Enkle sparegrep i hverdagen som gjør at du kan investere mer

Her på siden er vi veldig opptatt av investering. Dette er en god måte å bruke pengene dne på, fordi riktige investeringer gir avkastning. Det er dessuten en mulighet for å satse på fremtiden, lære noe nytt og ta del i den internasjonale økonomien. Likevel blir man alltid tipset om å ikke investere for penger man ikke har råd til å tape, så hva gjør man om man fortsatt ønsker å investere, selv om man ikke har råd?

Før du legger inn penger i en investering er det viktig å tenke seg godt om først. Du skal kun investere dersom det er noe du har peiling på, og om det er noe du har råd til. For å få litt ekstra penger å investere for så finnes det mang e smarte måter å spare på. Du kan starte i det små, og sakte, men sikkert bygge opp en god og gjennomført investerings portefølje. La oss ta en titt på noen smarte sparetips. 

Sett opp et budsjett

Det aller første tipset er å sette opp et budsjett. Dette er noe alle kan dra nytte av, uansett økonomisk situasjon. Grunnen til det er at det alltid er en god ide å ha oversikt over inntekter og utgifter. Det gir deg et tall på hvor mye du har i faste utgifter, og lar deg planlegge måneden, uken eller året deretter. Her er det også lettere å se hvor du kan kutte ned, for å kunne spare penger du kan investere for. Som hjelp til å starte kan du finne en budsjett-mal på nett som du deretter kan fylle inn med de punktene du trenger. 

Bo smått, oppbevar billig

Det er ingen hemmelighet at bokostnader er blant de høyeste i måneden, og mange sliter å få råd til annet enn dette i hverdagen. Derfor er det flere som velger å bo mindre, for eksempel i en liten leilighet i en periode for å kunne spare opp. Problemet her er ofte at man ikke har plass til alt man eier. På vinterne er det kanskje en sykkel som skal oppbevares, og om sommeren er det ski og vinterklær. Noen har også kanskje ting fra barndommen som ikke får plass i en liten to-roms. Da kan man leie et billig minilager, der du kan oppbevare ting hele året, og som alltid har plass til tingene du ikke er klar for å kaste eller gi bort. 

Selg det du ikke trenger

I tråd med tipset over er det også mulig å selge ting man ikke har bruk for. Nettopp i en flyttesituasjon har du en super mulighet til å gå gjennom alt du eier, og kun ta vare på det du absolutt trenger. Dette vil også la deg spare noen av leiekostnadene, fordi du kan nøye deg med et mindre lager. 

Det finnes mange måter å spare penger på, og ofte er det små utgifter i hverdagen som utgjør den store forskjellen. Ved å spare litt her og litt der, kan du få noen ekstra penger du kan investere for, slik at din karriere som privatinvestor endelig kan begynne.