Derfor er det lurt å skaffe seg et kredittkort

Har du noen gang vurdert å kjøpe deg et kredittkort? De fleste av oss har hørt utrolig mye om kredittkort oppgjennom, og flere har nok også et selv. Det er mange fordeler med å bruke kredittkort, men man hører ofte mest om de negative. Historier om folk som har mange kredittkort og høy gjeld florerer, når det faktisk er ganske enkelt å bruke et kredittkort på riktig måte.

Hva er kredittkort?

Kredittkort er rett og slett kort man kan bruke til å kjøpe ting på kreditt. Det betyr at du har muligheten til å bruke penger du ikke har akkuratt nå, og at du har muligheten til å betale det tilbake senere. Det er mange forde. Kredittkort med svar på dagen gir deg mulighete til å skaffe et kredittkort kjapt, dersom du trenger det i forbindelse med et kjøp eller en reise.

Selv om det er mange fordeler ved å bruke et kredittkort, så er det verdt å notere seg at det er viktig å bruke det på korrekt måte, og betale tilbake gjelden sin før betalingsfristen ryker ut for å unngå høye renter og gebyrer.

Kjøp av aksjer med kredittkort

Det går faktisk ann å kjøpe aksjer med kredittkort. Det er kanskje ikke noe du har vurdert før, men muligheten ligger der altså. Når man kjøper aksjer med kredittkort skal man være ekstra forsiktig og oppmerksom på om man faktisk har råd til å gjøre denne investeringen, og at man gjør valg basert på analyser og undersøkelser av aksjene. Det er også noen meglere som ikke tillater kjøp av aksjer med kredittkort, og det kan komme høye gebyrer. Derfor synes mange det er best å kjøpe aksjer med andre betalingsmetoder, men det er greit å vite at muligheten er der!

Kredittkort på reise

Kredittkort kan være smarte å ha når man er ute og reiser, fordi det er mange fordeler ved det. Det er blant annet mange kredittkort som gir reiseforsikring, noe som kan være verdifullt hvis du blir syk eller skadet på reisen. Kredittkort gir også ofte fordeler som cashback eller poeng på kjøp du gjør med kortet, noe som kan bidra til å spare penger på reisen. Husk å holde et øye med valutaendringer og gebyrer knyttet til dette, og hvilke fordeler og goder du kan få med ditt kredittkort når du er ute og reiser.

Kredittkort med fordeler

Du kan få kredittkort som har helt spesielle fordeler som passer til ditt behov. Enkelte kredittkort gir nemlig rabatter på noen kjøp, som for eksempel drivstoff og varer knyttet til fotballaget Liverpool. Du har med andre ord muligheten til å skaffe et kredittkort som passer dine behov.

Det er faktisk kun en av fire nordmenn som ikke eier et kredittkort, det er med andre ord veldig populært. Dette er det flere grunner til, men godene som kommer med slike kort er selvsagt en del av dem. Bruker du et kredittkort på riktig måte så kan det være svært gunstig for deg, og er grunnen til at du bør vurdere å skaffe deg et kredittkort.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen