Gjør dette før du investerer i kryptovaluta

bs1

Det er mange som er interessert i kryptovaluta for tiden og det er ikke så rart. Det har nemlig vært mye snakk om dette i løpet av de siste par årene, noe som har gjort at enda flere har fått øynene opp for denne desentraliserte valutaen. Men hvordan går man fra tanke til handling hvis man ikke har investert før? Akkurat det er det vi skal snakke om her i dag, slik at du kommer til å føle deg klar til å ta det første skrittet når du har lest ferdig.  

Sett deg inn i temaet

Akkurat som når du skal gjøre noe annet for første gang, er det å sette seg inn i hva det faktisk handler om, hvordan det funker og hva du trenger akkurat det du burde for å komme i gang. Et annet godt eksempel er hvordan det å beskytte mobilen er en industri som har utviklet seg ufattelig mye de siste årene. Steder som Skalhuset tilbyr produkter som du sikkert ikke visste noe om tidligere, men som du i dag mest sannsynlig ikke bare vet masse om, men også bruker. Det å vite hva man trenger er essensielt før kan kjøpe noe, og dette gjelder uansett om det er utstyret til mobilen din som skal oppgraderes eller om du skal kjøpe kryptovaluta for første gang.

Hvis du har vært nysgjerrig på kryptovaluta i det siste er du absolutt ikke den eneste. Og derfor er det masse kunnskap å hente om dette på nett, noe som vil gi deg det du trenger for å komme i gang. For når du først føler deg klar er det bare det å opprette en profil som står mellom deg og din første investering.

Sett deg inn i skattereglene

Det at kryptovaluta er en desentralisert valuta betyr at det ikke er noen sentralisert kontroll av transaksjoner der man handler med kryptovaluta. Og mange tror kanskje derfor at gevinster av kryptovaluta ikke er noe man skal betale skatt av. Men det er helt feil. Som norsk borger skal man forholde seg til norske skatteregler uansett om man handler med aksjer, kryptovaluta eller fiat valuta. Skatteetaten har satt inn ekstra innsats og går etter dette akkurat som med all annen valuta eller verdi. Så ikke vær naiv, men forhold deg til de reglene som gjelder i Norge – uansett hva du handler med. Det vil du få mest ut av.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen