Aksje app: Se vår test

Når du skal i gang med å investere i aksjer kan du kjøpe aksjene gjennom banken din eller en nettmegler. Det er anbefalt å benytte seg av en nettmegler, ettersom dette både er rimeligere og mer effektivt. 

De største og beste nettmeglere tilbyr også at man kan handle gjennom deres app, som gjør at man enkelt kan kjøpe og selge aksjer gjennom smarttelefonen eller iPaden sin – uansett hvor man befinner seg. 

I denne artikkelen vil du kunne lese om ulike aksje apper, hvordan du investerer gjennom en app og hva en god app bør inneholde.

HENT DEN BESTE AKSJEAPP Kapitalen din er utsatt for risiko.

5 Beste aksjeapper i 2021

Det finnes flere aksje apper å velge mellom. For å gjøre det enklere for deg har vi en liste over våre 5 anbefalte aksje apper:

 1. eToro – Har et stort utvalg av aksjer og de tar ingen gebyr for kjøp og salg av aksjer. Dette er vår foretrukne aksje app
 2. SaxoTraderGo – For investoren som benytter teknisk analyse for å vurdere sine kjøp
 3. Nordnet – Det beste alternativet for investorer som fokuserer på norske aksjer
 4. Plus500 – Plattformen er svært brukervennlig. Passer godt for investorer som ønsker å shorte aksjer
 5. Bankens handelsplattform – Flere banker tilbyr også kjøp og salg av aksjer. Du slipper å overføre penger, men utvalget er som regel begrenset og gebyrene er høyere.
HENT DEN BESTE AKSJEAPP Kapitalen din er utsatt for risiko.

Finn en aksje app som passer deg

En god app for aksjehandel vil kunne gi deg all den informasjonen som behøves rundt dine investeringer. Dette gjelder blant annet informasjon om selskapene, aksjekurser, finansielle prestasjoner, samt gi deg alle de nødvendige verktøyene som hjelper deg med å ta de beslutningene du trenger for å gjennomføre en handel. 

Den største fordelen med å bruke en aksje app er at du har muligheten til å kjøpe og selge aksjer når som helst, hvor som helst. Samtidig er det enkelt å se oversikten over din portefølje, som både går kjappere og er mer effektivt enn å logge inn på PC-en. 

Under vil du lære mer hva du bør se etter i en aksje app og hvordan du investerer i aksjer gjennom appen. Vi har valgt å ta utgangspunktet i eToro ettersom det er vår foretrukne aksje app.

Steg 1 – Velg den beste aksje appen

Det finnes utallige handelsplattformen å velge mellom. Hvem du velger kan ha stor påvirkning på din avkastning. 

Vi har testet en rekke aksje apper, og vår anbefalte aksjeapp er eToro. Deres handelsplattform fungerer ypperlig både på PC, nettbrett og smarttelefon. 

Når man skal se på aksje apper er det viktig å både se på hva plattformen tilbyr og hvor brukervennlig appen er for å gjennomføre investeringer. Når man skal vurdere plattformer ser vi på faktorer som blant annet

 • Utvalg av aksjer
 • Pris for å kjøpe og selge aksjer
 • Om det er enkelt å gjennomføre investeringer
 • Investorers tilbakemeldinger om plattformen

Disse faktorene er på mange måter fundamentet i en handelsplattform. Dersom de ikke scorer godt på dette vil plattformen mest sannsynlig ikke fungere godt som en aksje app heller. 

Når vi ser på selve appene ser vi på:

 • Om appen fungerer på iPhone, iPad og Android
 • At plattformen tilbyr norsk språk
 • Du kan enkelt navigere deg rundt nettsiden
 • Du har tilgang til kurser, grafer og nøkkeltall
 • Plattformen tilbyr en form for sosialt nettverk

 I de neste stegene vil du lære hvordan du handler aksjer gjennom din mobil. Siden vår anbefalte plattform er eToro tar vi utgangspunkt i deres app.

 • Rating
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP AKSJER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • Rating
  Hva vi tror
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Velg mellom 3000+ CFD-er
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP AKSJER Les anmeldelse 73,81% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
 • Rating
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
Se mer +

Steg 2 – Opprett en konto

Dersom du har valgt en plattform å handle fra, er andre steget å opprette en konto i appen. Det første du må gjøre er å laste den appen ved å søke på “eToro” på AppStore eller Android Apps. 

Når du har lastet ned appen trykker du den inn. Dersom du allerede har en bruker kan du enkelt logge deg inn med samme brukernavn og passord. Hvis ikke fyller du enkelt inn ditt brukernavn, E-post og et passord.

Når du har gjort dette vil du bli videreført til plattformen. Der må fullføre og aktivere din profil.Når du deretter setter inn et innskudd er du klar til å gjennomføre investeringer. Minsteinnskuddet er på 50 dollar gjennom bankkort eller PayPal, og 500 dollar gjennom en bankoverføring

Opprett en konto på en aksjeapp.

Du kan også sjekke ut plattformen før du verifiserer deg. Da har du muligheten til å investere med fiktive penger. Dette er en god måte å lære på og bli kjent med plattformen før du investerer med ekte penger.

Når du er i plattformen vil du bli guidet gjennom hvordan du fyller inn din informasjon. Du må oppgi din adresse, ID-nummer og svare på noen få spørsmål relatert til dine investeringer. Dette er nødvendig for å beskytte deg som investor, og er en normal prosedyre de legitime plattformene utfører. 

Dersom du ønsker å investere gjennom deres hjemmeside. Da trykker du enkelt på “bli med nå” øverst til høyre på siden.

Hvordan konto på eToro på skrivebordet.

Steg 3 – Invester gjennom eToro appen

Å investere gjennom eToro er like enkelt som å investere gjennom PC-en. Siden plattformen nærmest er identisk i appen som PC-en er det svært enkelt å bytte mellom å bruke datamaskinen og mobilen. Selv liker jeg å gjøre kjappe investeringer gjennom mobilen, mens jeg utfører litt mer avanserte analyser på PC-en.

Det er også enkelt å sjekke din portefølje og se hvordan du presterer til enhver tid. Slik investerer du i aksjer gjennom eToro appen:

Handle på en aksje app og nettbrett.

Søk på den aksjen du ønsker å investere i, i søkefeltet øverst. På PC-en vil søke feltet være åpent, mens på mobilen må du trykke på søketegnet øverst til høyre.

Steg 4 – Kjøp aksjen du ønsker å investere i

I eksemplet har vi valgt å investere i den populære amerikanske teknologiselskapet Apple. Vi har altså søkt på “Apple” og trykket på logoen. Da vil du komme til informasjonssiden. Her kan du lese om selskapet, se kurshistorikken og deres finansielle prestasjoner. 

Ønsker du investere i en annen aksje følger du akkurat samme metodikk.

Apple aksjer

Da vil du komme til en lignende side som du ser på bilde under. Du trykker dermed på den blå knappen hvor det står “handle” om du har bestemt deg for at du ønsker å investere i Apple. Da vil du komme til kjøpssiden.

Her velger du enkelt hvor mye penger du ønsker å investere for. Du kan også velge antall aksjer i stedet for beløp ved å trykke på “enheter. Husk at uansett hva du tenker å investere er det viktig å ikke investere i mer enn man har råd til. I vårt eksempel ønsker vi å kjøpe Apple-aksjer for 2000 dollar, eller rundt 16.000 norske kroner.

Når du er klar til å kjøpe trykker du på den blå knappen “åpne handel”. Enten du gjennomfører kjøpet gjennom appen eller PC-en, vil du kunne se utviklingen til dine investeringer på begge plattformene.

Kjøp Apple aksjer uten å betale provisjon.

Gjennom eToro aksje app har du muligheten til å investere i:

 • Internasjonale og norske aksjer
 • Indekser
 • Kryptovaluta
 • Råvarer

Du har også muligheten til å gjennomføre noe som heter Copy Trading. Dermed følger du investeringene til dyktige investorer som har fått gode resultater over en lengre periode. Siden de investerer med sine egne penger kan du vite med sikkerhet at de ønsker å oppnå en god avkastning for sine investeringer.

START AKSJEHANDEL HER Kapitalen din er utsatt for risiko.

Bank eller nettmegler – Hva er best for meg?

I løpet av de siste årene har antallet investorer øke kraftig. En av grunnene til dette er at det har blitt mye enklere å investere i aksjer på egenhånd. Før i tiden måtte man ofte kontakte en aksjemegler, og megleren ville deretter gjennomføre ordren for deg. Denne prosessen kostet også mye penger for investorene ettersom megleren ofte tok svært høye gebyrer for sitt arbeid. 

I dag har det derimot blitt mye enklere å investere i aksjer, og man kan fint gjøre det helt på egenhånd. Siden man ikke trenger en mellommann mellom investeringene koster det også mye mindre å kjøpe aksjer. 

Ved å investere i aksjer gjennom en aksje app har man friheten til å kunne investere når som helst, uavhengig av hvor du befinner deg i verden. De beste aksje-appene er også svært brukervennlige. Det er enkelt å følge med på sine investeringer og kjøpe eller selge seg ut raskt når det er nødvendig. 

Her er fordelene med å investere gjennom en nettmegler:

 • Du kan investere når og hvor du vil
 • Det går mye raskere å gjennomføre kjøp og salg av aksjer
 • Du slipper å gå gjennom en mellommann når du skal investere
 • Det er mye rimeligere å kjøpe aksjer gjennom en nettmegler

Selv om nettmegler er det beste valget, er det fortsatt viktig at du er klar over hvilken nettmegler du velger å benytte. Det er store forskjeller mellom de ulike nettmeglerne, og det kan koste deg dyrt å velge feil. 

Her er noen faktorer du bør se på når du skal velge en nettmegler:

 • Hvor mye koster det å kjøpe og selge aksjer (kurtasje)?
 • Har nettmegleren stort utvalg av aksjer?
 • Er det lett å innhente informasjon om selskapene?
 • Er plattformen brukervennlig? Både på nettet og i appen
 • Tilbyr de verktøy som teknisk analyse?

Ut fra disse kriteriene scorer eToro svært høyt. Gjennom deres plattform kan man kjøpe og selge aksjer uten å betale noe i kurtasje. På den måten vil du ikke betale noen gebyrer, som kan reduserer din gevinst. Dette er et av eToros største konkurransefordeler. I tillegg har de en svært god app, og det er svært enkelt å navigere rundt plattformen.

Hva skal en aksje app inneholde?

En god app for aksjehandel vil kunne gi deg all den informasjonen som behøves rundt dine investeringer. Dette gjelder blant annet informasjon om selskapene, aksjekurser, finansielle prestasjoner, samt gi deg alle de nødvendige verktøyene som hjelper deg med å ta de beslutningene du trenger for å gjennomføre en handel. 

Det er funksjonene som eToro tilbyr som gjør at det er vår foretrukne aksje appen. Ikke nok med at appen har mange investeringsmuligheter, men den gir også investorer tilgang til:

 • Sosialt nettverk – Man kan lese og utveksle tanker og ideer gjennom eToro sitt eget forum. Mange dyktige investorer deler mange gode tips her. Dette er nyttig for både nybegynnere, men også for å finne nye investeringsobjekter
 • Analyseverktøy – Før man investerer i en aksje er det lurt å gjennomfører sine egne analyser på forhånd. Dette tilbys gjennom eToro app. Du finner all informasjonen du trenger om et selskap i deres app. Dette kan hjelpe deg med å komme til en beslutning om du ønsker å investere i et selskap eller ei.
 • Copy Trading – Du kan enkelt følge investeringene til de investorene du synes er dyktige. Ved Copy Trading utfører du automatisk de samme investeringene som dem.

Kjøpe aksjer gjennom aksje app

Vi håper at du har lært litt mer om å investere i aksjer gjennom en app i denne artikkelen. I dag er det veldig mange investorer som velger å benytte mobilen sin for å gjennomføre sine kjøp og salg av aksjer. 

Her er et lite sammendrag av hvor enkelt det er å kjøpe aksjer gjennom en app:

 1. Du finner appen på AppStore eller Android Apps
 2. Du åpner appen og oppretter og verifiserer din bruker
 3. Gjennomfører et innskudd
 4. Finner aksjen du ønsker å investere i 
 5. Følg utviklingen i appen eller PC-en. Du kan selge når som helst

Mange norske og internasjonale investorer velger å benytte seg av eToro som deres aksjeapp. Dette er av mange årsaker, men noen av dem er:

 • Appen er svært brukervennlig
 • Du har et stort utvalg av aksjer – både norske og internasjonale
 • Det er gratis å kjøpe og selge aksjer gjennom appen
 • Du har tilgang til selskapers kurser, grafer og nøkkeltall
 • Du har tilgang til deres forum

Ofte stilte spørsmål

Hvilken aksje app er best?

Det finnes flere nettmeglere som tilbyr en app som man kan kjøpe og selge aksjer gjennom. Vi kan anbefale eToro. Den har et godt utvalg av aksjer og er svært enkel å bruke.

Se vår liste over de beste aksje apps.

Hvordan handler man aksjer gjennom en app?

Det er som regel svært enkelt å kjøpe aksjer gjennom en app i dag. Dette gjør du på samme måte som på datamaskinen. Du velger selskapet du ønsker å investere i og velger hvor mange aksjer du ønsker å kjøpe.

Er det trygt å kjøpe aksjer på mobilen?

Ja, det er like trygt. Du er nødt til å logge inn på mobilappen på samme måte som på datamaskinen. 

Hvilken aksje app er best for iPhone?

Det finnes mange aksjer å velge mellom for iPhone, men vi foretrukker eToro. Den er svært brukervennlig og har et stort utvalg av aksjer. 

Hvilken aksje app er best for Android?

eToro er vår foretrukne aksjeapp for Android, ettersom den er svært enkelt å bruke og tilbyr mange investeringsobjekter. Skal du i hovedsak investere i norske aksjer er Nordnet et godt alternativ. 

HENT DEN BESTE AKSJEAPP Kapitalen din er utsatt for risiko.