Pepperstone anmeldelse: Les vår erfaring med plattformen (2024)

Pepperstone er en global online finansiell handelsplattform med over 300.000 tradere som benytter seg av deres plattformer. De tilbyr en rekke ulike finansielle produkter, men fokuserer særlig på valutahandel.

4.5

Gjennom deres plattform handles for over 12 milliarder dollar daglig. Dette gjør Pepperstone til en verdensledende aktør innenfor valutatrading. 

Se vår videoanmeldelse nedenfor eller gå til vår helhetlige anmeldelse.

pepperstone toplist stb
OPPRETT KONTO HER CFD-er er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for tap på grunn av muligheten for gearing.
77.5% av investorene taper penger når de handler CFD-er med denne handelsplattformen.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å miste dine penger.
https://www.youtube.com/watch?v=OxWSlZk6vDk

Introduksjon av Pepperstone

Pepperstone er en global online finansiell handelsplattform som tilbyr investorer å investere i ulike finansielle produkter, som valuta og aksjer og råvarer gjennom CFD-er. Selskapet ble etablert i 2010 i Australia, men tilbyr sine produkter og tjenester over hele verden. 

Formålet med Pepperstone er å tilby en investeringsplattform med overlegen teknologi, lave kostnader samt hjelpe investorer med å mestre sine handler. Plattformene deres ble bygd som følge av frustrasjon over en flom av aktører med forsinkende handler, dyre priser og dårlig kundestøtte. 

Pepperstone er en global online finansiell handelsplattform med over 300.000 tradere som benytter seg av deres plattformer. De tilbyr over 1.200 ulike investeringsprodukter innenfor valuta, aksjer, kryptovaluta, indekser m.m.

Selv om de tilbyr en rekke ulike finansielle produkter, fokuserer de spesielt på valutahandel. Det handles for over 12 milliarder dollar daglig gjennom deres plattformer, noe som gjør Pepperstone til en verdensledende aktør innenfor valutatrading. 

De siste årene har Pepperstone tatt i mot flere prestisjetunge kåringer for deres tilbud av valutahandel. Du kan lese mer om kåringene de har vunnet her.

Pepperstone sammenlignet med andre plattformer

Pepperstone tilbyr et stort utvalg av valutapar, noe som gir dem et konkurransefortrinn foran flere andre aktører i markedet. De har også gode analyseverktøy samt at de tilbyr mulighet for sosial trading (kopiering av suksessfulle tradere).

Det er vanlig at investorer i dag investerer i produkter fra forskjellige marked. Noen ønsker å skille de ulike investeringene fra hverandre. Dersom du ønsker å trade valuta, som er det største finansielle markedet i verden, er Pepperstones plattformer svært godt egnet for nettopp dette. De tar relativt lave gebyrer og har alle verktøy som kreves for å gjøre gode handler. 

Man har også tilgang til å investere gjennom deres svært brukervennlige app og de tilbyr flere ulike plattformer som deres kunder kan investere fra, noe vi vil komme tilbake til senere. I likhet med andre plattformer vi tester, er Pepperstone regulert av flere finansmyndigheter og er trygt å investere gjennom

 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  Besøk SaxoTraderGO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Tilbyr mer enn 70 valutapar
  • Opptil 30:1 gearing
  • Støtter MetaTrader og cTrader
  Kostnad per handel Fra 0,2 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. pr. år Mobil App Store
  9/10
  Besøk Pepperstone Les anmeldelse CFD-er er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for tap på grunn av muligheten for gearing.
  77.5% av investorene taper penger når de handler CFD-er med denne handelsplattformen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å miste dine penger.

Pepperstone vs Capital.com

Vi har lagt merke til at veldig mange sammenligner Pepperstone opp mot Capital.com. Dette er ikke så rart, i og med at begge plattformene tilbyr et stort utvalg av investering i valuta samt CFDer innenfor aksjer, råvarer og kryptovaluta.

Begge plattformene er godt egnet å investere i valuta gjennom. Likevel er det noe som skiller plattformene, som kan være verdt å vite når du skal velge en plattform som er best egnet for deg. Her er noen likheter og ulikheter mellom plattformene:

PepperstoneCapital.com
Tilbyr over 70 ulike valutapar Tilgang til nesten 140 valutapar
Kan eie valutaen du investerer iAlle handler må gjøres gjennom CFD-er. Du eier ikke valutaen.
Du betaler ingen kurtasje, kun for spreadsDu betaler ingen kurtasje, kun for spreads
Plattformen er regulert og trygg å investere gjennomPlattformen er regulert og trygg å investere gjennom
Sosial trading: Kan kopiering av suksessfulle tradereVerdens første algoritmedrevne aktør som analyserer handelsmønster
Investere i aksjer, råvarer og krypto gjennom CFDerInvestere i aksjer, råvarer og krypto gjennom CFDer

Investere fra plattformen til Pepperstone

Pepperstone er en global online finansiell handelsplattform som tilbyr investorer å investere i valuta (forex trading) samt andre markeder som aksjer, råvarer og kryptovaluta gjennom CFDer (contract for difference eller differansekontrakter på norsk). 

Plattformen er mest kjent for deres valutapar-produkter, der de både har svært gode analysefunksjoner, priser og en brukervennlig plattform. De tilbyr over 70 ulike valuapar, som er mer enn de fleste aktørene på markedet. 

Når man skal i gang med å trade valuta, er det viktig å finne en velegnet plattform som er lett å bruke, har funksjonene som kreves og som er lisensiert og regulert. Dette vil gjøre deg bedre rustet til å ta gode valg, som igjen vil reflektere dine avkastningsmuligheter. Her scorer Pepperstone godt, noe som er en av årsakene til at mange investorer velger å trade valuta gjennom deres plattform. 

Sammenlignet med andre aktører kan man trygt si at Nordnet kommer svært godt ut. Plattformen er godt egnet for nordiske kunder og det er enkelt å investere i aksjer. I tillegg har plattformen gode analyser av selskapene og man kan få nyttige tips gjennom handelsforumet til Shareville. 

Fordeler
 • De har et stort utvalg av valutaer, CFDer og sosial trading.
 • De har vært i bransjen i over 12 år og tilbyr gode produkter og tjenester til sine kunder.
 • Pepperstone er regulerte av flere finansmyndigheter og er trygt å gjennomføre handler gjennom.
 • Man kan gjennomføre innskudd gebyrfritt og man har mange valgmuligheter for hvordan man ønsker å sette inn penger.
 • De har over 300.000 kunder verden over, og er en av de ledende aktørene innenfor valutahandel.
thumbs up
Ulemper
 • Du kan kun investere i aksjer, råvarer og kryptovaluta gjennom CFDer.
 • Spredningen på investeringene avhenger av hvilke plattform man handler fra.
 • Minsteinnskudd på 200 dollar, som er mer enn noen av deres konkurrenter.
thumbs down

Pepperstones investeringsprodukter

Pepperstone tilbyr et stort utvalg av investeringsprodukter. De er mest kjente for sitt tilbud av valutaer, men har også et stort utvalg av andre markeder.

Gjennom Pepperstone har mer tilgang på mer enn 1200 finansielle instrumenter. Dette er hva du kan investere i gjennom plattformens CFD-produkter:

 • Valuta: Man har tilgang til over 70 valutapar gjennom Pepperstone. Dette er et ekstremt stort utvalg, som gjør at de skille seg ut fra andre aktører. 
 • Indekser: Du kan investere i indeksene til 14 store aksjemarked rundt om i verden. Man investerer i indekser helt gebyrfritt. 
 • Råvarer: Invester i de mest populære råvarene som ulike metaller, energikilder og gull/sølv etc. 
 • Kryptovaluta: Man kan også investere i de mest populære og største kryptovalutaene, som blant annet Bitcoin, Cardano, Dash, Ripple og Solana. 
 • Aksjer: Man kan investere i store selskaper fra 23 ulike aksjemarkeder.  

Det er viktig å vite at alle investeringsproduktene Pepperstone tilbyr er gjennom CFD-er. Dette er differansekontrakter der du ikke har fysisk eierskap i det underliggende instrumentet, men drar nytte av svingningene i det aktuelle markedet. Her har du mulighet til å både geare investeringsproduktet og potensielt dra fordel av om markedet stiger eller faller ut fra dine prediksjoner.

Valutatrading gjennom Pepperstone er ikke gjennom CDF-er, noe som betyr at du eier valutaene du investerer i. 

Åpne Pepperstone konto

For å komme i gang med å investere i valuta (og andre produkter) gjennom Pepperstone, må man gjøre følgende:

 1. Opprette og verifisere en konto
 2. Gjennomføre et innskudd
 3. Velge sin foretrukne Pepperstone-plattform 
 4. Finne investeringen man ønsker og gjennomføre kjøpet
OPPRETT KONTO HER 77.5% av investorene taper penger når de handler CFD-er med denne aktøren.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du kommer i gang med å investere gjennom Pepperstone ved hjelp av 4 enkle steg.

Steg 1: Opprett en konto

 1. Fylle inn din e-post og velge et sikkert passord.
 2. Fylle inn ytterligere informasjon, som personnummer og validering av ID. 
 3. Bekrefte din ID.
 4. Gjennomføre et innskudd.

Dette er en nokså vanlig prosedyre, og informasjon de krever fra deg er lovpålagt for alle regulerte og lisensierte plattformer å innhente. Å fylle inn informasjon om deg selv er for å forhindre kriminell aktivitet og hvitvasking av penger. 

Pepperstone registrere konto

Under registreringen må du velge 1 av de 4 handelsplattformene som Pepperstone tilbyr sine kunder. Alle plattformene skiller seg fra hverandre når det kommer til brukervennlighet, tilbud av teknisk analyse etc. Det er viktig å vite at du kan bruke alle disse plattformene ved et senere tidspunkt, uavhengig av hvem du velger under registreringen. Du kan også teste ut deres demo-plattform før du gjennomfører et innskudd. På den måten vil du få et bedre kjennskap til plattformen før du investerer med ekte penger. 

Steg 2: Velg og test plattformen 

Når du har opprettet en bruker, kan du klikke på “platforms”  på venstre side. Her vil du kunne velge hvilken av Peppersone-plattformene du ønsker å benytte. Her har mange flere å velge mellom. Man kan også velge å laste ned deres plattform-applikasjoner på PC-en, investere gjennom Pepperstones mobil app eller investere gjennom nettleseren. 

Velg plattform Pepperstone platform

For å gjøre det enkelt kommer vi til å ta eksempel fra “webtrader”. Dette er investering gjennom nettleseren. Her kan man kun investere i valuta, mens hvis man velger “MetaTrader 5”, vil man også få tilgang til å investere i aksjer, råvarer, indeksen, kryptovaluta osv. 

Steg 3: Velg din investering

Når du trykker “open”, vil du bli videreført til plattformen hvor du kan kjøpe og selge valutapar. Pepperstone tilbyr 70 ulike valutapar å trade i, som er et svært godt utvalg. Dette gjelder blant annet EURUSD (euro og US dollar), GBPJPY (britiske pund og japanske yen) og AUDCAD (australsk dollar og canadisk dollar), for å nevne noen. 

Valuta forex trading Pepperstone

Du klikker enkelt på de valutaene du ønsker å trade, enten ved å trykke på symbolene du ser på venstre side eller ved å trykke på figuren som viser en graf og en grønn “+”-tegn. 

Når du har klikket på det valutaparet du ønsker å investere i, kan du benytte deg av Pepperstones teknisk analyse-verktøy. På den måten vil du kunne analysere kjøpet bedre før du går i gang med å investere. 

I siste steget av prosessen vil du se hvordan du gjennomfører handelen. 

Steg 4: Start å investere

Når du investerer i valuta (forex trading) gjennom Pepperstone har du mange muligheter å velge mellom. Deres lave gebyrer og gode utvalg er én av årsakene til at mange velger å investere gjennom deres plattform.

I eksemplet under ønsker vi å trade 100 dollar, som er i underkant av 1000 norske kroner, i at euroen vil styrke seg mot den amerikanske dollaren. Ønsker man å investere motsatt, trykker man på “sell by market” i steden for “buy by market”. 

Man kan også benytte seg av deres funksjoner; “stop loss” og “take profit”. Dette betyr at du vil automatisk selge deg ut og ta gevinst eller tap når verdien når en viss verdi. Det er en ofte brukt funksjon blant tradere for å forsikre seg av at man får den gevinsten man ønsker å oppnå eller ikke taper mer enn man ønsker. 

Kjøp valuta Pepperstone

Så enkelt er det å investere i valuta gjennom Pepperstone. Ved å benytte seg av deres andre plattformer vil man også kunne investere i aksjer og råvarer. Les mer for å vite mer om plattformen og dens fordeler/ulemper. 

Pepperstones ulike plattformer

Pepperstone har flere ulike plattformer som deres kunder kan velge å benytte seg av. Deres mest kjente plattformer er MetaTrader 4, MetaTrader 5 og cTrader. Her kan du se hva som skiller de ulike plattformener. 

MetaTrader 4

MetaTrader 4, også kjent som MT4, er en av de mest populære handelsplattformene på markedet. Plattformen har svært gode funksjoner, et brukervennlig grensesnitt og er designet for å kunne gjennomføre alle dine handelsbehov. 

Plattformen er utviklet primært for å handle valuta. Man kan bruke MetaTrader 4-plattformen via Pepperstone i flere ulike formater, som via nettleser, gjennom apper for Windows og Apple samt med deres mobil app. 

MetaTrader 5

MetaTrader 5 er en oppdatert versjon av MetaTrader 4 og er en plattform som tilbyr flere finansielle instrumenter, et bredt spekter av handelsfunksjoner, automatiserte handler og copytrading. Flere av disse funksjonene kan gi deg fordeler som trader. Gjennom MetaTrader 5 kan man også investere i aksjer, råvarer, indekser etc. gjennom CFD-er. 

cTrader

cTrader er en mer omfattende plattform som er tilegnet for mer profesjonelle tradere. Den har et komplett utvalg av funksjoner og tilbyr avanserte ordretyper. 

TradingView

Pepperstone tilbyr også sine kunder å bruke avansere teknisk analyse- og diagramverktøy som er integrert i TradingView, en nettbasert plattform som har eksistert siden 2008 og blir brukt av over 30 millioner tradere, investorer og analytikere over hele verden. Her kan du tilpasse dine handler opp mot metamatiske formler og tekniske indikatorer. Du kan benytte TradingView gjennom cTrader-plattformen.

I tabellen under kan du se de ulike plattformene støtter og tilbyr:

cTraderMetaTrader 4MetaTrader 5
Desktop plattformWindowsWindows, Mac OSWindows, Mac OS
Versjon på nettleserJaJaJa
Android/iOS-brukerstøtteJaJaJa
Ekspertrådgivere / automatisert handelsstøtteJaJaJa
Tilpassbare diagrammer og indikatorerJaJaJa
Justerbare økttiderJaNeiNei
markeds funksjonalitet dybdeJaNeiJa
Avanserte take-profit/stop-loss funksjonerJaNeiNei
Tilgang til historisk dataNeiJaJa
Sosial trading funksjonalitetJaJaJa
Trade aksjer gjennom CFD-erNeiNeiJa

Pepperstones mobil app

Vi ser at dagens investorer ofte foretrekker å gjennomføre investeringer gjennom mobilen. Da er det en stor fordel å kunne gjøre dette gjennom Pepperstone sin egen app, kontra å gå gjennom nettleseren på mobilen. 

Å ha en velfungerend app er en faktor som kan skille de høyest rangerte nettmeglerne fra sine konkurrenter. Gjennom Google Play (Android) og App Store (iOS) har man tilgang til Pepperstone cTrader-app, hvor man kan gjennomføre kjøp og salg av valutaer, aksjer og råvarer.

Hva tar Pepperstone i gebyr for kjøp og salg?

Ulike aktører tar ulike gebyrer for kjøp og salg av valuta og andre finansielle instrumenter. Man kan ta gebyrer i form av kurtasje (pris for kjøp og salg), spread (spredning på norsk, som er forskjellen mellom kjøpskursen og salgskursen som er oppgitt) eller begge deler. 

Når man investerer i valuta gjennom Pepperstone tar de gebyrer gjennom spread, og de tar 0 kr i kurtasje. Spredningen de tar avhenger av hvilke plattform man handler fra. Deres standard-konto tar i gjennomsnitt en spread på 0,77 %. Dette er nokså rimelig sammenlignet med andre aktører, selv om det finnes noen plattformer som også tar mindre i gebyr. Under kan du se eksempler på gebyret de tar ut fra ulike plattformer og valutapar.

Kurtasje : spread Pepperstone Plattform

Når du investerer i andre marked gjennom CFD-er, som aksjer og råvarer, tar de ingen kroner i kommisjon for disse investeringene. 

Er Pepperstone en trygg plattform å handle fra?

Pepperstone har vokst til å bli en av de ledende plattformene innenfor valutahandel. I løpet av de siste årene har de også inkludert kjøp av aksjer og råvarer gjennom CFD-er. Det er helt trygt å investere i alle de finansielle produktene som plattformen tilbyr. Selskaper er lisensiert og regulert av flere sentrale finansmyndigheter som gjør at de kan operere i ulike lokasjoner over hele verden. 

Det var først i 2015 at Pepperstone ble tilgjengelig for europeiske kunder, da de på det tidspunktet åpnet opp et London-kontor. Pepperstone er lisensiert og regulert av blant annet Storbritannias Financial Conduct Authority (FCA), Tysklands BaFin og Australian Securities and Investments Commission (ASIC). På den måten kan man være trygg på at det er sikkert å handle fra deres plattform. 

Pepperstone erfaringer – Hva synes vi om plattformen?

Pepperstone har et svært godt tilbud av valutahandel, samtidig som de også tilbyr gode muligheter for investorer som liker å geare investeringer gjennom CFD-er. Ønsker du for eksempel å trade aksjer, eller investerer i aksjer mot markedets gang, er Pepperstone velegnet for slike investeringer.

Ofte Stilte Spørsmål

Er Pepperstone trygt?

Ja, det er trygt å investere gjennom plattformene til Pepperstone. De har over 300.000 kunder over hele verden, og er regulert av flere finansmyndigheter som Storbritannias Financial Conduct Authority (FCA), Tysklands BaFin og Australian Securities and Investments Commission (ASIC).

Er det trygt å investere gjennom Pepperstone?

Selv om enhver investering innebærer risiko, kan man trygt investere gjennom Pepperstone. Der er lisensiert og regulert av finansmyndigheter for å operere i flere steder i verden, inkludert Europa. 

Hva er Pepperstone?

Pepperstone er en global online finansiell handelsplattform som tilbyr investorer å investere i flere finansielle produkter. De er mest kjent for valutatrading, der de tilbyr mer enn 70 ulike valutapar, gode analyseverktøy og lave gebyrer. 

Hvordan investere i valuta gjennom Pepperstone?

Å investere i valuta gjennom Pepperstone er svært enkelt. Det eneste man trenger å gjøre er å opprette en konto, gjennomføre et innskudd og velge valutaparet og gjennomføre kjøpet. Lær hvordan her!

Er Pepperstone lisensiert?

Ja, Pepperstone er en regulert og lisensiert plattform. De har 7 lisenser som dekker de fleste regioner. Dette gjelder FCA, ASIC, CySEC, BaFIN, DFSA, CMA og SCB. De har kontorer lokalisert i Tyskland, Storbritannia, Dubai, Australia, Afrika, Bahamas og Kypros

Hvor mye koster det å investere gjennom Pepperstone?

Det avhenger av hvilken plattform du benytter deg av samt hvilke produkter du investerer i. Pepperstone tar ingen gebyrer for kjøp av aksjer gjennom CFD-er, men tar et gebyr i form av spread gjennom valuta handel. 

Kan man investere i aksjer gjennom Pepperstone?

Ja, selv om Pepperstone har størt fokus på valutahandel kan man også investere i aksjer gjennom CFD-er. 

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen