Derfor bør du bruke profileringsartikler i markedsføringen din

Det å skape oppmerksomhet rundt bedriften eller produktet sitt, er noe alle bedrifter har behov for, og det er mange forskjellige måter man kan gjøre dette på. Det kommer hele tiden nye, spennende metoder man kan bruke i markedsføringen sin, og i en tid der vi ofte legger det meste av oppmerksomheten vår i initiativer på nett, er det lett å glemme verdien som ligger i å også inkluderer de fysiske måtene vi kan skape oppmerksomhet rundt bedriften på – og her er profileringsartikler et opplagt valg!

Når man ønsker å skape oppmerksomhet rundt en bedrift, er det lett å tenke at man bør legge alle kreftene i sosiale medier eller andre kanaler for digital markedsføring. Men selv om det er naturlig å tenke at dette er logisk, fordi vi bruker mer og mer tid på sosiale medier og nettet generelt, er det likevel viktig å huske den verdien det gir å kunne gi potensielle kunder en fysisk erfaring med bedriften. Hvis dette er en positiv erfaring, har det ofte en stor positiv innvirkning på hvordan vi tenker om bedriften, og hjelper deg også med å spre positiv omtale på en annen måte enn hvis kundene bare møter deg på nett.

Hvilke profileringsartikler skal man velge?

Når det kommer til profileringsartikler har sider som Axon Profil virkelig understreket at det bare er fantasien som setter grenser for hva som er mulig. Men selv om det være fristende å velge noe som er både spennende og uventet, er det noen ganger en god idé å velge noe som vil skape en øyeblikkelig forbindelse med kunden – for eksempel noe du vet at de trenger. Dette kan for eksempel være penner. Ikke bare er de praktiske å ha med seg på messer eller forskjellige arrangementer, men de er også enkle å dele ut, og lett for de potensielle kundene å ta med seg.

Hvis man for eksempel skal signere kunder på messer eller andre arrangementer, kan det å velge penner være en opplagt måte å skape oppmerksomhet rundt bedriften. Dette er fordi den potensielle kunden får en positiv erfaring med både bedriften og den opplevelsen de hadde, og når de får med seg denne pennen hjem, vil den være en påminnelse om dette og kan eventuelt starte samtaler og øke sannsynligheten for at bedriften blir anbefalt til andre.

Hvorfor skal man gi bort noe gratis?

Den menneskelige psykologi er veldig kompleks, men samtidig er den også fryktelig enkel. For til tross for at vi har utallige lag og nyanser, er vi rimelig enkle når det kommer til å for eksempel trigge en positiv erfaring med noe. Vi mennesker elsker gratis ting, og dette er noe av grunnen til at profileringsartikler fungerer så godt. For ikke bare øker det sannsynligheten for at potensielle kunder kommer bort til dere på en messe eller andre arrangementer – det øker også sjansen for at de går derfra med en positiv opplevelse, som vil gjøre det mer sannsynlig at man vil fortelle andre og bedriften. Dette er en enkelt, men veldig virkningsfullt triks.

Det er mange forskjellige profileringsartikler man kan velge mellom, og det å velge noe på bakgrunn av både hvor man skal dele det ut, hvilken opplevelse man vil at de potensielle kundene skal få, og ikke minst hva man ønsker å oppnå med det man gir bort, er viktige elementer å tenke på når man skal velge. Det å velge noe helt klassisk, som penner for eksempel, eller å velge noe helt annet – som virkelig understreker hvem bedriften er, er to forskjellige fremgangsmåter som kan skape positiv oppmerksomhet rundt bedriften.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen