Invester i fremtiden med aksjer

I Norge er vi vant til tanken om at vi blir tatt vare på av samfunnet hvis noe skjer. Vi betaler høy skatt og samfunnssinn er noe vi verdsetter som fellesskap. Men til tross for det, ser vi at denne tanken blir mindre og mindre dominerende, ettersom vi ser ta de sosiale tilbudene blir dårligere og dårligere – særlig med tanke på pensjon. Ordningen er ikke det den var før, og når de neste generasjonene kommer i pensjonsalder, kan vi ikke regne med det samme. Og det krever forberedelse.

Alle ønsker seg en god alderdom, men hvordan ser egentlig det ut, når vi ikke lenger kan regne med å kunne leve av den pensjonen vi får av staten? Det å få styr på økonomien sin, er noe av det beste man kan gjøre for den mentale helsen sin. Det å være bekymret for økonomi og penger i det hele tatt, er nemlig en av de tingene som holder flest av oss oppe om natten, men heldigvis er det mange ting man kan gjøre for å få et bedre overblikk over økonomien sin.

Start så fort som mulig

Det å tenke smart når man vil ordne opp i økonomien sin er nettopp veldig smart, for det å tenke på fremtiden, er like viktig som å tenke på økonomien sin nå. Det er mange som ikke enda har innsett at forholdene vi kommer til å ha når vi blir pensjonert er en helt annen enn den generasjonen som er pensjonert nå, får, og at det vil kreve mer arbeid fra vår side å komme dit at vi kan leve en god alderdom. Derfor har mange begynt å investere.

Det å tenke på sitt fremtidige jeg når man lever nå, er nemlig mer viktig enn noensinne før, og det å komme i gang med å investere, er noe av det som blir omtalt som en av de beste måtene å gå fremtidens utfordringer i møte på. For selv om det er risikoer forbundet med å investere i aksjer, er det fortsatt noe som anses av mange eksperter for å være bedre enn å bare spare pengene i banken.

Det å spare penger i banken, gjør nemlig at man ikke får glede av inflasjonen, og dermed synker pengene faktisk i verdi over tid. Det er noe man kanskje ikke tenker over, men det er noe som kan ende opp med å virkelig sette kjepper i hjulene for den spareplanen man hadde i forhold til pensjon. Det å investere sikrer at man ikke trenger å være bekymret for det, for pengene vil naturlig stige med inflasjonen, og hvis man er heldig kan man tjene på det også.

En annen ting med å investere i aksjer i stedet for å spare i banken, er at man må betale negativ rente i banken hvis man har et stort beløp der, altså at man må betale banken for å ha pengene der, til tross for at de tjener penger på å investere og låne ut pengene dine. Ingen god handel akkurat.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen