Polkadot Kurs i Sanntid (DOT/NOK) & Kurshistorikk

polkadot
polkadot

Polkadot (DOT)

Price
81.20

Polkadot er en åpen kildekode som muliggjør enklere overføring av data og digitale eiendeler på tvers av kjeder og blokkeringer. Det betyr at det kan behandle flere traksjoner på flere parallelle kjeder (Parachains).

Nettverksprotokollen har raskt fått mye annerkjennelse, noe Polkadot kurs er et godt eksempel på. Bare de siste to ukene er Polkadot pris oppe 50 prosent, mens den det siste året er opp nær 900 prosent.

Ønsker du å følge Polkadot kursutvikling? I denne artikkelen finner du Polkadot live graf.

Hvorfor kjøpe Polkadot?

 • Polkadot kurs er oppe nærmere 900 prosent det siste året. Siden lanseringen er DOT pris oppe over 1000 prosent.  
 • Polkadot er blant de ti største kryptoene i verden. Markedsverdien er på hele 42 milliarder dollar.
 • Prisen svinger voldsomt i verdi. Tradere og spekulanter kan utnytte dette til å oppnå fortjeneste kort sikt.
 • Du kan enkelt kjøpe Polkadot på en handelsplattform. Vi anbefaler Coinbase. Dette er en bransjeledende plattform fri for kurtasje.

Polkadot live kurs – Slik har prisen utviklet seg

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Diagrammet ovenfor viser Polkadot pris utvikling i sanntid. Som grafen viser har veksten ikke vært annet enn ekstrem siden lanseringen i 2020. Ved lansering kostet en DOT crypto 2,9 dollar mens prisen i dag er på hele 41 dollar. Dette tilsvarer en vekst på over 1000 prosent.

Grafen viser dessuten at kryptoen har svingt voldsomt i verdi, noe den kommer til å fortsette å gjøre i fremtiden. Grunnen til den kraftige volatiliteten er faktorene som påvirker prisen.

I neste avsnitt forklarer vi hva som påvirker Polkadot pris, slik at du enklere kan sette egne prisprognoser.

Hva påvirker Polkadot pris?  

Å forstå hva som påvirker Polkadot coin verdi er viktig skal du investere. På den måten kan du enklere sette egne prisprognoser, noe som maksimerer profittpotensialet særlig om du skal aktivt spekulere i prisbevegelsene.

Det er imidlertid ikke den eneste fordelen du får. Ved å ha en grunnleggende forståelse for faktorene som påvirker prisen kan du også redusere – og faktisk forhindre –  eventuelle tap skulle kursen falle.

Nå er det også slik at det er de påvirkende faktorene som gjør at prisen svinger så mye i verdi. Som grafen ovenfor viser kan Polkadot crypto både stige og falle flere titallsprosent og det særdeles kort tid.

Disse faktorene påvirker DOT kurs:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Hype/ omtale/ omdømme
 • Nyheter om kryptoen
 • Kryptoens utvikling
 • Polkadot staking / antall mynter tilgjengelig på markedet

De nevnte faktorene henger tett sammen og påvirkes av hverandre. De mest elementære prispåvirkerne er tilbudet og etterspørselen. Med det menes hvor mange mynter som er tilgjengelige og hvor mange personer som er interessert i å kjøpe DOT myntene.

Typisk vil en høy etterspørsel, altså mange interessenter, føre til en høyere pris. Dog vil også tilbudet ha sitt å si. Er tilbudet lavt vil prisen stige og stige, nettopp fordi konkurransen for å anskaffe myntene blir tøffere. De som ønsker å kjøpe polkadot må da gjerne betale en høyere pris for å utkonkurrere andre interessenter. Er tilbudet stort derimot, vil prisen ikke stige like mye selv om etterspørselen er høy.

Bitcoin vs Polkadot er et godt eksempel. I store perioder har det vært høyere etterspørsel på DOT enn på Bitcoins, men Bitcoin myntene er likevel verdt mye mer nettopp fordi tilbudet er lavere. Totalt finnes det 21 millioner bitcoins, mens det nesten er en ubegrenset tilførsel av Polkadot coins. Av den grunn trenger ikke DOT-kjøperne å «prise ut» andre interessenter, noe som er tilfelle hos Bitcoin-kjøperne.

Så, høyere etterspørsel og lavere tilbud gir høyere pris, mens lavere etterspørsel og høyere tilbud gir lavere pris. Men hva er det som påvirker tilbudet og etterspørselen?

Nyheter, hype og omtale – De avgjørende faktorene for folks interesse

I all hovedsak er det etterspørselen som sier noe om prisen kommer til å stige eller falle. Desto flere som kjøper, jo høyere stiger prisen – men hva får folk til å kjøpe?

Det er her hype, omtale, nyheter og kryptoens utvikling spiller inn. Opplever kryptoen mye hype blant folk på sosiale medier, er nyhetene rundt kryptoen gode, og utvikler kryptoens seg i en positiv retning, kan du forvente at dette øker interessen blant folk.

I motsatt tilfelle hvor det ikke er noe «hype», kryptoen opplever dårlig omtale, og om nyhetsdekningen er negativ, kan du vente en dalende etterspørsel.

Eksempler er Bitcoins utvikling så langt i 2021. I starten av januar opplevde kryptoens flaggskip en vekst uten like takket være nettopp hype og god omtale. Tesla offentligjorde at de ville godkjenne Bitcoin som betaling, samt at det kom frem at flere kjente investorer hadde investert, deriblant Kjell Inge Røkke og Øystein Spetalen.

Kun kort tid etter rekordferden opplevde Bitcoin markante fall ettersom Kina forbydde all form for mining, mens det også ble stilt store spørsmålstegn rundt kryptoens høye strømforbruk.    

Du kan derfor til en viss grad forutsi prisbevegelser ved å holde deg oppdatert. Er det mye hype og god omtale, vil nok prisen stige på grunn av høyere etterspørsel. Er omtalen dårlig derimot, vil prisen mest sannsynlig falle.

Hvor mange Polkadot DOT coins er det i omløp?

Antall mynter er altså det som sier noe om tilbudet. Polkadot crypto har et nokså stort tilbud, spesielt sammenlignet med Bitcoin, da det er nærmere 1 milliarder mynter som sirkulerer på markedet.

Hvor mange mynter som totalt finnes er ikke oppgitt, men det som er sikkert er at når det blir flere mynter tilgjengelige vil nok prisen falle noe på grunn av et høyere tilbud. Måten de resterende myntene blir tilgjengelige er ved noe kalt «Staking».

Staking er enkelt forklart en prosess som lar alle DOT crypto- eiere, og som beholder mynten over tid, tjene belønninger nesten som renter.

Polkadot kurs

Polkadot pris prognose – Kommer kursen til å stige?

Det er ingen som kan si eksakt hvordan prisen kommer til å utvikle seg i fremtiden på lang sikt, nettopp på grunn av faktorene som påvirker prisen. Det eneste som er sikkert er at prisen mest sannsynlig kommer til å fortsette å være volatil.

Det er for øvrig mulig å sette prognoser på kortere sikt, da faktorene som påvirker prisen er nokså fortusigbare. Du vet nemlig at høy etterspørsel betyr høyere pris og at lavere etterspørsel betyr lavere pris, der særlig hype og omtale påvirker etterspørselen.

For tiden er det flere indikatorer på at Polkadot kurs skal fortsette å stige. Den nåværende etterspørselen er høy, og det ble nå nylig offentligjort at den lenge planlagte «Polkadot parachainen» er ventet å bli godkjent innen kort tid.

Dette vil nesten garantert få positive utslag for prisen på kort sikt, om alt går som det skal vel og merke.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe DOT coin?

Dersom du vurderer å kjøpe polkadot er det viktig at du er innforstått med risikoen investeringen innebærer. Her kommer prisen til å svinge mye og det innenfor korte tidsperioder.

Høye prissvingninger er imidlertid en fordel om du ønsker å oppnå fortjeneste på kort sikt. Du kan da aktive spekulere og trade i prisbevegelsene noe som kan gi svært gode gevinster. Bare husk at dette krever en del tid og kunnskap.

Polkadot kan også være et godt tilskudd til kryptoporteføljen til langsiktige investorer. DOT har en allerede betydelig posisjon på markedet og er rangert som den åttende største i verden. Det er i tillegg flere eksperter som ser en høy oppside ettersom mynten er fortsatt relativt fersk på markedet.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Polkadot?

Polkadot er en åpen kildekode som muliggjør enklere overføring av data og digitale eiendeler på tvers av kjeder og blokkeringer. Det fungerer som en skalerbar og sikker nettverksprotokoll.

Hva er Polkadot pris for øyeblikket?

Polkadot kurs er i skrivende stund på 41 dollar. Prisen endres for øvrig raskt. Prisen endrer seg hele tiden.
Se Polkadot kurs i sanntid.

Hvor kan jeg kjøpe DOT crypto?

Du kan kjøpe Polkadot crypto på en handelsplattform, som Coinbase. Der handler du uten kurtasje.
Se hvordan du kjøper Polkadot.

Er Polkadot en god investering?

Polkadot har en hinsides vekst det siste året og har etablert seg som ledene kryptovaluta. Det er imidlertid en investering med risiko på grunn av høy volatilitet. Dog åpner det muligheter for gevinster på kort sikt.

Finnes det en Polkadot Wallet?

Ja det er flere Wallets som støtter DOT crypto, deriblant Polkawa

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen