En hjelpende hånd for å bli klar til våren

En hjelpende hånd for å bli klar til våren

Hva er det man er nødt til å tenkte på samt gjøre med huset eller tomten for å gjøre det presentabelt og klart for våren.

Våren er i anmarsj! Eller er den egentlig det? Det er ikke alltid så lett å vite. Veldig mange regner 1. mars som årets første vårdag, men det er bare i teorien. Selv om det er 1. mars betyr ikke det at snøen forsvinner eller at temperaturmåleren plutselig hopper opp til 10 plussgrader.

Men selv om vinteren ikke automatisk slipper taket bare fordi kalenderen viser 1. mars, så er det én ting som er sikkert og visst, og det er at når kalenderen viser 1. mars, så begynner mange å forberede seg mentalt til våren.

Det å være huseier, er nemlig ingen gåtur i parken. Det er mye som skal gjøres til enhver tid. Om vinteren må oppkjørselen måkes om du skal ha en sjanse til å komme deg til arbeid, og om våren er det plenklipping som står for tur. Men våren brukes også til litt mer omfattende operasjoner, som er langt mer behagelig å gjennomføre når det er vår i luften.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan https://lavprisliftutleie.no/leie/minigraver-maskinutleie/ kan være til hjelp i forbindelse med en rekke gjøremål som skal gjøres på vårparten.

Maling

Lavpris Liftutleie startet opp som en liten malerbedrift som tok på seg oppdrag for både privatpersoner og borettslag i området rundt Oslo i 2008. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at maling står oppført på listen over ting som de kan hjelpe deg med.

Med det sagt, så utfører ikke denne bedriften malingen for deg lenger. Det gjorde de i begynnelsen, men nå er det du som står for dette selv. Men Lavpris Liftutleie vet hva som trengs for at maleprosessen skal være så enkel som overhodet mulig.

Som huseier vet du nok at det å male hus, er noe som bør gjøres med jevne mellomrom. Her er det litt vanskelig å gi en generell anbefaling, for det er kvaliteten på malingen som avgjør hvor lang tid det kan gå mellom hver gang du maler. Og kvaliteten henger gjerne sammen med hvor mye du betaler for malingsspannet:

·                 Maling til en rimelig pris: huset bør males på nytt etter ca. 5 år

·                 Maling til en litt dyrere pris: det er ikke nødvendig å male huset igjen før det har gått rundt 10 år

De som har prøvd å male huset sitt vet også hvor vanskelig det kan være. Veldig mange hus er høye, og det er ikke alle som er glade i høyder. Eller så er det personen som står på bakken og skal passe på vedkommende i stigen, som ikke er så glad i å se noen så høyt oppe. Da kan en lift fra Lavpris Liftutleie gjøre susen!

Bytte av bordkledning

Har du akkurat kjøpt deg ny bolig, vel vitende om at det om ikke så veldig lenge ville bli aktuelt å bytte bordkledning? Også da kan Lavpris Liftutleie fungere som en hjelpende hånd – av de kan du nemlig også leie et stillas.

Men hva betyr det egentlig å bytte bordkledning, og hvorfor trenger man et stillas til å gjøre det?

Å bytte bordkledning kan høres litt komplisert ut, men det betyr rett og slett at man fjerner kledningen som var på huset fra før, for å kontrollere at alt er som det skal (for eksempel at vindsperren sitter som det skal og at bordkledningen ikke er råtten). Når dette er sjekket, så legger man på ny bordkledning.

Under denne operasjonen er det mulig å bruke noe av bordkledningen om igjen, dersom det viser seg at den ikke er råtten. Og hensikten med å bruke et stillas, er at du enkelt kommer opp i høyden, samtidig som du har plass til å bevege deg litt og eventuelt ha noe materiale liggende. Da slipper du rett og slett å klatre ned igjen hele tiden.

Grunnarbeid i hagen

Om våren er det også vanlig å gjennomføre diverse grunnarbeid i hagen. Når man kjøper en ny bolig, så er det ingen selvfølge at man nødvendigvis elsker hvordan hagen ser ut, eller så kan det hende at man har kjøpt en bolig uten gressplen – og at man ønsker seg dette.

Har du kjøpt en enebolig, så ønsker du deg kanskje et litt større blomsterbed med store eller små blomster som gir fra seg en idyllisk lukt, men tanken på å krype rundt i gjørmen. Da kan det være en god idé å leie en minigraver. Da slipper du ikke bare å krype rundt i gjørmen, men prosessen går også mye raskere enn den ville gjort dersom du skal gjort alt manuelt med dine egne hender.

Minigraveren kan naturligvis kun brukes til å lage selve bedet. Når det gjelder det å faktisk plante blomstene, så er du nødt til å gjøre det manuelt. Men det er mye mer koselig enn å krype rundt i gjørmen i timevis.

En minigraver kan også brukes av de som har kjøpt seg bolig uten gressplen. Da kan minigraveren brukes til å gjøre drømmen om en egen gressplen til virkelighet. Det innebærer kanskje å flytte på noen steiner, og det er noe av det en minigraver passer perfekt til. Eventuelt kan du også leie en steinløfter!

Større prosjekter

Våren er også tiden for å sette i gang med prosjekter som er enda større. Har du kjøpt deg en enebolig uten garasje og sørget for at det er nok penger i budsjettet ditt til å bygge garasjen av dine drømmer? Da er det praktisk at Lavpris Liftutleie ikke bare leier ut lifter og minigravere, men også en stor gravemaskin.

Kanskje er hagen til boligen din såpass stor at det ikke er noe problem å avse en liten del til garasjen som du har drømt om? Til dette trenger du en gravemaskin til å grave ut det aktuelle området.

Med det sagt, så er ikke dette noe du kan gjøre selv – med mindre du vet hva du driver med. Hvis det ikke er tilfellet, så må du også hyre inn en som kan kjøre gravemaskinen for deg!

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen