Cardano i Sanntid (ADA/NOK) & Kurshistorikk

cardano
cardano

Cardano (ADA)

Price
4.47

Cardano er en populær kryptovaluta som på rekordtid har etablert seg blant de ti største i verden. Den har en imponerende markedsverdi på 67 milliarder dollar, og er svært populært både blant aktive tradere og langsiktige investorer.

Lurer du på hva Cardano pris er og hvordan den har utviklet seg? I denne artikkelen får du oversikt over Cardano Kurs.

Hvorfor kjøpe Cardano?

 • Cardano kurs er oppe 2500 prosent det siste året.
 • Prisen er meget volatil, noe du kan utnytte ved å spekulere i prisbevegelser og dermed oppnå høy fortjeneste.
 • Cardano Crypto har en markedsverdi på 67 milliarder dollar og er rangert som den fjerde største kryptoen i verden.
 • Cardano er blockchain-infrastruktur som er designet til å behandle både digitale betalinger og desentraliserte applikasjoner. Dessuten bruker den en «proof-of-stake» protokoll fremfor «proof-of-work», hvilket gjør den mindre energikrevende. Høyt energiforbruk er kanskje den største kritikken rettet mot kryptovaluta.

Cardano kurs live – Slik har ADA pris utviklet seg

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Cardano har hatt en forrykende vekst siden lanseringen i 2017. Fra da og frem til i dag er kursen oppe flere tusen prosent! Bare det siste året er Cardano kurs oppe rundt 2500 prosent.

Det er imidlertid viktig å forstå at ADA, som de fleste andre krypto, er svært volatil. Det betyr at kraftige prissvingninger vil forekomme, og det er ikke uvanlig at kursen varierer flere titallsprosent på en enkelt dag.

Nettopp av den grunn er det viktig å følge med på kursutviklingen, skal du investere. Kun da vil du være kapabel til å sikre gevinster og samtidig begrense tap.    

Hva påvirker Cardano kursmål?

Som ADA kurs graf viser er verdiøkningen ekstremt bra, men den er heller ikke uten markante fall. Både i 2018 og nokså nylig opplevde kryptoen betydelige fall på flere hundretalls prosent. Det mange lurer på da er hva som faktisk forårsaker disse plutselig prisendringene.

Hva er det som gjør at prisen kan både stige og falle med flere prosent innenfor så korte tidsperioder?

Det enkle svaret er at prisen styres fullt og holdent av tilbud og etterspørsel.

Desto flere som ønsker å kjøpe Cardano kryptovaluta, jo høyere blir prisen. På samme måte vil en fallende etterspørsel føre til en fallende pris. Da gjenstår spørsmålet; hva påvirker tilbudet og etterspørselen?

Her er det flere faktorer som spiller inn, men i hovedsak er det:

 • Hype/omtale/ omdømme
 • Nyheter rundt kryptoen
 • Kryptoens utvikling
 • Mining/ antall mynter tilgjengelig på markedet.

Det er flere eksempler på hvordan hype, omdømme og omtale kan påvirke etterspørselen. Elon Musk og hans opphaussing av Dogecoin er nok det beste eksemplet. Etter han gjentagende tvittring om at DOGE var hans favoritt krypto, valgte stadig flere å investere. Etter en periode hadde hunde-mynten plutselig vokst seg til en av de største kryptoene på markedet.

På samme måte vil negativ omtale føre til en dalende etterspørsel og dermed prisfall. Her er Bitcoins fall i midten av mai et godt eksempel. Det var rettet mye kritikk til Bitcoin mining da det krevde enormt med energi, noe som fikk flere til å selge myntene sine. Nettopp derfor falt også prisen.

I Cardano sitt tilfelle har det også vært mye hype og positiv mediedekning knyttet til diverse nyheter om kryptoens utvikling. I tidlig september 2021 ble det kjent at Cardano-utviklerne planla en oppdatering (myk gaffel) på deres nettverk. Dette førte til en umiddelbar vekst som etter hvert avtok noe, ettersom oppdateringen lot vente på seg.

Tilbudet, altså hvor mange mynter som er tilgjengelig på markedet vil også ha påvirkning på prisen. Det finnes totalt 45 millioner ADA coins, der rundt 31 millioner av dem sirkulerer på markedet. Når de resterende myntene blir tilgjengelig er det ventet at prisen vil falle noe, nettopp på grunn av et større tilbud.

Cardano kurs

Cardano kurs prognose – Kommer prisen til å øke i framtiden?

Siden det er tilbud og etterspørsel med påvirkning av uforutsigbare faktorer som hype, omtale, nyheter, og ikke minst kryptoens utvikling som påvirker prisen, er det umulig å spå Cardano framtid pris.

Det er imidlertid sterke indikatorer på at prisen kan øke i fremtiden. For det første har den en vanvittig vekst på flere tusen prosent de siste årene, hvilket har ført til en stadig høyere etterspørsel. Som tidligere presisert vil også en høyere etterspørsel føre til en høyere pris.

For det andre, og kanskje viktigst av alt, er kryptoens egentlige formål. Cardano muliggjør nemlig desentraliserte transaksjoner av digitale midler i tillegg til at den gjør det mulig for brukerne å designe egne Desentraliserte applikasjoner.

Ikke nok med det, ADA bruker også en «proof-of-stake» konsensusmodell fremfor en «proof-of-work» protokoll, noe som gjør Cardano til et mer miljøvennlig alternativ enn for eksempel Bitcoin som bruker «proof-of-work». Kanskje den største kritikken rettet mot Bitcoin er nettopp at deres konsensusmodell krever enormt med energi.    

Av den grunn er det flere som betegner Cardano som unik, revolusjonerende og til og med som en forbedring av både Bitcoin og Ethereum. Det hersker ingen tvil om at ADA har hentet mye inspirasjon fra Ethereum, men siden de bruker et to-lagssystem kalt CCL er det enklere for Cardano å implementere kodeendringer og oppdateringer sammenlignet med Ethereum.

Det er altså et hinsides potensial i kryptoen, og som en av de største blokkjedene til å lykkes med å bruke «proof-of-stake» er det ikke utenkelig at protokollen på sikt vil få større anerkjennelse også blant verdensledende bedrifter og selskaper. Skjer det, er det ingen grenser for hvor mye Cardano pris kan øke.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Cardano?

Som presisert i avsnittet over er det flere som ser et langsiktig potensial og som tror at kryptoen vil vokse mye i tiden som kommer. Det er naturligvis umulig å si, men har du tro på at protokollen og en langsiktig vekst er det helt klart verdt å investere i Cardano.

Dessuten kan en investering være en god måte å skape en diversifisert kryptoportefølje. I tillegg kan særlig aktive tradere finne dette som en lønnsom investering. Ved å spekulere i de hyppige prisbevegelsene skal det være fullt mulig å oppnå høye gevinster på kort sikt.

Bare husk at alle investeringer høy risiko. Derfor gjør du lurt i å holde deg oppdatert på ADA kurs, for kun når du er oppdatert vil du klare å forhindre tap og samtidig sikre gevinster.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Cardano?

Cardano er en åpen og desentralisert kildekode som muliggjør transaksjoner og av digital midler og utvikling av desentraliserte applikasjoner.

Bør jeg kjøpe Cardano?

Cardano kurs er oppe over 2000 prosent det siste året. I tillegg er den en av de største kryptoene på markedet og den omtales somspennende, mye fordi den bruker en «proof-of-stake» konsensusmodell fremfor «proof-of-work». Det er imidlertid en investering med risiko på grunn av høye volatilitet.

Hvordan kjøpe Cardano?

Du må først finne en handelsplattform. Deretter oppretter du profil, gjør et innskudd og så kan du kjøpe ADA. Vi anbefaler handelsplattformen Coinbase.
Se hvordan du kjøper Cardano.

Hva er ADA pris?

ADA kurs er i skrivende stund 2,11 dollar. Prisen endrer seg hele tiden. Se Cardano kurs i sanntid.

Er Cardano en god investering?

Cardano har en sterk vekt de siste årene, og den er bygget på en protokoll med et høyt potensial. Flere liker å se ADA som en forbedring av både Bitcoin og Ethereum. Bare husk at alle investeringer er forbundet med risiko for tap.    

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen