Kjøp Polygon: Flott guide (2024 oppdatering)

Skal du kjøpe Polygon? Eller ønsker du å vite mer om kryptovalutaen? Polygon er utviklet for å løse noen av utfordringene til Ethereums blokkjedeteknologi – nemlig høye gebyrer, treg transaksjonstid og ikke minst lav transparens. Dette har gjort Polygon til en av de største kryptoene målt i markedsverdi, og av den grunn velger stadig flere å kjøpe Polygon.

Polygon kurs styres utelukkende av tilbud og etterspørsel. Det gjør at ørsmå faktorer kan ha enorm innvirkning på prisutviklingen, og en prisvariasjon på opptil 10 prosent på en og samme dag er langt ifra unormalt. Hvilke fordeler og ulemper dette medfører forklarer vi senere i artikkelen.

Er du allerede sikker i din sak og ønsker å investere? Les videre og se hvordan kjøpe Polygon.

KJØP POLYGON HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Polygon?

 • Polygon er en topp 20 kryptovaluta med en markedsverdi på over 10 milliarder dollar
 • Polygon har et mål om bedre flere elementer ved Ethereums Blockchain, deriblant å redusere transaksjonskostnader, øke transaksjonstiden og gjøre den mer transparens og brukervennlig. Ethereums Blockchain er av flere regnet som den mest revolusjonerende blokkjeden på markedet.
 • Polygon kurs påvirkes av tilbud og etterspørsel, og er derfor meget volatil. Høy volatilitet muliggjør høye gevinster – og da også på kort sikt.
 • Kryptoen er tilgjengelig på de fleste kryptobørser og du kan enkelt kjøpe Polygon trygt med Visa eller bankoverføringer. Klikk på linken nedenfor for å begynne investeringen.
KJØP POLYGON HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp Polygon – Steg for steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe BTC, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP ETHEREUM CLASSIC HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Polygon?

Polygon, tidligere kjent som MATIC Network, er en skaleringsløsning som skal forbedre hastigheten, redusere kostnadene og optimere kompleksiteten ved overføringer gjennom blokkjedenettverk.

Polygons visjon er å forbedre Ethereum-plattformen, som er en av de største og mest betydningsfulle blokkjedene på grunn av dets «smarte-kontrakter». Det er takket være disse smarte kontraktene at vi i dag kan spille krypto-spill, bygge virtuelle verdener (Metavers), kjøpe NFT-er (digital kunst), og utnytte flere finansielle tjenester uten å være avhengig av et mellomledd (DeFi).

Siden trafikken og populariteten til de nevnte tjenestene og muligheten har blitt så høy, har det oppstått flere problemer knyttet til skaleringen til Ethereums blokkjede. Blant annet har transaksjonstiden blitt redusert samtidig som kostnadene har økt. Det er nettopp disse problemene Polygon ønsker å ta fatt på.

Måten Polygon ønsker å effektiserte og optimalisere Ethereums blokkjede er ved å fungere som et slags 2-lags nettverk, som skal utvide kjerneteknologien til Ethereum ytterligere slik at den kan skaleres til et større økosystem. Dette har falt i svært god jord blant kryptoentusiastene, hvilket har ført til at Polygon i dag er en av de største kryptoene på markedet.  

Polygon (MATIC) logo

Er Polygon en god investering?

Hvorvidt Polygon er en god investering eller ikke avhenger av flere elementer, men særlig hvordan den mottas av investorer. Er dette noe investorene finner attraktivt også i fremtiden? Av den grunn er det vanskelig å si eksakt om det er en god investering, fordi det er ingen som er i besittelse av den berømte spåkulen.

Det som derimot er sikkert er at det er en meget spennende kryptovaluta med et høyt potensial. Siden dens visjon er å forbedre Ethereum, som av flere regnes som den mest revolusjonerende, hersker det liten tvil om at Polygon gir noe som kan være meget verdifullt for kryptomarkedet.

Således er det ikke feil å anta at dette er en god investering, men samtidig er det heller ingen garantier. Å investere i krypto er regnet som risikabelt, ikke bare på grunn av høy volatilitet, men også fordi det finnes flere krypto som ofte har samme formål. Det er altså ikke sikkert at det er nettopp Polygon som vil vokse seg til den mest fremtredende.

Dog er Polygon inntil videre den eneste kryptoen med et mål å forbedre skaleringen til Ethereum, den nest største kryptoen på markedet.  

Kjøp Polygon fordeler og ulemper

 • Det er en av markedet største kryptovaluta.
 • Polygon har et mål om forbedre Ethereums blokkjede. Ethereum er den neste største og kanskje den mest revolusjonerende, takket være dets smarte kontrakter.
 • Polygon har steget vanvittig mye i verdi den siste tiden. Bare i 2021 var avkastningen på nær 4000 prosent!
 • Polygon er meget volatil. Det muliggjør høye gevinster på kort sikt, men det gjør også risikoen vesentlig større. Ørsmå faktorer kan føre til drastiske prisfall.

Polygon Kurs – Hva påvirker prisen?

Polygon kurs har en formidabel vekst den siste tiden. Særlig 2021 var et sterkt år, da avkastningen var på nærmere 4000 prosent. Til tross for den eksepsjonelle veksten er det en krypto som svinger mye i verdi. Prisen er for eksempel ned nesten 50 prosent sammenlignet med toppnoteringen i November.

I skrivende stund er kursen på 1,6 dollar, som tilsvarer en oppgang på over 50,000 prosent sammenlignet med da kryptoen ble lansert i 2019. Grunnen til de enorme prissvingningene er faktorene som påvirker prisen. Polygon påvirkes nemlig utelukkende av tilbud og etterspørsel, som igjen er påvirket av faktorer som hype, omtale, sosiale trender, gruvedrift og medias dekning av kryptoen. Ethereums utvikling vil også ha påvirkning på Polygon Kurs. Se hvordan kjøpe Ethereum her.

For å lære mer om kursen, faktorer som påvirker og for å se Polygon Kurs i sanntid, kan du lese her.

Polygon Ethereum.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Polygon?

Polygon har et mål om å forbedre Ethereum og er derfor en meget populær kryptovaluta. Prisveksten er ikke annet enn ubeskrivelig bra, der også flere eksperter antar at den vil stige mye også i fremtiden.

Likevel er det en investering med risiko. Prisen er påvirket av uforutsigbare faktorer (tilbud og etterspørsel), og har derfor like stor sannsynlighet for å falle som å stige. Derfor må du vurdere hvor høy risiko du er tilfreds med.

Likeledes er profittpotensialt enormt. Skulle Polygon faktisk lykkes med sin visjon vil det helt klart fange oppmerksomheten til flere kryptoinvestorer, som dermed vil føre til prisvekst. Vi anbefaler imidlertid at du gjør grundige undersøkelser før du investerer, slik at du får en klar formening om dette er noe du tror vil gi avkastning i fremtiden.

KJØP POLYGON HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Polygon?

Polygon er en kryptovaluta som har et mål om å forbedre blokkjeden til Ethereum, verdens nest største kryptovaluta.

Hvordan kjøpe Polygon?

For å kjøpe Polygon må du opprette konto på en handelsplattform/ kryptobørs. Vi anbefaler Coinbase . Deretter er det bare å gjøre et innskudd før du så kan kjøpe Polygon.

Kan jeg kjøpe Polygon med kredittkort?

Ja, hos Coinbase kan du kjøpe både med kredittkort, bankoverføring og andre løsninger som Paypal.

Er det trygt å kjøpe Polygon?

Det er trygt å kjøpe Polygon, men merk at investeringen innebærer risiko.

Må jeg betale skatt på Polygon investeringen?

Selger du Polygon må du betale skatt. Du skatter kun om du overfører penger med profitt, og ikke med tap. Det er du selv som er ansvarlig å rapportere til skatteetaten. Dette gjøres ikke for deg.

Er Polygon en god investering?

Polygon er en spennende kryptovaluta med et ambisiøst formål. Kryptoens høye popularitet er ikke uventet, men det er også en investering med risiko på grunn av høy volatilitet.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen