Kjøp Shiba Inu Coin: Flott guide (2024 oppdatering)

Shiba Inu Coin er en populær kryptovaluta, modellert etter den mer kjente mynten Dogecoin. Den er også kjent som «The dogekiller» eller «Shib coin», og den har fanget enormt med oppmerksomhet blant kryptoentusiaster.

SHIB er nemlig ansett som «arvtageren» til Doge, samt at mynten har opplevd en astronomisk vekst på hele 5,241,631 prosent siden lanseringen i fjor! Nettopp derfor velger stadig flere å investere.  

Ønsker også du å kjøpe Shiba Inu? Denne artikkelen beskriver hvordan du kommer i gang. Du finner også nyttig informasjon om hva det er, og hvorfor dette kan være en spennende investering!

Hvorfor kjøpe Shiba Inu Coin?

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Shiba Inu, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon

Kjøp Shiba Inu Coin – slik kommer du i gang!

Ønsker du å kjøpe Shiba Inu Coin? Denne guiden beskriver hvordan. Det er en enkel prosess som ikke tar lang tid. Det eneste du m å gjøre er å:

 • Finne en pålitelig nettmegler
 • Opprette konto og verifisere deg
 • Finansiere kontoen
 • Starte handelen

Vår guide bruker Coinbase som utgangspunkt, da det er nettmegleren vi anser som best. Du kan imidlertid også bruke guiden foretrekker du andre plattformer, fordi prosessen er tilnærmet lik hos de fleste aktørene. Andre gode nettmeglere du kan benytte deg av til å kjøpe Shiba Inu er MiraiEx eller Plus500.

Hva er Shiba Inu coin?

Shiba Inu er først og fremst et japansk begrep på hunderase, derav hunden som fronter på selve mynten til kryptovalutaen. Shiba Inu Crypto derimot er kategorisert som en «meme-token», altså en kryptovaluta uten reell nytteverdi, annet enn som et humoristisk tilslag på sosiale nettverk.

Shiba ble lansert i august 2020 av en anonym person med pseudonymet «Ryoshi», og den ble opprettet med et formål om å være motparten til den mer omtalte kryptoen «Dogecoin». Doge, som tilsynelatende er Elon Musks favoritt-kryptovaluta, frontes nettopp av den samme hunden som fronter SHIB. Shiba Inu er derfor ansett som en direkte konkurrent til Dogecoin, og den er også populært kalt «The Dogekiller».  

Shiba Inu og Dogecoin er heller ikke de eneste hundebaserte myntene på dagens kryptomarkedet. De er nemlig en del av en sverm med krypto som ønsker å utnytte hundens søte sjarm. Både Baby Doge, Jindo Inu, og Alaska Inu har alle Shiba Inu-hunden som image på sin Crypto-coin.

Til tross for hard konkurranse fra hele kryptomarkedet, men særlig fra Dogecoin, har Shiba Inu på imponerende vis klart å befeste seg som en betydelig mynt på dagens marked. Den er rangert som nummer 50 i verden målt i markedsverdi, og det i et marked hvor det finnes flere tusen kryptovaluta. Shib er også umåtelig populær og attraktiv blant investorer og tradere, da den har opplevd en vanvittig vekst på milliarder prosent siden i fjor. Dette har gitt eventyrlige gevinster, noe stadig flere håper SHIB skal bidra med.   

I skrivende stund håper Shiba Inu også å bli notert på sin egen børs, ShibaSwap. I tillegg har SHIB opprettet en kampanje for å samle inn donasjoner til redning av de levende Shiba Inu-hundene. Dette er med andre ord, så mye mer enn en morsom mynt uten nytteverdi.

Shiba Inu vs Dogecoin

Det er lett å la seg forvirre og ikke forstå forskjellene mellom Shiba Inu og Dogecoin. De har begge en mynt med bilde av hunden Shiba Inu, og de er begge kategorisert som «meme-tokens». Selv med flere likheter, er forskjellene likevel betydelige.

Dogecoin ble for eksempel opprettet som en vits, og skulle kun ha et mål om å være en motsetning til det seriøse nettverket til Bitcoin. Det Doge egentlig ble brukt til var å fungere som en slags belønning til personer som opprettet eller delte godt- og morsomt innhold på sosiale nettverk som Twitch og Reddit. Den har ikke et mål om å være en digital og desentraliserte valuta som forenkler internasjonale transaksjoner, og ønsker heller ikke å tilby et bredt spekter av desentralisert tjenester, som henholdsvis Bitcoin og Ethereum.

Shiba Inu, er også regnet som en slags meme, altså et morsomt tilslag, men den er også opprettet med det spesifikke formålet å drive donasjoner for å redde levende Shiba Inu-hunder. I tillegg ønsker utviklerne, ifølge nettsiden vel og merke, å adoptere Shiba-hunden inn i NFT-markedet. NFT-er kategoriseres som digital kunst og det har vokst seg til et marked i milliardklassen.

Så for å konkludere; SHIB og DOGE har flere likheter, men de skiller seg ved at SHIB er utviklet med en større hensikt enn å bare være en morsom kryptovaluta. Likevel har Doge, inntil videre i alle fall, en mer dominerende posisjon enn Shiba Inu. Doge sterke posisjon er utelukkende takket være Elon Musks opphausing av mynten. Det er av den grunn ikke utenkelig at SHIB kan vokse seg større. Kryptomarkedet påvirkes nemlig av tilbud og etterspørsel, og derav hype og trender. Skulle for eksmpel Musk eller en annen kjent person, skryte hemningsløst av Shib er det egentlig ingen grenser for hvor mye mynten kan vokse.

Shiba Inu vs Dogecoin

Shiba Inu kurs – hva påvirker prisen?

Shiba token er som stort sett alle kryptovaluta påvirket av følgende faktorer:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Media, hype og omtale
 • Mining
 • Resten av markedet

I perioder hvor etterspørselen er høy kan du forvente kraftige prisøkninger, og derav prisfall når etterspørselen er lav. Shiba Inu kryptovaluta har et ubegrenset tilbud, vil ikke hver enkelt mynt vokse til astronomiske høyder som for eksempel Bitcoin. Bitcoin har nemlig begrenset sitt tilbud til 21 millioner.

Så, tilbud og etterspørsel er det som påvirker prisen, men hva er det som påvirker tilbudet og etterspørselen? Det er nettopp her mining, media, hype og omtale spiller inn.  

Mining er en prosess som går ut på å utvinne kryptomynter fra Blockchain, og det er denne prosessen som øker tilbudet. Når tilbudet økes kan du altså forvente mindre prisfall, nettopp på grunn av sammensetningen tilbud/etterspørsel. Er etterspørselen høyere enn tilbudet vil prisen øke, men er tilbudet høyere enn etterspørselen vil prisen falle.

Media, hype og omtale er det som fanger interessen til investorene. Desto mer medieomtale og hype, jo høyere etterspørsel kan du forvente.

Sagt med andre ord, kan du nokså enkelt klare å forusit fremtidige prisbevegelser holder du deg oppdatert. Du vet at perioder med mye hype, kommer nok etterspørselen og prisen til å stige. Er omtalen dårlig eller helt fraværende kan du enten forvente en fallende pris.

Er Shiba Inu en god investering?

Vel, det er viktig å forstå at kryptovaluta, og da særlig krypto kategorisert som meme-tokens, er svært volatile. Det betyr at prisen vil svinge kraftig og det innenfor korte tidsperioder. Et volatilt marked har sine klokkeklare fordeler, men det må heller ikke legges skjul på at det er et markedet med høy risiko.

Så, Shiba Inu kryptovaluta kan være en særdeles spennende investering for aktive spekulanter som er tilfreds med høyere risiko, og som ønsker å utnytte hyppige prisbevegelser til sin fordel. Ved å spekulere i kortsiktige prisbevegelser, er det fullt mulig å oppnå gode gevinster. I tillegg har det også vist seg som en god langsiktig investering, der veksten det siste året er på over 5000000 prosent!

Samtidig er det viktig å presisere at historisk avkastning ikke er garantier for fremtiden, så ønsker du kjøpe Shiba Inu gjør du lurt i å gjøre deg kjent med risikoen som faktisk innebærer. En god regel er å aldri investere mer enn det du har råd til å tape.

Oppsummering – dette må du vite før du investerer

 • Shiba Inu er en kryptovaluta kategorisert som en «meme-token».
 • Den har en elleville vekst på over 5 milliarder prosent siden i fjor.
 • Mynten er særdeles populær og stadig flere ser ut til å investere.
 • Shib kurs er svært volatil. Høy volatilitet innebærer høyere risiko, samtidig som det åpner gode muligheter for høye gevinster på kort sikt.
 • Ønsker du å kjøpe Shib? Du kan enkelt kjøpe hos nettmegleren Coinbase. Dette er en prisbelønt plattform, fri for kurtasje.

Ofte stile spørsmål

Hva er Shiba Inu?

Shiba Inu er en kryptovaluta, kategorisert som en «meme-token». Den er svært populær og har vokst ekstremt mye det siste året.

Hvor kan jeg kjøpe Shib?

Det er flere plasser du kan kjøpe SHIB, men vi anbefaler Coinbase. Dette er en markedsledene plattform med gunstige priser og flere innovative funksjoner.

Hvordan kjøpe Shiba Inu Coin?

Alt du trenger å gjøre er å opprette konto, gjøre et innskudd og starte handelen. For ytterligere beskrivelser, kan du lese vår guide.
Les her hvordan du kjøper Shiba Inu.

Er Shiba Inu en god investering?

Shiba Inu kurs er oppe over 5000000 prosent det siste året. Dessuten er prisen svært volatil noe tradere og spekulanter kan utnytte til sin fordel. Shib er utvilsomt en spennende investering, men det er viktig å vite at det er en investering som regnes som nokså høy risiko.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen