En introduksjon til aksjer

Når det kommer til det å investere og ikke minst sette seg inn i aksjemarkedet, uansett om man har begynt å investere eller ikke, er det mange ord og uttrykk man er nødt til å lære seg. En av de mange uttrykkene du kommer til å stifte bekjentskap med er selvsagt aksjer. Men hva betyr egentlig dette? Hva er forskjellen på en aksje og et aksjefond? Og hvor finner man gode aksjetips? Alt dette og mer skal du få svar på i denne artikkelen, som vil gi deg en kort introduksjon til alt du trenger å vite om utdelingsaksjer.

Det å få en god start som ny investor er noe som inneholder mange forskjellige elementer, men et av de kanskje aller viktigste elementene, er å sette seg inn i de helt grunnleggende begrepene og hvordan ting fungerer på et helt fundamentalt plan. Hvis du lurer på noe kan du lese mer om aksjer på utdelningsaktier.eu eller en av de mange andre bra sidene man kan finne på nettet, og det er viktig at du gjør dette – for selv om du absolutt ikke trenger å vite alt, bør du vite nok til å føle deg selvsikker i valgene du tar.

Hva er en aksje?

En aksje er det samme som en eierandel. Dette betyr at du kjøper en eierandel av et selskap når du kjøper en aksje. Du kjøper kort sagt en liten del av selskapet. Se på det på denne måten: et selskap har et visst antall aksjer totalt, og alle de små aksjene eller delene av selskapet har akkurat det samme verdien. Hvor mye du eier av selskapet står i direkte relasjon til hvor mange aksjer du eier, og her vil man alltid se på dette sammenlignet med hvor mange aksjer det er totalt i et selskap.

Du kan kjøpe aksjer på tre forskjellige måter: du kan kjøpe enkeltaksjer, du kan investere i aksjer via et aksjefond og du kan velge å investere gjennom et kombinasjonsfond. Det finnes mange måter å handle på, og det å finne ut av hvilken som er den riktige for deg, handler i høy grad om hvilken type investor du er og ikke minst hvilken risikotoleranse du har. Det å bli klar til å investere for første gang, handler i høy grad om å bli kjent med deg selv om målene dine.

Hva er forskjellen på enkeltaksjer og aksjefond?

Det er som sagt flere måter du kan velge å investere på, og to av disse er ved å kjøpe aksjer eller å kjøpe via aksjefond. Kort sagt er den største og viktigste forskjellen at når du kjøper aksjer, er det du som gjør det og forvalter investeringen din, men når du investerer i fond, er det en profesjonell forvalter som plasserer pengene dine i de aksjene som vedkommende vurderer er det beste.

Selv om man kanskje vil gjøre alt selv, kan det å gjøre en kombinasjon av dette gi deg de beste resultatene, fordi en profesjonell ofte tar gode valg og du får samtidig en naturlig spredning, noe som betyr lavere risiko.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen