Firi anmeldese 2024 – Norges største kryptobørs erfaring

Firi er Norges største kryptobørs med over 100.000 norske kunder. Gjennom deres plattform kan man enkelt kjøpe, selge, veksle, sende og motta kryptovaluta på en enkelt måte. 

Hos Firi kan man investere og handle i de mest populære kryptovalutaene, som inkluderer blant annet Bitcoin, Ethereum og Ripple (XRP).

Firi er registrert hos Finanstilsynet og man kan investere med norske kroner. I denne artikkelen vil du kunne lære mer om Firi og plattformens fordeler/ulemper.

Slik investere du kryptovaluta hos Firi

Det er enkelt å komme i gang med å investere i kryptovaluta gjennom Firi. Det eneste kravet som stilles er at du over 18 år. 

I denne delen vil du lære hvordan du oppretter en konto og hvordan du finner kryptovalutaen du ønsker å investere i samt andre muligheter du har gjennom deres plattform. 

Ved hjelp av våre 3 steg under vil du enkelt kunne komme i gang med dine investeringer:

Steg 1 – Opprett en konto

Det er svært enkelt å opprette en konto hos Firi. Når du har trykket deg inn på deres hjemmeside trykker du på knappen “kom i gang” øverst til høyre. 

Deretter har du to valg: du kan registrere deg gjennom med en E-post eller via din Vipps-konto. Velger du Vipps vil du bli overført til plattformen direkte. Hvis du ønsker å registrere deg med E-posten, vil du motta en mail i inboksen som du trykker deg videre fra.

Firi registrer konto

Før du kan gjennomføre et innskudd er du nødt til å fylle ut et skjema angående dine opplysninger og verifisere din bruker. Dette er for å beskytte deg som investor, og blir gjort av alle lisensierte og verifiserte handelsplattformer. 

Denne prosessen tar ikke mer enn noen få minutter. Når dette er gjennomført kan du sette inn penger i din konto. Dette gjøres ved å trykke på “overføring” på venstre side i plattformen.

Firi er Norges største kryptobørs og har over 100.000 kunder. Siden oppstart har børsen hatt en handelsvolum på godt over 1 milliarder kroner. Børsen er registrert hos Finanstilsynet og er tilrettelagt norske kunder, som også gjør det lettvint å registrere seg med Vipps og Bank ID.

Plattformen passer godt for både nybegynne og for erfarne tradere. I tillegg har de spesialtilpasser verktøy slik at det er enkelt å rapportere sine handler til norsk skatterapportering. Her kan du også kjøpe og selge kryptovaluta med norske kroner.

Steg 2 – Velg kryptovalutaen du vil investere i 

Når du har verifisert din konto, er det neste steget i prosessen å finne den kryptovalutaen du ønsker å investere i. 

Dette gjør du ved å trykke på “handel”. Her vil du enkelt kunne kjøp og selge den kryptovalutaen du ønsker. Ønsker du mer avanserte verktøy for å analysere kryptovalutaene kan du trykke på “avansert handel”.

Firi plattform handel

Steg 3 – kjøp Bitcoin hos Firi

Når du har tykket på “handel”, velger du enkelt hvilke kryptovaluta du ønsker å investere i og for hvilket beløp. I bildet under har vi valgt å ta utgangspunkt i Bitcoin, som er verdens største kryptovaluta. Som man kan se ønsker vi å investere for 10.000 norske kroner. Du velger selv hvor høyt eller lavt beløp du ønsker å investere for.

Kjøp Bitcoin Firi

Når du har fylt inn ditt investeringsbeløp trykker du på “forhåndsvis kjøp”. Dersom alt ser riktig ut, trykker du bekreft. 

Så lett er det å kjøpe Bitcoin hos Firi. Man kan investre i de andre kryptovalutaene på akkurat samme måte. Ved å trykke på oversikt vil du alltid holde deg oppdatert på dine investeringer og din investeringsportefølje.

Les videre for å lære mer om Firi og plattformens fordeler/ulemper.

Hva er Firi?

Firi, som tidligere het MiraiEx, er en norsk kryptovaluta-børs som tilbyr sine kunder å kjøpe, selge, veksle, sende og motta kryptovaluta på en enkel måte. Plattformen ble stiftet i 2017 av Firi-gründer Thuc Hoang, med et mål om å forenkle handelen av kryptovaluta. 

Siden oppstart har Firi vokst og blitt en børs-favoritt blant norske kunder. Plattformen har i dag over 100.000 norske kunder, og tidligere i 2024 fikk selskapet også med seg mediekonsernet Schibsted på eiersiden (eier rundt 5,5 % av selskapet). 

I 2019 ble Firi registrert hos Finanstilsynet som en tjenestetilbyder for kjøp, salg, oppbevaring og veksling av kryptovaluta i Norge. 

I dag tilbyr Firi kjøp og salg av de største kryptovalutaene på markedet. Dette inkluderer blant annet Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP og Cardano

Hvorfor byttet MiraiEx navn til Firi?

Siden oppstarten har MiraiEx hatt en eventyrlig vekst. I 2024 er målet til den norske kryptobørsen å firedoble kundeantallet til 500.000. De vil dermed også operere i Sverige og Danmark. 

“Ved å skifte navn til Firi symboliserer vi våre norske røtter når vi skal ekspandere og tilby sikker og enkel sparing i hele Norden […] Da passer det bedre med et enkelt, solid og norsk navn som Firi, som betyr «fyrtårn» på Norrøn. Det spiller på at vi skal lyse opp nordboernes interesser og kunnskap om kryptovaluta”, sa Firi-sjef Thuc Hoang i en pressemelding på Firis hjemmeside i september 2021. 

Firi ønsker å penetrere hele det nordiske markedet, og følte dermed et behov for et navneskifte før de velger å utvide sin forretning. Til tross for navnebyttet fra MiraiEx til Firi vil ikke noen av plattformens tjenester/produkter endres. Derfor har ikke tidligere og nåværende kunder merket noe forskjell utenom endring i logo og design. 

Hva er fordelene og ulempene med Firi?

Den største fordelene med Firi er at man kan være helt sikker på at investeringene er helt sikkert, og at plattformen er registrert hos Finanstilsynet. I tillegg vil man enkelt kunne rapportere sine investeringer til skatteetaten, som har vært et problem for mange krypto-investorer. 

Selv om det finnes flere gode grunner til å velge Firi som sin krypto-børs, finnes det også noen ulemper. Under vil du se fordelene og ulempene med plattformen.

Fordeler:

 • Trygg og sikker plattform som følger norske regelverk
 • Støtter kjøp, salg, oppbevaring og veksling av de største kryptovalutaene
 • Brukervennlig plattform
 • Registrering med Bank ID og Vipps
 • Mulig å sette opp fast spareavtale 
 • Automatisk skatteberegning
 • Enkelt å gjennomføre handler

Ulemper:

 • Litt høye transaksjonsgebyrer (0,45 % per handel)
 • Mindre utvalg av kryptovalutaer enn andre krypto-børser
 • Kunne hatt noen bedre analyse-verktøy

Hva slags kryptovaluta kan man handle hos Firi?

Per dags dato har Firi et relativt lite utvalg av kryptovaluta som de tilbyr til sine kunder. På den andre siden er disse kryptovalutaene de største i markedene. For mange er det nettopp disse kryptovalutaene som er aktuelle å investere i. For disse investorene er Firi en anbefalt plattform å benytte seg av. 

Hos Firi kan man investere i følgende kryptovaluta:

Er Firi svindel eller ikke?

I løpet av det siste tiåret har det vært mange historier om personer som har forsøkt å svindle kryptovaluta fra investorer etc. Ettersom kryptovaluta har økt markant i verdi de siste årene, har det vært attraktivt for svindlere. 

Å svindle kryptovaluta er fortsatt et problem, men langt ifra like stort som tidligere ettersom teknologien har blitt videreutviklet og mer sikkert. Likevel er det et reelt spørsmål og et viktig et også når man skal velge en plattform: så er Firi (Miraiex) svindel?

Det enkle og korte svaret er nei. Firi er registrert hos Finanstilsynet og er en sikker plattform å investere kryptovaluta gjennom. For å understøtte dette, kan man med trygghet si at Schibsted, som er Norges største mediekonsern, ikke ville vært på eiersiden av en handelsplattform som driver med svindel. 

Du kan med andre ord være trygg på at dine investeringer i kryptovaluta er i trygge hender. Du kan enkelt komme i gang med å investere i kryptovaluta ved å registere deg via Vipps og Bank ID. 

Priser og gebyrer hos Firi

Sammenlignet med andre aktører tilbyr Firi relativt greier priser for kjøp og salg av kryptovaluta. Spesielt hvis man tar i betraktning at det er en norsk aktør, og alle fordelene man får med det. 

Først og fremst er det gratis å gjennomføre et innskudd i din Firi konto. Det koster derimot 45 kroner å gjennomføre et uttak. Ettersom alle transaksjoner blir gjennomført med norske kroner, slipper du valutagebyr, som ofte er tilfelle hos andre plattformer. 

For å kjøpe og selge kryptovaluta gjennom Firis plattform er man nødt til å betale et gebyr på 0,45 %. Dette er hverken det rimeligste eller dyreste sammenlignet med andre aktører.

Firi erfaringer

Etter å ha testet Firi opp mot flere aktører kan vi trygt anbefale Firi for både nybegynnere og mer erfarne investorer. Plattformen er svært brukervennlig og det er enkelt å gjennomføre kjøp og salg av kryptovaluta. I tillegg legger man godt merke til at Firi har lagt godt til rette for at kunder med mindre erfaring med handel av kryptovaluta skal enkelt kunne komme i gang. 

Hos Firi kan man blant annet kjøpe kryptovaluta gjennom deres forenklede handelsløsning. Dette vil si at man ikke trenger å legge inn tilbud på en spesifikk krypto, men at plattformen enkelt matcher det beste tilgjengelig tilbudet på det tidspunktet man ønsker å handle. Dette er mer en tilstrekkelig nok for de flest, med mindre man er en trader med svært kort tidshorisont. Da kan man i så fall bruke deres mer avanserte løsninger om dette er ønskelig. 

Gjennom avansert handel vil man kunne vurdere kursutviklingen til en kryptovaluta gjennom teknisk analyse. Selv om dette er mulig, mangler verktøyet muligheten for å tegne teknisk støtte og motstand, som ofte er ønskelig for mer viderekommende tradere. 

Dette er vår erfaring av Firis plattform:

 • Den er svært enkel å bruke.
 • Det går raskt og opprette konto og komme i gang med investeringene. De benytter seg også av Vipps og BankID som er svært beleilig for norske kunder. 
 • De har god kundeservice
 • Transaksjonskostnadene er helt på det jevne sammenlignet med andre aktører
 • Det er svært trygt å investere gjennom plattformen, spesielt ettersom den følger norsk regelverk.

Ettersom Firi har rettet seg mot nordmenn, er det en stor fordel at de tilbyr alt fra innskudd til kjøp av krypto via norske kroner. De har også gode bonusløsninger som kan komme godt med for nye brukere. Totalt sett er Firi en plattform vi kan anbefale, spesielt dersom du planlegger å investere i de største kryptovalutaene. 

Hvordan betale skatt på sine investeringer hos Firi?

I dag er det flere kryptovaluta investorer som ikke har oppgitt skatt til skatteetaten. Skatteetaten har identifisert flere titusener av personer som ikke har rapport sin formue og inntekter gjennom kryptovaluta til beskatning. Dette har ført til store smeller i etterkant. 

Når man investerer i en utenlandsk plattform er man selv ansvarlig for å oppgi sine investeringer i skattemeldingen. Firi, ettersom det er en norsk aktør som følger norske regelverk, har gjort denne prosessen mye enklere gjennom sitt verktøy for skatteberegning. På den måten kan man enkelt føre inn tallene som blir automatisk beregnet og laste opp vedlegget som du mottar fra Firi inn i skattemeldingen. 

Firi app

I dag er det nærmest et krav om at plattformen man bruker har en app som man kan investere gjennom og følge sin investeringsportefølje. Dette tilbyr også Firi til sine kunder. Gjennom deres app, som er tilgjengelig på både iOS og Android, kan man enkelt handle og overføre kryptovaluta. Med denne appen vil man alltid ha oversikt over sin konto og sine investeringer. 

Firi oppsummering 

Alt i alt er Firi en veldig fin plattform å handle kryptovaluta fra, spesielt for norske investorer som ønsker å investere i de største kryptovalutaene. 

Dessverre er det flere investorer som ønsker å ha en bredere investeringsportefølje som følger at utvalget ikke er tilstrekkelig nok.

Fordelen med Firi er at plattformen er registrert hos Finanstilsynet, man kan investere med norske kroner og det er enkelt å rapportere inn skatt til skatteetaten.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Firi?

Firi er Norges største kryptobørs. Her kan man investere i de største kryptovalutaene på markedet. Plattformen har over 100.000 norske kunder og er registrert hos Finanstilsynet. Les mer om Firi her!

Er Firi svindel eller er det en trygg plattform?

Firi er en trygg plattform å investere i kryptovaluta gjennom. I 2019 ble Firi registrert hos Finanstilsynet, som vil si at plattformen følger norske regelverk. Dette er svært betryggende for investorene. 

Er Firi (MiraiEx) svindel?

Nei. Firi er registrert hos Finanstilsynet. Det er derfor en trygg plattform å kjøpe, selge, motta og sende kryptovaluta gjennom.

Er Firi registrert hos Finanstilsynet?

Ja, i 2019 ble Firi registret hos Finantilsynet. I tillegg har plattformen gjort det enkelt for sine kunder å registrere skatt til Skatteetaten. 

Har Firi en mobil app?

Ja, man kan enkelt gjennomføre sine investeringer gjennom Firi appen. Her vil man hele tiden ha oversikt over sine investeringer og portefølje.

Hvorfor byttet MiraiEx navn til Firi?

I september 2021 byttet MiraiEx navn til Firi i forbindelse med sin nordiske satsing. Firi betyr «fyrtårn» på Norrøn.

Hvordan er gebyrene hos Firi?

Det koster 0,45% i kurtasje å kjøpe og selge kryptovaluta gjennom Firi. 

Hva kan man investere i hos Firi?

Firi tilbyr kjøp og salg av de største kryptovalutaene på markedet, men har ellers et relativt begrenset utvalg. Hos Firi kan man investere i Bitcoin, DAI, Litecoin, Cardano, Ethereum og XRP. Det er ventet at utvalget vil utvides over tid.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen