Kjøp XRP: Flott guide (2024 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe Ripple? Her ser du hvordan! Vi forklarer også hva det er, hvordan det fungerer og hva som gjør Ripple unik. Lurer du på hvorfor investere i Ripple? Vi forklarer fordeler og ulemper, der vi attpåtil vurderer ulike Ripple pris prognoser.

Betalingsprotokollen som ble lansert i 2014 ble raskt populær, og det tok ikke lang tid før kryptoen ble anerkjent som en av markedets største. På rekordtid har XRP steget til eventyrlige høyder, og er siden lanseringen er den oppe 22.000 prosent! Bare det siste året er myntene oppe over 200 prosent.  

Selv med allerede sterk vekst og en dominerende markedsposisjon som den sjette største kryptoen i verden, er det flere som tror på ytterligere vekst i fremtiden. Vil du vite hvorfor? Da anbefaler vi å lese videre!

KJØP XRP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Ripple?

 • Ripple er en betalingsprotokoll med et formål om å drive «global betalingsvirksomhet med høye ytelse». Protokollen skal dessuten effektivisere og redusere kostnader knyttet til globale transaksjoner.
 • XRP er myntene brukt på Ripple-nettverket.
 • Ripple ble lansert i 2012, mens XRP ble tilgengelig i 2014.
 • Ripples suksess er udiskutabel og protokollen er allerede tatt i bruk av hundrevis av finansinstitusjoner. XRP myntene har i tillegg en eventyrlig vekst på 22.000 prosent siden 2014.
KJØP XRP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Ripple—Dette må du vite før du investerer!

Først og fremst er det viktig å forstå forskjellen mellom Ripple og XRP. Ripple er en betalingsprotokoll som ble utviklet av Ripple Labs i 2012, mens XRP er selve kryptovaluten, altså myntene som er brukt på Ripple-nettverket.

Betalingsprotokollen ønsker å gjøre det enklere, raskere og rimeligere å «overføre penger til alle verdens hjørner». På deres egen hjemmeside står det; «Med den mest avanserte blockchain-teknologien for globale betalinger, er finansinstitusjoner i stand til å utvide seg til nye markeder rundt i hele verden, og til og med eliminere forhåndsfinansiering ved å utnytte kraften til XRP».

De skriver videre at «de bygger et mer inkluderende finanssystem der flere mennesker har tilgang til bedre finansielle tjenester».

Dette skal de klare takket være en desentralisert infrastruktur og 100 prosent gjennomsiktighet, hvilket betyr at transaksjoner, betalinger, og overføringer av digitale midler gjøres uten å gå via et mellomledd som banken.

XRP er kryptovalutaen brukt på Ripple-plattformen, og den skal fungere som en brovaluta. XRP kryptovaluta representerer både fiat valuta, andre kryptovaluta i tillegg til digitale eiendeler. Dessuten skal den fungere som et mindre kostbart, raskere og mer skalerbart alternativ til sentraliserte betalingsplattformer som SWIFT og Visa.

Ripple på eToro.

Hva gjør XRP unik?

Det at protokollen tilbyr raskere, rimeligere og mer skalerbare betalingsløsninger har gjort både protokollen og kryptoen meget populær. Ripple er nemlig brukt av flere hundre finansinstitusjoner, et antall som øker stadig, mens XRP myntene har en markedsverdi på hele 27 milliarder dollar. Dette gjør kryptoen til den sjette største i verden, en posisjon de ikke ser ut til å miste.  

I tillegg virker det bare mer og mer sannsynlig at «desentraliserte» betalingsløsninger, som Ripple, er løsninger som vil være av betydning i fremtiden. Et desentralisert betalingssystem trenger nemlig ikke involvering av en tredjepart som en bank. Det betyr at du kan handle, betale og overføre midle raskere, rimeligere og det uten at banken kontrollerer og overvåker.

Dette er viktige faktorer til at krypto de siste årene har opplevd en eksplosiv vekst. På noen få år har markedsverdien på hele markedet steget med flere milliarder, der bare Ripple kurs alene er oppe med rundt 200 prosent det siste året.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP XRP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvordan Kjøpe Ripple—Slik kommer du i gang med handelen

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe XRP, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Er Ripple en god investering?

Kryptovalutaen har opplevd en hinsides vekst på flere tusen prosent de siste årene. I tillegg er protokollen meget populær også blant finansinstitusjoner, hvilket gir kryptoentusiaster vann i munnen. Selv om kryptoen allerede er anerkjent som en av markedets største og mest dominerende, er det flere Ripple prognoser som viser ytterligere vekst i fremtiden.

Dette bygger på en forventet økende brukermasse, og desto flere institusjoner som tar i bruk protokollen, jo mer vil myntene sannsynligvis vokse i verdi. Dermed er det ansett som en kryptovaluta med et høyt potensial, som gjør det til en spennende investering på lang sikt.

Dog er det viktig å huske at prognoser bare er antagelser og ingen garantier. Dessuten er Ripple, som de fleste andre krypto, volatile objekt styrt av tilbud og etterspørsel. Det betyr at kraftige prissvingninger MÅ medregnes. Dermed er det også en investering med svært høy risiko. Her er pengene dine utsatt, og du risikerer faktisk at Ripple verdi svinger med så mye som 10 prosent, eller mer i løpet av en dag.

Et volatilt marked har imidlertid sine fordeler. Særlig spekulanter og tradere kan utnytte de kraftig prissvingningene ved å kjøpe lavt og selge høyt, for å få høye avkastninger.   

Kjøpe Ripple fordeler

 • Ripple er en populær protokoll blant finansinstitusjoner og investorer
 • Ripple kurs er oppe 200 prosent de siste året. Siden 2014 er den oppe med over 20.000 prosent
 • Den er rangert som markedets 6. største kryptovaluta, og den har en markedsverdi på 27 milliarder dollar
 • Ripple pris er kun 0,5 dollar
 • Høy volatilitet muliggjør høye gevinster på kort sikt

Kjøpe Ripple ulemper

 • Det er regnet som en risikabel investering på grunn av høy volatilitet
 • Prisen styres av nokså ustabile faktorer. I prinsippet kan den falle ned til null.
 • Historisk avkastning er ingen garantier for fremtiden
 • Du må regne med hyppige prisendringer. Kraftige fall har skjedd og vil nok også skje i fremtiden

Ripple vs Bitcoin—Hva er forskjellen?

Bitcoin som på mange måter er kryptomarkedets talisman, da den er den første og største, er kryptoen Ripple har hentet sin inspirasjon fra. Bitcoin var nemlig den første til å presentere en desentralisert og digital valuta, hvor transaksjoner valideres på en åpen kildekode kalt blockchain.

I hovedsak er Ripple og Bitcoin svært like, men de har også sine betydelige forskjeller. For det første har de forskjellige metoder å validere transaksjoner.

Der bitcoin bruker «mining», bruker Ripple en konsensusmekanisme hvor deltagende noder verifiserer påliteligheten til transaksjonene ved å gjennomføre en slags avstemning. Dette muliggjør nesten øyeblikkelig bekreftelse uten sentrale autoriteter. Sluttresultatet er at XRP forblir desentralisert og er raskere og mer pålitelig enn mange av sine konkurrenter. Det betyr også at XRP-konsensussystemet bruker ubetydelige mengder energi sammenlignet med Bitcoin, som regnes som en energisvin. 

Annet forklart kan Ripple fremstå som en «forbedret Bitcoin», og da nettopp på grunn av at den er både billigere og raskere og mer energieffektiv. Siden Bitcoin bruker kompliserte og intensive former for «gruvedrift» tar transaksjonene opptil flere minutter, mens XRP bruker bare sekunder på å gjennomføre en transaksjon.

På grunn av de markante forbedringene er det flere som tror at Ripple har el lysere fremtid enn energisluket Bitcoin. Likevel forblir Bitcoin, i alle fall inntil videre, den største og aller mektigste kryptovalutaen på markedet, men det hersker ingen tvil om at dens posisjon er truet av blant annet Ripple.  

Ripple vs. Bitcoin

Ripple kurs—Slik har prisen utviklet seg

Skal du investere gjør du også lurt i å følge med på Ripple kurs. På grunn av den skyhøye volatiliteten vil du ved å følge med på kursutviklingen, enklere kunne sikre gevinster og samtidig, redusere risikoen for betydelige tap.

Ønsker du å sette en egen Ripple pris prognose? Da er det følgende faktorer du må følge med på:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Medieomtale
 • Antall mynter på markedet
 • Utviklingen til resten av markedet

Veksten til XRP siden lanseringen er ubeskrivelig bra, men mynten har likevel hatt sine betydelige nedturer. I 2014 kostet én mynt rundt 0,02 dollar, en pris den sjeldent oversteg før krytoboomen i 2017. Da eksploderte verdien myntene ble handlet for hele 3,2 dollar. Det tok imidlertid ikke lang tid før verdien sank markant, og Ripple pris var nede flere hundre prosent.

I dag er prisen per XRP 0,6 dollar, hvilket er ned 30 prosent den siste måneden, men oppe 200 prosent det siste året.  

Oppsummering—Bør jeg investere?

Ripple investeringer har blitt umåtelige populære de siste årene. Veksten er ikke annet enn eventyrlig siden lanseringen og det er attpåtil en protokoll brukt av flere hundretalls betydningsfulle finansinstitusjoner. Selv med allerede sterk vekst er det flere Ripple prognoser som viser også ytterligere vekst, da især på grunn av protokollen er ventet en enda større brukermasse i fremtiden.

Det er liten tvil om at Ripple er en spennende investering, da den tilbyr både raskere og rimeligere transaksjoner enn Bitcoin, men selv med et betydelig potensial er det en investering med høy risiko.

Skal du kjøpe Ripple er det viktig å ikke bruke mer penger enn du har råd til å tape, og samtidig holde seg oppdatert på Ripple kurs.

Ofte stile spørsmål

Hva er Ripple?

Ripple er en betalingsprotokoll som ønsker å gjøre det billigere og raskere å overføre penger.

Hva er XRP?

XRP er selve kryptovalutaen brukt på Ripple-nettverket.  

Hvordan kjøpe ripple?

Finn en pålitelig handelsplattform, opprett profil og gjør et innskudd. Du kan deretter starte investeringen!
Les her hvordan du kjøper Ripple.

Hvor kan jeg kjøpe Ripple?

Du kan kjøpe Ripple på plattformer som Coinbase og Libertex. Vi anbefaler Coinbase.

Ripple skatt—når må jeg skatte?

Du må betale skatt når du tar ut gevinster av dine Ripple investeringer. Les mer på skatteetatens sine hjemmesider.

Hva er Ripple pris?

Ripple pris er i skrivende stund 0,6 dollar.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen