Interessant statistikk om sportsspillvanene til Millennials og Gen Z

Verden forandrer seg, og tilgangen til internett for stort sett hele verden har bidratt veldig til akkurat den forandringen. I dag er unge på telefoner og koblet til nettet som aldri før, og det bringer med seg en del ting som man kanskje ikke helt tenker over.

Tenk bare på hvor mye det har forandret på hvordan unge ser på sport, og hvordan det har påvirket dem. Husker du Superleague som ble foreslått i 2021? Det var mye på grunn av fotballklubbene følte at de taper det unge publikum til e-sport og sports betting. Se bare på bet365 Norge og hvor stor trafikk de har, så forstår man hva de mener.

Det logiske for klubbene var da at flere av storlagene skulle møte hverandre oftere, for å trekke til seg publikum. Men det hadde nok ikke vært nok, for statistikkene tilsier at av unge sportsfans i alderen mellom 13 til 39 år spiller på sports betting på en eller annen måte. Det er et ekstremt høyt tall, som kan analyseres på forskjellige måter. Det kan for eksempel bety at sport generelt er veldig populært, siden folk spiller på det. Men det kan også bety at det publikum, eller tilskuere, får ut av det ikke er nok. De trenger mer, de vil være en del av «handlingen» som sådan. Og den beste måten å få til det på er om man investerer i det, og er avhengig av at resultatet går din vei.

Annet interessant

Men et viktig tegn på at sport generelt har mistet litt av tiltrekningskraften er det at 33 prosent av unge sportsfans, fra alderen 13 til 39 år, ser på sport kun når de har plassert en innsats. Det betyr at dersom de ikke har plassert en innsats på en kamp mellom Real Madrid og Barcelona, så vil de ikke se den. Det er problematisk, og viser at trenden for sport generelt går feil vei.

Det viser også at sports betting har fått veldig mye makt og innflytelse, og at det kan forme fremtiden på en måte vi kanskje ikke helt aner. Det kommer nok også til å bety at vi vil få kamper på pay-per-view. Så i stedet for at du betaler for hele pakken for Premier League, så betaler du kun for kampen du er interessert i.

Da vil det nok være enklere for casual sportsfans å betale for kamper de er interesserte i, i stedet for å betale for hele pakker. Det å betale for kampen man har spilt på er nok interessant for mange. For en eller annen løsning må man finne, for trenden går en veldig interessant retning!

Hva løsningen er:

Det avhenger på hvilken side man ser det fra, men om det er fra bettingaspektet så kan man:

Fortsette med det man gjør, og forsøke å få pay-per-view

Tilby marked for kamper og for andre sporter som ikke bare er fotball. Da får man også tiltrukket flere spillere.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen