Kjøp Dogecoin: Flott guide (2022 oppdatering)

I denne artikkelen ser du hvordan kjøpe Dogecoin. Meme tokenet som egentlig startet som en vits, har siden lanseringen i 2013 en vekst på over 200.000 prosent! Bare det siste året er myntene oppe flere tusen prosent.

Den utrolige veksten er mye takket være Elon Musks aktive tilnærming på Twitter og utsagn om at hunde-mynten er hans «favoritt-kryptovaluta». I dag er DOGE en av de største og mest omtalte kryptoene på markedet, og den har en markedsverdi på hele 26 milliarder dollar.

Les videre og du finner svar på hvor du kan kjøpe Dogecoin, fordeler og ulemper, samt hva som gjør dette til en spennende investering.

KJØP DOGECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Dogecoin?

 • Dogecoin kurs er oppe over 200.000 prosent siden 2013. Bare siste året er prisen oppe over 7000 prosent.
 • Doge crypto er rangert som en av de aller største på markedet og den har en markedsverdi på 26 milliarder dollar.
 • Dogecoin er meget volatil. Dette gir gode muligheter for høye gevinster på kort sikt.
 • Dogecoin pris styres utelukkende av faktorer som tilbud og etterspørsel, der særlig hype og medieomtale er viktige prispådrivere. Dette gjør det forholdvis enkelt å forutsi fremtidige prisbevegelser og sette egne prisprognoser.
KJØP DOGECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvor kan jeg kjøpe DOGE?

Ettersom Doge er en topp ti kryptovaluta, er det i dag flere handelsplattformer som tilbyr kryptoen. Både eToro, Capital, Coinbase og Binance har alle Dogecoin i sitt sortiment. Det er også flere som spør «Hvordan kjøpe dogecoin nordnet». Nordnet har IKKE Dogecoin i sitt sortiment, og du kan derfor ikke Kjøpe DOGE Nordnet.

Vår fortrukne valg og anbefaling er eToro. Her handler du uten kurtasje i tillegg til at du kan benytte deg flerfoldige verktøy og funksjoner.

Kjøp Dogecoin – Steg for steg

Her beskrives hvordan kjøpe Dogecoin Norge. Det er en enkel og kortfattet prosess følger du denne guiden stegvis. Alt du trenger å gjøre er å:

 • Velge handelsplattform
 • Opprette konto
 • Starte investeringen

Guiden er tatt med utgangspunkt i eToro siden det er vår favoritt, men du kan fint følge guiden også om du foretrekker andre handelsplattformer.

Steg 1 – Velg handelsplattform

Som presisert foretrekker vi å kjøpe Dogecoin eToro, og det på grunnlag av flere faktorer. For det første er eToro en regulert og lisensiert plattform, som betyr at den er trygg. For det andre krever den svært lave gebyrer. Du betaler ingenting i kurtasje og heller ikke mye i spreads. Hos andre aktører hender det at du må betale både for kurtasje og spredning, hvilket kan føre til at gevinstene spises opp.  

Ikke nok med det, hos eToro får du også et godt utvalg av både investeringsobjekt og verktøy og andre funksjoner. Et godt investeringsutvalg gjør det enklere å diversifisere porteføljen, noe som er viktig for å spre risiko, mens verktøyene og funksjonene er til for å hjelpe deg å oppnå gevinster og samtidig redusere risikoen for tap.

Er du ikke overbevist om at eToro er beste handelsplattform krypto for deg? Vurder følgende og du finner helt sikkert beste kryptobørs:

 • Sikkerhet: Viktigst av alt må du forsikre deg om at plattformen er trygg. Det er kun når handelsplattformen er regulert og lisensiert du kan vite at den er trygg.
 • Kostnader: Kostnader som kurtasje, spredning, innskudd, uttak osv, er elementære å se på. Desto mindre du betaler i gebyrer, jo mer sitter du igjen med i gevinster.
 • Brukervennlighet: Vurder ditt erfaringsnivå og velg plattform deretter. Flere av dagens plattformer er nemlig forbeholdt aktive tradere med lang erfaring. En viktig årsak til at eToro er vår favoritt, er fordi det er en plattform tilpasset alle.     
 • Utvalg: Et større utvalg gjør det enklere å diversifisere porteføljen. Dette er en god og lure måte å spre risiko på.
 • Sosialt nettverk: Et sosial nettverk er en ypperlig plass å dele innhold og erfaringer med hverandre. Det er også en fin plass å lære av andre, og da særlig de profesjonelle. eToro er for eksempel verdens største sosiale handelsplattform med millioner av aktive brukere.
 • Verktøy og andre funksjoner: Se etter funksjoner som «stop-loss», «take-profit», «Copytrading», og selvsagt analyseverktøy. Dette er til for å hjelpe deg å oppnå gevinster og samtidig redusere tap.
 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • Skilling toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring.
  80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
  Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • Libertex toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Bruk MetaTrader til å handle
  • Stort utvalg av CFDer
  • Mulighet for høy gearing
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 62.2% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
 • capital toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • velg fra 6000+ CFD’er
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 83.45% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
Se mer +

Steg 2 – Opprett konto

Når du har funnet din foretrukne plattform må du besøke hjemmesiden og registrer deg som bruker. Du kan da opprette konto. Som nevnt er denne guiden tatt med utgangspunkt i eToro.

Besøk hjemmesiden og klikk på «Bli med nå»

Opprett en konto på eToro.

Trykk på «Bli med nå» for å komme til siden hvor du fyller inn dine opplysninger. Når du har gjort dette vil du motta en mail fra eToro som du må bekrefte. Når dette er gjort kan du sette inn penger på din konto. Via bankkort eller PayPal er minsteinnskuddet på 50 dollar, i motsetning på 500 dollar dersom du velger å gjennomføre en bankoverføring.

Du må i tillegg svare på investeringsrelaterte spørsmål, samt verifisere deg ved å bekrefte ID. Dette gjøres enten ved pass eller annet ID-kort. Grunnen til at du må oppgi «sensitiv informasjon», er fordi alle regulerte handelsplattformer har såkalte KYC-prosedyrer. Dette er prosedyrer som skal beskytte deg som bruker, samt forhindre ulovlig aktivitet som hvitvasking

Steg 3 – Kjøp DOGE

Du kjøper enkelt Dogecoin ved å søke etter kryptoen i søkefeltet, eller ved å besøke kategorien «Crypto» under fanen «Markeder».

Kryptovalutaer på eToro.

Søk DOGE og klikk på søkeresultatet

Søk DOGE og klikk på søkeresultatet

Klikk på søkeresultatet og du kommer til en side hvor du finner mer informasjon om kryptoen. Du finner blant annet oversikt over Dogecoin verdi, markedsposisjon, handelsvolum og graf over kursutviklingen. Ønsker du å kjøpe klikker du på den blå knappen der det står «Handle».

Du kommer da til kjøpssiden. Velg beløp eller antall coins du ønsker å kjøpe, for å deretter klikke på «Åpne handel». Du har da kjøpt Doge!

Selge Dogecoin

Eier du allerede mynter og ønsker å ønsker å ta ut profitt? da må du selge Dogecoin. Her beskrives hvordan selge dogecoin.

Gå til porteføljen

Gå til porteføljen
 • Klikk på det aktuelle instrument som du ønsker å selge, som i dette tilfelle er Dogecoin.
 • Klikk på den røde «X-en» helt ytterst til høyre på siden.
Illustrasjonen viser ikke Dogecoin, men prosessen er like med alle instrument.
 • Klikk på «Close Trade»
Klikk på «Close Trade»

Pengene overføres da til din eToro-konto. For å ta ut gevinster må du velge funksjonen «Ta ut penger». Der velger du beløpet du ønsker å ta ut og til hvilken konto du ønsker å overføre pengene til.

Overfører du penger til bankkontoen med gevinster, må du huske å skatte. Du betaler kun krypto skatt ved gevinster og ikke med tap, og du er også selv ansvarlig å rapportere til skatteetaten.

Ta ut penger.

Hva er Dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, kategorisert som en «meme-token», og den ble grunnlagt i 2013 av Billy Markus og Jackson Palmer. Det noe spesielle med DOGE, er ikke bare at den er frontet av den populære hunderasen «Shiba Inu», men den ble også opprettet på bakgrunn av en «vits».

Grunnleggerne Markus og Palmer opplevde nemlig kryptovaluta, og da særlig Bitcoin, som lite morsomt og altfor seriøst. De ønsket da å skape en mynt som appellerte utenfor Bitcoin-kjernen, ved å ha en mer «tilbakelent» og morsommere tilnærming.

Det er nettopp derfor Dogecoin- mynten har et bilde av hunderasen «Shiba Inu». Shiba er en populær hunderase ofte brukt i «memes» på internett.

Det tok ikke lang tid etter lanseringen hunde-mynten ble populær, men det er først i nyere tid at kryptoen har etablert seg som markedsdominerende. Doge var egentlig sett på som en «ubetydelig» kryptovaluta, men etter at Elon Musk begynte sin hyppige tvittring i starten av 2021 om at dette var hans favoritt, skøyt kursen til værs.

På rekordtid steg kursen flere tusen prosent og på sitt aller høyeste var Dogecoin rangert som den fjerde største kryptoen i verden. I dag er hunde-mynten rangert som den tiende største i verden med en markedsverdi på 26 milliarder dollar, noe er smått sensasjonelt med tanke på hvor mange kryptoer som faktisk finnes, og det faktum at Doge er startet på bakgrunn av en vits.

Dogecoin logo

Hva brukes Dogecoin til?  

I motsetning til Bitcoin og Ethereum som skal muliggjøre raskere og rimeligere digitale transaksjoner, samt bygging av desentraliserte applikasjoner, har Dogecoin ingen reel nytteverdi annet enn på sosiale nettverk.

Det DOGE i hovedsak er brukt til er som et slags tipsesystem og for å belønne brukere som deler- eller lager godt og morsomt innhold på sosiale nettverk som for eksempel Twitter eller Reddit.

Det har altså ingen mål om å revolusjonere dagens finanssystem noe Bitcoin og Ethereum har. Myntens utelukkende formål er å være en mer avslappet tilnærming til det ellers seriøse kryptomarkedet.

Mynten er for øvrig også populært brukt på diverse tippeplattformer som et betalingsmiddel, og da spesielt etter den astronomiske veksten i starten av 2021.

Er Dogecoin en god investering?

Meningene om Dogecoin er svært delte. Noe opplever det som useriøst at en «ubetydelig vits» uten reel nytteverdi kan etablere seg som markedsledende, og at DOGE er med på svekke tillit til kryptomarkedet.

Det hevdes også, av kritikerne vel og merke, at dette bare er en kortsiktig hype som vil avta med tid, og at det derfor ikke er en god investering.

Fanatikerne derimot mener det er sunt for kryptomarkedet at «memes», som Dogecoin, kan vokse seg store og utfordre de mer seriøse kryptoene som Bitcoin, Ethereum og Ripple. Man skal heller ikke kimse av det faktum at Dogecoin faktisk er en av de største og mest populære kryptoene på markedet.  

Den har for tiden et skyhøyt handelsvolum og er ofte omtalt i både medier og sosiale nettverk, noe som indikerer høy etterspørsel. Dessuten har den astronomiske veksten de siste årene styrket myntens attraktivitet betydelig.

Flere av investorene har tjent seg rike, og av den grunn er det stadig flere som velger å investere.

Det som i alle fall er sikkert er at Dogecoin er en svært spennende investering på kort sikt. Spekulanter og tradere kan nemlig utnytte den høye volatiliteten ved å kjøpe når prisen er lav og selge når prisen er høy, for å så oppnå høye gevinster på kort sikt.

Dette er derimot en metode som krever en del tid og som er regnet som høy risiko. Når det er sagt, er det nokså enkelt å forutsi kortsiktige prisbevegelser da prisen i størst grad påvirkes av hype og opphaussing. I perioder hvor omtalen er god vil prisen stige, på samme måte som den vil falle når omtalen er dårlig.   

En annen ting som taler for en investering er at prisen per mynt er lav. En DOGE koster under 1 dollar, noe som gjør den potensielle oppsiden betraktelig større enn om du for eksempel skulle ha investert i Bitcoin.

Kjøp dogecoin fordeler

 • Dogecoin pris er oppe flere tusen prosent de siste årene.
 • Det er en av markedets største målt i markedsverdi.
 • Prisen er svært volatil. Dette muliggjør høye gevinster på kort sikt.
 • Pris per mynt er meget lav. I skrivende stund kan du kjøpe DOGE til 0,2 dollar.
 • Meme tokenets pris styres av spesielt hype og opphaussing. Du kan derfor forvente kraftig prisvekst i perioder med mye positiv omtale, lignende som i starten av 2021.

Kjøp dogecoin ulemper

 • Det er en mynt uten reel nytteverdi. Til sammenligning skal Ethereum muliggjøre en rekke desentraliserte tjenester.
 • Prisen er svært volatil. Det betyr høyere risiko. Her kan kursen falle flere titalls prosent innenfor korte tidsperioder.
 • Prisen styres av hype. Skulle omtalen være i negativ forstand kan prisen falle markant.   
Kjøp Dogecoin

Dogecoin pris – Slik har Dogecoin kurs utviklet seg

Som understrekt har Dogecoin verdi vokst enormt siden lanseringen i 2013. Da kostet en mynt rundt 0,0005 dollar, mens den i dag har en pris på 0,2 dollar. Beste notering noensinne skjedde i mai 2021 da en mynt kostet 0,7 dollar.

Prisen er i dag ned over 70 prosent siden all time high, men deb er fortsatt oppe over 7000 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Selv om hunde-kryptoen ble raskt populær var det først etter Elon Musks uttalelser om at han er «The dogefather» som fikk prisen til å skyte til værs. På kun måneder steg Dogecoin verdi flere tusen prosent.

Oversikt over Dogecoin kurs NOK graf, får du her.

Oppsummering – Hvem bør kjøpe Dogecoin?

Dogecoin har på grunn av sin historiske vekst vist seg som en god investering på lang sikt. De som investerte i 2013 og som har beholdt myntene har en økning på over 200.000 prosent, mens de som investere i fjor har opplevd en økning på rundt 7000 prosent.

Har du tro på en fortsatt vekst og at Doge vil befeste sin sterke markedsposisjon ytterligere, kan dette helt klart være en god investering på lengre sikt.

Også spekulanter og tradere kan finne dette som en lønnsom investering på grunn av de hyppige og kraftig prissvingningene. Ved å følge med på markedshendelser og kursbevegelsene, skal det være mulig å sette egne prisprognoser og på denne måten oppnå gevinster.

Bare husk at alle investeringer er forbundet med høy risiko. Du må derfor aldri investere mer enn det du har råd til å tape, og heller aldri tenke at historisk avkastning er garantier for fremtiden. Et godt tips er å holde seg oppdatert på Dogecoin kurs, og bruke nyttige funksjoner som «stop-loss» og «take-profit». Dette er automatisk stoppordre som er til for å sikre gevinster og samtidig redusere tap.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, kategorisert som en «meme-token». DOGE er kanskje mest kjent som «favoritt kryptoen» til Tesla-gründer, Elon Musk.

Hva er Dogecoin verdi?

Dogecoin kurs er for tiden 0,2 dollar.

Hvor kan jeg kjøpe Dogecoin?

Du kan kjøpe Dogecoin på en handelsplattform som eToro eller Capital. Vi anbefaler eToro. Dette på grunn av lave gebyrer og et bredt utvalg av verktøy og funksjoner.
Les her hvordan du kjøper Dogecoin.

Hvordan kjøpe Dogecoin i Norge?  

Finn en handelsplattform og opprett profil og konto. Deretter kan du kjøpe Doge.  

Vil Dogecoin nå 1 dollar?

Det spekuleres i om Dogecoin vil nå 1 dollar innen kort tid. Dette er bygd på dagens høye etterspørsel og det faktum at det er en av de største kryptoene på markedet. Det er dog flere som hevder at dette kun er en kortsiktig hype som etter hvert vil avta.

Hvem eier Dogecoin?

Det er ingen som eier Doge, fordi myntene er desentraliserte. Utviklerne av kryptoen er Billy Markus og Jackson Palmer

Er Dogecoin en god investering?

Dogecoin har en sinnsyk vekst på flere tusen prosent de siste årene. Dessuten er det en av de største kryptoene på markedet. Det er derimot en investering med høy risiko på grunn av kraftige prissvingninger.

Hva betyr DOGE?

DOGE er forkortelsen til Dogecoin, også kjent som ticker som er en kode som brukes i forbindelse med kjøp og salg av investeringsinstrument.  

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen