Dette bør du vite om kursen på kryptovaluta

Det blir flere og flere som ønsker å investere i kryptovaluta og det er derfor et stigende behov for informasjon relatert til dette og hvordan man skal forholde seg til elementer som kurs og volatilitet når man handler med kryptovaluta. Og det er akkurat dette denne artikkelen skal handle om, sånn at du kan danne deg et bedre inntrykk av hvordan du bør forholde deg til dette – og ikke bli alt for opphengt i verken stigninger eller fall på børsen.

Det er mange som synes det er spennende å følge med på kursen på kryptovaluta, eller lese seg opp på dette, og her er det mange spennende sider både i Norge og i utlandet, som for eksempel kryptovaluuttakurssit.org. Men det å følge med på kursen kan være noe som ikke bare er positivt. Dette kommer nemlig helt an på hvilken type investor man er og hvordan man tenker rundt den investeringen man har gjort. La oss stille opp to forskjellige scenarioer og hvordan man bør forholde seg til kursen i relasjon til dette.

Hvis du investerer på kort sikt

Hvis du investerer med tanke på å tjene mye penger på bevegelsen i kursen på kort sikt, er det utrolig viktig at du kommer til et sted der du har full kontroll på bevegelsene på markedet. Kursen er svært volatil, noe som gjør at du er nødt til å handle veldig raskt hvis du skal kunne få mest mulig ut av disse utsvingene og dette betyr at du virkelig er nødt til å følge med – sånn at du kan handle på de aller beste tidspunktene.

Hvis du investerer på lang sikt

Hvis du i motsetning til første alternativ faktisk investerer med en mye lenger perspektiv, er faktisk noe av det beste du kan gjøre å la være med å sjekke kursen hele tiden. Fordi kursen er så volatil, vil dette føre til at det vil være store utsving i både negativ og positiv retning. Dette kan gjøre deg både utrolig lykkelig, men også utrolig trist og nervøs. Og sannheten er at med mindre du skal tjene penger på salg akkurat nå, er faktisk ikke kursen så utrolig viktig. Den kommer til å svinge mange ganger både opp og ned, så se heller på den trenden du ser og ikke de individuelle utsvingene.

Gjør dette hvis du er ny investor

Når man er ny investor og kanskje allerede nå vet at man kommer til å handle med et langt perspektiv i sikte, er det lurt å ikke henge seg alt for mye opp i de endringene man ser i kursen. Prøv å følge med litt innimellom hvis du synes at det er spennende, men ikke la deg rive med, verken positivt eller negativt, for sannheten er at det er ingen av utfallene som på kort sikt er riktige.

Det å prøve å holde seg nøytral og ha is i magen er noe av det aller beste du kan gjøre, både for deg selv og for den investeringen du har gjort.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen