Kjøp XRP: Flott guide (2022 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe Ripple? Her ser du hvordan! Vi forklarer også hva det er, hvordan det fungerer og hva som gjør Ripple unik. Lurer du på hvorfor investere i Ripple? Vi forklarer fordeler og ulemper, der vi attpåtil vurderer ulike Ripple pris prognoser.

Betalingsprotokollen som ble lansert i 2014 ble raskt populær, og det tok ikke lang tid før kryptoen ble anerkjent som en av markedets største. På rekordtid har XRP steget til eventyrlige høyder, og er siden lanseringen er den oppe 22.000 prosent! Bare det siste året er myntene oppe over 200 prosent.  

Selv med allerede sterk vekst og en dominerende markedsposisjon som den sjette største kryptoen i verden, er det flere som tror på ytterligere vekst i fremtiden. Vil du vite hvorfor? Da anbefaler vi å lese videre!

KJØP XRP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Ripple?

 • Ripple er en betalingsprotokoll med et formål om å drive «global betalingsvirksomhet med høye ytelse». Protokollen skal dessuten effektivisere og redusere kostnader knyttet til globale transaksjoner.
 • XRP er myntene brukt på Ripple-nettverket.
 • Ripple ble lansert i 2012, mens XRP ble tilgengelig i 2014.
 • Ripples suksess er udiskutabel og protokollen er allerede tatt i bruk av hundrevis av finansinstitusjoner. XRP myntene har i tillegg en eventyrlig vekst på 22.000 prosent siden 2014.
KJØP XRP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Ripple—Dette må du vite før du investerer!

Først og fremst er det viktig å forstå forskjellen mellom Ripple og XRP. Ripple er en betalingsprotokoll som ble utviklet av Ripple Labs i 2012, mens XRP er selve kryptovaluten, altså myntene som er brukt på Ripple-nettverket.

Betalingsprotokollen ønsker å gjøre det enklere, raskere og rimeligere å «overføre penger til alle verdens hjørner». På deres egen hjemmeside står det; «Med den mest avanserte blockchain-teknologien for globale betalinger, er finansinstitusjoner i stand til å utvide seg til nye markeder rundt i hele verden, og til og med eliminere forhåndsfinansiering ved å utnytte kraften til XRP».

De skriver videre at «de bygger et mer inkluderende finanssystem der flere mennesker har tilgang til bedre finansielle tjenester».

Dette skal de klare takket være en desentralisert infrastruktur og 100 prosent gjennomsiktighet, hvilket betyr at transaksjoner, betalinger, og overføringer av digitale midler gjøres uten å gå via et mellomledd som banken.

XRP er kryptovalutaen brukt på Ripple-plattformen, og den skal fungere som en brovaluta. XRP kryptovaluta representerer både fiat valuta, andre kryptovaluta i tillegg til digitale eiendeler. Dessuten skal den fungere som et mindre kostbart, raskere og mer skalerbart alternativ til sentraliserte betalingsplattformer som SWIFT og Visa.

Ripple på eToro.

Hva gjør XRP unik?

Det at protokollen tilbyr raskere, rimeligere og mer skalerbare betalingsløsninger har gjort både protokollen og kryptoen meget populær. Ripple er nemlig brukt av flere hundre finansinstitusjoner, et antall som øker stadig, mens XRP myntene har en markedsverdi på hele 27 milliarder dollar. Dette gjør kryptoen til den sjette største i verden, en posisjon de ikke ser ut til å miste.  

I tillegg virker det bare mer og mer sannsynlig at «desentraliserte» betalingsløsninger, som Ripple, er løsninger som vil være av betydning i fremtiden. Et desentralisert betalingssystem trenger nemlig ikke involvering av en tredjepart som en bank. Det betyr at du kan handle, betale og overføre midle raskere, rimeligere og det uten at banken kontrollerer og overvåker.

Dette er viktige faktorer til at krypto de siste årene har opplevd en eksplosiv vekst. På noen få år har markedsverdien på hele markedet steget med flere milliarder, der bare Ripple kurs alene er oppe med rundt 200 prosent det siste året.

INVESTER I KRYPTOVALUTA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvordan Kjøpe Ripple—Slik kommer du i gang med handelen

Ettersom XRP markedsverdi har økt markant de siste årene, er det stadig flere som ønsker å investere. Vi skal i dette avsnittet forklare hvordan du kommer i gang med handelen. Steg- for- steg guiden tar for seg alt du må vite om å kjøpe XRP. Det første du må gjøre er å finne en handelsplattform/ kryptobørs.

Markedet florer av alternativer så vi skjønner godt om du synes det er vanskelig å finne plattformen som passer deg. Vi beskriver derfor faktorer som er viktige å vurdere i valg av kryptobørs i steget nedenfor.

Steg 1—Velg en handelsplattform

For å finne beste kryptobørs er det viktig å vurdere følgende:

 • Sikkerhet
 • Kostnader
 • Brukervennlighet
 • Læringsmuligheter
 • Verktøy og andre funksjoner

Sikkerheten er kanskje det aller viktigste å vurdere når du velger en plattform. Det finnes nemlig flere useriøse aktører, hvor midlene ikke nødvendigvis står trygt. Dermed er det viktig å undersøke hvilke reguleringer og lisenser som er gjennomført.

Deretter må du se på kostandene knyttet til handelen. Betaler du mye i kurtasje og spreads risikerer du at gevinstene «spises opp». Med andre ord, jo billigere plattform, desto mer er den potensielle avkastningen. En av grunnene til at eToro er ansett som best av oss, er fordi dem er en av de rimeligste aktørene på markedet. Dessuten er plattformen tilpasset alle nivåer, der også utvalget av funksjoner og investeringsmuligheter er svært bra!

Kom i gang på eToro i dag!  

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • Skilling toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring.
  80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
  Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • Libertex toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Bruk MetaTrader til å handle
  • Stort utvalg av CFDer
  • Mulighet for høy gearing
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 62.2% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
 • capital toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • velg fra 6000+ CFD’er
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 83.45% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
Se mer +

Steg 2—opprett konto

Når du har gjort ditt valg og bestemt deg for hvilken handelsplattform du vil handle fra, må du opprette konto. Vi viser hvordan med utgangspunkt i eToro, da det er vår favoritt.

Besøk hjemmesiden og klikk på «Bli med nå»

Opprett en konto på eToro.

Trykk på «Bli med nå» for å komme til siden hvor du fyller inn dine opplysninger. Når du har gjort dette vil du motta en mail fra eToro som du må bekrefte. Når dette er gjort kan du sette inn penger på din konto. Via bankkort eller PayPal er minsteinnskuddet på 50 dollar, i motsetning på 500 dollar dersom du velger å gjennomføre en bankoverføring.

Du må i tillegg svare på investeringsrelaterte spørsmål, samt verifisere deg ved å bekrefte ID. Dette gjøres enten ved pass eller annet ID-kort. Grunnen til at du må oppgi «sensitiv informasjon», er fordi alle regulerte handelsplattformer har såkalte KYC-prosedyrer. Dette er prosedyrer som skal beskytte deg som bruker, samt forhindre ulovlig aktivitet som hvitvasking.   

Steg 3—Kjøp XRP

Å kjøpe Ripple gjøres enkelt hos eToro. Du kan ved et enkelt søk i søkefeltet finne frem til kryptovalutaen. Ønsker du å sjekke ut hele kryptoutvalget? Da går du til kategoriene «handelsmarkeder» og «krypto».  

Les her hvordan du kjøper kryptovalutaer.
Søk efter XRP

Klikk på «Ripple» og du kommer til selve «hovedsiden». Her kan du lese mer om kryptoen, som blant annet Ripple pris og historisk kursutvikling. Ønsker du å komme i gang med handelen, klikker du på «Handle».

Mer informasjon om Ripple.

Du kommer da til kjøpssiden. Her velger du beløpet du vil handle for, eller antall mynter du ønsker å kjøpe. Når det er gjort klikker du på «Åpne handel». Du vet da hvordan kjøpe Ripple!

En annen fordel med eToro er at du kan bruke funksjoner som «stop-loss» og «take-profit». Dette er funksjoner som lukker handelen automatisk for å redusere risikoen for fatale tap og samtidig sikre gevinster.

Er Ripple en god investering?

Kryptovalutaen har opplevd en hinsides vekst på flere tusen prosent de siste årene. I tillegg er protokollen meget populær også blant finansinstitusjoner, hvilket gir kryptoentusiaster vann i munnen. Selv om kryptoen allerede er anerkjent som en av markedets største og mest dominerende, er det flere Ripple prognoser som viser ytterligere vekst i fremtiden.

Dette bygger på en forventet økende brukermasse, og desto flere institusjoner som tar i bruk protokollen, jo mer vil myntene sannsynligvis vokse i verdi. Dermed er det ansett som en kryptovaluta med et høyt potensial, som gjør det til en spennende investering på lang sikt.

Dog er det viktig å huske at prognoser bare er antagelser og ingen garantier. Dessuten er Ripple, som de fleste andre krypto, volatile objekt styrt av tilbud og etterspørsel. Det betyr at kraftige prissvingninger MÅ medregnes. Dermed er det også en investering med svært høy risiko. Her er pengene dine utsatt, og du risikerer faktisk at Ripple verdi svinger med så mye som 10 prosent, eller mer i løpet av en dag.

Et volatilt marked har imidlertid sine fordeler. Særlig spekulanter og tradere kan utnytte de kraftig prissvingningene ved å kjøpe lavt og selge høyt, for å få høye avkastninger.   

Kjøpe Ripple fordeler

 • Ripple er en populær protokoll blant finansinstitusjoner og investorer
 • Ripple kurs er oppe 200 prosent de siste året. Siden 2014 er den oppe med over 20.000 prosent
 • Den er rangert som markedets 6. største kryptovaluta, og den har en markedsverdi på 27 milliarder dollar
 • Ripple pris er kun 0,5 dollar
 • Høy volatilitet muliggjør høye gevinster på kort sikt

Kjøpe Ripple ulemper

 • Det er regnet som en risikabel investering på grunn av høy volatilitet
 • Prisen styres av nokså ustabile faktorer. I prinsippet kan den falle ned til null.
 • Historisk avkastning er ingen garantier for fremtiden
 • Du må regne med hyppige prisendringer. Kraftige fall har skjedd og vil nok også skje i fremtiden

Ripple vs Bitcoin—Hva er forskjellen?

Bitcoin som på mange måter er kryptomarkedets talisman, da den er den første og største, er kryptoen Ripple har hentet sin inspirasjon fra. Bitcoin var nemlig den første til å presentere en desentralisert og digital valuta, hvor transaksjoner valideres på en åpen kildekode kalt blockchain.

I hovedsak er Ripple og Bitcoin svært like, men de har også sine betydelige forskjeller. For det første har de forskjellige metoder å validere transaksjoner.

Der bitcoin bruker «mining», bruker Ripple en konsensusmekanisme hvor deltagende noder verifiserer påliteligheten til transaksjonene ved å gjennomføre en slags avstemning. Dette muliggjør nesten øyeblikkelig bekreftelse uten sentrale autoriteter. Sluttresultatet er at XRP forblir desentralisert og er raskere og mer pålitelig enn mange av sine konkurrenter. Det betyr også at XRP-konsensussystemet bruker ubetydelige mengder energi sammenlignet med Bitcoin, som regnes som en energisvin. 

Annet forklart kan Ripple fremstå som en «forbedret Bitcoin», og da nettopp på grunn av at den er både billigere og raskere og mer energieffektiv. Siden Bitcoin bruker kompliserte og intensive former for «gruvedrift» tar transaksjonene opptil flere minutter, mens XRP bruker bare sekunder på å gjennomføre en transaksjon.

På grunn av de markante forbedringene er det flere som tror at Ripple har el lysere fremtid enn energisluket Bitcoin. Likevel forblir Bitcoin, i alle fall inntil videre, den største og aller mektigste kryptovalutaen på markedet, men det hersker ingen tvil om at dens posisjon er truet av blant annet Ripple.  

Ripple vs. Bitcoin

Ripple kurs—Slik har prisen utviklet seg

Skal du investere gjør du også lurt i å følge med på Ripple kurs. På grunn av den skyhøye volatiliteten vil du ved å følge med på kursutviklingen, enklere kunne sikre gevinster og samtidig, redusere risikoen for betydelige tap.

Ønsker du å sette en egen Ripple pris prognose? Da er det følgende faktorer du må følge med på:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Medieomtale
 • Antall mynter på markedet
 • Utviklingen til resten av markedet

Veksten til XRP siden lanseringen er ubeskrivelig bra, men mynten har likevel hatt sine betydelige nedturer. I 2014 kostet én mynt rundt 0,02 dollar, en pris den sjeldent oversteg før krytoboomen i 2017. Da eksploderte verdien myntene ble handlet for hele 3,2 dollar. Det tok imidlertid ikke lang tid før verdien sank markant, og Ripple pris var nede flere hundre prosent.

I dag er prisen per XRP 0,6 dollar, hvilket er ned 30 prosent den siste måneden, men oppe 200 prosent det siste året.  

Oppsummering—Bør jeg investere?

Ripple investeringer har blitt umåtelige populære de siste årene. Veksten er ikke annet enn eventyrlig siden lanseringen og det er attpåtil en protokoll brukt av flere hundretalls betydningsfulle finansinstitusjoner. Selv med allerede sterk vekst er det flere Ripple prognoser som viser også ytterligere vekst, da især på grunn av protokollen er ventet en enda større brukermasse i fremtiden.

Det er liten tvil om at Ripple er en spennende investering, da den tilbyr både raskere og rimeligere transaksjoner enn Bitcoin, men selv med et betydelig potensial er det en investering med høy risiko.

Skal du kjøpe Ripple er det viktig å ikke bruke mer penger enn du har råd til å tape, og samtidig holde seg oppdatert på Ripple kurs.

Ofte stile spørsmål

Hva er Ripple?

Ripple er en betalingsprotokoll som ønsker å gjøre det billigere og raskere å overføre penger.

Hva er XRP?

XRP er selve kryptovalutaen brukt på Ripple-nettverket.  

Hvordan kjøpe ripple?

Finn en pålitelig handelsplattform, opprett profil og gjør et innskudd. Du kan deretter starte investeringen!
Les her hvordan du kjøper Ripple.

Hvor kan jeg kjøpe Ripple?

Du kan kjøpe Ripple på plattformer som eToro og Libertex. Vi anbefaler eToro.

Ripple skatt—når må jeg skatte?

Du må betale skatt når du tar ut gevinster av dine Ripple investeringer. Les mer på skatteetatens sine hjemmesider.

Hva er Ripple pris?

Ripple pris er i skrivende stund 0,6 dollar.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen