Polygon Kurs i Sanntid (MATIC/NOK) & Kurshistorikk

matic-network
matic-network

Polygon (MATIC)

Price
6.49

Polygon kurs har de siste årene steget hinsides mye, over 50,000 prosent, og dermed gitt investorene enorme gevinster. Likevel svinger kursen ekstremt mye og årsakene til dette skal vi se på i denne artikkelen. Du finner også Polygon kurs graf i sanntid, men aller først beskriver vi hva Polygon (MATIC) er.

KJØP POLYGON HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Polygon?

 • Polygon er en kryptovaluta opprettet på blokkjeden til Ethereum. Polygon har som mål å tilby raskere og rimeligere transaksjoner på Ethereum ved å bruke noe kalt «Layer 2 sidechains». Alt i alt skal Polygon bedre skalere Ethereum-nettverket.
 • Polygon tokenet (MATIC) brukes til å betale transaksjonsgebyr på nettverket og det kan i tillegg brukes staking-prosesser. Staking er en måte å løse tokens i blokkjeden for å sikre nettverket og dermed bli belønnet med nye tokens.
 • Polygon kurs har steget ufattelig mye de siste årene. Bare i 2021 var avkastningen på nær 4000 prosent. Kryptoen er i skrivende stund rangert som den 16. største på markedet med en markedsverdi på 11 milliarder dollar.  
 • Polygon kurs påvirkes av samspillet tilbud og etterspørsel. Det er derfor en svært volatil kryptovaluta. Høy volatilitet muliggjør høye gevinster, men betyr også høyere risiko.
KJØP POLYGON HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Polygon Kurs live graf – Slik har MATIC pris utviklet seg

Som vi var inne på innledningsvis har kryptoen en ekstrem vekst det siste året. I starten av 2021 kunne du kjøpe Polygon til 0,02. I skrivende stund er prisen derimot på 1,5 dollar, noe som tilsvarer en vekst på over 3000 prosent.

Går vi enda lengre tilbake i tid, rundt lanseringsdatoen, er avkastningen vesentlig bedre. Sammenligner vi med nåværende kurs og kursen da kryptoen ble lansert, er oppgangen på over 50,000 prosent.

Tross sin formidable vekst har ikke Polygon vært ukjent for markante fall. En prisvariasjon på flere titalls prosent på en og samme uke er ikke unormalt. Polygon er for eksempel ned nesten 50 prosent siden toppnoteringen på 2,9 dollar, men fortsatt opp nær 4000 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hva påvirker Polygon kurs?

I dette avsnittet ser vi på hvorfor Polygon svinger så mye i verdi. Det er nemlig flere faktorer som har innvirkning på prisen, og med en forståelse for hvordan påvirker prisen kan du nokså enkelt sette egne prisprognoser på kortere sikt.Dette er viktig skal du kjøpe Polygon, og da spesielt om du ønsker å trade for å oppnå gevinster på kort sikt.

MATIC kurs påvirkes av:

 • Tilbud og etterspørsel: At prisen styres av tilbud og etterspørsel er i og for seg ikke unormalt da fleste finansielle aktiva er det. Enkelt forklart betyr det at flere kjøpere og færre selgere medfører en stigene pris. I motsatt tilfelle der det er flere selgere enn kjøpere, kommer prisen til å falle. Så er det indikasjoner på at etterspørselen er høy, vil nok Filecoin kurs stige.
 • Hype, popularitet og sosiale trender: Det som påvirker etterspørselen og som gjør at folk enten kjøper eller selger, er nettopp hype, popularitet og sosiale trender. Skulle Polygon oppleve lignende hype som Dogecoin, Bitcoin og Shiba Inu gjorde i henholdsvis starten og midten av 2021 er det meget tenkelig at etterspørselen og prisen kommer til å stige.  
 • Nyheter om kryptoen og markedet generelt: Typisk vil også medias dekning og nyheter, samt markedet generelt ha påvirkning.Er det perioder hvor det skrives om kraftig prisoppgang, altså at folk tjener gode penger på investeringer, vil det nok også føre til at flere velger å kjøpe Polygon. På samme måte vil negative nyheter medføre en synkende etterspørsel og dermed føre til prisfall.
 • Filecoins utvikling: Et annen viktig element er utviklingen til kryptovalutaen.Ethereums utvikling vil også ha betydning ettersom Polygon fungerer i et samspill med Ethereum. I tillegg bør du holde et øye med på utviklingen til DeFi, siden Polygon inngår i det mektige desentralisert finans-universet.
 • Gruvedrift: Det som påvirker tilbudet er gruvedrift. Gruvedrift er det som utvinner nye krypotvaluta og denne prosessen kalles for Polygon Staking. Staking går ut på å låse mynter fast til blokkjeden og på den måten sikre nettverket. Personene som gjør dette blir belønnet med et bestemt antall nye mynter. For tiden er det 7 milliarder MATIC-tokens der det finnes totalt 10 milliarder. Når de resterende utvinnes vil nok prisen falle noe på grunn av et større tilbud.
Polygon (MATIC) kurs

Polygon kurs prognose – Kommer prisen til å øke i fremtiden?

Selv om Polygon kurs allerede har en ekstraordinær vekst er det flere signal på at prisen kan stige ytterligere i fremtiden. Analyseselskapene GovCapital tror MATIC kan stige til 4,25 dollar innen 2023, mens Wallet Investor anslår at prisen vil 4,5 dollar i januar 2023 og på hele 12 dollar innen 2027.

Digital Coin er kanskje ikke like optimistiske, men spår likevel en betydelig oppgang. De tror nemlig at prisen vil være på rundt 3 dollar i 2025 og 6 dollar i 2029. Prognosene er i stor grad bygget på forventinger om at både DeFi og Ethereum vil vokse videre og fordi de anser Polygon som et svært lovende prosjekt.

Likevel erkjenner prognoseselskapene at det er et relativt nytt prosjekt og at det derfor langt i fra gitt at deres analyser blir en realitet. Av den grunn er det svært viktig at du selv gjør egne undersøkelser og holder deg oppdatert på den videre utviklingen.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Polygon?

Kryptovaluta som Polygon er spennende investeringsinstrument og da av flere grunner. Høy volatilitet muliggjør enorme gevinster, også på kort sikt, samtidig som det står for en ny og potensielt banebrytende teknologi.

Det hersker liten tvil om at Polygon er et ambisiøst prosjekt med et høyt potensial. De sikter skyhøyt og er ifølge seg selv på vei til å revolusjonere Ethereum, som allerede er regnet som en revolusjonerende protokoll.  

Vi må heller ikke glemme å anerkjenne hvor positive ekspertene og analytikerne er. De fleste ser en «bullish» trend og venter at prisen vil øke betydelig i årene som kommer. Når det er sagt er det heller ingen garantier for at prisen faktisk kommer til å stige. Som vi var inne på er dette et volatil objekt, som betyr at risikoen er høy. Om du bør investere kommer derfor an på din risikotoleranse. Vi anbefaler derfor at du leser deg godt opp før du eventuelt velger å kjøpe Polygon.

KJØP POLYGON HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Polygon?

Polygon er en kryptovaluta utviklet på blokkjeden til Ethereum. Den har som mål å bedre skalere Ethereum-nettverket.

Hva er Polygon Kurs i øyeblikket?

Polygon er for tiden prissatt til 1,5 dollar.

Hva påvirker Polygon Crypto pris?

Det er forholdet mellom tilbud og etterspørsel som påvirker prisen.

Hvordan kjøpe Polygon?

Du kan kjøpe Polygon på kryptobørsen Coinbase. Du må bare registrere deg og opprette konto, gjøre et innskudd og deretter starte investeringen.

Er Polygon en god investering?

Polygon er en ambisiøs kryptovaluta med en spennende fremtid ifølge ekspertene. Det er imidlertid en investering med risiko på grunn av høy volatilitet.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen