Bitcoins kurs- en turbulent historie

6RAS4bQf8NsCxFzVOUXDObUzzZeYn209n0T BOZ8GQQBn54H5aU8Z8cTzzWvzxYsIMsRn

I 2023 bør alle vite hva Bitcoin er. Det blir snakket om svært ofte på nett, og man hører stadig om nye oppdateringer for den kjente kryptovalutaen. Nå er det mange år siden den først ble lansert, og vi kan se tilbake på en spennende, men også svært turbulent historie for Bitcoin. 

Kursen til Bitcoin

Tar vi en titt på Bitcoin kurs oppgjennom tidene, så kan vi se at den har endret seg stort. Da den først ble lansert i 2009, så var den ikke verdt noe særlig, men dette har endret seg med tiden. I 2013 nådde prisen på bitcoin et høydepunkt på rundt 1150 dollar før den krasjet tilbake til rundt 200 dollar.

Siden den gang har prisen på bitcoin opplevd flere opp- og nedturer, men den har generelt trendet oppover på lang sikt. På slutten av 2017 nådde prisen på bitcoin et rekordhøyt nivå på nesten 20 000 dollar før de opplevde en kraftig korreksjon og falt tilbake til rundt 3 000 dollar tidlig i 2019.

Bitcoin i 2023

Per 2. januar 2023 er prisen på Bitcoin rundt $40 000. Det er vanskelig å forutsi med sikkerhet hva fremtiden bringer for Bitcoin, men det er klart at kryptovalutaen har kommet langt de siste 10 årene og har potensial til å fortsette å vokse i fremtiden. Det vi kan si helt sikkert er at Bitcoin er verdens mest populære, og mest verdifulle kryptovalutaen der ute, og det har den vært sidne den ble lansert.

Hva er Bitcoin?

Men, hva er egentlig Bitcoin, og hvorfor har det blitt så poplært å kjøpe Bitcoin? Enkelt forklart så er Bitcoin er en digital valuta som ble lansert i 2009. Skaperen av Bitcoin er ukjent, men vedkommende er kjent under pseudonymet Satoshi Nakamoto. 

Bitcoin er en desentralisert og digital pengeenhet som ikke kontrolleres av noen sentral myndighet, som for eksempel sentralbanken. I stedet for å være basert på fysiske eiendeler, er verdien av Bitcoin basert på tillit og aksept som den har blant brukerne. Det er blockchain teknologien som sikrer Bitcoin og mange andre kryptovaluta, og gjør at man trygt kan bruke de til å betale med. 

Svingende verdier

Verdien av kryptovaluta som Bitocin bestemmes kun etter tilbud og ettersøprsel. Dette gjør at veridene svinger stort, og de blir ikke regulert av en sentralbank eller en annen finansiell instutisjon. De svingende veridene har gjort at noen har blitt svært rike på kryptovaluta, mens andre har tapt større summer. 

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen