3 tips til deg som er ny investor

3 tips til deg som er ny investor

I løpet av de siste tre årene har vi sett en stadig utvikling av nye investorer. Dette betyr at det er flere som har investert for aller første gang innenfor de siste par årene enn noensinne før. Dette er interessant å snakke om i seg selv, men i denne artikkelen skal vi snakke om noe helt annet – nemlig hvordan du, som ikke har begynt å investere enda, skal få den aller beste starten. Og ja, vi kaller deg selvsagt ny investor selv om du ikke har investert enda, for din første investering er rett rundt hjørnet så du kan like gjerne begynne å se på deg selv som investor allerede. Mindset er viktig!

Bli kjent med deg selv som investor

Noe av det som er aller mest viktig er å bli kjent med deg selv som investor. Og hvis du er en av de norske spillerne som elsker å spille med skikkelig gode bonuser eller bare har erfaring med pengespill på nett generelt, er dette er erfaring du kan bruke til å finne ut av hvilken risikotoleranse du har. For den volatiliteten og spenningen som eksisterer når du spiller casino spill på nett, enten det er med eller uten bonuser, minner litt om den volatiliteten og spenningen du vil møte som investor. Hvis du synes dette er gøy har du gode sjanser, hvis du blir lett nervøs av dette kan det være greit å velge investeringer (eller spill) med lavere risiko.

Bli litt kjent med aksjemarkedet før du begynner

Det er mange ting som spiller inn når det kommer til å føle seg komfortabel nok til å begynne å investere, og en av de tingene som virkelig kan hjelpe er å følge litt mer på aksjemarkedet en stund først. Dette kan være å følge med på hvordan markedet utvikler seg i forhold til kursen eller høre på podcaster eller lese blogginnlegg som snakker mer om de trendene man ser. Dette kan gi deg en følelse av å ha litt bedre overblikk, noe som kan gi økt selvtillit når den kommer til det å komme i gang med en disiplin som denne.

Skaff deg nok kunnskap til å ta det første skrittet

Noe av det som holder mange tilbake er det at de føler at de må vite alt før de begynner. Men sånn er det heldigvis ikke! Alt du trenger er faktisk bare å vite nok til å kunne ta det første skrittet. For det aller meste du trenger å vite er noe du kommer til å lære underveis og det å føle at du må vite alt før du begynner vil mest sannsynlig føre til at du aldri kommer i gang. Hvis du er nybegynner, er denne artikkelen perfekt å begynne med.

For det å skaffe seg nok kunnskap til å komme i gang og ta det derfra er mye viktigere enn å skaffe seg mest mulig kunnskap før man får noen som helst erfaring. Erfaringen hjelper nemlig med å forstå kunnskapen bedre.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen