Hvorfor er Bitcoin Volatil og Hva Kan Du Gjøre med Det?

Ordet volatil er noe vi ofte hører i forbindelse med kryptovaluta og kanskje spesielt med Bitcoin, men hva betyr egentlig dette begrepet, hvorfor er det slik og hva kan du som investor eller potensiell investor gjøre med dette? Alt dette er noe vi skal se nærmere på i denne artikkelen, slik at du kan ta et mer informert valg i forhold til kryptovaluta. Det å forstå hvordan kryptomarkedet beveger seg, og ikke minst hvorfor, er noe som gir deg en mye dypere forståelse som bidrar til både mer selvtillit og bedre beslutninger. Les mere her.

Hvorfor stiger og faller kryptovalutaen så mye?

Det er mange som ønsker å vite mer om volatilitet når de vurderer å begynne å investere i kryptovaluta, for hvorfor er det egentlig slik at kursen faller og stiger så voldsomt i forhold til andre aksjer. Og hvordan kan man dra nytte av Bitcoin volatilitet? Under skal vi komme inn på noen av de aller viktigste elementene – slik at du vet akkurat hvordan du skal forholde deg.

Hva påvirker prisen på kryptovaluta?

Det er mange grunner til at kursen på kryptovaluta faller og stiger så mye som den gjør og under skal vi se på noen av de aller viktigste.

En uregulert aktiv

Når man ser på grunnene til at en kryptovaluta som Bitcoin er så volatil som den er, er en av grunnene at det er en uregulert aktiv. Dette betyr at banker eller andre institusjoner ikke kan påvirke prisen. Dette gjør kryptovaluta mer volatil enn andre aksjer, der sentrale myndigheter kan gå inn og regulere prisen på aktiver hvis de ønsker å stabilisere prisene. Fordi Bitcoin er en desentralisert valuta, kan myndighetene derfor ikke gjøre dette med denne, og derfor er krypto mer sårbar i forhold til store utsving i prisene – noe mange synes er spennende på grunn av de konkrete mulighetene det gir, mens det gjør at andre ikke vil investere i det.

Mediehype

Hvis vi ser tilbake på hvilke ting som påvirker kursen til kryptovaluta aller mest, er det helt tydelig at mediehype er noe av det som virkelig kan ha en stor innvirkning på kursen. Populærkultur, sosiale medier og mediehype er noe som har direkte påvirkning på kursen og det er vanskelig å se hvordan det ikke skulle ha dette, når man ser på det faktum at Bitcoin, og krypto generelt, er desentralisert og derfor en uregulert aktiv. Som beskrevet over, er nemlig dette noe av det som gjør den mer sårbar og påvirkning fra disse kildene er noe av det vi ser har mest direkte innvirkning på kursen. Dette er både spennende og utfordrende på samme tid.

Hva kan du gjøre med volatiliteten i forhold til egne investeringer?

Det korte svaret er at du ikke har noen som helst måte der du kan påvirke volatiliteten direkte. Men det er mange ting du kan gjøre for å sikre deg et best mulig utfall. Her er noen av de aller viktigste tingene du kan fokusere på:

  • Finn ut av om kryptovaluta og Bitcoin er for deg. Det å investere i Bitcoin, og krypto generelt, er populært, men det betyr ikke at det er for alle. Hvis du blir stresset og bekymret av volatiliteten er det kanskje bedre steder å plassere pengene dine – slik at du ikke går rundt med høye skuldre hele tiden. Velg krypto fordi det er riktig for deg, ikke fordi det er trendy.
  • Sett deg inn i kryptomarkedet. Det er ingen mulighet for å kunne forutse hva som kommer til å skje, men det å holde seg oppdatert er likevel den beste måten man kan få det beste utfallet på. Det å forstå bransjen og hvilke ting som påvirker kursen er det beste du kan gjøre for deg selv når du investerer i krypto.
  • Ta løpende valg om hva som er det beste for deg. Det er ingen fasit på når det er best å verken kjøpe eller selge, så du må ta løpende valg i forhold til dette. Det er plattformer med software som kan hjelpe deg med å gjøre dette, ved å se på data, men det er alltid opp til deg. Baser aldri valg på direkte anbefalinger fra noen, men ta og stå bak dine egne valg.
Hvorfor er Bitcoin Volatil og Hva Kan Du Gjøre med Det?
Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen