Kjøpe Solana: Flott guide (2024 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe Solana? Det har kommet mange nye kryptovalutaer de siste årene, og Solana er en av de nyeste som har dukket opp. I denne artikkelen kan du lære mer om hva Solana er og hva prosjektet deres går ut på. Dersom du vurderer å kjøpe Solana, så er dette en artikkel for deg.

Prisen på Solana styres av tilbud/etterspørsel og det er ingen reguleringer som prøver å minimere svingningene. Det betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen, og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Solana.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Solana!

KJØP SOLANA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Solana steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Solana, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP SOLANA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Solana?

Solana har vært en av de mest suksessrike kryptovalutaene i nyere tid, hvis vi måler suksessen i kryptoen s markedsverdi og pris per mynt. Solana er en av de mer interessante kryptovalutaene, da den prøver å gjøre akkurat som Ethereum, nemlig å bli en slags «motor» hvor du kan bygge kryptovalutaer.

Solana har blitt en av de største kryptovalutaene der ute, og er for tiden på topp 5 over en av de største kryptovalutaene basert på markedsverdi. Dette er ganske imponerende med tanke på at Solana har eksistert i veldig kort tid.

Takket være Solana er det laget en ny type blokkjede, som er mer avansert enn mange av eksperimentene som er utviklet i form av andre mindre kryptovalutaer. Solana er «Open Source» som betyr at flere kan bruke teknologien deres, da den er tilgjengelig for alle som ønsker å bruke den, noe som trolig forklarer hvorfor de har hatt en så rask suksess. Hvis du har blitt nysgjerrig på noen av de flotte og gode kryptovalutaene, så kan du se vår liste over de beste kryptovalutaene .

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer, kan du lese vårt innlegg om kjøp av kryptovalutaer her .

Er Solana en god investering?

Siden vi ikke kan forutsi fremtiden, kan vi ikke si om Solana er en god investering. Men det er utrolig mange forventninger til at Solana skal ta deler av markedsandelen fra Ethereum, noe som selvsagt vil skape flere brukere for Solana. Dette vil antakeligvis også føre til enda mer publisitet, noe som igjen få prisen til å øke. Nettopp av den grunn er Solana ansett som en spennende investering på lengre sikt.

Siden Solanas blokkjede er både raskere og billigere enn Ethereums vil det trolig ende opp med at flere bruker Solanas blokkjede. Det er naturligvis med en forutsetning om at de fortsetter å utvikle den, men når det er sagt, er det allerede er over 500 kryptovalutaer bygget i Solanas blokkjede. Ettersom Solanas markedsverdi er mange ganger lavere enn Ethereums, er det mange investorer i Solana, i håp om at den vil øke i verdi de neste årene. Men å investere i kryptovaluta er selvsagt akkurat som enhver investering – nemlig med en viss risiko. Her kan du både tjene og tape penger, så du bør derfor sette deg inn i Solanas teknologi og forstå hva det er før du kjøper Solana kryptovaluta som investering.

Følg med på Solana-kurs i sanntid her.

KJØP SOLANA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Solana?

Solana er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. Prisen på Solana bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Solana?

Du kan kjøpe Solana på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå. Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Solana innen 5 minutter.

Les vår guide til å kjøpe Solana.

Hvordan investere i Solana?

Du kan investere i Solana enten ved å kjøpe en Solana direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Solana. Dersom du ikke ønsker å bruke Solana som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Solana med kredittkort?

Du kan kjøpe Solana med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Solana ved kontooverføring?

Du kan kjøpe Solana med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. På Coinbase-handelsplattformen kan du kjøpe Solana ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Solana?

Når du som privatperson kjøper og selger Solana, anses det av Skatt som spekulasjoner. 
Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. Derfor er du pålagt å oppgi det på årsoppgaven når du har gevinst eller tap ved salget av Solana.

Hvordan selge Solana?

Hvordan du selger Solana, avhenger av hvordan du kjøpte dem. Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Solana i banken?

De færreste bankene tilbyr kjøp og salg av Solana. Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Solana, men hvis du ønsker å eie en Solana må du finne en annen handelsplattform som f.eks. 
Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen