Freedom Finance anmeldelse 2024: Fordeler, ulemper og erfaringer

Freedom Finance er en investeringsplattform hvor man har tilgang til over 1 millioner aksjer, ETFer og opsjoner. Gjennom plattformen kan man kjøpe nye børsnoterte aksjer til børsnoterte priser.

4.5

Vår vurdering

Freedom Finance er en EU-lisensiert nettmegler med over 400.000 kunder over hele verden. Gjennom deres plattform kan man investere i de mest populære aksjene i de største børsene i USA, Europa og Asia.

Se vår videoanmeldelse nedenfor eller gå til vår fulle anmeldelse.

Introduksjon av Freedom Finance

Freedom Finance er en nettmegler. Plattformen er under Freedom Finance Europe Ltd., som er en EU-lisensiert aksjemegler. Selskapet er også børsnotert på Nasdaq, som er den nest største aksjermarkedet i USA og verden. 

Siden Facebook ble børsnotert i 2008, har Freedom Finance tilbudt over 400.000 kunder over hele verden til å delta i over 250 børsnoteringer. 

Som kunde har man tilgang til over 1 millioner handelsinstrumenter, som inkluderer blant annet over 40.000 aksjer og 1.500 ETFer på 15 børser. Du vil derfor kunne investere i de mest populære aksjene i de største børsene i USA, Europa og Asia. 

Freedom Finance sammenlignet med andre plattformer

Når du handler gjennom deres plattform vil du kunne investere i nye børsnoterte selskaper fra første handelsdag. De foreslår selskaper som er blitt nøye analysert basert på markedet de er i og fremtidsutsikter. 

Per dags dato er Freedom Finance Europe Ltd. den eneste EU-baserte aksjemegleren som er notert på Nasdaq-børsen. De oppdaterer deres kunder om hvilke selskaper som vil bli børsnotert fremover i tid. Noen tidligere eksempler på dette er blant annet Airbnb og Robinhood. 

Sammenlignet med andre nettmeglere, er det enkelt å investere gjennom plattformen samt at man lett kan finne nye, børsnoterte selskap. Plattformen er svært brukervennlig, har et godt grensesnitt og man kan enkelt benytte deres fine app. 

Investere fra plattformen

Når man skal velge en plattform å investere gjennom, er utvalget av finansielle instrumenter en vesentlig faktor. Her scorer plattformen svært godt. De tilbyr sine kunder over 1 millioner ulike investeringsobjekter. Dette inkluderer over 40.000 aksjer, 4.500 ETFer, 150.000 obligasjoner m.m. 

Som kunde av Freedom Finance vil du få tilgang til å investere i både store, etablerte selskaper samt nye, innovative selskap som børsnoterer seg. Du vil ha tilgang til 15 store børser over hele verden. Dette inkluderer de amerikanske børsene NYSE og NASDAQ, den tyske børsen og hongkong-børsen, bare for å nevne noen. 

Fordeler
 • Investere i nye børsnoterte selskap
 • Tilgang til over 1 millioner finansielle instrumenter
 • Tilbyr aksjesparekonto
 • Plattformen oppdateres jevnlig med nye børsnoteringer
thumbs up
Ulemper
 • Du betaler kurtasje for aksjer ut fra hvilken konto du har
 • Har ikke norsk kundeservice
 • Uttaksgebyr på 7 dollar
thumbs down

Hvor mye koster det å investere gjennom plattformen?

Hvor mye det koster å investere gjennom Freedom Finance avgjøres av hvilken plan du velger. De har fire planer man kan velge mellom.

Som ny kunde kan du også ta i bruk deres promotilbud, som gjelder for de første 30 dagene etter du har åpnet kontoen. Deretter endres planen til Smart. Med promo-kontoen vil du ikke betale noe i kurtasje for å handle aksjer eller ETFer på maredene i USA, EU eller Asia. 

Generelt sett tilbyr de rimelige priser for å investere i ulike finansielle instrumenter. Du kan se de ulike planene de tilbyr i bildet under. 

Investeringsplan Freedom24

Åpne Freedom Finance konto

Gjennom Freedom Finance-plattformen har du tilgang til aksjer som representerer børser fra hele verden. Det eneste du må gjøre, er å:

 1. Opprette og verifisere din konto.
 2. Gjennomfør et innskudd helt gratis og uten minstebeløp.
 3. Finn aksjen du vil investere i.
 4. Velg beløp og start å investere.

På hjemmesiden trykker du på den grønne knappen der det står «sign up». Da vil du bli ledet videre til siden hvor du fyller inn informasjon om deg selv. Deretter kan du gjennomføre et innskudd og starte investeringen.

Slik investerer du gjennom plattformen

Freedom Finance investeringer
1. Trykk på «sign up» inne på hjemmesiden
Registrering Freedom24
2. Fyll inn din informasjon
Freedom24 kjøp aksje Bumble
3. Søk etter aksjen du vil investere i, i dette tilfellet «Bumble»
Invester aksje Freedom24
4. Velg beløp og trykk på «legg inn en kjøpsbestilling»

Så lett er det å investere gjennom Freedom Finance-plattformen. Du har også muligheten til å teste ut plattformen før du registrerer din konto. Hele prosessen tar omtrent 10 minutter. Les videre i artikkelen for å lære mer om plattformen. 

Er Freedom Finance trygt?

Freedom Finance Europe Ltd., som er morselskapet til Freedom Finance-plattformen, er lisensiert og regulert av tre myndigheter: SEC, The Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), Tysklands føderale finanstilsynet (BaFin) og United States Securities and Exchange Commission (SEC). Med disse regulasjonene kan man være sikker på at Freedom Finance er en trygg plattform å investere gjennom, 

Freedom Finance følger også en spesifikk EU-lov som beskytter kundenes midler. Dette betyr at du vil få pengene dine tilbake til tross for at Freedom Finance Europe Ltd. skulle gå konkurs på et tidspunkt. Dersom dette skjer, noe som er veldig lite sannsynlig, vil du enkelt kunne be om å overføre dine eiendeler til en annen konto. 

Freedom Finance erfaringer – Hva synes vi om plattformen?

Det som skiller Freedom Finance er at de tilbyr handel av de nyeste børsnoterte selskapene. Du vil derfor kunne handle aksjene fra første handelsdag. Eksempler på selskap som vil børsnotere seg i tiden fremover som du da kan handle gjennom plattformen deres er blant annet Starlink, Reddit og Tiktok.

Børsnoteringer (IPO) Freedom24

Freedom Finance er en fin handelsplattform å handle fra, spesielt dersom man ønsker å investere i nye selskaper som kommer på aksjemarkedet. Plattformen er svært brukervennlig, har et godt grensesnitt og man kan enkelt benytte deres fine app. 

Freedom Finance passer fint for både nybegynnere og for erfarne investorer. Som nybegynner for du mye lukrativ informasjon og innsikt som gjør det enklere å vurdere om et selskap er et godt investeringsobjekt for deg eller ikke. De tilbyr både rimelige og mer avanserte kontoer, avhengig av din investeringsstrategi, mål og erfaring. Du har også muligheten til å dra nytte av deres kampanje, som gir 30 dager med gratis handler. 

Ofte stilte spørsmål

Hva er Freedom Finance?

Freedom Finance er en brukervennlig handelsplattform der du kan investere i finansielle instrumenter fra hele verden. Plattformen spesialiserer seg på nye børsnoterte selskap

Hvordan kjøpe aksjer hos Freedom Finance?

Freedom Finance sin plattform er enkel å bruke. Du kan enkelt kjøpe aksjer og andre finansielle instrumenter gjennom deres app eller på internett. [Les vår guide for å lære hvordan]

Er det trygt å investere gjennom Freedom Finance?

Ja, Freedom Finance er lisensiert og regulert og følger en spesifikk EU-lov som beskytter kundenes midler. På det måten kan du trygt investere gjennom deres plattform.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen