Kjøp Ethereum: Flott guide (2022 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe Ethereum, verdens nest største kryptovaluta målt i markedsverdi? Her ser du hvordan!

Ethereum er på mange måter den mest revolusjonerende kryptoen på markedet takket være plattformens unike blokkjede. Blokkjeden muliggjør nemlig bygging av en rekke desentraliserte applikasjoner, som kan omfatte både sikkerhetsprogrammer, avstemmingssystemer og ikke minst flere finansielle tjenester.  

Ethereum tilbyr med andre ord et mye bredere spekter av tjenester enn for eksempel Bitcoin, som kun muliggjør desentraliserte applikasjoner.

Nettopp derfor er det flere som spekulerer i om ETH på sikt kommer til å ta over tronen til Bitcoin som verdens største og mest dominerende kryptovaluta.

Kjøp Ethereum Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Ethereum?

 • Ethereum er verdens nest største kryptovaluta med en markedsverdi på hele 511 milliarder dollar.
 • Ethereum pris er det siste året oppe med over 1000 prosent. Siden lansering i 2015 er kursen oppe med elleville 999,000 prosent!
 • Kryptoen opplever for tiden meget høy etterspørsel og er spådd å stige kraftig i tiden som kommer.
 • Det spekuleres i om Ethereum på sikt vil ta over tronen til Bitcoin som markedets største kryptovaluta. Dette fordi Ethereum tilbyr et bredere spekter av desentraliserte tjenester.
Kjøp Ethereum her Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvilken kryptobørs er best å kjøpe fra?

Skal du kjøpe ETH er du nødt å gjøre det fra en kryptovaluta børs. Det er mange å velge imellom, der flere av aktørene er gode. Vi opplever imidlertid eToro som soleklart best.

Dette er en av markedets fremste aktører, og det er en av de mest populære på markedet. Her kan du både trade og investere til lave priser, du betaler for eksempel ingen kurtasje, samt benytte deg av flere innovative verktøy og funksjoner.  

Andre gode alternativer er Capital og SaxoBank. Her får du også flere nyttige hjelpemidler og lave gebyrer, men sett i forhold til «helheten» er eToro utvilsomt best.  

Kjøp Ethereum – Steg for steg

Her beskriver vi hvordan kjøpe Ethereum norge. Guiden tar deg stegvis gjennom prosessen. Alt du trenger å gjøre er å:

 • Finne egnet handelsplattform (kryptobørs)
 • Registrere deg og opprette konto
 • Gjøre et innskudd
 • Starte investeringen

Merk at guiden tar utgangspunkt i eToro fordi det er vår favoritt. Du kan for øvrig fint følge guiden selv om du foretrekker andre plattformer.

Vi ønsker også å understreke at selv om eToro er vår favoritt, kan det hende at du opplever andre aktører som bedre. Nedenfor beskriver vi derfor faktorer du bør se på ved valg av kryptovaluta børs.

Steg 1 – Velg handelsplattform

Valg av plattform er svært viktig og har stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. En dyr aktør vil sikt spise opp gevinstene, mens et mindre utvalg av investeringsmuligheter og funksjoner gjør det vanskeligere å oppnå fortjeneste.

Å finne riktig plattform er heller ingen enkel oppgave, rett og slett fordi det florerer av utallige aktører. Som nevnt tror vi eToro, Capital og SaxoBank egner seg best til kjøp av ETH, men hvilken av disse bør du egentlig velge?

For å finne plattformen som passer deg bør du vurdere følgende;

 • Sikkerhet: Viktigst av alt må du forsikre deg om at plattformen er trygg. Det er kun når handelsplattformen er regulert og lisensiert du kan vite at den er trygg.
 • Kostnader: Kostnader som kurtasje, spredning, innskudd, uttak osv, er elementære å se på. Desto mindre du betaler i gebyrer, jo mer sitter du igjen med i gevinster.
 • Brukervennlighet: Vurder ditt erfaringsnivå og velg plattform deretter. Flere av dagens plattformer er nemlig forbeholdt aktive tradere med lang erfaring. En viktig årsak til at eToro er vår favoritt, er fordi det er en plattform tilpasset alle.
 • Utvalg: Et større utvalg gjør det enklere å diversifisere porteføljen. Dette er en god og lure måte å spre risiko på.
 • Sosialt nettverk: Et sosial nettverk er en ypperlig plass å dele innhold og erfaringer med hverandre. Det er også en fin plass å lære av andre, og da særlig de profesjonelle. eToro er for eksempel verdens største sosiale handelsplattform med millioner av aktive brukere.
 • Verktøy og andre funksjoner: Se etter funksjoner som «stop-loss», «take-profit», «Copytrading», og selvsagt analyseverktøy. Dette er til for å hjelpe deg å oppnå gevinster og samtidig redusere tap.  

eToro er en soleklar favoritt fordi den skårer høyest på de nevnte faktorene. Det er en prisvennlig aktør med et godt omdømme og rykte, og som tilbyr et imponerende utvalg av både verktøy, funksjoner, og investeringsmuligheter.

Det er også en plattform tilpasset alle, erfarne tradere vel så ferske investorer som søker langsiktig «sparing».

Ønsker du utelukkende å spekulere i prisbevegelser, kan kanskje Capital være et bedre valg. Her får du de laveste gebyrene og flere innovative funksjoner, men merk at alle handler må skje med giring. Gring er en funksjon som gjør at du kan både tjene og tape mer penger enn det du opprinnelig investerte.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • Skilling toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring.
  80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
  Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • Libertex toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Bruk MetaTrader til å handle
  • Stort utvalg av CFDer
  • Mulighet for høy gearing
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 62.2% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
 • capital toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • velg fra 6000+ CFD’er
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 83.45% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
Se mer +

Steg 2 – Opprett profil

Når du har funnet din foretrukne plattform må du besøke hjemmesiden og registrer deg som bruker. Du kan da opprette konto.

Besøk hjemmesiden og klikk på «Bli med nå»

Opprett profil

Trykk på «Bli med nå» for å komme til siden hvor du fyller inn dine opplysninger. Når du har gjort dette vil du motta en mail fra eToro som du må bekrefte. Når dette er gjort kan du sette inn penger på din konto. Via bankkort eller PayPal er minsteinnskuddet på 50 dollar, i motsetning på 500 dollar dersom du velger å gjennomføre en bankoverføring.

Du må i tillegg svare på investeringsrelaterte spørsmål, samt verifisere deg ved å bekrefte ID. Dette gjøres enten ved pass eller annet ID-kort. Grunnen til at du må oppgi «sensitiv informasjon», er fordi alle regulerte handelsplattformer har såkalte KYC-prosedyrer. Dette er prosedyrer som skal beskytte deg som bruker, samt forhindre ulovlig aktivitet som hvitvasking.

Steg 3 – Kjøp Ethereum

Å kjøpe Ethereum gjøres enkelt og helt uten problem hos eToro. Du kan enten søke etter kryptoen i søkefeltet eller gå til kategorien «Crypto» for å så bla deg gjennom sortimentet.

Kjøp Ethereum

Søk «ETH» og klikk på søkeresultatet

Kjøp Ethereum

Klikker du på søkeresultatet kommer du til en side hvor du kan lese mer om kryptovalutaen. Du finner nyttig informasjon som Ethereum kursmål, handelsvolum, graf over utviklingen og lignende.

For å handle klikker du bare på «Handle».

Kjøp Ethereum

Når du klikker på «Handle» videreføres du til kjøpssiden. Her velger du antall mynter (Ether) du ønsker å kjøpe eller beløpet du ønsker å kjøpe for. Klikk så på «Åpne handel» og du har investert!

Du vet nå hvordan kjøpe Ethereum!

Hva er Ethereum?

Først og fremst er det viktig å skille mellom Ethereum som plattform og Ethereum kryptovaluta. Kryptoen heter Ether, mens det er plattformen som er kalt Ethereum. Så Ethereum i seg selv er ikke en kryptovaluta, men en digital plattform. Det er likevel normalt å referere Ethereum som en kryptovaluta.  

Nok om det og over til hva det egentlig er. Som nevnt er Ethereum en digital og desentralisert plattform, hvor hvem som helst kan bygge egne applikasjoner. Som Bitcoin er ETH driftet på blockchain, altså en åpen og gjennomsikt kildekode som ikke er eid og kontrollert av sentrale aktører, men av alle deltagerne i nettverket.

Det som imidlertid skiller Bitcoin og Etherum er at sistnevnte tilbyr et bredere spekter av tjenester enn Bitcoin, som kun skal fungere som en alternativ valuta. Verdens nest største kryptovaluta ønsker nemlig å bli en global plattform for desentraliserte applikasjoner, slik at brukere fra hele verden kan skrive, programmere, og ikke minst utnytte en rekke tjenester uten involvering fra tredjeparter.

Denne ideen ble beskrevet i 2013 av Vitalik Buterin, og i 2015 ble plattformen offisielt lansert.

Hvordan fungerer ethereum?

Som nevnt er Ethereum driftet på Blockchain. Blockchain er en dynamisk og distribuert database som bruker kryptografi til å verifisere og validere transaksjoner og tjenester. Det er takket være Blockchain-teknologien at desentraliseringen muliggjøres.

Bitcoin var den første til å presentere Blockchain til verden, men Ethereum regnes likevel som revolusjonerende da det var den første plattformen som støttet «smarte kontrakter».

Smarte kontrakter er avtaler som automatisk gjennomføres når forhåndsbestemte kriterier innfris. Disse kontraktene er skrevet i koder på blockchain og er ikke mulig å endre på, og de kan heller ikke brytes. Fordelen med smarte kontrakter er at de lar deg og en annen part sette egne betingelser for avtalen uten å måtte involvere uavhengige tredjeparter.

Ethereum Logo

Hva gjør Ethereum unik?

Det som gjør verdens nest største kryptovaluta unik er de smarte kontraktene. Disse kontraktene gjør det både enklere, rimeligere og ikke minst raskere, å gjennomføre transaksjoner mellom to parter.

Dette fordi du slipper å forholde deg til tredjeparter som banker, selskap og myndigheter. Det er kun du og den andre parten som er involvert når dere brukere smarte kontrakter.

I tillegg muliggjør plattformen, som nevnt, programmering av applikasjoner. Det er mye på grunn av Ethereum at antallet kryptovaluta økes stadig vekk. Hittil er det lansert nærmere 300,000 applikasjoner og kryptovaluta på ETH-plattformen, der flere av dem er rangert blant de 10 og 20 største i verden.   

Ethereum vs Bitcoin

Bitcoin og Ethereum har flere likheter, særlig sett i forhold til hvordan deres blokkjeder driftes. ETH har nemlig hentet mye inspirasjon fra Bitcoin Det er imidlertid en viktig forskjell deres mål og evne.

Der Bitcoin fungerer utelukkende som en desentralisert valuta, skal Ethereum tilby utvikling og bygging av desentraliserte applikasjoner. Det gjør at Ethereum tilbyr et bredere spekter av desentraliserte tjenester.

Andre forskjeller er:

 • Bitcoin har et begrenset antall coins til 21 millioner. Ether har et ubegrenset tilbud.
 • Tiden det tar å validere en transaksjon er betydelig raskere hos Ether enn Bitcoin. Bitcoin bruker opptil 10 minutter, mens ether kun bruker 15 sekunder.
 • Bitcoin fungerer kun som en digital og desentralisert valuta. Ethereum står bak utvikling av en rekke tjenester som desentraliserte finansapper, utlånsprotokoller, stakingprotokoller, desentraliserte børser, markedsplasser for NFT-er, pluss mer.
Ethereum

Er Ethereum en god investering?

Før vi beskriver hva som potensielt gjør dette til en spennende investering er det viktig at du er klar over risikoen som innebærer.

På grunn av tidvis enorme prissvingninger er det å kjøpe ETH, også andre kryptovaluta for øvrig, regnet som høy risiko. Her kan drastiske fall på flere titalls prosent forekomme innenfor korte tidsperioder.

Prissvingningene kan imidlertid være en fordel dersom du ønsker å drive med spekulativ handel i form av trading. Dette gjør at du kan oppnå høye gevinster på kort sikt, men være oppmerksom på at det er en metode som krever både mye tid og kunnskap.

Det som gjør at stadig flere ser Ethereum som en god investering er ikke bare det faktum at den har en ellevill vekst på flere tusen prosent de siste årene, og er rangert som verdens nest største krypto med en markedsverdi på 511 milliarder dollar – men også fordi den har en revolusjonerende blokkjede.

Takket være de smarte kontraktene klarer Ethereum å bygge en rekke desentraliserte applikasjoner. Dette gjør at flere tror Ethereum på sikt vil ta over tronen til Bitcoin som den aller største kryptovalutaen.

Potensialet er med andre ubeskrivelig høyt, hvilket gjør det til en særdeles spennende investering. Bare husk at det er en investering med høy risiko. Aldri invester mer enn du har råd til å tape.

Fordeler

 • Den er rangert som den nest største på markedet med en totalverdi på 511 milliarder dollar.
 • Etterspørselen er for tiden høy, noe som indikerer prisvekst på kort sikt.
 • Ethereum tilbyr et bredere spekter av tjenester enn Bitcoin. Mange ser således et høyere potensial i Ethereum enn Bitcoin.
 • Kryptoen har en sinnsyk vekst på flere tusen prosent de siste årene. I skrivende øyeblikk er kursen på sitt aller høyeste noensinne.
 • Det er også mulig å oppnå fortjeneste på kort sikt, takket være høy volatilitet

Ulemper

 • Prisen er volatil. Høy volatilitet betyr kraftige prissvingninger
 • Det er en investering med høy risiko.  

Ethereum kurs – Vil ethereum stige i verdi?

Selv om Ethereum pris er på høyeste notering noensinne, er det flere indikatorer på at kursen skal fortsette å stige i fremtiden.

Etterspørselen er for tiden astronomisk høy og det er knyttet stor spenning til den mye omtalte oppdateringen som er ventet å skje om ikke lenge. Plattformen skal nemlig skifte konsensusmekanisme til en «proof-of-stake algoritme» istedenfor å bruke «proof-of-woork».

 «Pos» er ikke bare mindre energikrevende enn «Pow», men også en måte for Ether-eiere å passivt tjene noe mynter. Det er nemlig slik at alle som eier og beholder myntene over en lengre periode får tilsendt nye mynter. Dette kommer nok helt sikkert til å øke attraktiviteten til Ethereum betydelig.

Nå er det også slik at kryptoen helt sikkert kommer til å oppleve markante fall, da den er volatil. Årsaken til den høye volatiliteten er rett og slett på grunn av faktorene som styrer prisen.

Hva påvirker Ethereum kursmål?

 • Tilbud og etterspørsel
 • Oppdateringer på nettverket
 • Sosiale medier og nyheter
 • Utviklingen til kryptoen og resten av markedet

Typisk øker prisen når etterspørselen er høy og tilbudet lavt. Det som påvirker etterspørselen er faktorer som nyheter rundt utviklingen til Ethereum og generell omtale og hype.

I skrivende øyeblikk er Ethereum kurs på sitt aller høyeste med en verdi på 4,416 dollar. Sammenlignet med året før var kursen på rundt 400 dollar. Oppgangen siste året er altså på rundt 1000 prosent.

For å følge Ethereum kursutvikling live, kan du lese denne artikkelen.

Ethereum

Oppsummering – Bør jeg investere i Ethereum?

ETH er en svært populær krypto med et betydelig potensiale, takket være dets smarte kontrakter. Den har for lengst etablert seg som markedsdominerende og er av flere betegnet som den mest revolusjonerende kryptoen på markedet.

Selv med en allerede hinsides vekst, Ether er for tiden på sitt aller høyeste, er det sterke indikatorer på ytterligere vekst i fremtiden.

Ethereum kurs prognose viser at den har potensialet til å overgå Bitcoin, hvilket gjør oppsiden ikke annet enn enorm. Bare husk at prognoser ikke er garantier, men antagelser. Hva som faktisk vil skje er ikke godt å si.  

Om du bør investere kommer derfor i stor grad an på din risikotoleranse. Det er ingen tvil om at den potensielle oppsiden er høy, noe for øvrig også risikoen er. Er du ikke tilfreds med kraftige prissvingninger er nok ikke dette en egnet investering for deg. Lar du deg ikke skremme av høy volatilitet derimot, er det liten tvil om at det er en spennende investering.

Kjøp Ethereum Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Ethereum?

Ethereum er en plattform som bruker smarte kontrakter. Her kan brukere bygge desentraliserte applikasjoner.

Hvor mye koster ethereum?

Ethereum kurs er i skrivende øyeblikk på 4,400 dollar. Dette tilsvarer rundt 36,000 norske kroner.

Hvor kan jeg kjøpe Ethereum?

Du kan kjøpe ETH på handelsplattformen eToro.

Hvordan kjøpe Ethereum?

Du må først finne en velegnet handelsplattform. Vi anbefaler eToro. Deretter må du opprette konto, verifisere deg og gjøre et innskudd. Når det er gjort kan du kjøpe Ethereum.

Er Ethereum en god investering?

Ethereum har en astronomisk vekst de siste årene, og er rangert som den nest største kryptoen med en markedsverdi på hele 511 milliarder dollar. Det er utvilsomt en spennende investering, men husk at det er en investering med høy risiko.

Vil Ethereum stige i verdi?

Det er sterke indikasjoner på at Ethereum pris skal stige i fremtiden. Bare husk at det er ingen garantier. Ingen vet for sikkert om prisen kom

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen