Bitcoin (BTC) Kurs 2022

bitcoin
bitcoin

Bitcoin (BTC)

Price
310,727.73
KJØP BITCOIN HER Kryptoaktiva er uregulerte i deler av EU og Storbritannia.
Ingen forbrukerbeskyttelse.
Kapitalen din er utsatt for risiko.

Se Bitcoin kurs historikk og følg utviklingen her! Verdens største kryptovaluta målt i markedsverdi, har siden lansering i 2009 vokst med flere titusentalls prosent. Bare det siste året er Bitcoin pris oppe nærmere 300 prosent. Tross sin astronomiske vekst er det et objekt med høy volatilitet. Dermed er det utrolig viktig å holde seg oppdatert på kursutviklingen skal du lykkes med investeringen.

Hvorfor kjøpe Bitcoin?

 • Det er verdens største kryptovaluta med en markedsverdi på 850 milliarder dollar.
 • Bitcoin kurs er oppe nærmere 300 prosent det siste året. Siden 2013 (8 år siden) BTC pris oppe hele 66,000 prosent!
 • Den er meget volatil, hvilket gir muligheter for gevinster på kort sikt. Særlig spekulanter og tradere kan utnytte de hyppige prissvingningene.
 • De spekuleres i om Bitcoin nå skal oppleve en ny himmelferd, tilsvarende den i starten av 2021.

Du kan enkelt kjøpe kryptoens flaggskip hos en handelsplattform. Det er mange å velge mellom, men våre utvalgte favoritter er eToro, Saxo Bank, og MiraiEx. Her får du gunstige handelsavgifter, og ikke minst oversiktlige verktøy til analyse. Kom i gang med handelen i dag!

KJØP BITCOIN HER Kryptoaktiva er uregulerte i deler av EU og Storbritannia.
Ingen forbrukerbeskyttelse.
Kapitalen din er utsatt for risiko.

Bitcoin Kurs graf — Slik har BTC pris utviklet seg!

 • Rating
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTOVALUTAER Les anmeldelse CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring.
  66% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
  Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.
 • Rating
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTOVALUTAER Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • Rating
  Hva vi tror
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Velg mellom 3000+ CFD-er
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTOVALUTAER Les anmeldelse 73,81% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
Se mer +

Å følge kursutviklingen er ekstremt viktig skal du lykkes med investeringen. Prisen er nemlig meget volatil, hvilket betyr hyppige og kraftige svingninger, og det innenfor korte tidsperioder. Har du oversikt over utviklingen vil du enklere sikre gevinster og samtidig redusere risikoen for tap.

Bitcoin historikk – hva forårsaker prisendringene?

Ved lansering i 2009 kostet Bitcoins under én dollar, mens den i skrivende stund har en pris på 45,000 dollar. Dette er, som du sikkert skjønner, en vekst helt utenom det vanlige! Likevel er Bitcoin markant ned fra «all time high» i april 2021. Bitcoin ble da handlet for hele 64,000 dollar.

Så hva er det som forårsaker de markante prisendringene, og hvorfor svinger den så mye i verdi?

Det enkle svaret er at Bitcoin, for så vidt også alle andre kryptovaluta, styres av tilbud og etterspørsel. Med tilbud menes antall Bitcoins som er tilgjengelige, mens med etterspørsel menes antall interessenter. Altså, hvor mange mynter fins det, og hvor mange ønsker å kjøpe Bitcoin?

Desto færre mynter på markedet, og jo flere interessenter, jo høyere kommer prisen til å bli. På samme måte vil et større tilbud og en lavere etterspørsel, føre til en lavere pris.

Grunnen til at Bitcoin er så mye høyere prissatt enn for eksempel Dogecoin, selv om etterspørselen på Doge kan være høyere, er nettopp det at Bitcoin har et lavere tilbud. Det finnes totalt 21 millioner BTC mynter, hvor Doge har en nesten ubegrenset tilførsel. Det vil si at konkurransen for å anskaffe Doge er mindre, noe som igjen betyr en lavere pris per mynt. 

Så i hovedsak er det tilbudet og etterspørselen som bestemmer prisen – men hva påvirker tilbudet og etterspørselen? Her er det flere faktorer som spiller inn, men etterspørselen påvirkes av medieomtale, kjente personligheters meninger, sosiale forum, og den generelle omtalen fra allmennheten, altså omdømmet til kryptoen. Tilbudet styres enkelt og greit av antall mynter og Bitcoin mining.

Disse faktorene påvirker Bitcoin kurs:

 • Tilbud og etterspørsel: Tilbud og etterspørsel er selve katalysatoren, altså det som avgjør om prisen vil stige eller falle. Er etterspørselen høy vil prisen stige, men er etterspørselen lav kommer prisen til å falle. Samtidig må tilbudet (antall mynter) tas med i betraktningen. En krypto med et stort tilbud (Dogecoin) vil mest sannsynlig ikke oppleve like høy pris per mynt som Bitcoin, hvor tilbudet er lavt. 
 • Medieomtale/ omdømme: Det er flere eksempler på hvordan medieomtale, omdømme, betydningsfulle personers meninger og sosiale forum, kan påvirke etterspørselen, og derav prisen. Bitcoin opplevde sin beste vekst noensinne i starten av 2021 som følger av Teslas nyheter om å godkjenne Bitcoin på sine elbiler, der også flere stilte seg meget positive til teknologien. Bitcoin ble regelrett omtalt som fremtidens betalingsmetode, noe som fikk etterspørselen til å stige til himmels. På samme måte gjorde negative omtale (teslas helomvending om å godkjenne bitcoins, Kinas forbud mot mining, usikkerhet knyttet til kryptoens strømforbruk) at etterspørselen og prisen stupte. De seneste ukene har Bitcoin igjen vokst, og nå spekuleres det i en ny himmelferd, da det verserer rykter om at Amazon vil ta i bruk Bitcoin som betaling på sine nettjenester.  
 • Bitcoin Mining/ Antall mynter: Bitcoin har som nevnt, begrenset tilbudet til 21 millioner, der 18 millioner av dem sirkulerer på markedet. Dette er en viktig årsak til den høye prisen per mynt. Med et større tilbud vil prisen synke, mens med et lavere tilbud prisen øke. I det de resterende mynten blir minet kan du vente at prisen per myn faller noe, som følger av et høyere tilbud. Mining er en prosess for å verifisere transaksjoner, og dette gjøres ved å løse omfattende oppgaver. Personene som løser disse oppgavene blir belønnet med et bestemt antall Bitcoins.

Det er viktig å forstå at faktorene nevnt ovenfor henger tett sammen. Du vet at i perioder med god omtale i medier, sosiale forum, og lignende, kommer etterspørselen til å stige noe som igjen får prisen til å stige. På samme måte vet du at negative omtale, som for eksempel Kinas forbud mot mining, vil føre til en fallende etterspørsel og derav fallende pris.

Bitcoin kurs

Bitcoin pris prognose – er BTC en god investering?

Siden kursen styres av ustabile faktorer som tilbud og etterspørsel, samt omtale og omdømme, er det en nokså krevende oppgave å sette en nøyaktig prisprognose. Dog gjør faktorene at det er relativt enkelt å spå kortsiktige prisbevegelser. I perioder med mye omtale, og da særlig positiv omtale, kan du forvente sterk prisvekst. Er omtalen negativ derimot, kan du forvente prisfall.

Dermed er Bitcoin ansett som en god investering blant tradere, som ønsker å utnytte hyppige prisbevegelser til å oppnå høye gevinster på kort sikt. Å spekulere på denne måten regnes naturligvis som høyere risiko, og er derfor ikke forbeholdt personer med lavere risikotoleranse.

Bitcoin kan imidlertid også fungere ypperlig som langsiktig investering. Bare det siste året er BTC pris oppe nærmere 300 prosent, mens den har vokst over 66,000 prosent på åtte år, en vekst så hinsides at du hadde vært millionær, hadde du investert 2000 kroner.

Dessuten er det sterke indikasjoner på at prisen skal vokse ytterligere i nærmeste fremtid. I skrivende stund er prisen 45,000 dollar per mynt, hvilket er markant opp siden midten av juli. Da var prisen på rundt 30,000 dollar. Grunnen til den sterke optimismen er at det verserer rykter om at Bitcoin skal bli godkjent av nettjenestene til Amazon, hvor også Tesla igjen vurderer Bitcoins som betaling på sine elbiler.

Oppsummering – bør jeg investere i Bitcoin?    

Bitcoin er markedets desidert største kryptovaluta, med en markedsverdi på sinnsyke 853 millioner dollar. Det er flere som tror at den skal fortsette å stige, uavhengig av dens allerede elleville vekst. Det er særlig knyttet stor spenning rundt Tesla og Amazon, som angivelig vurderer Bitcoin som betaling. Skulle de ta i bruk den digitale valutaen, kommer verdien til å eksplodere.

Det er uansett viktig at selv med lovende framtidsutsikter og sin betydningsfulle posisjon på markedet, er det en investering med risiko. Historisk avkastning og fremtidige prognoser er ingen garantier på profitt. Her er risikoen for å tape penger, like stor som å oppnå gevinster.

Skal du investere er det derfor viktig å ikke bruke mer enn det du kan tape, og holde seg oppdatert på kursutviklingen. Du vil da enklere sikre gevinster og forhindre eventuelle tap.

Ønsker du å lære mer om Bitcoin? Da kan du lese artikkelen; Kjøp Bitcoin!

Ofte stilte spørsmål

KJØP BITCOIN HER Kryptoaktiva er uregulerte i deler av EU og Storbritannia.
Ingen forbrukerbeskyttelse.
Kapitalen din er utsatt for risiko.