Få orden på økonomien din

Til tross for hvor viktig økonomi er i hverdagen vår gjennom hele livet, er det likevel noe vi verken snakker mye om på skolen, i familien vår eller i andre sosiale relasjoner. Det er en ting som faktisk gjør at mange unge ikke får en god start på det økonomiske livet sitt og dette er noe som er lett å dra med seg inn i voksenlivet, der kredittkort og å leve på lånte penger fort kan føles lettere enn å sette seg inn i hva god økonomi faktisk innebærer. Men det kan vi gjøre noe med.

Det aller første man må gjøre for å få styr på økonomien sin, og gjøre penger til noe positivt og ikke noe vi er redde for, er å snakke om det. Det er mange som synes at det er ekkelt å snakke om penger og det er ikke vanskelig å forstå, men det er så viktig! Vet du for eksempel at du ved hjelp fra for eksempel refinansiering.io kan bli kvitt alle små lån og samle alt lånet ditt et sted for å gjøre alt mer oversiktlig og ikke så skummelt lenger?

Først nedbetaling av lån, så investering

Det er noe vi sikkert tror er riktig, men faktisk kan det være smart å ikke bare fokusere på å betale ned lånet ditt fortest mulig, men også legge noen av pengene i budsjettet ditt til side til investeringer – samtidig som at du betaler ned på lånet ditt. Det kommer an på renten du har på lånet ditt, men grunnleggende er det smart å gjøre en kombinasjon av de to tingene.

Det å snakke om penger, gjør at vi får et mye mer realistisk bilde av hva det egentlig er og dreier seg om, og at det for eksempel ikke er umulig å komme seg ut av en dårlig økonomisk situasjon, eller at det å investere i aksjer er for de som allerede er rike? For ingen av de tingene er sant, det handler rett og slett bare om å lære seg litt om økonomi og ikke minst tørre å snakke om det. Det er helt essensielt at vi gjør det, både for vår og andre skyld.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen