Kjøp Balancer: Flott guide (2024 oppdatering)


Kjøpe Balancer (BAL)? Eller vil du bare finne ut hva Balancer er for en kryptovaluta? Balancer er et Ethereum-token som driver Balancer-programvaren, som er en automatisert market maker bygget på et nettverk av datamaskiner som driver en børs hvor brukere kan kjøpe og selge kryptovaluta.

Balances er en ny desentralisert finansprotokoll (DeFi) som muliggjør handel uten en finansiell mellommann som børsen. Her er Balancer litt som et indeksfond, hvor brukere kan lage fond som er basert på kryptovalutaene og derved bli belønnet økonomisk.

Prisen på Balancer bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Balancer.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Balancer-mynt!

Kjøp din første Balancer-mynt trinn for trinn

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Balancer, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon

Hva er Balancer?

Balances ble grunnlagt i 2018 og grunnlagt av Fernando Martinelli og Mike McDonald, hvor de samlet inn 3 millioner dollar i finansiering i 2020, og solgte rundt 5 millioner BAL-tokens til investorer og 25 millioner tokens ble tildelt aksjonærer og ansatte.

Balancer er en programvare som kjører på Ethereums blokkjede, hvor et nettverk av datamaskiner opprettes for å drive en kryptovalutabørs, hvor brukere kan kjøpe og selge kryptovaluta.

Det er en ny desentralisert finansprotokoll (DeFi), der Balancer bruker en kombinasjon av kryptovalutaer for å levere tjenesten, og dermed muliggjøre handel uten en finansiell mellommann som børsen.

Man kan tenke på Balances som en form for indeksfond, hvor brukere kan lage fond basert på kryptovalutaene i porteføljene deres. Fondene er kjent som Balancer-pooler, der alle brukere kan gi likviditet til en pool ved å sette inn en eiendel i dem.

Brukerne som gir likviditet til en Balancer-pool tjener deretter en del av handelsgebyrene som betales til nettverket for bruk av midlene deres, og de blir belønnet med den tilpassede kryptovalutaen, BAL.

Innskuddene som brukerne gjør er nødvendige for at nettverket skal løpe rundt og gi likviditet for at brukerne skal kunne kjøpe og selge kryptovaluta på plattformen.

Dette betyr at Balancer må kunne motivere både kryptobrukerne som ønsker å få avkastning ved å tilføre likviditet til plattformen og traderne som er ute etter å kjøpe kryptovalutaer til best mulig pris.

Balanser fungerer litt som de andre desentraliserte børsene som UniSwap (UNI) og Curve (CRV).

Hvis du vurderer å investere i andre kryptovalutaer, les innlegget vårt og lær hvordan du kjøper kryptovaluta her.

Er Balancer en god investering?

Balance (BAL) kryptovaluta er nødvendig for å kunne distribuere sin virksomhet og dermed sikre at det ikke er noen sentral part som kan ta beslutninger om hvordan plattformen skal fungere.

I tillegg er det også et insentiv for brukere til å sette inn kryptoaktiva i Balancer-pooler og dermed tjene BAL-tokens. I tillegg er det begrenset tilførsel av BAL-tokens på 100 Million BAL, hvor 15 millioner BAL har blitt delt ut fra starten, mens de siste 65 millioner tokens er distribuert til Balancer-brukere som gir likviditet til protokollen.

Balancer planlegger å distribuere 145 000 tokens i uken til brukerne, noe som betyr at den totale tilførselen av BAL-tokens vil bli distribuert i 2028. I tillegg er det ikke mer tilgang på Balancer-tokens, noe som potensielt vil føre til at prisen øker dersom de kan fortsette. med for å tiltrekke brukere som ønsker å satse sine kryptovalutaer gjennom Balancer-protokollen.

Du kan også følge live Balancer-kurset .

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Balancer?

Balanserer en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Balancer bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Balancer (BAL)?

Du kan kjøpe Balanser på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. 
Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene enda.
Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Balancer innen 5 minutter.

Les vår guide for kjøp av Balancer

Hvordan investere i Balancer?

Du kan investere i Balancer enten ved å kjøpe en Balancer direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Balancer. 
Dersom du ikke ønsker å bruke Balancer som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe saldo med kredittkort?

Du kan kjøpe Saldo med kredittkort på nesten alle kryptovalutabørser. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe saldo ved kontooverføring?

Du kan kjøpe Saldo med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe saldo ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Balancer?

Når du som privatperson kjøper og selger saldo, anses det av Skatt som spekulasjon. 
Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salg av saldoer.

Hvordan øke saldoene?

Hvordan du øker saldoene dine avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe saldo i banken?

Du kan ikke kjøpe Saldo i de aller fleste danske banker. 
Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Balancer, men hvis du ønsker å eie en Balancer må du finne en annen handelsplattform som f.eks. 
Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen