Kjøp Binance Coin: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Binance Coin (BNB)? Eller vil du bare finne ut hva Binance Coin er for en kryptovaluta? Du har sikkert allerede hørt om Binance Coin eller Binance som også er en kryptohandelsplattform og til og med en av de største i sitt slag. Her i artikkelen vil vi komme inn på nøyaktig hva Binance Coin er for en altcoin og du vil lære mer om det potensielt er en kryptovaluta du bør investere i eller ikke.

Prisen på Binance Coin bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10 % prisfall. / økning på én dag er ikke unormalt for Binance Coin.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Binance Coin!

KJØP BINANCE COIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Binance-mynt trinn for trinn

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe BNB, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

KJØP BINANCE COIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Binance Coin?

Binance Coin er en litt interessant kryptovaluta, da Binance Coin er knyttet til kryptovaluta-handelsplattformen Binance. Da deres handelsplattform ble lansert, lanserte de også sin egen kryptovaluta kalt Binance Coin.

Binance Coin (BNB) ble lansert i 2017 som et ICO-token, med en grense på maksimalt 200 millioner BNB-tokens, hvor 10 % av disse tokenene ble tildelt inestorene som finansierte oppstarten av Binance-handelsplattformen, mens 40 % ble distribuert til alle gründerne og de siste 50 % ble solgt som kryptovalutaer slik at det kunne gis ytterligere finansiering til handelsplattformen.

Etter at kryptovalutamarkedet har vokst massivt, har de ledende plattformene som Binance et stort potensial til å vokse massivt. Hvis det ender med at de store investorene går inn i kryptovalutahandel og investerer i årene som kommer som f.eks. Goldman Sachs, som planlegger å åpne en handelsplass for kryptovaluta en gang i fremtiden, da kan de ulike kryptovalutaene bli betydelig mer verdifulle. Her vil det selvsagt også ha en positiv effekt på handelsplattformene, hvor det blir et større handelsvolum, hvor også BNB (Binance Coin) forventes å øke sin verdi. I tillegg har Binance også lovet å bruke 20 % av overskuddet deres på å gjenkjøpe Binance Coin til de oppnår 50 % av det totale beløpet. Dette bør også gi prisen et løft i fremtiden.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer, kan du lese vårt innlegg om kjøp av kryptovalutaer her .

Er Binance Coin en god investering?

Hvorvidt Binance Coin er en god investering avhenger av mange parametere, og siden vi ikke kan forutsi fremtiden, kan vi ikke gi deg et definitivt svar. Det er mange som tror at Binance Coin vil øke i fremtiden, og fremtiden ser også lys ut når Binance selv opplyser at de vil bruke en stor del av overskuddet på å kjøpe tilbake sine Binance Coins, noe som potensielt vil føre til at prisen øker.

Uansett bør du selvsagt kjenne til din egen risikoprofil, og mange vil nok mene at du som investor i kryptovaluta er relativt risikovillig. Men siden Binance er en av de største handelsplattformene innen kryptovaluta i verden, som tror så mye på sin egen kryptovaluta at de vil bruke 20 % av overskuddet på å gjenkjøpe deler av myntene sine, er det i hvert fall noen parametere som ser lyse ut i forhold til fremtiden til Binance Coin.

KJØP BINANCE COIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Binance Coin?

Binance Coin er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Binance Coin bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Binance Coin (BNB)?

Du kan kjøpe Binance Coin på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Binance Coin innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe Binance Coin

Hvordan investere i Binance Coin?

Du kan investere i Binance Coin enten ved å kjøpe en Binance Coin direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Binance Coin. 
Dersom du ikke ønsker å bruke Binance Coin som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Binance Coin med kredittkort?

Du kan kjøpe Binance Coin med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Binance Coin med kontooverføring?

Du kan kjøpe Binance Coin med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe Binance Coin ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Bør man betale skatt på Binance Coin?

Når du som enkeltperson kjøper og selger Binance Coin, anses det av Skatt somspekulasjoner. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å deklarere det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap på salget av Binance Coin.

Hvordan ta ut Binance Coin?

Hvordan du tar ut dine Binance-mynter avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan jeg kjøpe Binance Coin i banken?

Du kan ikke kjøpe Binance Coin i de aller fleste danske banker. 
Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Binance Coin, men hvis du ønsker å eie en Binance Coin må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen