Faktorer som påvirker Bitcoin-prisen [5 ting å vite] 

Sponsert

Som den mest brukte desentraliserte digitale valutaen, er det ikke overraskende at ulike faktorer påvirker verdien av Bitcoin. For nybegynnere som ikke visste det, er Bitcoin den første kryptovalutaen som ble utviklet. Den ble introdusert for publikum i 2009 av skaperen, som går under navnet Satoshi Nakamoto, men som foretrekker å være anonym, selv frem til i dag.    

Utviklingen av Bitcoin inspirerte skapelsen av tusenvis av kryptovalutaer som folk nå bruker.

Faktorer som påvirker Bitcoin-prisen [5 ting å vite]  

Det er gitt at kryptomarkedet har en svært volatil natur, og på grunn av denne oppførselen vil noen kryptoentusiasters første tanke om morgenen sannsynligvis være: «Hvor mye er Bitcoin verdt i dag?»  Dette er ganske rimelig siden endringene som skjer i markedet er veldig raske; hvem vet hvor Bitcoins pris kan gå over natten? Viktigst av alt, spørsmålet vi bør stille ville være hvilke faktorer som påvirker prisen på Bitcoin?                     

Hver kryptotrader kjenner og forstår risikoen som følger med kryptohandel. Bortsett fra den flyktigheten; vil du bli overrasket over hvor høyt antallet svindelsaker er. Foruten de få vi vil fokusere på, kan svindelsaker også påvirke Bitcoin-prisen, spesielt hvis svindelen fører til høy likvidasjon. En legitim kryptoplattform kan forklarer hvordan kryptomarkedet reagerer i slike tilfeller.

Viktige faktorer som påvirker Bitcoins pris      

Hva påvirker verdiene av kryptovaluta? Ulike faktorer påvirker hvordan Bitcoins pris stiger og faller. For å gi deg en ide, har vi samlet fem av de viktigste faktorene som spiller en stor rolle i å bestemme verdiene til kryptovaluta.

1. Tilbud og etterspørsel av Bitcoins         

Mens Bitcoin er en av de digitale verdiene som ofte brukes i trading på plattformer, representerer den totale verdien av de omsatte myntene bare en liten prosentandel av det totale tilbudet i omløp. Bitcoin er ikke alltid tilgjengelig for kjøp siden majoritetsprosenten av det holdes som sparing. Gitt dette, er en faktor som påvirker prisen på Bitcoin, aksept av brukere.     

En mynts popularitet øker faktisk verdien, mens en lav etterspørsel senker verdien. Dette betyr at statusen for økningen eller reduksjonen i etterspørsel og tilbud påvirker prisen på Bitcoin. Gjennom årene har Bitcoin blitt brukt til å gjennomføre online transaksjoner av mange mennesker, investorer og selskaper. På grunn av dette, vil den utbredte aksepten av Bitcoin og andre kryptoer garantert påvirke prisøkningen i fremtiden.     

2. Bitcoin regler og forskrifter   

På grunn av den raske og ukontrollerte økningen når det kommer til Bitcoin og andre kryptoers popularitet, diskuterer direktører stadig hvordan de skal håndtere disse digitale verdiene: Securities and Exchange Commission (SEC) klassifiserer kryptovalutaer som verdipapirer, Commodity Futures Trading Commission of the US (CFTC) identifiserer det som en vare.

Hvis disse reglene blir for strenge eller undertrykkende, vil verdien av Bitcoin helt sikkert falle; Men hvis de favoriserer oppførselen til kryptoindustrien, kan de drive den raske veksten av kryptovalutaer over hele verden. I motsetning til de tradisjonelle valutaene, er Bitcoin ikke knyttet til sentrale myndigheter, noe som gjør at disse reglene gir den direkte effekten av prisen til investorerne. Regjeringserklæringer spiller en stor rolle i å bestemme prisstigning og fall.   

3. Medienes påvirkning            

Forskning har vist at media har størst effekt på omdømmet til nesten alt i verden, og ja, det inkluderer også prisen på Bitcoin og andre kryptovalutaer. Flertallet av folket bruker, om ikke et flertall, minst en halv prosent av dagen online – enten det er på sosiale medier eller andre plattformer som garanterer informasjon og underholdning. Den økte medieoppmerksomheten baner vei for publikum – kryptoentusiaster eller ikke – får en forståelse av kryptovaluta og digitale verdier som Bitcoin, noe som kan dra nye brukere til kryptovalutaverdenen.       

Medienes påvirkning har også effekt på folkemunne – når en kryptoinvestor finner noe kunnskapsrikt eller interessant i media, er sjansen stor for at han også vil informere sine likesinnede om det, noe som resulterer i en rask spredning grunnet styrken i sosiale medier.   

4. Konkurranse i markedet       

Som den første kryptovalutaen som ble utviklet og fikk interesse fra millioner av mennesker, er Bitcoin uten tvil den mest kjente og aksepterte kryptovalutaen globalt. Etter hvert som årene går, har imidlertid tusenvis av andre kryptovalutaer dukket opp, for eksempel Ethereum og Tether, noe som får noen kryptoinvestorer til å prøve.          

Selv om det er riktig at Bitcoin fortsatt er den mest verdifulle kryptoen når det kommer til markedsverdi, kommer altcoins som Ethereum, Tether, Cardano, Binance Coin og Polkadot på toppen av listen som store konkurrenter av Bitcoin. Markedsverdier spiller også en stor rolle i å påvirke prisen på en kryptovaluta i dette ustabile markedet.            

5. Bitcoin-gruvedrift 

Bitcoin-avtalen tillater opprettelse av nye bitcoins til en fast kurs. Mens gruvearbeidere behandler transaksjonsgrupper, blir nye bitcoins lagt til markedet, og hastigheten som disse myntene blir introdusert er programmert til å bremse over tid. Dermed påvirker antall Bitcoins tillatt av systemet å komme inn på markedet også tilbudet. Foreløpig er dette antallet tillatte Bitcoins på 21 millioner. Når dette er oppnådd, vil gruvedriften sette en stopper for å produsere nye bitcoins.

Gruvearbeidere bruker maskiner til å utvinne kryptovalutaer, og denne prosessen blir stadig mer utfordrende over tid. Etter hvert som kostnadene ved gruvedrift av virtuell kryptovaluta øker, vil prisen på Bitcoin bli sterkt påvirket.

Avsluttende tanker             

Før en går inn i kryptovalutamarkedet og engasjerer seg i Bitcoin-valutatransaksjoner, må alle investorer forberede seg – fysisk og mentalt. Betraktningene som er oppført ovenfor, er bare noen av faktorene som påvirker prisen på Bitcoin, og det er mer å lære der ute. Å inneha denne kunnskapen før du går inn i markedet sparer deg for å oppleve store tap og bidrar til å øke din langsiktige inntekt.              

Til tross for listen over viktige faktorer som påvirker verdien av Bitcoin, er det viktig å forstå at disse kryptovalutaene fortsatt utvikler seg, noe som betyr at de raskt endrer seg fra tid til annen. Gitt dette faktum, er det også lurt å studere og undersøke markedets oppførsel, slik at du vet hvordan du skal administrere eller kontrollere midlene dine, og bruke markedets ustabile natur til din fordel.             

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen