Apper som har endret måten vi investerer på

Tidligere måtte man være knyttet til en bank eller megler for at man skulle handle aksjer, men dette har heldigvis endret seg betydelig. I dag finnes det en rekke applikasjoner som har gjort det mulig å investere raskt og kostnadseffektivt for alle som ønsker å delta i markedet. Imidlertid er det fortsatt store forskjeller i hva man kan forvente å finne i utvalget.

I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på hva man kan forvente av en aksje app, samt hvilke aktører som er best for nye investorer. Her er det viktig at man setter seg godt inn i hvordan de ulike systemene fungerer, samt at man tilegner seg de nødvendige kunnskapene om aksjemarkedet generelt.

NordNet

En nettmegler som lenge har vært populær hos norske investorer er NordNet. Selskapet springer ut av det svenske selskapet NordNet AB, men har vært på det norske markedet i en årrekke. Her kan norske investorer få tilgang til et stort utvalg aksjer til lav kurtasje. De tilbyr også en praktisk applikasjon som gjør det enkelt å investere i aksjer uten at man trenger store beløp.

Plus500

Plus500 er en annen applikasjon som gjør det mulig å handle aksjer på nett, men denne er best egnet for erfarne investorer. Grunnen til dette er at selskapet tilbyr finansielle instrumenter i form av CFD-er. Du vil også kunne shorte aksjer, noe som betyr at mulighetene hos Plus500 er flere, men de krever også betydelig forkunnskaper for at man skal få noe utbytte av dem. Spesielt CFD-er anmoder vi om forsiktighet med da man raskt kan påløpe seg betydelige tap.

Nettbanken

Noe mange glemmer når de skal handle sine første aksjer er at de aller fleste av oss går med en bank i lommen. Her snakker vi selvfølgelig om nettbanken og de ulike mulighetene som finnes her. Spesielt de større bankene som DNB, Nordea, Sbanken og Sparebank 1 tilbyr alle aksjehandel i sin nettbank løsning. Imidlertid kan utvalget og kostnadene være svært ulike hos de forskjellige bankene. Det vil også ha betydning hvilket kundeforhold du er knyttet til når du skal handle aksjer i nettbanken. Kunder som oppnår Private Banken eller Saga nivå vil gjerne oppnå bedre vilkår enn vanlige kunder.

Oppsummering

Det er ingen tvil om at teknologi og applikasjoner har endret måten vi handler aksjer i dag. De har også gjort det mulig for langt flere å delta i aksjemarkedet uten at man trenger å spare opp betydelig beløp på forhånd. Dette har gjort at mange flere aksjonærer i dag velger å ha deler av sparepengene sine i aksjer, fremfor at de skal sitte i banken til under inflasjonsrate.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen