Dogecoin Kurs i Sanntid (DOGE/NOK) & Kurshistorikk

dogecoin
dogecoin

Dogecoin (DOGE)

Price
1.81

Dogecoin kurs har opplevd en vanvittig vekst siden starten av januar. På rekordtid har meme- tokenet vokst seg til markedsdominerende, og bare siste året er den oppe med eventyrlige 10.000 prosent!

Hvorfor kjøpe Dogecoin?

 • Den er oppe 10.000 prosent siden i fjor.
 • Dogecoin pris er svært volatil. Det gjør det mulig å oppnå gevinster på kort tid.
 • Mynten er rangert som den femte største kryptovalutaen i verden.
 • Hold deg oppdatert på Dogecoin kurs graf påvirkes av relativt enkle faktorer som tilbud og etterspørsel, samt medieomtale.

Du kan enkelt kjøpe Spark fra en handelsplattform. Det er mange å velge mellom, men våre utvalgte favoritter er Firi, Saxo Bank og Capital.com . Her får du fordelaktige handelsgebyrer, og ikke minst oversiktlige verktøy for analyse. Kom i gang med shopping nå!

Dogecoin kurs graf – slik har den utviklet seg!

På grunn av hyppige kursendringer gjør du lurt å holde deg oppdatert prisutviklingen. På denne måten kan du forhindre eventuelle tap, og samtidig sikre gevinster. Nedenfor ser du Dogecoin kurs utvikling.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Dogecoin Pris – Hva forårsaker prisendringene?

Å forstå hva som forårsaker prisendringene er viktig skal du lykkes med investeringen. På grunn av de hyppige endringene regnes kryptovaluta som høy risiko, men kjenner du til markedsbevegelsene vil du ikke bare redusere tap, men også enklere sikre gevinster. Vi forklarer hva som påvirker prisen, slik at du kan klare å sette en egen Dogecoin kurs prognose.

Det er særlig følgende faktorer som påvirker Dogecoin kurs utvikling:

 • Tilbud og etterspørsel: Hvor mange ønsker å kjøpe Doge og hvor mange er tilgjengelige? Er tilbudet lavt og etterspørselen høy, vil prisen stige. Er tilbudet høyt og etterspørselen lav derimot, kommer prisen til å falle. Det er dette som i størst grad påvirker prisen. Grunnen til den eksplosive veksten i starten og midten av 2021 er nettopp på grunn av enorm etterspørsel.  
 • Media og sosiale medier: Der tilbud og etterspørsel i størst grad påvirker prisen, er det medieomtale som er katalysatoren til etterspørselen. Er omtalen på nyhetene, sosiale medier og lignende god, kan du vente en økende etterspørsel og deretter en voksende kurs. Spesielt Elon Musk og hans Twitter-konto har hatt stor påvirkning på dogecoin kurs. Med uttaleleser som at Doge er hans «favoritt» og at han er «The Dogefather» har han klart å sende etterspørselen og prisen til værs.
 • Mining: Mining er det som påvirker tilbudet, og det betyr å utvinne mynter fra blokkjeden. Mining brukes som en måte å verifisere transaksjoner og personene som gjør dette (minere) blir belønnet med et visst antall mynter. Så når det mines mynter fra Blockchain øker altså tilbudet, noe som gjør at Doge pris kommer til å falle noe.  
 • Resten av kryptomarkedet: Kryptomarkedet følger hverandre tett, der spesielt Bitcoin og Ethereum er typiske bjellesauer. Skulle de falle eller stige er det meget tenkelig at resten av markedet følger etter.
Dogecoin kurs

Det er viktig å forstå at faktorene ovenfor henger tett sammen og påvirkes av hverandre. Dermed kan det virke nokså komplisert å skulle forstå hva som egentlig påvirker prisen, men i bunn og grunn er det enkelt så lenge du holder deg oppdatert.

Tilbudet som sier noe om hvor mange mynter som er tilgjengelige påvirkes av mining, altså utvinning. Derfor kan du vente et mindre prisfall i perioder der flere mynter mines. Det er nesten et ubegrenset antall dogecoins, noe som er en sterk årsak til at en mynt koster så mye mindre enn Bitcoin. Bitcoin har nemlig begrenset tilbudet til 21 millioner.  

Etterspørselen derimot påvirkes av medieomtale, og i hovedsak er det er disse to faktorene som er de viktigste og mest avgjørende faktorene til prisutviklingen. Er omtalen positiv kan du vente en økende ettersprøsel, og dermed en stigende pris. I motsatt tilfelle hvor omtalen er negativ, kommer etterspørselen til å synke, noe som også vil føre til prisfall.

En annen typisk ting som kan skje i perioder med kraftige fall eller med voldsom vekst, er at prisen kan snu. Dette fordi investorer enten selger for å sikre gevinster (perioder med vekst), eller at de ønsker å sikre seg mynter når prisen er lav. Dette vil igjen få ringvirkninger på prisen. Alt i alt handler det om å holde seg oppdater på Dogecoin kurs. Gjør du det, vil du ha større forutsetninger for å lykkes.  

Dogecoin pris prognose – vil kursen øke?

På grunn av de ustabile faktorene som styrer prisen, er det vanskelig å si hvordan prisen kommer til å utvikle seg. Ingen ventet at Dogecoin skulle vokse seg til markedsdominerende på samme tidspunkt i fjor, og det var heller ingen som kunne spå at prisen nå skulle falle så kraftig som den har gjort.

Dessuten er dette kategorisert som en «meme-coin», som betyr at det i hovedsak er hype og opphausing på sosiale medier som kan føre til prisvekst. Det eneste som er sikkert med Dogecoin kurs er at prisen kommer til å fortsette å være volatil, slike den har vært siden lanseringen i 2013.

For øyeblikket handles Dogecoin for 0,2 dollar, noe som er en oppgang på 10.000 prosent siden i fjor. Noen tror at den skal øke og passer dollaren, mens skeptikeren forventer at den vil synke. Ingen vet for sikkert, men holder du deg oppdatert på kursutviklingen og setter deg inn i faktorene som påvirker prisen, kan du fint klare å sette egne Dogecoin pris prognoser.

Er dogecoin en god investering?

Dogecoin har uten tvil vært en god investering dette året, noe dens vekst på 10.000 prosent er et godt bevis på. Store svingninger og et ustabilt marked gjør det imidlertid til en risikabel investering. Her er det viktig å forstå risikoen som faktisk innebærer og holde seg oppdatert på utviklingen.

Det fine med store prissvingninger derimot, er at det gir mulighet for å oppnå gevinster på kort sikt. Ved å spekulere i prisbevegelsene er det flere som har tjent enorme summer. Bare pass på å invester med måte. Ikke bruk mer enn du kan tape, og som nevnt hold deg oppdatert. Gjør du det, vil du ha bedre forutsetninger for å lykkes.   

Ofte stilte spørsmål

Hva er Dogecoin?

Det er en kryptovaluta som ble skapt som en vits. Det har ingen nytteverdi annet enn på nettverk for bildedeling og videodeling.

Vil Dogecoin nå 1 dollar?

Noen tror det mens andre ikke. Doge har nemlig et enormt tilbud noe som gjør det vanskeligere for mynten å nå en dollar enn eksempelvis Bitcoin, som har begrenst tilbudet til 21 millioner.

Eier Elon Musk Dogecoin?

Nei, Elon Musk eier ikke Dogecoin.

Hva er Dogecoin verdt?

I skrivende stund er Dogecoin kurs 0,2 dollar. Prisen endrer seg hele tiden.
Se Dogecoin kurs i sanntid.

Hvordan kjøpe Dogecoin?

Finn en pålitelig nettmegler. Vi anbefaler Coinbase. Opprett profil for å deretter starte investeringen.
Se hvordan du kjøper Dogecoin.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen