Ripple Kurs i Sanntid (XRP/NOK) & Kurshistorikk

xrp
xrp

XRP (XRP)

Price
5.70

Se og følg Ripple kursutvikling her. Ripple Kurs er siden lanseringen i 2014 oppe med elleville 35.000 prosent, og det er en kryptovaluta som er anerkjent som en av markedets aller største.

Ønsker du å kjøpe Ripple? Vi anbefaler Coinbase. Dette er en kurtasjefri plattform med flere innovative verktøy og funksjoner.

Hvorfor kjøpe Ripple?

 • Ripple pris er oppe 300 prosent de siste månedene.
 • Siden lansering er kursen oppe 35.000 prosent!
 • Det er markedets sjette største kryptovaluta, med en markedsverdi på 29 milliarder dollar.
 • Ripple kurs er meget volatil. Det gjør det mulig å oppnå høye gevinster på kort sikt.

Ripple Kurs graf—Slik har prisen utviklet seg!

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

På grunn av den høye volatiliteten er det viktig å holde seg oppdatert på Ripple pris utvikling. Du vil da enklere kunne sikre gevinster, og samtidig redusere risikoen for tap.

Ripple Kurs historikk—Hva påvirker prisen?

Til tross sin eventyrlige vekst siden lanseringen i 2014, er Ripple meget volatil. Det betyr at prisen svinger hyppig og kraftig, og ofte flere titalls prosent på en og samme dag.

Beste notering noensinne skjedde i 2018 da én XRP kostet nærmere 4 dollar. I skrivende stund er prisen 0,6 dollar noe som er ned flere hundre prosent siden all time high. Likevel er kursen oppe over 200 prosent sammenlignet med i fjor.

I dette avsnittet beskriver vi faktorene som påvirker prisen, og hvorfor prisen svinger så mye. Dette er kritisk informasjon skal du lykkes med handelen. Du vil nemlig enklere kunne sette en egen Ripple pris prognose har du innsikt i hvilke faktorer som styrer prisen.

Ripple kurs påvirkes av:

 • Tilbud og etterspørsel: Tilbud og etterspørsel er de største katalysatorene på prisutviklingen. Med et lavere tilbud og en høyere etterspørsel kan du forvente prisvekst, men i motsatt tilfelle der tilbudet er høyere enn etterspørselen kan du forvente prisfall. Du kan egentlig sammenligne det med boligmarkedet. Desto større konkurranse det er på en leilighet (høy etterspørsel, lavt tilbud), jo høyere presses prisen. Grunnen til at Ripple er lavere prissatt en for eksempel Bitcoin, er nettopp fordi tilbudet er høyere enn etterspørselen. Da er spørsmålet: hva påvirker tilbudet og etterspørselen?  
 • Media og omtale: Det som påvirker etterspørselen i størst grad, er media og omtale. I perioder med mye god omtale og mye hype i medier, er det typisk at etterspørselen stiger noe som igjen får ringvirkninger på prisen. Dette er det flere eksempler på. Bitcoin opplevde sin beste periode noensinne i starten av 2021 som følger av enormt mye hype og medieomtale. Så fort denne trenden snur, som da kina forbydde bitcoin mining (negativ omtale), falt prisen så til de grader nedover. Kort tid etter forbudet var Bitcoin pris halvert. Du kan derfor forvente at Ripple kurs stiger i perioder med god omtale i mediene, og faller i perioder med dårlig omtale i mediene.  
 • Ripple Mining: Det som påvirker tilbudet er mining. Mining er en måte å utvinne nye mynter fra blokkjeden, ved å løse algoritmiske oppgaver. Mining brukes for å godkjenne transaksjoner der de såkalte «minerne», altså de som klarer å løse de algoritmiske oppgavene, bli belønnet med et bestemt antall mynter. Total XRP forsyning er 100 milliarder, der 46 milliarder sirkulerer på markedet. Dette er en viktig årsak til at pris per XRP er så mye lavere enn Bitcoin. Bitcoin har nemlig begrenset tilbudet til 21 millioner. Når de resterende XRP-myntene mines fra blokkjeden, vil prisen falle noe som følger av et større tilbud.     
 • Resten av markedet: Å følge utvklingen til resten av markedet kam også gi en god pekepinn på Ripple kurs utvikling. Særlig de to største, Bitcoin og Ethereum, fungerer som to mektige bjellesauer. I perioder de faller eller stiger, er det typisk at resten av markedet følger etter.

Som du sikkert ser er faktorene både sammensatt og noenlunde omfattende. Dermed krever det både en del tid og arbeid skal du selv holde deg oppdatert på kursutviklingen. Vi skal derfor i denne artikkelen kontinuerlig oppdatere Ripple kurs, slik at du selv slipper å foreta den tunge jobben med å analysere markedet.

Ripple kurs

Ripple Pris prognose—Vil kursen øke i fremtiden?

Ripple er en betalingsprotokoll som fungerer som en åpne distribuert kildekode. Den har som mål å gjennomføre trygge, øyeblikkelige transaksjoner globalt, og det til minimale kostnader. Selv kaller utviklerne dette for den meste avanserte blokkjeden, og de mener den er i stand til å utvide seg til nye markeder rundt om i hele verden.

Protokollen ble raskt populær og brukes i dag av flere kjente finansinstitusjoner som blant annet «Santander». Dette har fått Ripple kurs til å steile i taket, og det er flere eksperter som ser et betydelig potensial. Skulle enda flere bedrifter og institusjoner ta i bruk protokollen er det svært tenkelig med ytterligere vekst, noe som vil gi enorme gevinster til eventuelle investorer.

Det som imidlertid taler imot en investering er at kryptovaluta, også Ripple, er volatile objekter og som styres av ustabile faktorer som tilbud og etterspørsel, samt media og omtale. Dermed vil investeringen svinge voldsomt i verdi, uavhengig av dens betydelige potensial.

Fordelen med de kraftige prissvingningene derimot, er at det muliggjør høye gevinster på kort sikt. Spesielt spekulanter som er tilfreds med høyere risiko kan nyte godt av dette.

Om kursen vil øke i fremtiden er dessverre umulig å spå, men det er liten tvil om at det er en krypto som blir spennende å følge i fremtiden. Bare pass på å hold deg oppdatert på Ripple kurs, slik at du unngår betydelig tap skulle prisen plutselig falle.

Oppsummering—Bør jeg investere i Ripple?

 • Ripple er en spennende betalingsprotokoll som brukes av en rekke anerkjente finansinstitusjoner.
 • Ripple kurs har en voldsom vekst på 35.000 prosent siden lanseringen i 2014. Bare siden i fjor er kursen oppe over 200 prosent.
 • Til tross enorm vekst er Ripple pris svært volatil. Det betyr høyere risiko, men også mulighet for høye gevinster på kort sikt.
 • Holder du deg oppdatert på kursutviklingen vil du enklere sette en egen Ripple Pris prognose. Dette reduserer ikke bare risikoen for tap, men gjør det også lettere å sikre gevinster.
 • Det er enkelt å kjøpe Ripple. Alt du må gjøre er å opprette konto hos en pålitelige handelsplattform og gjøre et innskudd. Vi anbefaler Coinbase. Dette er en bransjeledende plattform med markedets laveste priser.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Ripple?

Ripple er en betalingsprotokoll som fungerer som en åpne distribuert kildekode, og den skal muliggjøre raskere og rimeligere globale transaksjoner. Protokollen er brukt av flere kjent finansinstitusjoner.

Hva er Ripple Pris?

Prisen er for tiden 0,6 dollar, men den endres raskt. Denne artikkelen oppdateres Ripple Kurs kontinuerlig. Prisen endrer seg hele tiden.
Se Ripple kurs i sanntid.

Bør jeg kjøpe Ripple?

Er du tilfreds med høyere risiko og ønsker å spekulere i prisbevegelser, kan det være en lønnsom investering. Dessuten kan personer med tror på at protokollen vil være av betydning i femtiden, også finne dette som en gunstig investering. Bare pass på at høye volatilitet også betyr høyere risiko.
Se hvordan du kjøper Ripple.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen