Kjøp Dogecoin: Flott guide (2024 oppdatering)

I denne artikkelen ser du hvordan kjøpe Dogecoin. Meme tokenet som egentlig startet som en vits, har siden lanseringen i 2013 en vekst på over 200.000 prosent! Bare det siste året er myntene oppe flere tusen prosent.

Den utrolige veksten er mye takket være Elon Musks aktive tilnærming på Twitter og utsagn om at hunde-mynten er hans «favoritt-kryptovaluta». I dag er DOGE en av de største og mest omtalte kryptoene på markedet, og den har en markedsverdi på hele 26 milliarder dollar.

Les videre og du finner svar på hvor du kan kjøpe Dogecoin, fordeler og ulemper, samt hva som gjør dette til en spennende investering.

KJØP DODGECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Dogecoin?

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe DODGE, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP DODGECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp Dogecoin – Steg for steg

Her beskrives hvordan kjøpe Dogecoin Norge. Det er en enkel og kortfattet prosess følger du denne guiden stegvis. Alt du trenger å gjøre er å:

 • Velge handelsplattform
 • Opprette konto
 • Starte investeringen

Guiden er tatt med utgangspunkt i Coinbase siden det er vår favoritt, men du kan fint følge guiden også om du foretrekker andre handelsplattformer.

Hva brukes Dogecoin til?  

I motsetning til Bitcoin og Ethereum som skal muliggjøre raskere og rimeligere digitale transaksjoner, samt bygging av desentraliserte applikasjoner, har Dogecoin ingen reel nytteverdi annet enn på sosiale nettverk.

Det DOGE i hovedsak er brukt til er som et slags tipsesystem og for å belønne brukere som deler- eller lager godt og morsomt innhold på sosiale nettverk som for eksempel Twitter eller Reddit.

Det har altså ingen mål om å revolusjonere dagens finanssystem noe Bitcoin og Ethereum har. Myntens utelukkende formål er å være en mer avslappet tilnærming til det ellers seriøse kryptomarkedet.

Mynten er for øvrig også populært brukt på diverse tippeplattformer som et betalingsmiddel, og da spesielt etter den astronomiske veksten i starten av 2021.

Er Dogecoin en god investering?

Meningene om Dogecoin er svært delte. Noe opplever det som useriøst at en «ubetydelig vits» uten reel nytteverdi kan etablere seg som markedsledende, og at DOGE er med på svekke tillit til kryptomarkedet.

Det hevdes også, av kritikerne vel og merke, at dette bare er en kortsiktig hype som vil avta med tid, og at det derfor ikke er en god investering.

Fanatikerne derimot mener det er sunt for kryptomarkedet at «memes», som Dogecoin, kan vokse seg store og utfordre de mer seriøse kryptoene som Bitcoin, Ethereum og Ripple. Man skal heller ikke kimse av det faktum at Dogecoin faktisk er en av de største og mest populære kryptoene på markedet.  

Den har for tiden et skyhøyt handelsvolum og er ofte omtalt i både medier og sosiale nettverk, noe som indikerer høy etterspørsel. Dessuten har den astronomiske veksten de siste årene styrket myntens attraktivitet betydelig.

Flere av investorene har tjent seg rike, og av den grunn er det stadig flere som velger å investere.

Det som i alle fall er sikkert er at Dogecoin er en svært spennende investering på kort sikt. Spekulanter og tradere kan nemlig utnytte den høye volatiliteten ved å kjøpe når prisen er lav og selge når prisen er høy, for å så oppnå høye gevinster på kort sikt.

Dette er derimot en metode som krever en del tid og som er regnet som høy risiko. Når det er sagt, er det nokså enkelt å forutsi kortsiktige prisbevegelser da prisen i størst grad påvirkes av hype og opphaussing. I perioder hvor omtalen er god vil prisen stige, på samme måte som den vil falle når omtalen er dårlig.   

En annen ting som taler for en investering er at prisen per mynt er lav. En DOGE koster under 1 dollar, noe som gjør den potensielle oppsiden betraktelig større enn om du for eksempel skulle ha investert i Bitcoin.

Kjøp dogecoin fordeler

 • Dogecoin pris er oppe flere tusen prosent de siste årene.
 • Det er en av markedets største målt i markedsverdi.
 • Prisen er svært volatil. Dette muliggjør høye gevinster på kort sikt.
 • Pris per mynt er meget lav. I skrivende stund kan du kjøpe DOGE til 0,2 dollar.
 • Meme tokenets pris styres av spesielt hype og opphaussing. Du kan derfor forvente kraftig prisvekst i perioder med mye positiv omtale, lignende som i starten av 2021.

Kjøp dogecoin ulemper

 • Det er en mynt uten reel nytteverdi. Til sammenligning skal Ethereum muliggjøre en rekke desentraliserte tjenester.
 • Prisen er svært volatil. Det betyr høyere risiko. Her kan kursen falle flere titalls prosent innenfor korte tidsperioder.
 • Prisen styres av hype. Skulle omtalen være i negativ forstand kan prisen falle markant.   
Kjøp Dogecoin

Dogecoin pris – Slik har Dogecoin kurs utviklet seg

Som understrekt har Dogecoin verdi vokst enormt siden lanseringen i 2013. Da kostet en mynt rundt 0,0005 dollar, mens den i dag har en pris på 0,2 dollar. Beste notering noensinne skjedde i mai 2021 da en mynt kostet 0,7 dollar.

Prisen er i dag ned over 70 prosent siden all time high, men deb er fortsatt oppe over 7000 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Selv om hunde-kryptoen ble raskt populær var det først etter Elon Musks uttalelser om at han er «The dogefather» som fikk prisen til å skyte til værs. På kun måneder steg Dogecoin verdi flere tusen prosent.

Oversikt over Dogecoin kurs NOK graf, får du her.

Oppsummering – Hvem bør kjøpe Dogecoin?

Dogecoin har på grunn av sin historiske vekst vist seg som en god investering på lang sikt. De som investerte i 2013 og som har beholdt myntene har en økning på over 200.000 prosent, mens de som investere i fjor har opplevd en økning på rundt 7000 prosent.

Har du tro på en fortsatt vekst og at Doge vil befeste sin sterke markedsposisjon ytterligere, kan dette helt klart være en god investering på lengre sikt.

Også spekulanter og tradere kan finne dette som en lønnsom investering på grunn av de hyppige og kraftig prissvingningene. Ved å følge med på markedshendelser og kursbevegelsene, skal det være mulig å sette egne prisprognoser og på denne måten oppnå gevinster.

Bare husk at alle investeringer er forbundet med høy risiko. Du må derfor aldri investere mer enn det du har råd til å tape, og heller aldri tenke at historisk avkastning er garantier for fremtiden. Et godt tips er å holde seg oppdatert på Dogecoin kurs, og bruke nyttige funksjoner som «stop-loss» og «take-profit». Dette er automatisk stoppordre som er til for å sikre gevinster og samtidig redusere tap.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, kategorisert som en «meme-token». DOGE er kanskje mest kjent som «favoritt kryptoen» til Tesla-gründer, Elon Musk.

Hva er Dogecoin verdi?

Dogecoin kurs er for tiden 0,2 dollar.

Hvor kan jeg kjøpe Dogecoin?

Du kan kjøpe Dogecoin på en handelsplattform som Coinbase eller Capital. Vi anbefaler Coinbase. Dette på grunn av lave gebyrer og et bredt utvalg av verktøy og funksjoner.
Les her hvordan du kjøper Dogecoin.

Hvordan kjøpe Dogecoin i Norge?  

Finn en handelsplattform og opprett profil og konto. Deretter kan du kjøpe Doge.  

Vil Dogecoin nå 1 dollar?

Det spekuleres i om Dogecoin vil nå 1 dollar innen kort tid. Dette er bygd på dagens høye etterspørsel og det faktum at det er en av de største kryptoene på markedet. Det er dog flere som hevder at dette kun er en kortsiktig hype som etter hvert vil avta.

Hvem eier Dogecoin?

Det er ingen som eier Doge, fordi myntene er desentraliserte. Utviklerne av kryptoen er Billy Markus og Jackson Palmer

Er Dogecoin en god investering?

Dogecoin har en sinnsyk vekst på flere tusen prosent de siste årene. Dessuten er det en av de største kryptoene på markedet. Det er derimot en investering med høy risiko på grunn av kraftige prissvingninger.

Hva betyr DOGE?

DOGE er forkortelsen til Dogecoin, også kjent som ticker som er en kode som brukes i forbindelse med kjøp og salg av investeringsinstrument.  

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen