Kjøp Cronos: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Cronos (CRO)? Eller vil du bare finne ut hva en Cronos er for en kryptovaluta? Cronos-coin er laget av Crypto.com som er en av de største handelsplattformene for kryptovaluta, tidligere kalt crypto.com-coin, men har nå endret navn til Cronos (CRO)

Prisen på Cronos bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Cronos.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Cronos-mynter!

KJØP CRONOS HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Cronos-mynt trinn for trinn

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe CRO, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

KJØP CRONOS HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Cronos?

Cronos-coin er laget av Crypto.com som er en av de største handelsplattformene for kryptovaluta, tidligere kalt crypto.com-coin, men har nå endret navn til Cronos (CRO)

Denne Cronos-mynten kjører på Cronos Chain, som er et blokkjedenettverk som Crypto.com bygde for å lette betaling og handel samt de andre transaksjonene som finnes i selskapets økosystem. Mynten deres ble lansert i 2018.

Cronos verdi er basert på å være et verktøytoken i selve Crypto.com-økosystemet, der brukere kan handle og satse på Crypto.com-kjeden, og dermed tjene gebyrer for å behandle transaksjonene. Plattformen deres tilbyr også cashback på 20 % til brukerne som betaler med CRO, og opptil 10 % ved kjøp av gavekort.

Cronos-coin kan også brukes til andre ting i Crypto.com-økosystemet, som at du kan tjene belønninger med deres tokens ved å satse CEO på ulike programmer, hvor du kan tjene 10-12 % i årlig rente ved å satse din CRO- mynter.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt og kjøpe kryptovaluta her .

Er Cronos en god investering?

CRO har en rekke fordeler sammenlignet med andre kryptovalutaer, som f.eks at det samvirker med både Ethereum og Cosmos-økosystemene og i tillegg støtter Cronos også DeFi, NTF-er og metaverset. De prøver massivt på Web3-brukerfellesskapet, ved å kunne gi byggere muligheten til å portere appene og kryptovalutaene sine fra andre kjeder til lave kostnader, høy gjennomstrømning og lynrask.

Når du setter dette sammen kan fremtiden godt se lys ut for Cronos-coin, dersom flere og flere utviklere begynner å jobbe med programvaren deres, så de blir spennende å følge i nær fremtid.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP CRONOS HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Cronos?

Cronos er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Cronos bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Cronos (CRO)?

Du kan kjøpe Cronos på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Cronos innen 5 minutter.

Les vår guide til å kjøpe Cronos

Hvordan investere i Cronos?

Du kan investere i Cronos enten ved å kjøpe en Cronos direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Cronos. Dersom du ikke ønsker å bruke Cronos som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Cronos med kredittkort?

Du kan kjøpe Cronos med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Cronos ved bankoverføring?

Du kan kjøpe Cronos med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe Cronos ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Cronos?

Når du som privatperson kjøper og selger Cronos, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salg av Cronos.

Hvordan oppdra Cronos?

Hvordan du hever Cronos avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Cronos i banken?

Du kan ikke kjøpe Cronos i de aller fleste danske banker. 
Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Cronos, men hvis du ønsker å eie en Cronos må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen