er nokså rimelig sammenlignet med andre aktører. Plattformen er svært transparente når det kommer til deres prisstruktur, så man vil ikke oppleve noen uforutsette utgifter. Dette gjelder enten man ønsker å trade aksjer, råvarer, valuta, indekser eller kryptovaluta. 

Det er også greit å vite at man også kan velge mellom en standard eller premium konto. Disse to ulike kontoene har enkelte prisforskjeller. Standard-kontoen er rettet mot ferske tradere som ikke ønsker å investere med høy beløp. For å kunne trade med denne kontoen er minsteinnskuddet på 100 dollar. 

På den andre siden retter premium-kontoen seg mot profesjonelle tradere, som ønsker å investere med høyere beløp. For å opprette en slik konto er man nødt til å gjøre et innskudd på minimum 5000 dollar. 

Kostnaden for å trade produktene til Skilling er basert på pips-verdi, som er et mål på verdiendringen mellom kjøper og selger. Handler man valuta og diagrammet flytter seg fra 2,2500 til 2,2501 tilsvarer dette 1 pip. Har du en standard kanto startet gebyret fra 0,7 pip. Dette er svært lavt sammenlignet med andre plattformer. Har du derimot premiumkonto startet pips-verdien på kun 0,1. 

Det er også gratis å gjennomføre innskudd og uttak gjennom Skilling. Man kan benytte seg av bankoverføringer eller e-bankløsninger som Skrill og Neteller. 

Skilling oppsummering

Dersom du ikke har en investeringsstrategi der du ønsker å trade finansielle produkter, tilbyr Skilling plattformer som er svært godt egnet for nettopp dette. Så lenge man er innforstått med risikoen ved å trade, kan vi anbefale Skilling. Det har over 900 finansielle investeringsobjekter å velge mellom, og valget er spesielt godt dersom man ønsker å trade aksjer. 

Det som skiller Skilling seg ut fra andre aktører er at de tilbyr sine kunder flere typer plattformer. På den måten kan man benytte seg av den plattformen som passer deg ut fra dine behov og tradingfrekvens. Plattformene har også felles likhetstrekk med at de er brukervennlige og enkle å trade gjennom. 

Det eneste som er et lite minus med Skilling er valgmulighetene når det kommer til gearing. Man har ikke alltid muligheten til å velge hvor mye man har lyst til å geare et produkt. Som man så ved eksemplet til Microsoft tidligere i artikkelen har man kun muligheten til å geare x5. Dette kan være negativt dersom du enten ønsker å øke eller redusere risikovilligheten knyttet til den investeringer.

START INVESTERING 69% av CFD-kontoer for detaljhandel taper penger.

Ofte stilte spørsmål

Hvem er Skilling?

Skilling er et skandinavisk eid fintech selskap med et formål om å gjøre trading enkelt og tilgjengelig for alle, på en sikker og kontrollert måte. Her kan man trade i over 700 aksjer fra hele verden, inkludert Norge og USA. 

Hvordan trader jeg gjennom Skilling?

Det er enkelt å komme i gang med å trade hos Skilling. Gjennom plattformen trader du gjennom CFD-produkter, som lar deg investerer både med (long) og mot (short) markedet. Les hvordan du gjør det her.

Hvordan tjene penger på trading?

I likhet med andre investeringer tjener du penger dersom aksjeverdien stiger fra tidspunktet du kjøpe den på. Ved trading investerer man i gearede produkter, som betyr at mindre kursendringer vil ha et større utslag på dine investerte penger. 

Hva kan jeg investere i hos Skilling?

Skilling har et svært bredt utvalg av investeringsobjekter. Her kan mant trade blant annet aksjer, råvarer, valuta og kryptovaluta. Man har over 900 investeringsobjekter å velge mellom. 

Er Skilling norsk?

Skilling er et skandinavisk eid fintech selskap. Gründerne bak plattformen er fra Skandinavia, men de har sitt hovedkontor på Malta. I 2019 ble plattformen introdusert til det norske markedet. 

Mark Thorsen

Se alle artikler av Mark Thorsen