Investeringsåret 2024

Mange forteller at deres nyttårsforsett er å endelig begynne å investere. Om dette gjelder deg også så er du ikke alene. Likevel er det mange som sliter med å komme i gang. Vi skal derfor introdusere deg til noen forventninger for investeringsåret 2024 , så kanskje det blir litt lettere for deg å komme i gang.

Noe som er viktig å vite før man begynner å investere er at du kan sette sammen en portefølje som passer perfekt for deg. Du trenger ikke å gjøre som alle andre og du kan selv velge hvor høy risiko du ønsker å utsette investeringene dine for. Her er alt til syvende og sist opp til deg.

Det grønne skiftet

De siste årene har det vært mye snakk om grønn investering og til og med oljefondet investerer mer grønt i år. Betyr det at du også bør investere i grønn teknologi og energi? Det er ingen tvil om at det som kalles for ESG-vennlige investeringer har blitt mer populært de siste årene. Det som er fint med såkalte grønne investeringer er at de ofte gir god avkastning og du kan også ha god samvittighet fordi du vet at du investerer i noe som er godt for miljøet. Likevel betyr ikke det at denne investeringen kommer uten risiko.

Grunnen til at mange av de grønne aksjene har god avkastning når ting går bra er nettopp fordi det er en høy risiko for deg som investor. De siste to årene har det blitt populært å investere i norsk hydrogen. Hydrogen spiller en viktig rolle i manges mål om å være klimanøytrale innen 2050 og det kan derfor være en god investering. Det eneste problemet her er at vi vet ikke om det funker enda. Du risikerer derfor å satse sparepengene dine på et selskap som ikke får det til. Samtidig kan du ende opp med å satse på riktig selskap og da vil du nok ikke trenge verdens beste lån for å få råd til egenandel til leiligheten du hadde lyst på.

Enkeltaksjer

Mange lurer også på hvilke enkeltaksjer man kan og bør investere i nå på det nye året. Som alle andre sier vi at det er vanskelig å spekulere på hva som kommer til å gå bra og ikke, og du bør alltid ta dine egne beslutninger. Når du skal investere i enkeltaksjer innebærer det mer risiko enn for eksempel fond. Derfor er det viktig at du føler at dette er avgjørelser du har tatt på egenhånd og som ikke er påvirket av det andre sier.

Likevel skal vi selvfølgelig nevne noen spennende aksjer du kan titte på og lese litt om. Mange nevner Europris også i år. Etter at vi mistet muligheten til å harryhandle i Sverige gikk det ekstremt bra for Europris og det gjør det også i år. Nordnet er en klassisk favoritt som også i år havner på toppen hos mange eksperter. Til slutt er det mange som mener at Kahoot også kommer til å ta seg opp enda mer, så det er verdt å ta en titt her også.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen