Dette er høstens heteste aksjetips

Det er alltid like spennende å se utviklingen på Oslo Børs. Hvilke aksjer kommer til å gjøre det best frem mot nyttår? Hvilke aksjer kommer til å synke i verdi når høstens kalde vinder blåser innover landet? Det skal vi prøve å finne ut av.

Det er viktig å påpeke at denne artikkelen er basert på eksperters uttalelser om aksjemarkedet nå til høsten 2024 , men det betyr ikke at det en anbefaling eller oppfordring til å gjennomføre disse investeringene.

Disse fire selskapene kan være verdt å investere i

Etter at tipsene er samlet inn så er det StatoilHydro og Orkla som stikker av med flest stemmer. Flere eksperter er enig i at disse gigantene også vil gjøre det bra frem mot årsskiftet. StatoilHydro er det norske olje-og gasskonsernet som er en fusjon mellom Statoil og Norsk Hydro.

Orkla er en ledende leverandør innfor dagligvarehandel, storhusholdning, apotek og bakerimarkedet. Dette er med andre ord to store bedrifter og vil nok ikke regnes som en veldig risikabel investering ettersom både konsernet og leverandøren, historisk sett har gjort det svært godt.

Videre ønsker flere av ekspertene også å informere om TGS. TGS er en energigigant som i de siste månedene har falt litt i verdi. Likevel ønsker to av ekspertene å fortelle om dette firmaet. Nå er prisene lavere enn de normalt er og dersom denne eventuelle stigningen kommer så vil TGS absolutt være en investering som kan resultere i god avkastning.

To andre eksperter ønsker også å gi sin stemme til Yara. Yara er et selskap som leverer løsning for plantenæring slik at bønder kan øke avlingene sine. Samtidig skal bøndene også kunne forbedre den endelige produktkvaliteten og redusere utslipp på en og samme tid. Grønne aksjer har blitt svært populære den siste tiden og det er mye som tyder på at grønne investeringer kan gi god avkastning.

Invester med omhu

Som et mer generelt tips så er det viktig at du tenker over strategien din før og etter du gjør en investering. Passer investeringen inn i budsjettet ditt, er det bærekraftig for deg å gjøre denne investeringen og ikke minst når er et godt tidspunkt for å selge.

Det er svært viktig at du tenker over disse spørsmålene slik at du kan få et så godt utgangspunkt som overhodet mulig. På den måten trenger du heller ikke å bekymre deg dersom en investering ikke skulle gå helt den veien som var forventet. Husk å ikke velge aksjer som du velger mobilt bredbånd, det billigste er ikke alltid det beste.

Pass også på at du har en økonomisk bøffer dersom ting ikke skulle gå helt etter planen. Det er viktig å huske at investering skal være spennende, morsomt og lærerikt, men det skal ikke være en aktivitet som gjør at du går konkurs. Det skal heller ikke være en aktivitet som gjør at du ikke har råd til å betale faste utgifter. Invester med omhu og vips så skal du se at det går nok så fint for deg denne høsten også.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen