Amerikanske aksjer: De 10 mest populære amerikanske aksjerne

Det amerikanske aksjemarkedet har prestert svært godt de siste årene, og mange norske investorer har tjent mye penger på å investere i amerikanske selskap som Apple, Netflix, Tesla og Google. 

S&P 500, den amerikanske indeksen som inneholder alle disse nevnte selskapene, har steget med nesten 100% på bare 5 år. Å investere i amerikanske aksjer kan være en svært lønnsom investering. 

Det er like enkelt å investere i amerikanske aksjer som det er å investere i norske. I denne artikkelen vil du få tips til selskaper du kan investere i og hvordan du kjøper en amerikansk aksje.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Amerikanske aksjer 2024 : Slik investerer du i amerikanse selskap

Å investere i amerikanske aksjer kan være en god måte å investere din penger på. Å sette dine penger i det amerikanske aksjemarkedet har vist seg å være en mye bedre investering enn å la pengene ligge i banken, ettersom avkastningen har vært mye høyere. 

I løpet av de siste 5 årene har blant annet den amerikanske teknologitunge indeksen S&P 500 steget med nesten 100%. Dette tilsier at hvis du satt inn 100.000 kroner ville du hatt rundt 200.000 kroner i dag. Denne indeksen består av de mest populære og kjente aksjene, som Apple, Tesla, Microsoft og Netflix. 

Det er viktig å vite at historisk avkastning ikke nødvendigvis gjentar seg. Å få 100% avkastning på 5 år tilsier en årlig avkastning på 20%. Dette er en svært høy fortjeneste på sine investering, så man kan ikke nødvendigvis forvente en like høy avkastning hvert år. Allikevel kan man forvente en vesentlig bedre avkastning enn å la pengene ligge i banken, som gir en rente på 1-2%. Derfor vil du over tid kunne se en positiv forskjell på ditt sparebeløp om du investere i amerikanske aksjer. 

Ønsker du å investere i amerikanske aksjer? Vi har laget en steg-for-steg guide som gjør det enkelt å komme i gang.

Steg 1 – Velg handelsplattform

Det første steget i prosessen er å velge en plattform hvor du kan kjøpe aksjer fra. Det smarteste valget er å benytte seg av en nettmegler, ettersom dette både er rimelig og effektivt. Gjennom en nettmegler vil du ha 100% kontroll over dine investeringer, og du vil kunne kjøpe og selge aksjer når du ønsker det. 

Vi har sett på mange ulike plattformer, og vurdert de ut fra ulike faktorer, som blant annet:

 • Utvalg av aksjer
 • Pris for å kjøpe og selge aksjer
 • Plattformens brukervennlighet
 • Teknisk analyse
 • Videre læring

Man har mange ulike plattformer å velge mellom. Allikevel kan plattformen du bruker ha en stor påvirkning på din avkastning. Ut fra disse kriteriene, og mange flere, kan vi anbefale SaxoTrader. Her kan man kjøpe og selge aksjer uten å betale noe kurtasje.

I tillegg har SaxoTrader er stort utvalg av amerikanske aksjer. Her kan man kjøpe det aller meste av selskapene som er notert i USA. På den måten vil du ikke bli begrenset på grunn av manglende aksjer. 

Selve plattformen er også svært brukervennlig og den gir deg all den innsikten om selskapene du trenger før du går i gang med et kjøp. Plattformen er lett å navigere rundt, og du kan også investere gjennom SaxoTrader-appen.

 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Norsk kundeservice
  • Tilbyr aksjesparekonto
  • Tilbyr månedlig spareavtale og pensjonssparing
  Kostnad per handel Fra 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. pr. år Mobil App Store
  6.5/10
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP AKSJER Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Steg 2 – Opprett en konto

Dersom du har valgt en plattform å handle fra, er andre steget å opprette en konto. Vi kommer til å ta utgangspunkt i SaxoTrader, ettersom det er vår foretrukne plattform. 

Du kan opprette en konto hos SaxoTrader sin hjemmeside.

I plattformen vil du se en grønn knapp hvor det står “Bli med nå” øverst til høyre. Når du trykker her vil du bli sendt videre til siden hvor du fyller inn dine personopplysninger. Etterpå vil du motta en E-post fra SaxoTrader som du må bekrefte. Deretter setter du inn et ønskelig beløp inn på din konto. Minsteinnskuddet er på 50 dollar gjennom bankkort eller PayPal, og 500 dollar gjennom en bankoverføring

Steg 3 – Finn aksjen du ønsker å investere i 

Har du opprettet en konto hos en nettmegler og satt inn et innskudd? Da er det på tide å finne aksjen du ønsker å investere i. I plattformen kan du trykke på “handelsmarkeder”. Der vil du få opp alle aksjene som du kan investere i, og du kan filtrere de ut fra ulike sektorer. 

Dersom du vet hva du ønsker å investere i, kan du enkelt søke på aksjen i søkefeltet øverst i plattformen. Vi har valgt å ta utgangspunkt i den populære teknologiselskapet Apple. Apple sin aksjekurs har steget mye de siste årene og er en populær investering blant norske investorer. 

Dersom du ønsker å investerer i noe annet kan du følge akkurat samme metodikk. 

Som du ser på bildet søker du på “Apple” og trykker dermed på logoen. Da blir du videreført til siden hvor du kan lese mer om selskapet. Her vil du blant annet lese om selskapets finansielle prestasjoner, hva andre investorer tenker om Apple og du kan se Apple aksjekurs.

Steg 4 – Kjøp amerikansk aksje

Det siste steget i prosessen er å faktisk komme i gang med kjøpet. Når du har satt inn penger på din konto og funnet den aksjen du ønsker å investere i, er du klar!

Når du har trykket deg inn på aksjen du vil investere i vil du se en blå knapp hvor det står “Handle”. Trykk på denne for å komme til kjøpssiden.

Som du kan se, velger du enkelt det beløpet du ønsker å investere for. Du har også muligheten til å velge antall aksjer dersom du trykker på “enheter”. Husk at det ikke er anbefalt å investere for mer enn man har råd til, og at det er bedre å spre risikoen over flere aksjer. I dette eksempler vi å investere i Apple-aksjer til et beløp på 2000 dollar, som tilsvarer rundt 16.000 kroner.

Når du er klar til å investerer trykker du på den blå knappen “åpne handel”, og dermed er du en deleier av Apple.

Som nevnt tidligere finnes det mange amerikanske aksjer å velge mellom, og du kan bruke samme metodikk for å investere i disse. Les videre i artikkelen for å se hvilke aksjer vi anbefaler.

Hvilke amerikanske aksjer bør jeg investere i?

Det finnes flere tusener av amerikanske børsnoterte selskaper å velge mellom. Når du skal i gang med å investere er det viktig at du leser deg opp og analyserer selskaper du ønsker å investere i på forkant. 

Å investere i amerikanske aksjer har den samme risikoen som å investere i norske selskap. Uansett hvilke aksjer du ønsker å investere i, er det viktig å tenkte på følgende:

 • Hvor lenge ønsker jeg å sitte på aksjen? Det er en vesentlig stor forskjell om man ønsker å “trade” en aksje eller om man ønsker å sitte på aksjene i flere år fordi man tror aksjekursen vil øke på sikt.
 • Hvordan har selskapet prestert de siste årene? Historiske resultater kan gi en indikasjon på hvordan selskapet vil prestere i årene som kommer. 
 • Hvordan ser fremtidsutsiktene til selskapet ut? Vil det være en økende etterspørsel etter selskapets produkt/tjenester? Hvilket fortrinn har dette selskapet over sine konkurrenter?

Beste amerikanske aksjer 2024

Vi har gjort det enklere for deg ved å liste om en rekke amerikanske aksjer vi mener har potensialet til å stige i verdi i årene som kommer. Listen er en blanding av stabile aksjer, som mest sannsynlig vil oppleve en stabil stigning de neste årene, og vekstaksjer, som har potensialet til å stige mye i kursverdi (men risikoen er også litt høyere)

Under vil du kunne se eksempler på aksjer som kan gi god avkastning, både kortsiktig og langsiktig.

Apple

I løpet av de siste fem årene har Apple-aksjen steget med 340%. Det er en ekstremt god kursutvikling, og vist du hadde investert 100.000 for fem år siden hadde du i dag hatt over 440.000 kroner, siden selskapet også betaler utbytte (link til utbytte) til sine aksjonærer.

Apple logo

Apple ble grunnlagt i 1984, og deres produkter blir brukt verden over, enten det er deres iPhones, Macs eller iPader. Apple er et av verdens største teknologiselskapet, og i 2019 ble det meldt at 45% av hele verdens befolkning benyttet deres produkter. 

Fremtiden ser fortsatt lys ut for Apple, og det er lite som tilsier at folk vil stoppe å benytte seg av deres produkter i tiden som kommer. Faktisk ser det ut som at flere vil bruke Apple-produkter i tiden som kommer, ettersom flere vil etter hvert ha råd til det, samt at deres produkter blir brukt i skolesystemene til flere vestlige land. 

Selv om aksjen har steget mye, tror vi at Apple vil fortsette å stige i årene som kommer. 

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Google (Alphabet)

Google logo

Google er et av verdens største selskap og har en markedsverdi på over over 1300 milliarder dollar. 90% av Googles totale driftsinntekter kommer fra søk på nettet. Fordelen Google har er at selskapet sitter på ekstremt mye data. Dette kan bli brukt til diverse tjenester, som blant annet markedsføring. 

Siden Google har blitt så stort har de et stort konkurransfortrinn. Fordelen med å investere i Google er at de har vist seg å klare seg bra selv i svært vanskelige perioder. Dette bruker de til sin egen fordel, og kjøper heller opp mindre selskap for å kunne profittere på dette. Man investerer i Google gjennom deres holdningsselskap Alphabet. På de fem siste årene har Alphabet Class A-aksjen steget fra 769 dollar per aksje til 2026 dollar per aksje. Hadde du investert i Google for 5 år siden ville du dermed hatt en avkastning på 163%, samtidig som du ville mottatt kontantutbytte for dine aksjer. 

Å investere i Google vil være en god og fornuftig langtidsinvestering. 

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Amazon

Amazon logo

I likhet med Apple, har Amazon-aksjen steget voldsomt i løpet av de siste fem årene. Amazons aksjekurs har steget fra 598 dollar per aksje i 2015 til 3074 kroner i 2021. Dette tilsvarer en kursøkning på 414%. 

Kursen har økt i samsvar med selskapets enorme vekst de siste årene. Amazon er blant verdens største markedsplasser og selger deres varer og produkter over hele verden. Det er estimert at Amazon har 310 millioner aktive kunder over hele verden. Av disse bruker 90 millioner av deres kunder rundt 10.000 kroner årlig på Amazon Prime-abonnement. 

I tillegg til dette selger Amazon flere av deres egne produkter, som blant annet Kindle og Amazon Prime. Selskapet fortsetter å vokse internasjonalt, og det er ikke lenge siden Sverige godtok Amazon i landet. Mye tyder på at Amazon vil fortsette å vokse med tiden som kommer. 

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Johnson & Johnson 

Johnson & Johnson logo

I motsetning til de andre nevnte selskapene, er Johnson & Johnson et mer stødig selskap, hvor man kan forvente en stabil og god årlig avkastning. I tillegg gir Johnson & Johnson ut gode utbytter til sine aksjonærer. 

Johnson & Johnson har også kapitulert fra koronapandemien, og det er noe som kan styrke deres markedsposisjon i årene fremover. Driftsinntektene er svært gode, og de er det helseselskapet som har den største porteføljen av helseprodukter. I løpet av de siste 5 årene har Johnson & Johnson-aksjen steget med 47%. I tillegg til dette har de gitt ut svært gode utbytter, som betyr at avkastningen i realiteten er vesentlig høyere. 

Johnson & Johnson vil være et godt valg for investorer som ønsker en stabil aksje som kan gi god avkastning årlig. 

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Bank of America

Bank of american logo

Nå som rentene er på vei opp ettersom samfunnet åpnes opp mer og mer, er det mye som tilsier at selskapet innen finanssektoren vil oppleve en oppgang. Derfor kan det være lurt å ha et selskap som Bank of America i din investeringsportefølje. Bank of America tilbyr finansielle tjenester til enkeltpersoner, selskaper og investorer. Bank of Americas banktilgang på personmarkedet dekker rundt 85% av den amerikanske befolkningen. 

Selskapet har rundt 66 millioner kunder og har en solid markedsandel i USA. Bank of America-aksjen har steget med 184% på 5 år, noe som er svært bra for en aksje i finanssektoren. I tillegg betaler selskapet årlig utbytte til sine aksjonærer. Det kan være lurt å diversifisere din portefølje med Bank of America-aksjer.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Disney

Disney logo

The Walt Disney Company er et av de største konsernene i USA. Selskapet jobber primært med famileunderholdning og medier. Selskapet eier blant annet Pixar, Marvel Studios, Disney Cruise Line, ABC og ESPN. Selskapet har svært gode finansielle tall, og på tross av at nedstengningene på grunn av koronaepidemien, har Disney hatt mulighet til å fokusere på deres andre virksomheter, som deres eget streamingsplattfrom Disney Plus. 

Disney har en markedverdi på 346 milliarder dollar og aksjen har steget fra 99 dollar per aksje til 191 dollar per aksje de siste 5 årene. Dette er en avkastning på 91%. Selskapet har ikke betalt utbytte til sine aksjonærer de siste årene, men det er mye som tyder på at de vil fortsette med dette i årene fremover. Da kan man i så fall se frem til både avkastning på aksjene, samt årlige utbytter. 

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Netflix

Netflix logo

Har du sett mange Netflix-filmer og videoer i løpet av det siste året? Da er du ikke alene. Netflix har vokst til å bli verdens største streamingselskapet av filmer og videoer, og hadde 203 millioner betalende bruker i fjerde kvartal 2020. Av disse var 73 millioner amerikanere. Netflix har vokst til å bli et stort, internasjonalt selskap, og blir brukt verden over. 

Det er spådd at dette markedet vil fortsette å vokse i tiden fremover, og Netflix har i dag en svært sterk markedsposisjon. Netflix-aksjen har i løpet av de siste 5 årene steget fra 105 dollar pr aksje til 512 dollar. Dette tilsvarer en avkastning på 387%. Netflix er i dag dominerende i et marked som fortsette å øker, og det ventes at deres inntjeninger vil fortsette å øke med årene som kommer. 

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Visa

VISA logo

Det er svært store sjanser for at du har et visakort i din lommebok. Visa leverer digitale valutaløsninger til forbrukere, bedrifter, banker og regjeringer i mer enn 200 land. Per 30. september 2018 var det 3,3 milliarder visakort-brukere verden over. Gjennom VisaNet behandles det rundt 173 milliarder transaksjoner hvert år. 

Visa-aksjen har steget med 167% de siste 5 årene. Dette tilsier en årlig avkastning på rundt 33%. Visa vil ta utnyttet av den økende befolkningen, og at flere land får bedre levevilkår. Å investere i Visa kan være en god, langsiktig investering. 

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Bumble

Bumble logo

Bumble er en datingapp. I motsetning til sine konkurrenter som blant annet Tinger og Match, har Bumble hovedfokuset sitt på kvinner, hvor de er nødt til å sende første melding dersom det skal bli en match. Grunnleggeren av selskapet er Whitney Wolfe Herd, den yngste kvinnelige selvlagde milliarderen. 

Det er ikke lenge siden selskapet gikk på børsen, men aksjen steg mer enn 70% allerede den første dagen. Siden har aksjen fortsatt å stige stabilt. Bumble ventes å ha 100 millioner brukere over hele verden. I tillegg til å være en datingapp har Bumble også utvidet til at man kan søke etter nye venner (Bumble BFF) eller business partnere (Bumble Bizz).

Bumble ble grunnlagt i 2014, så det er et relativt ungt amerikansk selskap. Risikoen er derfor høyere enn mange andre selskaper, men det er også mulighet for en svært god avkastning.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Invester i amerikanske indekser – god avkastning, mindre risiko

Man trenger ikke nødvendigvis å investere i en enkeltaksjer for å investere i amerikanske aksjer. En annen smart måte å investere i amerikanske aksjer på er å investere i indeksfond. På den måten vil man investere i fond som er sammensatt av flere amerikanske selskap. I stedet for å investere i ett selskap, sprer du risikoen over flere investeringer. 

Her er noen fond som kan være en god, langsiktig investering:

SPRD S&P 500 ETF: Dette er det mest populære fondet i USA i dag. SPRD S &P 500 ETF følger utviklingen til S&P 500-indeksen, som består av selskaper som blant annet Netflix, Tesla, Microsoft, Google m.m Fondet består av de 500 største selskapene i USA. I løpet av de siste 5 årene har indeksen steget med 89%.

DJ30: Dow Jones Industrial Average er ett av verdens eldste aksjeindekser. Porteføljen består av de 30 største amerikanske, børsnoterte selskaper. Ved å investere i dette indeksfondet vil du dermed investere i flere av de mest populære amerikanske aksjene, men også med en betydelig mindre risiko enn å investere i et enkeltselskap. Dow Jones blir brukt som en målestokk for hvordan det amerikanske aksjemarkedet presterer. Hadde du invester i Dow Jones fra 2016 – 2021 ville du hatt en avkastning på 83%.

Nasdaq100: Nasdaq 100-indeksen er en børsindeks bestående av de største selskapene som handles på Nasdaq, et børsmarked i New York som er et av verdens største markedsplasser. Indeksen representerer aksjer fra ulike sektorer, som teknologi, detaljhandel, helsevesen m.m. Indeksen har prestert svært godt de siste årene. I løpet av de siste 5 årene har indeksen steget med 184%.

Nå vet du hvordan du både investerer i amerikanske aksjer og indeksfond. Alle aksjene og indeksfondene nevnt i denne artikkelen kan handles på plattformen til SaxoTrader. Her kan man kjøpe og selge aksjer uten noe form for gebyrer.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kjøpe amerikanske aksjer?

Det er enkelt å komme i gang med å kjøpe amerikanske aksjer. Vi anbefaler plattformen til SaxoTrader. Her kan du kjøpe og selge aksjer uten noen gebyrer. 
Se her hvordan du kjøper amerikanske aksjer.

Hvilken amerikanske aksje bør jeg investere i?

Det er vanskelig å spå hvordan en aksje vil prestere frem i tid. Det viktigste er at du utfører din egen analyse om selskapet og investerer ut fra din investeringsstrategi og risikovillighet. 

Hvordan tjene penger på amerikanske aksjer?

I likhet med alle andre aksjer, tjener du penger når du selger en aksje for en høyere pris enn når du kjøpte deg for. Amerikanske aksjer har steget mye de siste årene. 

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen