Kjøp Curve: Flott guide (2024 oppdatering)

Kurve er det man vil kalle en desentralisert børs, som sikrer lave gebyrbytte mellom eiendeler som er knyttet til samme verdi. I utgangspunktet beskrives Curve som et prosjekt som ønsker å desentralisere hele finansverdenen og samtidig styre likviditeten. Det er en av de nyeste kryptovalutaene og kan finnes under aksjekoden CRV.

Prisen på Curve bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Curve.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Curve!

KJØP CURVE HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Curve steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe CRV, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

KJØP CURVE HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er kurve?

The Curve cryptocurrency er et prosjekt som handler om å desentralisere finansverdenen ved å administrere likviditet. Dette prosjektet ble opprettet av Michael Egorov, som er en russisk vitenskapsmann. Curve ble grunnlagt i januar 2021. Det var ikke det første prosjektet for Michael Egoro, som tidligere hadde grunnlagt en desentralisert bank kalt LoanCoin, som også tilbyr brukerne en alternativ lånetjeneste i stedet for en bank.

Målet med Curve er å skape en desentralisert autonom organisasjon, hvor de ønsker å implementere smarte kontrakter, og har på svært kort tid blitt en av de viktigste aktørene i desentraliseringen av finansverdenen.

Curve er bygget på det andre kryptovalutanettverket Ethereum, som er kjent som en blokkjedemotor for lignende prosjekter.

Med Curve, som eier av forskjellige kryptovalutaer, kan du bytte dem med hverandre, og det er for tiden over 15 forskjellige Curve-pooler, som lar deg bytte mellom de forskjellige stabelmyntene.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese vårt innlegg om å investere i kryptovaluta 

Er Curve en god investering?

Hvorvidt Curve er en god investering avhenger av fremtidig bruk av de ulike kryptovalutaene, og brukernes ønske om å bytte mellom disse kryptovalutaene. Vi kan derfor ikke komme med et direkte svar, da vi ikke vet fremtiden. Men grunnleggeren av Curve har lang erfaring i finansverdenen, noe som selvsagt gir en større tro til brukerne på at det er et prosjekt som vil lykkes, som verdien har økt betydelig på etter lanseringen av Curve.

Men som med all annen kryptovaluta er det utrolig viktig at du er klar over at risikoen med kryptovaluta kan være stor, så du bør kun investere penger du har råd til å tape.

Kurvekurset kan du følge her .

KJØP CURVE HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er kurve?

Curve er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Curve bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Curve?

Du kan kjøpe Curve på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Curve innen 5 minutter.
Les vår guide til å kjøpe Curve

Hvordan investere i Curve?

Du kan investere i Curve enten ved å kjøpe en Curve direkte, eller ved å investere i en CFD som følger kursen på Curve. Dersom du ikke ønsker å bruke Curve som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Curve med kredittkort?

Du kan kjøpe Curve med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Curve med kontooverføring?

Du kan kjøpe Curve med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase -handelsplattformen kan du kjøpe Curve med kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Curve?

Når du som privatperson kjøper og selger Curve, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salg av Curve.

Hvordan heve Curve?

Hvordan du hever kurvene dine avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Curve i banken?

Du kan ikke kjøpe Curve i de aller fleste danske banker. 
Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger kursen på Curve, men hvis du ønsker å eie en Curve må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen