Ethereum Kurs i Sanntid (ETH/NOK) & Kurshistorikk

ethereum
ethereum

Ethereum (ETH)

Price
35,732.75

Ethereum, verdens nest største kryptovaluta målt i markedsverdi har hatt en eventyrlig vekst. Bare siste året er Ethereum kurs oppe med nærmere 1000 prosent! Flere eksperter hevder også at den vil overgå Bitcoin i fremtiden. Dette på grunn av plattformens spennende teknologi. I denne artikkelen kan du følge utviklingen til markedets nest største krypto.  

Hvorfor kjøpe Ethereum?

 • Ethereum kurs er oppe med nærmere 1000 prosent det siste året. Siden lanseringen i 2015 er kursen oppe med vanvittige 483,716%!
 • Det er markedets nest største kryptovaluta da den har en markedsverdi på over 200 milliarder dollar!
 • Flere eksperter og analytikere tror at Ethereum pris vil stige kraftig i fremtiden. Dette på grunn av plattformens utallige muligheter.
 • Prisen er også meget volatil. Det gir gode muligheter for å oppnå høye gevinster på kort sikt.

Ønsker du å kjøpe Ethereum er det viktig med en pålitelig handelsplattform. Vi anbefaler Coinbase. Dette er en kurtasjefri plattform med markedsledende spreads.    

Ethereum kurs graf – slik har den utviklet seg!

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Ethereum har hatt en hinsides vekst siden lansering. Det er imidlertid en kurs som er betegnet som svært volatil. Det betyr at hyppige prisendringer vil forekomme. Skal du lykkes med handelen, gjør du derfor lurt å følge med på Ethereum Kurs Graf.

Ethereum Pris – Hva forårsaker prisendringene?

Å forstå hva som forårsaker prisendringene er viktig skal du lykkes med investeringen. På grunn av de hyppige endringene regnes kryptovaluta som høy risiko, men kjenner du til markedsbevegelsene vil du ikke bare redusere tap, men også enklere sikre gevinster. Vi forklarer hva som påvirker prisen, slik at du kan sette en egen Ethereum prognose.

Det er særlig følgende faktorer som påvirker kursutvikling:

 • Tilbud og etterspørsel: Hvor mange ønsker å kjøpe kryptoen og hvor mange mynter er tilgjengelige? Er tilbudet lavt og etterspørselen høy, vil prisen stige. Er tilbudet høyt og etterspørselen lav derimot, kommer prisen til å falle. Det er dette som i størst grad påvirker prisen. Grunnen til Ethers vanvittige vekst på flere hundretusen prosent siden 2015, er nettopp på grunn av en høy etterspørsel.   
 • Media og sosiale medier: Der tilbud og etterspørsel i størst grad påvirker prisen, er det medieomtale som er katalysatoren til etterspørselen. Er omtalen på nyhetene, sosiale medier og lignende god, kan du vente en økende etterspørsel og deretter en voksende kurs. Ether som har opplevd mye positiv omtale på grunn av at den muliggjør utvikling av desentraliserte applikasjoner. Ethereum er nemlig den første plattformen til å bruke «smarte kontrakter». Flere tror at disse kontraktene vil være en viktig del av fremtidens finanssystem.  
 • Mining: Mining er det som påvirker tilbudet. Det er også kjent som gruvedrift, og det vil si å utvinne mynter fra blokkjeden. Mining brukes som en måte å verifisere transaksjoner og personene som gjør dette (minere) blir belønnet med et visst antall mynter. Så når det mines mynter fra Blockchain øker altså tilbudet. Med et økende tilbud faller prisen tilsvarende.   
 • Resten av kryptomarkedet: Normalt følger markedet hverandre svært tett, men siden Bitcoin og Ethereum er direkte konkurrenter, kan de korrelere negativt med hverandre. Uansett gjør du lurt i å følge utviklingen til hele markedet og ikke bare enkelt krypto, da gir en god pekepinn på hvordan prisen utvikles.
Ethereum Kurs

Hva er Ethereum?

Ethereum er en desentraliserte plattform hvor brukere kan bygge desentraliserte applikasjoner. Dette gjøres på Blockchain ved å bruke noe kalt «smarte kontrakter». En smart kontrakt er en bundet kontrakter mellom to parter som muliggjør en rekke finansielle tjenester, uten at det trengs involvering fra en ekstern tredjepart.

Det vil si at du og den andre part kan inngå en rekke finansielle tjenester som å gjennomføre transaksjoner, låne digitale eiendeler (valuta), handle på børser, tjene passive inntekter ved noe kalt staking, pluss mye mer!

På grunn av de smarte kontraktene og at de muliggjør for handel uten mellommenn som en bank eller andre finansinstitusjoner, er det mange som har tro på at det er Ethereum som er fremtidens finansielle system. Ethereum reduserer ikke bare tiden det tar å gjennomføre transaksjoner, men også kostnadene. Særlig transaksjoner mellom landegrenser, ser de «smarte kontraktene» ut til å forbedre betydelig.

Ethereum er også en viktig årsak til den enorme boomen av nye kryptovaluta. Siden plattformen muliggjør utvikling av egne applikasjoner, er det i dag mye enklere å lage kryptovaluta enn før 2015. Også dette er en stor årsak til at flere ser lyst på fremtiden til Ethereum. Det er nemlig gjennom smarte kontrakter de populære DeFi myntene har sin oppstandelse fra.

Les også om kjøp av Ethereum.

Ethereum pris prognose – vil kursen øke?

Det er viktig å forstå at selv med en lovende fremtid, er dette en investering forbundet med høy risiko. Prisen styres nemlig av ustabile faktorer av tilbud og etterspørsel, som igjen styres av medieomtale og mining.

Derfor er det vanskelig å si nøyaktig hvordan prisen vil utvikle seg. Dog er det liten tvil om at det er en spennende investering, både for aktive tradere og for investorer med et langsiktig perspektiv.

Fra lanseringen i 2015 og frem til i dag har prisen variert vanvittig mye, til tross sin sterke vekst. Den kryptoen først ble lansert kostet den under 1 dollar, men bare året etter var den oppe rundt 10 dollar. I 2017 opplevde den en hinsides vekst på flere tusen prosent da den fra januar til desmber vokste fra 12 dollar til rundt 800 dollar. Kryptokrakket fikk dem imidlertid betydelig ned igjen, før mynten mot slutten av 2020 opplevde den nå enorme veksten.

I mai 2021 var hittil all time high da en Ether kostet over 4000 dollar. I skrivende stund er prisen halvert, men det er flere som ser positivt på den fallende trenden. Optimistene tror nemlig dette fører til ytterligere utvikling av teknologien, noe som på sikt vil være positivt for Ethereum kurs utvikling.  

Ethereum logo

Er Ethereum en god investering?

Man kan umulig utelukke Ethereum som en god investering når den har hatt en vekst på over 400.000 prosent siden lansering i 2015. Dessuten har den for lengst etablert seg en av markedets desidert viktigste krypto, der også flere tror den vil overgå Bitcoin i fremtiden.

Kraftige prissvingninger har dog skjedd, og vil også forekomme i fremtiden, men har du en god gjennomtenkt strategi og holder deg oppdatert på kursutviklingen er det absolutt å anse som en spennende investering. Fordeler med de hyppige prissvingningene, er at det er mulig å oppnå høye gevinster på kort sikt.

Bare pass på å ikke bruk mer enn det du har råd til å tape, og gjør deg kjent med risikoen investeringen faktisk innebærer. Dessuten gjør du lurt i holde deg oppdatert på kursen i denne artikkelen. Gjør du det vil du enklere redusere risikoen for tap, og samtidig sikre gevinster!

Ofte stilte spørsmål

Hva er Ethereum?

Ethereum er en desentralisert plattform som bruker smarte kontrakter. Her kan brukere bygge egne desentraliserte applikasjoner.

Hvorfor er Ethereum verdt så mye?

Ethereum er verdt så mye på grunn av høy etterspørsel. For tiden er etterspørselen høyere enn tilbudet noe som presser presse prisen så til de grader oppover. Prisen endrer seg hele tiden.
Se Ethereum kurs i sanntid.

Hvordan kjøpe Ethereum?

Finn en pålitelig handelsplattform og opprett konto. Vi anbefaler Coinbase.
Se hvordan du kjøper Ethereum.

Hva er forskjellen på Ethereum og Bitcoin?

Bitcoin ønsker utelukkende å være en digital valuta, mens Ethereum gjør det mulig for brukere å bygge egne desentraliserte applikasjoner.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen