Gode tips til deg som har lyst til å tjene mer

Med inflasjon og resesjon så kan det være vanskelig å få en vanlig jobbinntekt til å gå rundt. Det er imidlertid en rekke grep man kan gjøre for å øke inntekten sin, og i mange tilfeller er det også mulig å tjene mer penger skattefritt.

Under finner du noen gode råd som kan hjelpe deg på vei om du har lyst på en høyere inntekt.

Leie ut bolig eller hytte

Dersom du har en bolig eller hytte du kan leie ut i perioder så kan dette være en god mulighet for å øke inntekten din. Mange har et ekstra rom i boligen, eller til og med en sokkelleilighet som kan leies ut, og dette er også i de fleste tilfeller helt skattefritt.

Også hytta kan leies ut i perioder du ikke bruker den, og er du som nordmenn flest så står nok hytta di tom store deler av året. Merk at utleie av hytte du selv bruker er ganske gunstig skattemessig, der du blant annet får et bunnfradrag på 10 000 kroner, og kun skatter av 85 % av inntekten som overstiger bunnfradraget.

Ta småjobber

Er du flink med hendene, eller har kreative evner, så kan er det mulig å ta på seg småjobber for å øke inntekten sin.

Slike småjobber kan være alt fra å lufte hunder til å male naboens hus. Tar du småjobber hjemme hos folk kan du også tjene inntil 6000 kroner skattefritt per hjem i året.

Det finnes også mange tjenester på nett der du kan finne småjobber innen programmering, design, skriveoppdrag og annet.

Har du litt tid til overs kan du også tjene penger på spørreundersøkelser på nett, og det er mange tjenester som tilbyr muligheten til å tjene litt ekstra på dette.

Leie ut bilen eller gjenstander du eier

Det er ikke bare hus og hytte som kan leies ut. De siste årene har delingsøkonomien virkelig fått fotfeste blant nordmenn, og det betyr at du har mange muligheter til å leie ut tingene dine.

Den mest åpenbare eiendelen som du kan leie ut for å øke inntekten er bilen din. Det finnes etter hvert flere tjenester for dette på nett, blant annet Nabobil. Også båten din kan det være mulig å tjene penger på å leie ut.

Men delingsøkonomien strekker seg enda lenger. Det har etter hvert blitt vanlig å leie ut både verktøy, sportsutstyr, turutstyr og masse annet, både gjennom Finn og andre nettjenester. Her er det bare å være kreativ, for det finnes garantert et marked for det meste.

Selge brukte klær og andre ting du ikke trenger

Om du har klær eller andre ting du lenger bruker så er det kanskje på tide å ta noen andre få gleden av dem? Å selge ting på Finn, Tise eller andre nettjenester, er en glimrende måte å øke tjene mer penger på.

De fleste av oss har antakelig massevis av gjenstander på kjeller og loft som kan være verdt ganske mye samlet sett, selv om enkeltgjenstander kanskje ikke nødvendigvis er verdt så mye. Å selge ting man ikke trenger kan være en fin mulighet til å få inn litt ekstra penger i tider der økonomien er tøff.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen