3 steg for å starte med aksjer investering

Mange ønsker å invester i aksjer, enten som en hobby på siden, en mulighet til å tjene penger, eller til og med som fulltidsjobb. De to første er nok mest aktuelle, og de er heller ikke så vanskelig å oppnå.

Alle kan investere i aksjer, og det er ikke nødvendig med noen utdanning eller særlige ferdigheter. I bunn og grunn handler det om å opplyse seg selv mest mulig, for å prøve å forutse fremtidig vekst hos en bedrift. Her er 3 enkle steg du kan ta for å starte med aksjer investering.

1.    Finn en megler

Først og fremst må du finne et sted du kan handle, dette kan være fysisk hos en aksjemegler eller bank. Likevel er det vanligste, og kanskje mest gunstige, å handle hos en nettmegler. Dette kommer med færre gebyrer, og er også lettere for mange. Når du skal finne en nettmegler gjelder det å utforske forskjellige nettsider, slik at du kan finne den du liker best, og som passer til deg.

Det kan være lurt å søke opp en guide som anmelder nettmeglere og sier noe om hva du vil møte på de enkelte. En god side for aksjer bør nemlig kunne tilby deg analyseverktøy som kan hjelpe deg med å ta hensiktsmessige vurderinger når du handler. Se også om du finner en side som også har en app-versjon, slik at du kan kjøpe og selge aksjer når som helst og hvor som helst.

2.    Gjør deg kjent med prinsippene

Når du prøver noe nytt, er det alltid viktig å gjøre seg kjent med regler og prinsipper, slik at du er best rustet til å ta gode valg, investering er ikke et unntak. Her finnes det mange begreper og muligheter som du burde gjøre deg kjent med. Det finnes nemlig forskjellige måter å handle på, ulike strategier og andre ting du også kan investere i.

Kanskje du er mer interessert i å handle utenlandsk valuta, da burde du utforske forex trading. Noen synes fenomenene Bitcoin og Ethereum er spennende, og da burde du ta en kikk på handel av kryptovaluta. Som nevnt tidligere finnes det også verktøy som kan hjelpe deg når du handler, for eksempel nyheter, informasjoner og live statistikk. Du kan også teste ut muligheter som «Copy Trading» der du som nybegynner kan kopiere handelsmønsteret til erfarne investorer.

3.    Kjøp aksjer

Når du har gjort grundig research og føler at du vet nok til å begynne, er det bare å starte med å finne aksjer du vil kjøpe. En aksje er en liten del av et børsnotert firma, og når du kjøper en aksje så eier du deler av det. Hvis verdien til firmaet stiger, så tjener du også penger om du skulle selge aksjen. Det er derfor det er så viktig å lese seg opp på de firmaene du ønske å kjøpe aksjer hos, slik at du kan forsøke å forutse økning. Dette kan du gjøre ved å lese nyheter, eller se på hva som er i vinden nå og fremover.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen