Kjøp Cosmos: Flott guide (2024 oppdatering)

Cosmos er kjent som en av kryptovalutaene som binder ulike blokkkjeder sammen, da før Cosmos ble opprettet var det problemer med brukervennligheten til de ulike blokkkjedene slik at de ikke kunne kommunisere med hverandre.

Prisen på Cosmos bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Cosmos.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Cosmos!

KJØP COSMOS HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Cosmos steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Cosmos, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP COSMOS HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Cosmos?

Cosmos er generelt kjent som en kobling av blokkjeder, som sørger for at de ulike blokkkjedene kan kommunisere med hverandre. I begynnelsen da Bitcoin som var den første kryptovalutaen ble opprettet, kunne ikke denne kryptovalutaen kommunisere med andre av de kommende kryptovalutaene. I tillegg var nye kryptovalutaer vanskelige å lage, og kunne ikke håndtere særlig mange transaksjoner per sekund, noe som var en stor utfordring å løse før Cosms kom til verden.

Cosmos ble skapt for å være en slags kobling mellom kryptovalutaer, slik at de lettere kan kommunisere og samarbeide, da det før var vanskelig å håndtere transaksjoner, fordi de kun kunne håndtere svært små mengder transaksjoner per sekund, hvor Cosmos ble utviklet med en visjon for å løse dette problemet.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt om kjøp av kryptovaluta her .

Er Cosmos en god investering?

Om Cosmos er en god investering avhenger av fremtiden og derfor kan vi ikke vite sikkert om det er en god investering eller ikke, som med alle andre typer investeringer. Men jo flere som bruker Cosmos og jo mer publisitet som generelt kommer rundt kryptovaluta, men også Cosmos, kan endre prisen på Cosmos betydelig, som vi har sett med mange andre kryptovalutaer. Du bør følge med på hvor mange som bruker Cosmos som betalingsform, samt holde øye med hvor mange av de store selskapene som bruker denne kryptovalutaen, da den også gir en høyere etterspørsel.

Vi vil følge Cosmos tett i årene som kommer.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Cosmos?

Cosmos er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Cosmos bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Cosmos?

Du kan kjøpe Cosmos på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene enda.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Cosmos innen 5 minutter.

Les vår guide til å kjøpe Cosmos

Hvordan investere i Cosmos?

Du kan investere i Cosmos enten ved å kjøpe en Cosmos direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Cosmos. 
Dersom du ikke ønsker å bruke Cosmos som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Cosmos med kredittkort?

Du kan kjøpe Cosmos med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Cosmos ved kontooverføring?

Du kan kjøpe Cosmos med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe Cosmos ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Cosmos?

Når du som privatperson kjøper og selger Cosmos, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har fortjeneste eller tap ved salg av Cosmos.

Hvordan heve Cosmos?

Hvordan du hever Cosmos avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Cosmos i banken?

Du kan ikke købe Cosmos i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Cosmos, men ønsker du at eje en Cosmos skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen