Kjøp Polkadot: Flott guide (2022 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe Polkadot (DOT)? Denne artikkelen beskriver hvordan. Vi forklarer også hva det er, hva som er beste plattform å kjøpe fra, og hvorfor DOT kan være en spennende investering.

Polkadot Crypto opplever for tiden eksepsjonelt mye hype og er ventet å knuse toppnoteringen fra mai 2021. Dette på grunn av den nært forestående parakjede-auksjonen som skal finne sted 11.november, som det stilles skyhøye forventninger til. Dersom du vurderer å investere kan det være lurt å gjøre det nå før prisen stiger til værs.

KJØP POLKADOT HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe DOT?

 • Polkadot er rangert som den åttende største kryptoen i verden med en markedsverdi på hele 43 milliarder dollar.
 • Polkadot pris har en vanvittig vekst på 900 prosent det siste året. Siden lansering i 2020 er kursen oppe flere tusen prosent.
 • Polkadot kurs er meget volatil. Dette kan utnyttes av tradere og spekulanter til å oppnå fortjeneste på kort sikt.
 • DOT crypto er ventet å stige rekordmye de neste månedene, på grunn parakjede-auksjonen som gjennomføres 11.novemeber. «Fallskjermen» er ventet å bedre blokkjeden til DOT betydelig, noe som mest sannsynlig også får ringvirkninger på kursverdien.
KJØP POLKADOT HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvor kan jeg kjøpe Polkadot?

Siden Polkadot har etablert som en ledene kryptovaluta på dagens marked, kan du kjøpe DOT på de fleste kryptobørser. Vi anbefaler imidlertid eToro. Dette er en av markedets fremste nettmeglere, med et imponerende utvalg av verktøy og funksjoner, og ikke minst lave gebyrer. Du betaler ingen kurtasje der også spredningen er lav.

Andre gode plattformer å kjøpe Polkadot fra er Capital, Coinbase og SaxoBank, men av ulike grunner foretrekker vi eToro. For eksempel er gebyrene en del høyere hos Coinbase, mens Capital er kun forbeholdt aktive tradere med lang erfaring, og mindre for nybegynnere og langsiktige investorer.

Kjøp Polkadot – Steg for Steg

Å investere i DOT crypto er en enkel prosess som ikke tar lang tid. Det eneste du må gjøre er å:

 • Finne en handelsplattform som passer deg
 • Registrere deg og opprette konto
 • Gjøre et innskudd
 • Starte investeringen

Som nevnt anbefaler vi eToro, men det betyr nødvendigvis ikke at det er beste plattform for deg. Nedenfor beskriver vi faktorer du bør vurdere før du tar ditt valg.

Steg 1 – Velg handelsplattform

Valg av plattform er svært viktig og har stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. En dyr aktør vil sikt spise opp gevinstene, mens et mindre utvalg av investeringsmuligheter og funksjoner gjør det vanskeligere å oppnå fortjeneste.

Å finne riktig plattform er heller ingen enkel oppgave, rett og slett fordi det florerer av utallige aktører. Som nevnt tror vi eToro, Capital og SaxoBank egner seg best til kjøp av DOT, men hvilken av disse bør du egentlig velge?

For å finne plattformen som passer deg bør du vurdere følgende;

 • Sikkerhet: Viktigst av alt må du forsikre deg om at plattformen er trygg. Det er kun når handelsplattformen er regulert og lisensiert du kan vite at den er trygg.
 • Kostnader: Kostnader som kurtasje, spredning, innskudd, uttak osv, er elementære å se på. Desto mindre du betaler i gebyrer, jo mer sitter du igjen med i gevinster.
 • Brukervennlighet: Vurder ditt erfaringsnivå og velg plattform deretter. Flere av dagens plattformer er nemlig forbeholdt aktive tradere med lang erfaring. En viktig årsak til at eToro er vår favoritt, er fordi det er en plattform tilpasset alle.
 • Utvalg: Et større utvalg gjør det enklere å diversifisere porteføljen. Dette er en god og lure måte å spre risiko på.
 • Sosialt nettverk: Et sosial nettverk er en ypperlig plass å dele innhold og erfaringer med hverandre. Det er også en fin plass å lære av andre, og da særlig de profesjonelle. eToro er for eksempel verdens største sosiale handelsplattform med millioner av aktive brukere.
 • Verktøy og andre funksjoner: Se etter funksjoner som «stop-loss», «take-profit», «Copytrading», og selvsagt analyseverktøy. Dette er til for å hjelpe deg å oppnå gevinster og samtidig redusere tap.  

eToro er en soleklar favoritt fordi den skårer høyest på de nevnte faktorene. Det er en prisvennlig aktør med et godt omdømme og rykte, og som tilbyr et imponerende utvalg av både verktøy, funksjoner, og investeringsmuligheter.

Det er også en plattform tilpasset alle, erfarne tradere vel så ferske investorer som søker langsiktig «sparing».

Ønsker du utelukkende å spekulere i prisbevegelser, kan kanskje Capital være et bedre valg. Her får du de laveste gebyrene og flere innovative funksjoner, men merk at alle handler må skje med giring. Gring er en funksjon som gjør at du kan både tjene og tape mer penger enn det du opprinnelig investerte.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • Skilling toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring.
  80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
  Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • Libertex toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Bruk MetaTrader til å handle
  • Stort utvalg av CFDer
  • Mulighet for høy gearing
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 62.2% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
 • capital toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • velg fra 6000+ CFD’er
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 83.45% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
Se mer +

Steg 2 – Opprett profil

Guidens videre beskrivelser er tatt med utgangspunkt i eToro. Du kan for øvrig følge guiden selv om du foretrekker andre plattformen, da både registerings- og kjøpsprosessen er svært lik hos de fleste aktørene.

Når du har funnet din foretrukne plattform må du besøke hjemmesiden og registrer deg som bruker. Du kan da opprette konto.

Besøk hjemmesiden og klikk på «Bli med nå»

Opprett en konto på eToro.

Trykk på «Bli med nå» for å komme til siden hvor du fyller inn dine opplysninger. Når du har gjort dette vil du motta en mail fra eToro som du må bekrefte. Når dette er gjort kan du sette inn penger på din konto. Via bankkort eller PayPal er minsteinnskuddet på 50 dollar, i motsetning på 500 dollar dersom du velger å gjennomføre en bankoverføring.

Du må i tillegg svare på investeringsrelaterte spørsmål, samt verifisere deg ved å bekrefte ID. Dette gjøres enten ved pass eller annet ID-kort. Grunnen til at du må oppgi «sensitiv informasjon», er fordi alle regulerte handelsplattformer har såkalte KYC-prosedyrer. Dette er prosedyrer som skal beskytte deg som bruker, samt forhindre ulovlig aktivitet som hvitvasking

Steg 3 – Kjøp Polkadot

Her vises hvordan investere i Polkadot. Du kan enten søke i søkefeltet eller gå til kategorien «Crypto» for å så bla deg gjennom sortimentet.

Opprett en konto på eToro.

Søk DOT og klikk på søkeresultatet

Søk etter Polkadot

Klikker du på søkeresultatet kommer du til en side hvor du finner mer informasjon om kryptoen. Du ser blant annet Polkadot kurs euro i sanntid, graf over utviklingen, handelsvolum i tillegg til markedsverdi.

For å kjøpe klikker du på den blå knappen der det står «Handle».

Mer informasjon om Polkadot.

Du kommer da til kjøpssiden. Der velger du beløpet du vil investere, eller antall tokens du ønsker å kjøpe. Klikk deretter på «Åpne handel», og du har investert i DOT crypto.

Hva er Polkadot?

Polkadot er en åpen kildekode som ble etablert av et sveitsisk selskap kalt Web3 Foundation i 2017. Medgrunnlegger Gavin Wood, som også var med på utviklingen av Ethereum, er en anerkjent fintech-designer med lang erfaring innen blokchain og distribuert teknologi. Han står blant annet bak skapelsen av det smarte kontraktspråket «Solidity».  

Polkadot Crypto ble lansert først i 2020, men det tok ikke langt tid før tokenet ble anerkjent som betydningsfull i kryptoverden. Dette fordi den har et mål å gjøre det enklere å overføre data og digitale eiendeler på tvers av blokkjeder, og dermed gjøre et bredt spekter av blokkeringer kompatible med hverandre.

Det er populært sett på som «blokkjeden som forener alle blokkjeder», nettopp på grunn av dets formål. Polkadot forbinder nemlig alle blockchains, slik at uavhengige kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum, kan samhandle med hverandre, dele informasjon og gjennomføre transaksjoner.

I hovedsak ønsker verdens åttende største krypto i øyeblikket, å etablere et fullt desentralisert og privat web, kontrollert av brukerne istedenfor sentralisert aktører. Dette håper de forenkler etableringen av nye applikasjoner, institusjoner og digitale tjenester.

For å klare å gjennføre foreningen av blokkjeder består Polkadot av fire kjernekomponenter:

 • Relay Chain: Denne komponenteten skaper konsensus, interoperabilitet og delt sikkerhet på tvers av nettverk av forskjellige kjeder. Den er sett på som Polkadots «hjerte».
 • Parachains: Gjør det mulig for uavhengige kjeder å ha egne tokens og optimaliseres for spesifikke brukstilfeller.  
 • ParaThread: Dette er en slags fallskjerm som muliggjør fleksible tilkobling på tvers av blokkjeder.
 • Broer: Denne kobler sammen parathreads og fallskjermer slik at eksterne blokkjeder kan
 • kommunisere med hverandre.

Polkadot token – Hva gjør kryptoen unik?

Selve tokenet til dette økosystemet har tre klare formål. Det er å gi tokenholdere full styresett og kontroll, mulighet til å drifte nettverket, samt mulighet til å opprette parachains.

Alle som eier tokenet får like privilegier som blant annet administrering og stemmerett på eksklusive hendelser. I tillegg belønnes «ærlige» eiere som er med på å drifte nettverket mens de uærlige aktørene kastes ut. Dette skal angivelig sikre nettverket og gjøre det trygt.

Det tredje formålet går ut på legge til nye parachains ved å låse DOT i nettverket – også kjent som «Bonding».

Polkadot logo

Det som gjør nettverket unikt er at det er svært fleksibelt og adaptivt, slik at deling av informasjon og funksjonalitet mellom blokkjeder ligner apper på en smarttelefon. Nettverket kan dessuten automatisk oppgraderes uten behov for «forks». Dette gjør det enklere å implementere nye funksjoner eller fjerne feil.  

Er Polkadot en god investering?

Kryptoen har på usedvanlig kort tid etablert seg som en av de mest fremtreende på markedet. Den ble lansert i 2020 men er allerede rangert som den åttende største i verden med en markedsverdi på hele 43 milliarder dollar.

Polkadot pris har også vokst i et forrykende tempo og bare siste året er kursen opp med nærmere 1000 prosent. Grunnen til den høye populariteten er nok på fordi den er i stand til å forene blokkjeder og gjøre dem kompatible med hverandre.

Det hersker ingen tvil om at utviklerne har skapt en spennende teknologi noe kryptoentusiaster rundt om i hele verden virker å være forent om. Handelsvolumet er for tiden skyhøyt og det er en svært attraktiv kryptovaluta.

Det er også knyttet stor spenning til den ventede parakjede-auksjonen og hva den vil si for nettverkets videre utvikling. Det spekuleres i om at den vil føre til en vanvittig prisvekst, i alle fall på kortere sikt.

Likevel er det viktig å forstå at dette er en investering med risiko. Her har prisen variert voldsomt noe den mest sannsynlig kommer til å fortsette å gjøre. Om det er en god investering eller ikke er dessverre vanskelig å si, men i hovedsak handler det om hvor høy risiko du er tilfreds med.

Her kan prisen både falle og stige flere prosent på en og samme dag, noe som for øvrig er gunstig for tradere.

Kjøp Polkadot fordeler:

 • Den er rangert som en av de største på markedet.
 • Tokenet har en vekst på 900 prosent på kun ett år.
 • Kryptoen gjør det mulig for uavhengige blokkjeder å samhandle med hverandre.
 • Prisen er volatil. Dette kan utnyttes til å oppnå fortjeneste på kort sikt.
 • Det er sterke indikatorer på fremtidig vekst på grunn av den nåværende etterspørselen.

Kjøp Polkadot ulemper:  

 • Prisen er volatil. Høyere volatilitet betyr høyere risiko.
 • Kursen påvirkes av nokså ustabile faktorer som tilbud og etterspørsel. Dette kan medføre raske og brutale kursfall.  

Polkadot kurs – Slik har prisen utviklet seg

Verdens åttende største krypto har hatt en formidabel vekst siden lanseringen i august 2020. På første handelsdag kostet en token rundt 2,70 dollar, mens den i dag har en pris på 41 dollar. Dette tilsvarer en oppgang på nær 1500 prosent.

Beste notering noensinne skjedde 15 mai 2021, da kursen var på hele 49 dollar. Siden den gang og frem til i dag er den ned 16 prosent, men det er ventet at Polkadot skal knuse toppnoteringen i nær tid, som følger av parakjede-auksjonen den 11. november.

Om kryptoen stiger til nye toppnoteringer gjenstår å se, men det er ingen tvil om at det for tiden ser lovende ut takket være den høye etterspørselen.

Det er nemlig slik at Polkadot kurs, og for øvrig alle kryptovaluta priser, i stor grad etterspørsel og av følgende faktorer:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Hype, omdømme og rykte
 • Nyheter, sosiale medier
 • Kryptoens utvikling
 • Polkadot Staking

Har du kontroll på de nevnte faktorene kan du enklere forutsi fremtidige prisbevegelser, og på den måten sikre gevinster og samtidig redusere risikoen for tap. For å lære mer og se Polkadot kurs live graf, kan du lese denne artikkelen.  

Oppsummering – Bør jeg investere?

Om du bør investere eller ikke kommer egentlig an på din risikotoleranse. Er du lite tilfreds med hyppige og kraftige prissvingninger er nok ikke Polkadot investering, eller kryptovaluta for øvrig, det beste for deg.

Her må du regne med høy volatilitet, som betyr at prisen kan både falle og stige mye innenfor korte tidsrom. Dette er dog er gunstig for aktive tradere. Du kan da spekulere i prisbevegelsene og på den måte tjene penger på kort sikt. Merk at trading er en metode og strategi som krever både tid og ekspertise, så et godt tips er å benytte seg av Copytrading-funksjonen til eToro og la de profesjonelle trade for deg.

Det er også indikatorer på at prisen kan stige mye i tiden som kommer og dermed gjøre Polkadot til en spennende investering på lang sikt. Har du tro på at teknologien og nettverket til DOT vil den helt klart gjøre seg godt ut i en kryptoportefølje. Bare husk å ta forbehold om at prisen kan falle markant på kort tid.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Polkadot?

Polkadot er en åpen kildekode som forener uavhengige blokkjeder med hverandre. Den har et mål om gjøre det enklere å overføre data og digitale eiendeler på tvers av blokkjeder.  

Hvor kan jeg kjøpe Polkadot?

Du kan kjøpe DOT på de fleste kryptobørsene. Vi anbefaler eToro.

Hvordan kjøpe Polkadot?

Finn en pålitelig handelsplattform. Opprette konto og gjøre et innskudd. Du kan deretter starte investeringen.
Les her hvordan du kjøper Polkadot.

Hva er Polkadot staking?

Staking er en prosess som belønner token-eiere med nye tokens, nesten som renter. Staking er en måte å validere transaksjoner i et «PoS»-nettverk.  

Bør jeg kjøpe DOT Crypto?

Om du bør investere eller ikke, kommer an på din risikotoleranse. Her kommer prisen mest sannsynlig til å svinge kraftig. Tross høy volatilitet er kursen oppe nær 1000 prosent det siste året.

Er Polkadot en god investering?

Polkadot har en vanvittig vekst på rundt 900 prosent det siste året, og kursen er også ventet å stige i fremtiden som følger av Parakjede-auksjonen. Det er dog viktig å forstå at det er en investering med risiko på grunn av høy volatilitet

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen