Kjøp Polkadot: Flott guide (2024 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe Polkadot (DOT)? Denne artikkelen beskriver hvordan. Vi forklarer også hva det er, hva som er beste plattform å kjøpe fra, og hvorfor DOT kan være en spennende investering.

Polkadot Crypto opplever for tiden eksepsjonelt mye hype og er ventet å knuse toppnoteringen fra mai 2021. Dette på grunn av den nært forestående parakjede-auksjonen som skal finne sted 11.november, som det stilles skyhøye forventninger til. Dersom du vurderer å investere kan det være lurt å gjøre det nå før prisen stiger til værs.

KJØP POLKADOT HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe DOT?

 • Polkadot er rangert som den åttende største kryptoen i verden med en markedsverdi på hele 43 milliarder dollar.
 • Polkadot pris har en vanvittig vekst på 900 prosent det siste året. Siden lansering i 2020 er kursen oppe flere tusen prosent.
 • Polkadot kurs er meget volatil. Dette kan utnyttes av tradere og spekulanter til å oppnå fortjeneste på kort sikt.
 • DOT crypto er ventet å stige rekordmye de neste månedene, på grunn parakjede-auksjonen som gjennomføres 11.novemeber. «Fallskjermen» er ventet å bedre blokkjeden til DOT betydelig, noe som mest sannsynlig også får ringvirkninger på kursverdien.
KJØP POLKADOT HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvor kan jeg kjøpe Polkadot?

Siden Polkadot har etablert som en ledene kryptovaluta på dagens marked, kan du kjøpe DOT på de fleste kryptobørser. Vi anbefaler imidlertid Coinbase. Dette er en av markedets fremste nettmeglere, med et imponerende utvalg av verktøy og funksjoner, og ikke minst lave gebyrer. Du betaler ingen kurtasje der også spredningen er lav.

Andre gode plattformer å kjøpe Polkadot fra er Capital, Coinbase og SaxoBank, men av ulike grunner foretrekker vi Coinbase. For eksempel er gebyrene en del høyere hos Coinbase, mens Capital er kun forbeholdt aktive tradere med lang erfaring, og mindre for nybegynnere og langsiktige investorer.

Kjøp Polkadot – Steg for Steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe BTC, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP POLKADOT HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Polkadot?

Polkadot er en åpen kildekode som ble etablert av et sveitsisk selskap kalt Web3 Foundation i 2017. Medgrunnlegger Gavin Wood, som også var med på utviklingen av Ethereum, er en anerkjent fintech-designer med lang erfaring innen blokchain og distribuert teknologi. Han står blant annet bak skapelsen av det smarte kontraktspråket «Solidity».  

Polkadot Crypto ble lansert først i 2020, men det tok ikke langt tid før tokenet ble anerkjent som betydningsfull i kryptoverden. Dette fordi den har et mål å gjøre det enklere å overføre data og digitale eiendeler på tvers av blokkjeder, og dermed gjøre et bredt spekter av blokkeringer kompatible med hverandre.

Det er populært sett på som «blokkjeden som forener alle blokkjeder», nettopp på grunn av dets formål. Polkadot forbinder nemlig alle blockchains, slik at uavhengige kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum, kan samhandle med hverandre, dele informasjon og gjennomføre transaksjoner.

I hovedsak ønsker verdens åttende største krypto i øyeblikket, å etablere et fullt desentralisert og privat web, kontrollert av brukerne istedenfor sentralisert aktører. Dette håper de forenkler etableringen av nye applikasjoner, institusjoner og digitale tjenester.

For å klare å gjennføre foreningen av blokkjeder består Polkadot av fire kjernekomponenter:

 • Relay Chain: Denne komponenteten skaper konsensus, interoperabilitet og delt sikkerhet på tvers av nettverk av forskjellige kjeder. Den er sett på som Polkadots «hjerte».
 • Parachains: Gjør det mulig for uavhengige kjeder å ha egne tokens og optimaliseres for spesifikke brukstilfeller.  
 • ParaThread: Dette er en slags fallskjerm som muliggjør fleksible tilkobling på tvers av blokkjeder.
 • Broer: Denne kobler sammen parathreads og fallskjermer slik at eksterne blokkjeder kan
 • kommunisere med hverandre.

Polkadot token – Hva gjør kryptoen unik?

Selve tokenet til dette økosystemet har tre klare formål. Det er å gi tokenholdere full styresett og kontroll, mulighet til å drifte nettverket, samt mulighet til å opprette parachains.

Alle som eier tokenet får like privilegier som blant annet administrering og stemmerett på eksklusive hendelser. I tillegg belønnes «ærlige» eiere som er med på å drifte nettverket mens de uærlige aktørene kastes ut. Dette skal angivelig sikre nettverket og gjøre det trygt.

Det tredje formålet går ut på legge til nye parachains ved å låse DOT i nettverket – også kjent som «Bonding».

Polkadot logo

Det som gjør nettverket unikt er at det er svært fleksibelt og adaptivt, slik at deling av informasjon og funksjonalitet mellom blokkjeder ligner apper på en smarttelefon. Nettverket kan dessuten automatisk oppgraderes uten behov for «forks». Dette gjør det enklere å implementere nye funksjoner eller fjerne feil.  

Er Polkadot en god investering?

Kryptoen har på usedvanlig kort tid etablert seg som en av de mest fremtreende på markedet. Den ble lansert i 2020 men er allerede rangert som den åttende største i verden med en markedsverdi på hele 43 milliarder dollar.

Polkadot pris har også vokst i et forrykende tempo og bare siste året er kursen opp med nærmere 1000 prosent. Grunnen til den høye populariteten er nok på fordi den er i stand til å forene blokkjeder og gjøre dem kompatible med hverandre.

Det hersker ingen tvil om at utviklerne har skapt en spennende teknologi noe kryptoentusiaster rundt om i hele verden virker å være forent om. Handelsvolumet er for tiden skyhøyt og det er en svært attraktiv kryptovaluta.

Det er også knyttet stor spenning til den ventede parakjede-auksjonen og hva den vil si for nettverkets videre utvikling. Det spekuleres i om at den vil føre til en vanvittig prisvekst, i alle fall på kortere sikt.

Likevel er det viktig å forstå at dette er en investering med risiko. Her har prisen variert voldsomt noe den mest sannsynlig kommer til å fortsette å gjøre. Om det er en god investering eller ikke er dessverre vanskelig å si, men i hovedsak handler det om hvor høy risiko du er tilfreds med.

Her kan prisen både falle og stige flere prosent på en og samme dag, noe som for øvrig er gunstig for tradere.

Kjøp Polkadot fordeler:

 • Den er rangert som en av de største på markedet.
 • Tokenet har en vekst på 900 prosent på kun ett år.
 • Kryptoen gjør det mulig for uavhengige blokkjeder å samhandle med hverandre.
 • Prisen er volatil. Dette kan utnyttes til å oppnå fortjeneste på kort sikt.
 • Det er sterke indikatorer på fremtidig vekst på grunn av den nåværende etterspørselen.

Kjøp Polkadot ulemper:  

 • Prisen er volatil. Høyere volatilitet betyr høyere risiko.
 • Kursen påvirkes av nokså ustabile faktorer som tilbud og etterspørsel. Dette kan medføre raske og brutale kursfall.  

Polkadot kurs – Slik har prisen utviklet seg

Verdens åttende største krypto har hatt en formidabel vekst siden lanseringen i august 2020. På første handelsdag kostet en token rundt 2,70 dollar, mens den i dag har en pris på 41 dollar. Dette tilsvarer en oppgang på nær 1500 prosent.

Beste notering noensinne skjedde 15 mai 2021, da kursen var på hele 49 dollar. Siden den gang og frem til i dag er den ned 16 prosent, men det er ventet at Polkadot skal knuse toppnoteringen i nær tid, som følger av parakjede-auksjonen den 11. november.

Om kryptoen stiger til nye toppnoteringer gjenstår å se, men det er ingen tvil om at det for tiden ser lovende ut takket være den høye etterspørselen.

Det er nemlig slik at Polkadot kurs, og for øvrig alle kryptovaluta priser, i stor grad etterspørsel og av følgende faktorer:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Hype, omdømme og rykte
 • Nyheter, sosiale medier
 • Kryptoens utvikling
 • Polkadot Staking

Har du kontroll på de nevnte faktorene kan du enklere forutsi fremtidige prisbevegelser, og på den måten sikre gevinster og samtidig redusere risikoen for tap. For å lære mer og se Polkadot kurs live graf, kan du lese denne artikkelen.  

Oppsummering – Bør jeg investere?

Om du bør investere eller ikke kommer egentlig an på din risikotoleranse. Er du lite tilfreds med hyppige og kraftige prissvingninger er nok ikke Polkadot investering, eller kryptovaluta for øvrig, det beste for deg.

Her må du regne med høy volatilitet, som betyr at prisen kan både falle og stige mye innenfor korte tidsrom. Dette er dog er gunstig for aktive tradere. Du kan da spekulere i prisbevegelsene og på den måte tjene penger på kort sikt. Merk at trading er en metode og strategi som krever både tid og ekspertise, så et godt tips er å benytte seg av Copytrading-funksjonen til Coinbase og la de profesjonelle trade for deg.

Det er også indikatorer på at prisen kan stige mye i tiden som kommer og dermed gjøre Polkadot til en spennende investering på lang sikt. Har du tro på at teknologien og nettverket til DOT vil den helt klart gjøre seg godt ut i en kryptoportefølje. Bare husk å ta forbehold om at prisen kan falle markant på kort tid.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Polkadot?

Polkadot er en åpen kildekode som forener uavhengige blokkjeder med hverandre. Den har et mål om gjøre det enklere å overføre data og digitale eiendeler på tvers av blokkjeder.  

Hvor kan jeg kjøpe Polkadot?

Du kan kjøpe DOT på de fleste kryptobørsene. Vi anbefaler Coinbase.

Hvordan kjøpe Polkadot?

Finn en pålitelig handelsplattform. Opprette konto og gjøre et innskudd. Du kan deretter starte investeringen.
Les her hvordan du kjøper Polkadot.

Hva er Polkadot staking?

Staking er en prosess som belønner token-eiere med nye tokens, nesten som renter. Staking er en måte å validere transaksjoner i et «PoS»-nettverk.  

Bør jeg kjøpe DOT Crypto?

Om du bør investere eller ikke, kommer an på din risikotoleranse. Her kommer prisen mest sannsynlig til å svinge kraftig. Tross høy volatilitet er kursen oppe nær 1000 prosent det siste året.

Er Polkadot en god investering?

Polkadot har en vanvittig vekst på rundt 900 prosent det siste året, og kursen er også ventet å stige i fremtiden som følger av Parakjede-auksjonen. Det er dog viktig å forstå at det er en investering med risiko på grunn av høy volatilitet

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen