Finn den beste økonomiske løsningen for deg

Penger og økonomi er en helt naturlig del av hverdagen vår. Noe vi skal ha et forhold til hele livet. Det er likevel mange som ikke har styr på økonomien sin, og selv om vi absolutt burde ha det alle sammen, så er det gode grunner til at man kanskje ikke har det. Vi snakker nemlig veldig lite om økonomi i hverdagen, sammenlignet med hvor stor del av livene våre det faktisk er. Og det er derfor ikke så rart at mange kanskje ikke vet hvordan de skal gå frem når de skal ta et lån, kjøpe aksjer, spare til pensjon eller ta andre store valg i forhold til økonomien sin.

Når det kommer til penger og økonomi, er det viktig at vi finner ut av hva som passer best for oss, livene våre og ikke minst økonomien vår. Dette gjelder både når det kommer til måten vi bruker penger, hvor mye vi sparer, hvor mye vi investerer og ikke minst de økonomiske avtalene vi inngår. Økonomiske avtaler som for eksempel lån har nemlig stor innvirkning på økonomien vår, og det er derfor viktig at vi tar skikkelig stilling til dette før vi skriver under på noe.

Det å sammenligne og søke om lån er det vi skal fokusere på her, og hvordan du kan finne den beste løsningen for deg.

Tenk over dette før du skriver under på et lån

Det er mange viktige ting å tenke over før du skriver under på et lån, men hvis dette er noe som er nytt for deg, kan det være vanskelig å vite akkurat hva du skal legge vekt på. Banken hjelper deg med å finne ut av om du faktisk har råd til lånet eller ikke, men det er mange flere ting som er viktige å se på. Hvis du har lyst til å vite mer kan du for eksempel også lese Andreas Lindes nye e-bok 10 Stegs Guide Til Forbrukslån, der du får mange flere tips. Men før du koser deg med den, skal du få tre tips til hva du skal tenke over før du skriver under på et lån.

Hvor mye frihet kommer du til å ha i budsjettet ditt? Det er viktig å ta stilling til om det å ta et lån kommer til å hindre deg i å spare til pensjon, investere på den måten du ønsker, eller å gjøre andre økonomiske valg. Det å sørge for at du fortsatt har plass til å gjøre disse tingene er absolutt å anbefale, for hvis du ikke har råd til å leve på den måten du vil, er det kanskje best å vente med å ta opp lånet.

Snakk med flere banker. Sammenlign mulighetene dine. Dette kan ikke understrekes godt nok. Det er utrolig viktig å snakke med flere og ikke bare gå til din egen bank. Ofte kan du få en bedre rente og bedre vilkår og betingelser et annet sted, så det er absolutt verdt å undersøke flere forskjellige muligheter i stedet for å bare se på en.

Få fult overblikk over økonomien din før du snakker med banken. Det å ha et helt realistisk bilde av hvordan økonomien din ser ut er en viktig del av hvilket inntrykk du vil gjøre på banken, og dette er en viktig del av puslespillet også, fordi det viser hvor økonomisk ansvarlig du er.

 

 

 

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen