Investering i kryptovaluta

g1

Det finnes mye forskjellig man kan investere i her i verden, og noe av det som har blitt veldig populært den siste tiden, er kryptovaluta. Det er mange som ønsker å få fatt i valuta som Bitcoin, Dogecoin og Ether, fordi de enten håper på en høy verdiøkning, eller fordi man tror dette kommer til å bli betalingsmetoden for fremtiden. Men hva er egentlig kryptovaluta, og hvordan får man tak i det?

Før du investerer

Dersom man ønsker å investere i kryptovaluta, så er det svært viktig å gjøre nøye undersøkelser. Krypto er et relativt nytt fenomen, og det er også en risikabel investering metode. Derfor er det ekstra viktig at man leser nyheter, for eksemepel hos https://www.pengenytt.no/ for å lære mer om hva krypto er, og hvordan det går med de ulike myntene i dag.

Det er svært mye teknologi bak kryptovaluta, som kan være vanskelig for de aller fleste å forstå. Ved å lese artikler og krypto og ved å få det forklart gjennom video eller tekst, så kan du bli litt smartere på tema. Før du investerer må du også være klar over risikoen som er knyttet til kryptovaluta, og kun investere med penger ud har råd til å tape.

Hva er kryptovaluta?

Først og fremst kan vi se litt på hva kryptovaluta egentlig er.  Disse skiller seg nemlig ut fra såkalte fiat valuta, ved at de er digitale og desentraliserte. De styres ikke av en sentralbank, og verdien av krypto bestemmes kun ut fra tilbud og etterspørsel. I tillegg finner man bare kryptovaluta som digitale penger, og ikke som fysiske mynter og sedler.

Krypto sies å være mye tryggere enn fiat valuta, og det er mye vanskeligere å jukse eller hvitvaske penger her. Grunnen til dette er at det brukes en teknologi som kalles blockchain, som hjelper til med å holde nettverket av krypto brukere trygt. Blockchain er et slags offentlig bokføringssystem, der alle transaksjoner blir lagret i blokker til en krypto bruker. På denne måten kan man ikke nekte for at en transaksjon har skjedd, eller påstå at uferdige betalinger er gjennomført. Du kan lære mer om kryptovaluta for nybegynnere her på siden vår.

g2

Kjøp av krypto

Kryptovaluta kan kjøpes på nett gjennom egne krypto børser. Her Finner man tusenvis av forskjellige kryptovaluta, og du må starte med å finne en god børs å handle på. Det kan være en fordel å ta i bruk en av de store aktørene, slik at du er sikker på at de er trygge. Når du har funnet deg en krypto børs så kan du lage en profil, og velge en betalingsmetode.

Inne på børsene vil du kunne lese om og se hvordan de ulike kryptovalutaene gjør det nå, for å få et bedre overblikk over hva som kan være smart å investere i. Når du har plukket ut en krypto så velger du selv hvor mye du vil kjøpe for. Kjøpte krypto vil lagres i en wallet som enten er integrert i børsen, eller som en ekstern cold wallet.

I dag er det mange nordmenn som eier krypto, og det kan være både en spennende og lønnsom investering metode. Likevel er det alltid viktig å gjøre grundige undersøkelser og vurdere risikoen før man kjøper.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen